logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Заходи

Центр досліджень Суспільства 5.0

Дослідницький центр з питань розроблення наукових засад становлення Суспільства 5.0 -– це інноваційний, міждисциплінарний, аналітичний центр, що спеціалізується на дослідженнях концепції «Суспільство 5.0», яка в умовах глобалізації економіки розкриває використання цифрових технологій для збалансування  економічного розвитку, вирішення соціальних проблем та формування нової якості соціального простору. Дослідницький центр забезпечує функціонування он-лайн комунікативної платформи, у фреймі якої академічна та бізнес спільнота, науковці, дослідники, професіонали-практики, здобувачі матимуть можливість наукової дискусії щодо конфігурації  становлення Суспільства 5.0, як нового етапу глобалізації.


Міжнародна науково-практична конференція
«Туризм ХХІ століття: глобальні виклики та цивілізаційні цінності»

23.05.2023 – захід, що зосереджувався на консолідації зусиль науковців, освітян, представників влади та бізнесу з обговорення актуальних питань концептуалізації парадигм туризму XXI століття. Обговорювалися проблеми 1) світовий туристичний ринок: постпандемічні наслідки та пріоритети зростання у  повоєнний період; 2) ресторанний теруар: глобальні тренди та локальні практики технологій; 3) гостинність: глобальні виклики та пріоритетні напрями післявоєнного відновлення. 4) стратегії спортивного менеджменту ХХІ століття; 5) дизайн: тренди, виклики та можливості.

https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=45697


Круглий стіл «HoReCa: освітній трек»
(від відновлення готельно-ресторанного бізнесу України до глобального економічного процвітання)

18.10.2023 – захід присвячений обговоренню моделей змістовного розвитку освітніх програм за напрямом HoReCa. Консолідація зусиль науковців, освітян, представників влади та бізнесу з обговорення та визначення нових горизонтів та європейських можливостей освіти в Україні
https://knute.edu.ua/file/MzEyMQ==/cdce061f28afe9e6cbe7c3746e9587db.pdf


Центр досліджень організовує роботу студентів щодо проведення та участі у конференціях, конкурсах, що сприяє розвитку творчого потенціалу та професійних навичок здобувачів:

Міжнародний конкурсу стартапів «TourSystemChallenge» 29.03.2023 – студентський захід щодо представлення та оцінювання стартап-проєкту конкурсною комісією на підставі публічного захисту Стартап-батлу
https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=44655&uk

ІІ Міжнародна студентська конференція «Готельно-ресторанний та туристичний бізнес: реалії та виклики» –студентський захід щодо обговорення сфери гостинності від стійкості до відновлення
https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=45327&uk

Конкурс командних проєктів готельно-ресторанних комплексів, 21.04.2023

Конкурс командних стартап-ідей, 08.12.2023

Здобувачі є учасниками та переможцями заходів:
Волинець А., Загоруйко А. – Диплом 1 ступеню у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю 073 «Менеджмент», який відбувся у Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського, науковий керівник Бойко М.Г.



 

Центр ініціює та підтримує різноманітні  ініціативи, які включають:

Hub-speakers – платформа із залученням провідних фахівців: менеджерів, готельєрів, кухарів, сомелье, мандрівників. В його рамках проводяться гостьові лекції від відомих практиків готельно-ресторанного бізнесу, що дають студентам унікальну можливість набути знань від провідних фахівців галузі.

  1. Пітер Влочос, Університет Грінвіча (Великобританія) тема: «Direkt Booking Strategies», 29.11.2023
  2. Ольга Міщенко, керівник проєкту Hotel Matrix на тему «Benchmarking in the Hotels», 09.11.2023
  3. Марчук Тетяна, керівник служби продажу та маркетингу ДП«Готель «Україна» на тему «Готельний світ! Сучасна реалія», вересень, 2023
  4. Кондратенко Тетяна, директор компанії  «Vitiana», представництва в Україні «Vitiana by Stuba» – міжнародної системи онлайн бронювання на тему «Цифрові технології в туризмі», жовтень 2023
  5. Форостян Антоніна,  менеджер з навчання і розвитку персоналу готелю Hilton Kyiv на тему «Секрет успіху міжнародної готельної мережі Hilton Kyiv», жовтень 2023
  6. Рябошапка Оксана, фахівець з навчання та розвитку персоналу ТОВ «Домінос піцца Юкрейн» на тему «Вчимось сьогодні, щоб бути успішними завтра», жовтень 2023
  7. Ковалок Наталія, директор компанії «StarMACE» на тему «Секрети організації успішного івенту», листопад, 2023
  8. Нагорняк Ірина, комерційний директор «Мережа готелів Vertex Hotel Group» на тему «Перетворення сучасного готельного бізнесу під пандемії», листопад, 2023
  9. Заяц Лілія, менеджер проектів ТОВ «Готельна школа «Мішель» на тему «Система класифікації готелів в сучасних умовах», листопад, 2023
  10. Медведева Анна, директор управління по роботі з персоналом готелю Hilton Kyiv на тему «Готелі у генетиці», грудень
  11. Чорний Олександр, сертифікований бізнес-тренер з сервісу та комунікації, власник «Готельної школи «Smart Education», тренінг-практикум Smart Education Hotel School (Специфіка комунікації готелю з гостем: актуальні канали продажу), 30.11.23
  12. Наталія Казьонова, співзасновниця ТОВ «Промо студія Bee&RoOl» копірайтерка, на тему «Інноваційні дизайнерські тренди в готелі», 13.02.23
  13. Катерина Камишева, директор Асоціації крафтових дистилерів на тему «Організація фестивалів і виставок крафтової продукції», 27.02.23

