logo
Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу
Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу
logo
Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу
img

Дозвілля

ресторанно-готельного та туристичного бізнесу

День знань - 2016

  

  

  

  

  

  

  

   Міжнародний фестиваль "Best Cook Fest"
 


Скільки було витрачено сил та енергії, скільки недоспаних ночей за плечима конкурсантів та кураторів, і яке це приємне відчуття - відчуття перемоги!

Дякуємо усім, хто був частинкою "Дебюту першокурсника 2015". Кураторам, які відкладали свої справи та вкладали всі свої ідеї для створення справжного шоу.

Учасникам, котрі вклали в свої виступи всю свою душу, які посилали шалену енегретику в зал, тим, які подарували нам бурю емоцій. 

Вокалісти змусили піднятися весь ФРГТБ та співати разом з ними!
СТЕМ розказав нам де проводить вечори проректор КНТЕУ, та змусив сміятися весь зал.
Просто чудова хореографія, яка є найкращою в цьому році, викликала шквал емоцій. Мурашки пробігали по шкірі, коли учасники закінчили свій виступ фразою "What's wrong with the world ", під пісню "Freedom".

Також хочеться подякувати за підтримку, адже в залі було дійсно гаряче! Ми кричали голосніше всіх!

   

10 листопада, почесними грамотами було нагороджено тих людей, які готували наших молодих конкурсантів та вклали багато зусиль та власного часу у підготовку до "Дебюту першокурсника"— наших кураторів. Ми запитали їх, що вони відчували готуючи дебютантів, і ось, що вони нам відповіли:

«Принимая участие в кураторстве хореографии, я наблюдал, как первокурсники трудятся и принимают активное участие для победы. 
Я в восторге от этого праздника, он проявляет лучшие качества в студентах. Эта победа, которую мы получили, к которой мы шли с трудом и потом, была для меня чем-то невероятным. 
Я безумно рад, что принимал участие в дебюте, так как получил море позитивных эмоций, занимался любимым делом и просто боролся за свой любимый ФРГТБ!» — поділився з нами Крижановський Миколай, куратор хореографії та студент 2-го курсу, 6 групи ФРГТБ.

Як ми можемо побачити, дебют – це не просто конкурс талантів, це те, що зближує студентів нашого університету та робить нас справжньою родиною. Змушує нас боротись за рідне – за наш факультет.
Саме про це й співалося в нашому гімні, написаному до «Дебюту першокурсника», який не один день наспівували студенти факультету. 

Ось що сказала з цього приводу куратор вокалу та студентка 2-го курсу, 6 групи ФРГТБ, Аліна Маляр: «Я просто могу сказать, что это нереальные эмоции! Эти все моменты, переживания, когда ты чувствуешь себя одним целым не только с нашим факультетом, а и со всем университетом – в этот момент радость от участия и совместной победы - безгранична. Все это стоило тех усилий, что мы приложили. Я благодарна первокурсникам за такую отдачу по максимуму! Все большие молодцы. Отдельное спасибо моим вокалистам, теперь наш гимн знает весь ФРГТБ и не только. «В рідних стінах ми — одна сім’я, ритмують гучно всі наші серця» »

І справді не тільки Аліна, але й ми всі вдячні нашим першокурсникам за такий нереальний виступ. Навіть важко уявити, яка гордість бушує у серцях наших чудових кураторів. Хоча, нащо уявляти, якщо можна спитати в них самих?

«Я каждой клеточкой души горжусь нашими дебютантами! Эти ребята - невероятные, они поистине особенные — это правда. Эти два месяца стали бесценным опытом для меня как куратора, за что очень благодарна нашим крошкам. 
Знаете, эта секунда "до", когда ребята уже на сцене, свет погас, зал замер в ожидании предстоящего и вот раздаются первые биты музыки, первые движения...чувство гордости и восхищения их исполнением нашей кропотливой работы просто зашкаливает! 
Мы с Лерой стояли за кулисами во время танца со слезами на глазах, полными счастья и любви к ним. Это так важно. Спасибо!» — відповіла нам Андрієвська Евеліна, куратор хореографії та студентка 2-го курсу, 7 групи.

