logo
Факультет фінансів та обліку
Факультет фінансів та обліку
logo
Факультет фінансів та обліку
img

Сфери використання та можливості працевлаштування випускників ФФО

фінансів та обліку

072 «ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА ТА СТРАХУВАННЯ»

072 «ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА, СТРАХУВАННЯ ТА ФОНДОВИЙ РИНОК»

Освітня програма «Фінанси, банківська справа та страхування» (ступінь молодшого бакалавра)

Хто керує грошима – керує світом. Освітня програма надає можливості здобути знання та фахові навички щоб вільно орієнтуватися в сфері фінансових та банківських операцій, грошового обігу, страхування, інвестування капіталу.

Випускник може працевлаштуватися на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності, в органах державної влади та місцевого самоврядування на посадах, функціональні обов’язки в межах яких пов’язані зі сферою фінансів, банківської справи та страхування.

Освітня програма «Публічні фінанси» (ступені бакалавра та магістра)

Фінансист – одна з найпрестижніших професій у світі. Основне завдання фінансиста – примножити капітал. Такі фахівці необхідні інвестиційним фондам, банкам, біржам, страховим компаніям, приватному бізнесу, транснаціональним корпораціям, органам місцевого та державного управління. Програма враховує потреби суспільства щодо забезпечення фахівцями у фінансовій сфері, відповідає вимогам ринку праці та спрямована на підготовку фахівців, що володіють сучасними знаннями й практичними навичками щодо вирішення задач у сфері управління фінансами у публічному секторі.

Випускники мають всі можливості для професійного та кар`єрного зростання, можуть працювати як у державних, так і приватних національних й міжнародних установах на посадах фінансово-економічного та організаційно-управлінського профілю, займати керівні посади в фінансовому секторі, бути очільниками урядових фінансових агенцій, а також працювати в Міністерстві фінансів України, Секретаріаті Кабінету міністрів України, Пенсійному фонді України, Фондах соціального страхування, Державній податковій службі України, Державній аудиторській службі України, Державній казначейській службі України, місцевих фінансових органах, у фінансових службах міністерств, відомств, підприємств і організацій.

Освітня програма «Міжнародні фінанси» (ступені бакалавра та магістра)

Фінансисти-міжнародники набувають теоретичних знань та професійних навиків роботи в глобальному фінансовому середовищі, на міжнародних фінансових ринках із використанням сучасних фінансово-кредитних, валютних технологій та інструментів для розробки та реалізації ефективних фінансових стратегій розвитку підприємницької діяльності, територіальних громад, держави в рамках міжнародного співробітництва.

Випускники освітньої програми можуть працювати в міжнародних фінансових установах, інвестиційних фондах, фінансових установах і компаніях, що працюють з іноземними капіталами та партнерами, спільних та іноземних підприємствах, що здійснюють діяльність як в Україні, так і за кордоном; органах державного управління та органах місцевого самоврядування, провідних фінансових інституціях національного та глобального рівнів.

Освітня програма «Цифрові фінанси» (ступінь бакалавра)

Активний перехід традиційних фінансів в онлайн-формат, підвищення рівня цифрових знань та навичок вітчизняних фахівців є важливою складовою сталого розвитку інновацій та Cashless Economy. Цифрові фінанси – це унікальна спеціалізована освітня програма для підготовки фахівців з базовими та професійними компетентностями в галузі діджитал-фінансів, фінансових технологій, блокчейну, штучного інтелекту, аналізу Big Data, B2B, фінтех, PerTex, управління особистими фінансами. 

Випускники мають переваги працевлаштування в органах державного управління та органах місцевого самоврядування, консалтингових, юридичних, аудиторських, Fintech компаніях національного та міжнародного рівнів.

Освітня програма «Банківський бізнес» (ступінь бакалавра)

Освітня програма «Банківська справа» (ступінь бакалавра (зі скороченим терміном навчання))

Освітня програма «Управління банківським бізнесом» (ступінь магістра)

У всьому світі банки є потужними установами з найсучаснішими технологіями, а їх діяльність пов’язана з великою кількістю банківських операцій, які потрібні в будь-якій сфері життя та бізнесу! Мрієте вільно володіти знаннями та навичками сучасного фахівця банківської сфери; кваліфіковано організовувати систему менеджменту банківської установи; професійно управляти фінансовими ризиками, інвестиційними процесами та прогнозувати розвиток подій у фінансовому секторі економіки, бути фінансово грамотною та фінансово незалежною людиною? Зробіть вірний крок до своєї мети.

