Заходи
Центр досліджень Суспільства 5.0
Дослідницький центр з питань розроблення наукових засад становлення Суспільства 5.0 -– це інноваційний, міждисциплінарний, аналітичний центр, що спеціалізується на дослідженнях концепції «Суспільство 5.0», яка в умовах глобалізації економіки розкриває використання цифрових технологій для збалансування економічного розвитку, вирішення соціальних проблем та формування нової якості соціального простору. Дослідницький центр забезпечує функціонування он-лайн комунікативної платформи, у фреймі якої академічна та бізнес спільнота, науковці, дослідники, професіонали-практики, здобувачі матимуть можливість наукової дискусії щодо конфігурації становлення Суспільства 5.0, як нового етапу глобалізації.
Міжнародна науково-практична
конференція
«Туризм ХХІ століття: глобальні виклики та цивілізаційні
цінності»
23.05.2023 – захід, що зосереджувався на консолідації зусиль науковців, освітян, представників влади та бізнесу з обговорення актуальних питань концептуалізації парадигм туризму XXI століття. Обговорювалися проблеми 1) світовий туристичний ринок: постпандемічні наслідки та пріоритети зростання у повоєнний період; 2) ресторанний теруар: глобальні тренди та локальні практики технологій; 3) гостинність: глобальні виклики та пріоритетні напрями післявоєнного відновлення. 4) стратегії спортивного менеджменту ХХІ століття; 5) дизайн: тренди, виклики та можливості.
https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=45697
Круглий стіл «HoReCa: освітній
трек»
(від відновлення
готельно-ресторанного бізнесу України до глобального економічного
процвітання)
18.10.2023 – захід присвячений
обговоренню моделей змістовного розвитку освітніх програм за
напрямом HoReCa. Консолідація зусиль науковців, освітян,
представників влади та бізнесу з обговорення та визначення нових
горизонтів та європейських можливостей освіти в Україні
https://knute.edu.ua/file/MzEyMQ==/cdce061f28afe9e6cbe7c3746e9587db.pdf
Центр досліджень організовує роботу студентів щодо проведення та участі у конференціях, конкурсах, що сприяє розвитку творчого потенціалу та професійних навичок здобувачів:
Міжнародний конкурсу
стартапів
«TourSystemChallenge»
29.03.2023 – студентський захід щодо представлення та
оцінювання стартап-проєкту конкурсною комісією на підставі
публічного захисту Стартап-батлу
https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=44655&uk
ІІ Міжнародна студентська
конференція «Готельно-ресторанний та туристичний
бізнес: реалії та виклики» –студентський захід
щодо обговорення сфери гостинності від стійкості до
відновлення
https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=45327&uk
Конкурс командних проєктів готельно-ресторанних комплексів, 21.04.2023
Конкурс командних стартап-ідей, 08.12.2023
Здобувачі є учасниками та
переможцями заходів:
Волинець А., Загоруйко А. – Диплом 1
ступеню у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за
спеціальністю 073 «Менеджмент», який відбувся у Кременчуцькому
національному університеті імені Михайла Остроградського, науковий
керівник Бойко М.Г.
Центр ініціює та підтримує різноманітні ініціативи, які включають:
Hub-speakers – платформа із залученням провідних фахівців: менеджерів, готельєрів, кухарів, сомелье, мандрівників. В його рамках проводяться гостьові лекції від відомих практиків готельно-ресторанного бізнесу, що дають студентам унікальну можливість набути знань від провідних фахівців галузі.