Ось так, дівчата і хлопці, що ще минулого року самі стояли на цій самій сцені в свій перший раз перед аплодуючим залом, тепер вчать та наставляють на цей прекрасний творчий шлях молоде підростаюче покоління. Та яким він був, цей досвід кураторства, нам розповів Чеховський Владислав, куратор СТЕМ та студент 2-го курсу, 4 групи ФРГТБ:

«Я очень рад что мне выпала такая возможность быть куратором КВН своего любимого факультета. 
Всегда думал что быть куратором это не так сложно, но оказалось что это не правда. 
"Прожив" с первокурсниками 2 месяца в университете, на репетициях ты понимаешь что это действительно тяжело. 
Когда ты наблюдаешь каким усердным трудом они занимаются, как они стараются, работают , поддерживают нас, возникает чувство гордости за них. 
И тебе все равно какое место займут ребята, для тебя они остаются самыми лучшими . 
Перед дебютом, мне кажется, кураторы переживают ещё больше, чем сами дебютанты, но мы понимали, что не должны подавать виду и по максимуму поддерживать их, на что в ответ получали большую отдачу. 
Тот момент, когда они выигрывают кубок – просто не передать словами, эмоции зашкаливают! Я очень горжусь нашими первокурсниками, за то что они показали насколько сильный ФРГТБ .
После дебюта, я понимаю, что мы стали чуть ближе, чем просто кураторы и первокурсники, мы стали одной маленькой семьёй.» 

Та й за ним не відстаючи, поспішив з нами поділитись своїми враженнями його одногрупник та ще один талановитий вчитель, Герасименко Ярослав:

«З приводу дебюту. Цього року я був вже куратором і відчував більшу відповідальність, ніж коли я бувдебютантом. Протягом, усіх тренувань-репетицій першокурсники розкривалися не повністю, і по-правді кажучи я не докінця був впевнений в перемозі. Останні дні підготовки довели, що я помилявся, а перемога в номінації взагалі поставила хрест на всіх моїх припущеннях. Після всього можу сказати, що я гордий за хлопців і дівчат, яких ми готували, і надзвичайно приємно було переживати всі ці емоції ще раз, але цього разу за кулісою.» 

А так, об’єктивно та чесно сказав нам ще один наставник: «Насправді, було доволі важко, адже ми зробили багато роботи, витратили багато часу, енергії та нервів; я ніколи не забуду момент, коли наші дебютанти зайняли почесне 1 місце. В цілому дуже я дуже задоволений, адже в цьому є і наш вагомий внесок. Будемо відверті, можна було і краще, та переможців не судять. Велике дякуємо залу за підтримку, адже саме ви підтримували наших конкурсантів, та сіяли віру в їхні серця»» 
Ось такими словами студент 2-го курсу, 4 групи Назаренко Олександр наштовхнув своїх учеників на подальшу працю та саморозвиток, адже нема кінця у досконалості.

А ми в свою чергу хочемо сказати велике «Дякую!» всім кураторам, що вклали власну душу в роботу наших першокурсників та їх незабутні виступи.
Та звичайно ж ще раз привітати наших талановитих володарів цьогорічного кубку Великого Дебюту і взагалі весь ФРГТБ, адже це не просто перемога маленької частинки людей, насправді це перемога всієї нашої дружньої родини – нашого любого факультету!


Свято на честь дня туризму – це вже традиція, яку започаткував факультет ресторанно-готельного та туристичногобізнесу.



На подію чекали з нетерпінням, адже це чудова змога продемонструвати свої вміння, позмагатися у конкурсах, показати свою кулінарну майстерність та просто гарно провести час.
Як відомо, кожна справа вимагає злагодженого контролю, хотілося б окремо відзначити, що зі зміною складу ради студентського самоврядування не змінилися масштаби та планки заходу. Все було на найвищому рівні, що в першу чергу є заслугою заступника декану ізнавчально-виховноїроботиЖдан В.О. й її вірної команди студентів на чолі зТетяноюКужель.

