Опис
RapidSkills. Харчове виробництво
Програма «Харчове виробництво» підготовлена для інтенсивних науково-практичних курсів у рамках спільного проєкту зі створення навчальних центрів NTOU Lab в рамках Угоди про співробітництво між ДТЕУ і НТОУ від 15 грудня 2023 року як частина спільного проєкту з програм інтенсивних науково-практичних курсів, організації навчального процесу й атестації слухачів та організації заходів зі сприяння їх подальшому працевлаштуванню.
Програма охоплює науково-теоретичні та практичні питання з організації, управління та технологічного забезпечення виробництва кулінарної, кондитерської продукції в закладах ресторанного господарства. Направлена на підготовку кваліфікованих та конкурентоспроможних фахівців із сучасним креативним мисленням, здатних до комплексного розв’язання професійних завдань у сфері харчових технологій, що є важливим інструментом розбудови економіки країни та вирішення проблеми зайнятості населення.
Опанування теоретичних знань та практичних навичок щодо виробництва кулінарної продукції, хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів у закладах ресторанного господарства, навичок роботи на сучасному технологічному устаткуванні, вміння розробляти інноваційні технології у сфері HORECA дозволило розкрити і розвинути у слухачів професійні компетентності, необхідні для успішного виконання ними обов’язків на посадах, пов’язаних з виробництвом харчової продукції.
Курси:
«Пекарство і кондитерство»
- Курс спрямовано на опанування слухачами знань, теоретичних та практичних навичок щодо виробництва пекарської та кондитерської продукції у закладах ресторанного господарства, навичок роботи на сучасному технологічному обладнанні, принципів харчової комбінаторики та фуд-дизайну, вміння удосконалювати існуючі та розробляти нові технології у сфері HORECA.
- Завданням науково-практичного курсу є розкриття і розвиток у слухачів професійних компетентностей, необхідних для успішного виконання ними професійних обов’язків на посадах, пов’язаних з виробництвом пекарської та кондитерської продукції.
«Гастрономія»
- Курс спрямовано на опанування слухачами знань, теоретичних та практичних навичок щодо виробництва гастрономічної продукції у закладах ресторанного господарства, навичок роботи на сучасному технологічному обладнанні, принципів харчової комбінаторики та фуд-дизайну, вміння удосконалювати існуючі та розробляти нові технології у сфері HORECA.
- Завданням науково-практичного курсу є розкриття і розвиток у слухачів професійних компетентностей, необхідних для успішного виконання ними професійних обов’язків на посадах, пов’язаних з виробництвом гастрономічної продукції.
Мова навчання та викладання. Українська.
Навчальні заходи та методи викладання. Лекції (тематичні та проблемні), тренінгові заняття (проведення майстер-класів, відпрацювання технологій в малих групах).
Формат навчання за програмою.
- офлайн у співвідношенні годин теоретичних та практичних занять 60/40 із залученням професійних сейкголдерів;
- онлайн
Результати навчання за програмою.
Сертифікат:
- для формату офлайн – 60 навчальних годин (2 ECTS);
- для формату онлайн – 5,5 навчальних годин (0,17 ECTS)