- Пітер Влочос, Університет Грінвіча (Великобританія) тема: «Direkt Booking Strategies», 29.11.2023
- Ольга Міщенко, керівник проєкту Hotel Matrix на тему «Benchmarking in the Hotels», 09.11.2023
- Марчук Тетяна, керівник служби продажу та маркетингу ДП«Готель «Україна» на тему «Готельний світ! Сучасна реалія», вересень, 2023
- Кондратенко Тетяна, директор компанії «Vitiana», представництва в Україні «Vitiana by Stuba» – міжнародної системи онлайн бронювання на тему «Цифрові технології в туризмі», жовтень 2023
- Форостян Антоніна, менеджер з навчання і розвитку персоналу готелю Hilton Kyiv на тему «Секрет успіху міжнародної готельної мережі Hilton Kyiv», жовтень 2023
- Рябошапка Оксана, фахівець з навчання та розвитку персоналу ТОВ «Домінос піцца Юкрейн» на тему «Вчимось сьогодні, щоб бути успішними завтра», жовтень 2023
- Ковалок Наталія, директор компанії «StarMACE» на тему «Секрети організації успішного івенту», листопад, 2023
- Нагорняк Ірина, комерційний директор «Мережа готелів Vertex Hotel Group» на тему «Перетворення сучасного готельного бізнесу під пандемії», листопад, 2023
- Заяц Лілія, менеджер проектів ТОВ «Готельна школа «Мішель» на тему «Система класифікації готелів в сучасних умовах», листопад, 2023
- Медведева Анна, директор управління по роботі з персоналом готелю Hilton Kyiv на тему «Готелі у генетиці», грудень
- Чорний Олександр, сертифікований бізнес-тренер з сервісу та комунікації, власник «Готельної школи «Smart Education», тренінг-практикум Smart Education Hotel School (Специфіка комунікації готелю з гостем: актуальні канали продажу), 30.11.23
- Наталія Казьонова, співзасновниця ТОВ «Промо студія Bee&RoOl» копірайтерка, на тему «Інноваційні дизайнерські тренди в готелі», 13.02.23
- Катерина Камишева, директор Асоціації крафтових дистилерів на тему «Організація фестивалів і виставок крафтової продукції», 27.02.23
Організацію та участь у заходах:
VII Міжнародний фестиваль ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST-2023»
Міжнародне стажування студентів ФРГТБ у провідних готелях Грецiї
Міжнародна практична підготовка студентів ФРГТБ в Болгарії
У співпраці із Асоціацією UCM Italy опганізація виробничої практики студентів в Італії
Міжнародна практична підготовка студентів у Греції
Викладачі проходили стажування за програмами:
International internship «Іnternational strategic partnership of education, science and business of hospitality for the integration of Ukraine into the EU, 22 June- 04 August, 2023, 180 год. , Merkur Academy of Professional Education, Kaluža, сертифікат № 0017/1 – 2023
Міжнародний транскордонний проект «Дні УКРАЇНИ 2023 у м. Кошице» та словацько-український форум «SUF2023», м. Кошице- м. Калужа, Словацька Республіка, 21-28 вересня 2023 р.
- Участь у міжнародних дослідницьких проєктах та програмах обміну, що забезпечує студентам та викладачам можливості для міжнародного співробітництва та обміну досвідом. Так викладачі та студенти кафедри ГРБ приймають участь у заходах Еразмус+, організованих ДТЕУ та іншими освітніми установами.
- Публікацію наукових та аналітичних матеріалів викладачами та студентами, що сприяє розвитку наукового потенціалу та підвищенню візибіліті центру в академічних та професійних колах. Викладачами, аспірантами та студентами кафедри опубліковано низку фахових статей та статей в індексованих базах даних Scopus/Web of Science.
- Співпраця з суб’єктами готельного та ресторанного бізнесу для проведення спільних проектів, стажувань та практик для студентів. Партнерами кафедри готельно-ресторанного бізнесу, які залучені до формування змісту навчання і практичної підготовки, спільних наукових та практичних заходів є Асоціація готелів та курортів України, Українська Асоціація Ігрової Індустрії, рекреаційний комплекс Selfish Club, готелі Holiday Inn, Radisson Bly, Ibis, Ramada, Братислава та інші https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=43176&uk
- Участь у громадських ініціативах та соціальних кампаніях, що сприяє соціальній відповідальності та громадській активності викладачів і студентів. Так, у рамках благодійної діяльності Державного торговельно-економічного університету та кафедри відбулось новорічне привітання дітлахів "Дарницького дитячого будинку-інтернату для дітей з дефектами фізичного і розумового розвитку", що в місті Київ. Викладачі на громадських засадах залучені до діяльності Координаційного штабу з питань поводження із військовополоненими
Ці заходи не тільки сприяють академічному та професійному розвитку студентів, але й також відіграють важливу роль у формуванні міцної та динамічної спільноти молодих фахівців, які зацікавлені у дослідженні готельно-ресторанного бізнесу.
Центр активно займається науковою та освітньою діяльністю, співпрацює з бізнес структурами у сфері готельно-ресторанного бізнесу: консультаційні послуги з питань розвитку бізнесу, девелопменту, які відповідають сучасним викликам ринку; дослідження ринку, організація тренінгів та майстер-класів для бізнесу.
Переваги співпраці з центром:
- Експертні знання: наша команда складається з досвідчених фахівців та науковців, які володіють глибокими знаннями у сфері готельно-ресторанного бізнесу.
- Індивідуальний підхід: ми розробляємо унікальні рішення, виходячи з конкретних потреб та цілей кожного клієнта.
- Сучасні методики: використання передових технологій та методик дозволяє забезпечувати високу якість послуг.