Програма фестивалю включала в себе ігри, конкурси, спортивнізмагання та барбекю-шоу. У цьому шоу брали участь командистудентів, у кожнійкомандібуло 5 чоловік, всікомандизмагалисяміж собою за званнямайстрів барбекю. За цимбулодужецікавоспостерігати, а найприємнішебуло те, щокомандистудентів-кулінарівчастувалисвоїмивишуканимивитворамикулінарногомистецтваусіхбажаючих.

Багато сказано було про те, що свято було організовану чудово, а ось і підтвердження: « Патріотичний флешмоб – це ще одна традиція та яскравий спогад до дня туризму. Цього року в танці прийняло участь майже 300 студентів. Головною ідеєю було сформувати мапу України разом із студентами, та змусити її рухатися. Доволі довго здавалося, що щось піде не так, проте результат перевершив очікування й незабаром ви зможете побачити яскраве відео» - СтопченкоЄвгенія. Голова культурно-масового відділу.

Кулінарний конкурс – найсмачніша частина свята.
Цього року приєдналася нова команда до змагань, команда жителів гуртожитку, на чолі із старостою гуртожитку Кириленко Інною. Хочемо привітати команду ФРГТБ іззайнятим 2 місцем в номінації «М’яснастрава».

Аби гостям не булосумно й вони не ходили без діла, було проведено квест, який принісще й приємні призи, він включав у себе ряд завдань й загадок, розгадавши які, команда отримувала наступну підказку із місцем розташування наступного змагання.

В інтелектуальному куточку для кмітливих та уважних було проведено гру, яка навчить вас підозрювати навіть себе - “Туристична мафія”, гра на ерудовасть і знання власної планети - “Навколо світу”.,“Таємниці КНТЕУ”. 

Для найспортивніших також знайшлась робота для сили рук – замагання з арм-реслінгу, фото говорять самі за себе, руки у хлопців зможуть захистити.

Свято барбекю – це значить вартощосьпопоїсти? А значить необхідно встановити зону для частування, що вдалозробили активісти РСС, які замість того, аби відпочивати вдома, фарбували, випилювали й скріплювали стільчики та столи для зони «Літнього кафе». І звичайно, гості свята могли почастуватисякулінарнимистравамивід КНТЕУ.

ВідеоконкурсShowUkraine - відзначився приємними призами для переможців, а учасники фотоконкурсу Insta_travel змогли побачити свої літні селфі в незвичному форматі - на мапі світу.

І на останок, хотілося б додати, що кожний захід ,який проводиться в нашому університеті – це вже свято, адже студенти КНТЕУ вміють зробити із сірих і похмурих днів – яскраві, сонячні й повні талантів!

День факультету 

18 грудня 2015 року було проведено найочікуваніше та найближче серцю студента ФРГТБ свято – День факультету 

Той факт, що подія була дійсно найочікуванішою підкреслює відстань, довжиною у чотири роки між святами факультету, а це означає, що підготовка та переживання виявилися дійснонапруженими. І після довгих ночей прикрашання, підготовки та пошуків необхідних матеріалів для заходу, годин тренувань артистів й постановок запланованих концертних програм, результат був гідним ,щоб його представити очам всього університету!

Дозвольте представити вам день, який був присвячений найбільш кулінарному, найсмачнішому факультету, день тих, хто любить туризм більше за все і може здивувати своєю гостинністю! Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу! Хочемо представити вам святкову програму до дев’ятнадцятого року існування факультету:

Перехід Б-корпусу «ожив», аджесаме там усіх зачаровував зимовий сад, а такожвідбуласяфотовиставка «Приємніспогади ФРГТБ», де були представлені фото не тільки сучасності, а й ті, які показували розвиток факультету з 1996 року. Головна ідея – передати натхненність та різноплановість студентів ФРГТБ. Фотографії розміщувалися на новорічних деревах, котрібулизроблені та декоровані власноруч, а також натякали про наближення новорічних свят. Ще одним сюрпризом стали – живістатуї, котрі прикрашали наш сад, дівчата, розмальовані в стилібоді-арт стали тою самою йогородзинкою.