Фахівець з банківського бізнесу – це випускник, який може обіймати посади: фінансового контролера, фінансового експерта, фінансового консультанта, фінансового аналітика, дилера, ризик-менеджера, корпоративного та кредитного менеджера, менеджера по управлінню процесами і трансформаціями, менеджера з питань цифрового маркетингу, керівника проєктів, експерта з моделювання і бізнес-аналітики  та інші;  працювати в Національному банку України; банківських холдингових компаніях; банках, фінансових установах небанківського типу, фондових та валютних біржах, що функціонують на міжнародних та національних фінансових ринках.

Освітня програма «Фінансове посередництво» (ступені бакалавра та магістра)

«Financial Intermediation» (ступені бакалавра та магістра) – освітні програми англійською мовою навчання

Ринок фінансових послуг – один з найрозвинутіших та технологічних ринків в економіці і включає безліч фінансових установ. Фінансові посередники приймають участь у всіх сферах економічних відносин. Здобувачі вищої освіти отримають знання та навички формування ефективних управлінських рішень у сфері фінансових послуг: кредитних, депозитних, лізингових, платіжних, валютних, факторингових, гарантійних, фінансування будівництва, операцій з цінними паперами із застосуванням сучасних фінансових та технологічних рішень.

Фахівець з фінансового посередництва може працювати у Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку, банках, інститутах спільного інвестування, фондових і валютних біржах, лізингових компаніях, фінансових компаніях, кредитних спілках, брокерських та дилерських компаніях та інших фінансових установах. Люди цих професій  стоять в основі інновацій в бізнесі, бо саме вони фінансують стартапи, займають посади фінансового директора; фінансового аналітика; менеджера з продажу фінансових послуг; керівника інвестиційного відділу; менеджера з інвестиційних проектів.

Освітня програма «Фінансові технології в бізнесі» (ступінь магістра)

Фінансові технології – це технології, що застосовуються в фінансових службах, або використовуються для того, щоб допомогти компаніям керувати фінансовими аспектами свого бізнесу, включаючи нові програми та додатки, процеси та бізнес-моделі. Сьогодні фінтех став основою для всіх онлайн-транзакцій та забезпечує розвиток сектору фінансових послуг.

Випускники цієї освітньої програми можуть працевлаштуватись у фінансових структурах органів державної влади, у вітчизняних та міжнародних фінансових установах, компаніях, які надають фінансові послуги.

Освітня програма «Державний аудит» (ступінь магістра)

Унікальна магістерська програма, яка забезпечує підготовку фахівців нової формації, що зможуть організувати та здійснити аудит виконання бюджетних програм, виконання місцевих бюджетів, законності та ефективності використання державних чи комунальних коштів, майна та інших активів держави. Для системи ефективного державного контролю готуємо фахівців, які зможуть забезпечити нову для вітчизняної практики управління форму взаємодії органів державної влади та суб’єктів, які використовують державні та місцеві фінансові ресурси.

Випускники можуть працювати в органах Державної аудиторської служби України, Рахункової палати України; підрозділах внутрішнього аудиту міністерств та відомств, в установах і підприємствах, які належать до сфери їх управління; в міжнародних і вітчизняних аудиторських і консалтингових компаніях, професійних організаціях.

071 «ОБЛІК І ОПОДАТКУВАННЯ»

Освітня програма «Облік, оподаткування та аудит» (ступінь бакалавра)

Освітня програма «Облік і оподаткування» (ступені молодшого бакалавра, бакалавра (зі скороченим терміном))

Освітня програма «Облік і податковий консалтинг» (ступінь магістра)

Освітня програма «Облік і оподаткування в міжнародному бізнесі» (ступінь магістра)

Облік і оподаткування є універсальною комплексною спеціальністю в сфері підготовки фахівців в галузі управління та адміністрування. Облік забезпечує власників і менеджерів підприємств будь-яких організаційно-правових форм інформацією про господарські процеси і явища, ресурси та ефективність їх використання.