Організацію та участь у заходах:

VII Міжнародний фестиваль ресторанних технологій та фуд-дизайну «BESTCOOKFEST-2023»

Міжнародне стажування студентів ФРГТБ у провідних готелях Грецiї

Міжнародна практична підготовка студентів ФРГТБ в Болгарії

У співпраці із Асоціацією UCM Italy опганізація виробничої практики студентів в Італії

Міжнародна практична підготовка студентів у Греції


Викладачі проходили стажування за програмами:

International internship «Іnternational strategic partnership of education, science and business of hospitality for the integration of Ukraine into the EU, 22 June- 04 August, 2023, 180 год. , Merkur Academy of Professional Education, Kaluža, сертифікат № 0017/1 – 2023

Міжнародний транскордонний проект «Дні УКРАЇНИ 2023 у м. Кошице» та словацько-український форум «SUF2023», м. Кошице- м. Калужа, Словацька Республіка, 21-28 вересня 2023 р.

  1. Участь у міжнародних дослідницьких проєктах та програмах обміну, що забезпечує студентам та викладачам можливості для міжнародного співробітництва та обміну досвідом. Так викладачі та студенти кафедри ГРБ приймають участь у заходах Еразмус+, організованих ДТЕУ та іншими освітніми установами.
  2. Публікацію наукових та аналітичних матеріалів викладачами та студентами, що сприяє розвитку наукового потенціалу та підвищенню візибіліті центру в академічних та професійних колах. Викладачами, аспірантами та студентами кафедри опубліковано низку фахових статей та статей в індексованих базах даних Scopus/Web of Science.
  3. Співпраця з суб’єктами готельного та ресторанного бізнесу для проведення спільних проектів, стажувань та практик для студентів. Партнерами кафедри готельно-ресторанного бізнесу, які залучені до формування змісту навчання і практичної підготовки, спільних наукових та практичних заходів є Асоціація готелів та курортів України, Українська Асоціація Ігрової Індустрії, рекреаційний комплекс Selfish Club,  готелі Holiday Inn, Radisson Bly, Ibis, Ramada, Братислава та інші https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=43176&uk
  4. Участь у громадських ініціативах та соціальних кампаніях, що сприяє соціальній відповідальності та громадській активності викладачів і студентів. Так, у рамках благодійної діяльності Державного торговельно-економічного університету та кафедри відбулось новорічне привітання дітлахів "Дарницького дитячого будинку-інтернату для дітей з дефектами фізичного і розумового розвитку", що в місті Київ. Викладачі на громадських засадах залучені до діяльності Координаційного штабу з питань поводження із військовополоненими

Ці заходи не тільки сприяють академічному та професійному розвитку студентів, але й також відіграють важливу роль у формуванні міцної та динамічної спільноти молодих фахівців, які зацікавлені у дослідженні готельно-ресторанного бізнесу.

Центр активно займається науковою та освітньою діяльністю, співпрацює з бізнес структурами у сфері готельно-ресторанного бізнесу: консультаційні послуги з питань розвитку бізнесу, девелопменту, які відповідають сучасним викликам ринку; дослідження ринку, організація тренінгів та майстер-класів для бізнесу.


Переваги співпраці з центром:

  1. Експертні знання: наша команда складається з досвідчених фахівців та науковців, які володіють глибокими знаннями у сфері готельно-ресторанного бізнесу.
  2. Індивідуальний підхід: ми розробляємо унікальні рішення, виходячи з конкретних потреб та цілей кожного клієнта.
  3. Сучасні методики: використання передових технологій та методик дозволяє забезпечувати високу якість послуг.

30.01.2024
433884
54
остання редакція 30.01.2024