Поверх , на якому саме серце факультету – деканат , прикрашено у різдвянійтематиці, та виглядаєпо-справжньомуказково. Кожен, хто завітав у нашу святкову феєріюі з затишною фотозоною, й новорічноюялинкоюбуввражений, адже вони стали об’єктом збору багатьохстудентів. Також всі були здивовані 15-ти метровою гірляндою, основою якої стали букви-абревіатура факультету.

В холі Гранд Холу проводилося одразу декілька заходів, кожний з яких знайшов свого глядача. Для початку – це розливання гарячого чаю та частування пряниками, котрим були раді вс істуденти в таку холодну пору. Далі, майстер – класи із сервірування столу. Родзинкою шоу було синхронне сервірування одразу декількох столів студентами-професіоналами. Також відбувся «Новорічний благодійний ярмарок», вилучені кошти з якого підуть на подарунки для діток-сиріт.

І найбільш щирим, милим та добрим заходом було свято Святого Миколая для мешканців дитячого будинку «Мрія». Дітивже не вперше приїздять до КНТЕУ, вони розглядають наш заклад не як університет та один ізлідерів у містіКиїв, вони не розуміють його престижності, вони просто приїздять у гості до казки, до Миколая та студентів, які із радістю проводять час із ними. Головне для дітей – цеувага, найскладніше для дорослих – це достатня увага до малихпримх, тому напередодні Святого Миколая, студенти ФРГТБ намагалися максимально підготуватипрограмузаходів та розваг. Як цевийшловажкосказати, але, напевно, головною оцінкоюслугуютьпосмішки, а вони були у кожного нашого маленького гостя.

Діти розважалися, бавилися, куштували солодощі із їстівної новорічної ялинки, брали участь у майстер-класах. Студенти факультету поставилися дуже серйозно до приїзду малечі, та хотіли, щоб цей день їм по-справжньому сподобався та запам’ятався, тому надіємося, що та «Зимоваказка», в яку потрапили дітки залишила теплий спогад у їхніх крихітних серцях.

А якщо ви почули голосні крики, то це, напевно, із кафе «Венеція», що стало місцемп роведення грандіозного флеш-мобу офіціантів.

Переходимо до урочистостей з нагоди Дня ФРГТБ – 2015, а саме, святкового концерту. Талановиті студенти показали історію студентських років одного з поважних випускників нашого факультету – ректора КНТЕУ, Анатолія Антоновича Мазаракі. Хореографія, вокал та гуморце те, чим дивував ФРГТБ в День свого народження, а кульмінацією стали хлопці з «гумористичного кружка» - «Сборная Двора». Також почесними грамотами були нагородженні найкращі викладачі та студенти факультету.

Що ж, свічки задуті, торти розрізані, свято завершилося…але для студентів та адміністрації факультету воно все ще залишається у серцях, бо коли студент любить свій ВУЗ, а викладачі з посмішкою заходить в аудиторію, значить вони знаходяться у потрібному місці й у потрібний час. Бажаємо, щоб на кожному факультеті панувала така ж віддача, таки самий ажіотаж до проведення феєричних заходів та було взаєморозуміння як викладацького складу, так і студентів. Ми в свою чергу відчуваємо, що досягли вже багатьох покращень та зрушень, що п’ятий поверх ,хоч і так далеко, проте такий близький думкам, коли сміливо можна сказати – ФРГТБ, ми любимо тебе!