Здобувачі вищої освіти отримують необхідний обсяг знань і практичних навичок щодо організації та ведення фінансового та управлінського обліку, підготовки всіх видів звітності підприємства (фінансової звітності (за національними та міжнародними стандартами), податкової, управлінської, статистичної та спеціальної звітності) в умовах застосування сучасних інформаційних систем і технологій. 

Випускники цих освітніх програм мають можливість успішного працевлаштування бухгалтером, податковим консультантом, економістом тощо на підприємствах різних організаційно-правових форм та видів діяльності (виробничих, торговельних, сільськогосподарських підприємствах, підприємствах сфери послуг, у т. ч. сфери аутсорсингу бухгалтерських послуг, податкового консалтингу та аудиту), міжнародних компаніях та корпораціях.

Освітня програма «Фінансовий контроль та аудит» (ступені бакалавра (зі скороченим терміном) та магістра)

Освітня програма «Діджитал аудит та аналіз» (ступені бакалавра (зі скороченим терміном) та магістра)

Освітня програма «Фінансова аналітика» (ступінь магістра)

Потреба в об’єктивній та достовірній інформації у сучасному світі сприяє тому, що професії аудитора та аналітика є одними з найбільш високооплачуваних! Студенти вивчають обліково-аналітичне забезпечення управління підприємством, методики аудиту, фінансового аналізу та моніторингу. Кафедра співпрацює з надійними та успішними стейголдерами, в т.ч. Big 4. 100% працевлаштування студентів за спеціальністю (державний та приватний сектор економіки). Можливість працювати дистанційно. Спеціалізації кафедри фінансового аналізу та аудиту мають міжнародну сертифікацію CIMA. Викладачі напрацьовують індивідуальний підхід до кожного студента.

Випускники за освітніми програмами можуть здійснювати різного роду бізнес-аналіз; формувати аналітичне  забезпечення для Artificial intelligence (AI), працювати з Big Data, надавати аудиторські послуги; проводити внутрішній контроль та аудит, моніторинг та перевірку публічних закупівель, відновлювати бухгалтерський облік; Дью Дилідженс; антикорупційний аудит; комплаєнс-аудит; консалтинг з питань обліку, аналізу, контролю, аудиту, оподаткування; судову економічну експертизу; корпоративний аналіз та аудит; підготовку до ІРО; аналіз та аудит проектів; внутрішні фінансові розслідування (форензік); діджитал аудит та аналіз; науково-дослідну та педагогічну діяльність тощо.

Випускники цих освітніх програм успішно працевлаштовуються за професіями аудитора, фінансового аналітика, бізнес-аналітика, Big Data аналітика, внутрішнього аудитора, бухгалтера; керівника структурних утворень, що займається аналізом, фінансового чи бізнес консультанта; викладача; наукового співробітника тощо.

232 «СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ»

Освітня програма «Фінанси соціальних програм» (ступінь бакалавра)

Соціальне забезпечення та соціальний захист є основою добробуту, стабільного розвитку та безпеки громадянського суспільства. Освітня програма «Соціальне забезпечення» передбачає здобуття випускниками унікальних та актуальних професійних компетентностей в частині опанування сучасних фінансових інструментів  соціальної підтримки населення.

Випускники мають можливості для працевлаштування на посадах фахівця з управління проектами та програмами соціального захисту, соціального аудитора, фахівця із соціальної роботи та соціальної допомоги, фахівця з нарахування і виплати соціальної допомоги, аналітика з питань соціально забезпечення та захисту в Міністерстві фінансів України; Міністерстві соціальної політики України; Міністерстві з реінтеграції тимчасово окупованих територій України; Фонді соціального страхування України; Національній соціальній сервісній службі України; Державній службі зайнятості України; Пенсійному фонді України; Державній службі України з питань праці; недержавних пенсійних фондах, численних вітчизняних та міжнародних громадських та благодійних організаціях, аналітичних центрах.

04.09.2013
Vladimir
6410
остання редакція 23.01.2023
43406