logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Напрями наукових досліджень

Центр досліджень обліку і звітності соціально відповідального бізнесу

Звітність про соціальну відповідальність і сталий розвиток

Дослідження спрямоване на поглиблення і поширення знань та формування стійких навичок екологічно та соціально відповідальної особистої та професійної діяльності, спроможності впливати на стратегію та здатності щодо оцінювання економічного, екологічного та соціального впливу бізнесу на основі корпоративної звітності. 

Дослідження сприяє просуванню європейських цінностей, принципів та інтересів навколо спільних пріоритетів, зокрема заохочує  обговорювати та вивчати екологічні і соціальні проблеми, думати про те, що можна зробити на мікро та макрорівні, спонукає знаходити альтернативні способи для мінімізації негативного та збільшення позитивного екологічного та соціального впливу, реалізуючи свою особисту та професійну діяльність. Центр підтримує розвиток компетенцій та навичок у перспективних сферах, таких як боротьба зі зміною клімату, протидія корупції, чесна конкуренція, чиста енергія, цифровий перехід, належне управлінням, мир та безпека, які є важливими для майбутнього стабільного зростання та згуртованості Європи.

Публікація Corporate Social Responsibility є одним із найпотужніших засобів демонстрації прихильності бізнесу цим цінностям та формування довіри суспільства до них. В результаті буде сформований потенціал для розвитку взаємної довіри та транскордонного співробітництва між Україною та іншими країнами. 


Професійна етика бухгалтерів

Дослідження у цьому напрямі присвячене пріоритетам впровадження та поширення професійної етики бухгалтерів в Україні та ЄС, умовам дотримання норм Міжнародного кодексу етики професійних бухгалтерів, аналізу внеску міжнародних професійних організацій у поширення та впровадження норм етичної поведінки, покращення комунікацій між професійними бухгалтерами та замовниками їх послуг, стійкій конкуренції, вирішенню економічних, екологічних та соціальних проблем. Будуть розглянуті регламенти та практика застосування принципів і норм професійної етики в країнах-членах ЄС. Важливою компонентою дослідження є обговорення практики застосування норм професійної етики в ЄС та перспективи їхнього впровадження Україні, оцінки довіри суспільства до професії бухгалтера, відповідальності професійних бухгалтерів за дотримання етики в умовах війни та підтримці миру.


Оцінювання нематеріальних активів

Даний напрям дослідження призначений для студентів, викладачів, науковців, фахівців з оцінки бізнесу, юристів, представників регуляторних інституцій, громадського та експертного середовища з метою популяризації знань про найкращі практики ЄС з оцінювання нематеріальних активів, у тому числі прав інтелектуальної власності. Дослідження сприятиме прозорості процесу оцінювання, формуванню довіри суспільства до інформації про вартість нематеріальних активів як важливих складових вартості бізнесу, розвитку інтелектуального та інноваційного потенціалу, імплементації європейських цінностей в Україні. Проект є мультидисциплінарним (взаємозв’язок права і економіки), базується на розумінні економіко-правової сутності нематеріальних активів, як продукту інновацій та цифрових технологій, та передбачає  вивчення  європейського досвіду  оцінювання  майнових прав на такі активи.


29.01.2024
433884
55
остання редакція 29.01.2024
433884