  

 

   

 

 

 

 

 

 

 

  


Щорічні змагання з аеробіки 2015



Студактив ФРГТБ організував барбекю для вихованців дитбудинку «Надія» с. Мокрець

30 квітня 2015 року студенти факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу за традицією влаштували свято весняного барбекю для жителів дитячого будинку «Надія», що в селі Мокрець.Традиційно даний дитячий будинок закріплений за студентами даного факультету, тому вирушаючицього разу в мандрівкукожен студент пам’ятав, чого очікувати від поїздки. Але не завжди все проходить гладко, як виявилося, ФРГТБ загартований труднощами! Незважаючи на непередбачувану відсутність транспорту, похмуру погоду та інші маленькі складнощі, все ж таки дітям привезли барбекю у стилі КНТЕУ. На чолі із поваром Куліком Юрієм та новообраною головою РСС Кужель Тетяною команда студентів провела відпочинок "на ура". Вийшла не просто цікава зустріч, а зустріч вже давно знайомих, адже для дітей приїзд гостей – це свято, а для студентів спілкування із цими дітьми – це досвід щирої дружби та прив’язаності.

Було проведено масу конкурсів, приготовано безліч страв і кожен знову відчув себе дитиною, нехай всі знали, що шлях назад лежатиме пішим проходом через все село та подорожжю електричкою, бажання скоріше дістатися дому приглушувалося спілкуванням із 14 різними за віком, характером та амбіційністю дітьми. Велика подяка завзяттю та посмішкам дітей, їх обіймам та теплоті почуттів. Сподіваємося, що наступного разу діти з найдуть для себе новий будинок! Адже неважливо яке життя було в дітей до цього, головне – бажання дати їм нові можливості у майбутньому! Тому ми підтримуємо їх і хочемо не раз побачити в стінах нашого університету на екскурсії!


Перше вересня - це свято знань не лише у школі. Цього року КНТЕУ прийняв до своїх стін неймовірно велику кількість студентів і центральна площа нашого університету була наповнена яскравими новачками, які ще не усвідомлюють, що розпочався новий етап в їх житті.

Наш факультет цього року набрав рекордну кількість студентів, чим ми пишаємося і хочемо, щоб кожен відчував себе в стінах університету так само як і в день,коли вирішили подавати документи сюди. Кожен отримає тут не тільки нові знання, а й знайде чимало друзів, зможе приймати активну участь у житті свого факультету, проявляти таланти й розкривати в собі нові можливості, здобувати знання та навички у спеціально обладнаних аудиторіях чи на виїзних заняттях, що є не тільки цікавим для сприйняття, а й допомагає закохатися у вашу професію ще більше.

Любі першокурсники, коли ви вже є студентами факультету ресторанно-готельного  бізнесу, знайте, що ми - велика сім’я і на вас чекають не сірі будні в університеті, а світлі дні студенства!

   Фотозвіт...


Майстер-класи на фестивалі "Місто професій"

16 травня 2015 року студентами факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу та учасниками Клубу кулінарів були проведені майстер-класи на фестивалі "Місто професій" - інтерактивне містечко для дітей.

На вході в містечко кожна дитина отримує паспорт та має можливість "влаштуватися на роботу".
Сумлінні "працівники" за гарно виконану роботу отримають зарплатню. Витратити зароблені єврики діти матимуть можливість в крамниці солодощів.

Студентами нашого факультету було проведено 3 майстер-класи.

  •  по приготуванню шоколадних гнізд, якими мали змогу насолоджуватися студенти КНТЕУ ще на Пасхальній ярмарці;
  •  по складанню серветок в різні форми, такі як: зайчик, лебідь та квітку "папороть"; 
  • і, як виявилося, найцікавіший для рухливих дітей: формування різних цікавих фігурок із кондитерської мастики. В цьому майсер-класі діти показали весь політ своєї фантазії і робили фігурки, починаючи з овочів, фруктів та тваринок і закінчуючи автомобілями та супергероями.

Після майстер-класів діти за добре виконану роботу отримали від нас заробітню плату та досвід, а ми, в свою чергу, море емоцій та почуттів.

День був насичений позитивними емоціями, ми були раді показати дітям частинку свого життя, адже "Місто Професій» - це Всеукраїнський дитячий соціальний профорієнтаційний проект, мета якого - дати можливість дітям спробувати себе у різних професіях.
Велика подяка завзяттю та посмішкам дітей, які з захопленням розказували нам про свої плани, мрії та бажання.

 

 

10.09.2014
Vita
6387
остання редакція 05.05.2022
05808