logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
img

Костюк Юлія Володимирівна

інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки

КОСТЮК ЮЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА

КОСТЮК ЮЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА

kostyuk_yu@knute.edu.ua

здобувач освітнього ступеню «доктор філософії» кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки

Наукові профілі у міжнародних наукометричних базах даних:

СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ

комп'ютерні мережі, інформаційно-інтелектуальні системи, хмарні технології, кібербезпека.

АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ

  • аспірант Державного торговельно-економічного університету/Київського національного торговельно-економічного університету, з вересня 2020 року;
  • Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», повна вища освіта за спеціальністю «Хімічна технологія тугоплавких матеріалів», 2004р.

ДОСВІД РОБОТИ

  • старший викладач кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки Київського національного торговельно-економічного університету з 2022 р.;
  • асистент кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки Київського національного торговельно-економічного університету з 2021 р.

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

  • National Research University Higher School of Economics, Coursera «Методы и средства защиты информации», сертифікат виданий 08.08.2020р.
  • «Цифрові комунікації в глобальному просторі», сертифікат від 13.07.2020р.;
  • «Основи інформаційної безпеки», сертифікат від 19.07.2020р.;
  • «Інформаційна гігієна. Як розпізнати брехню в соцмережах, в інтернеті та на телебаченні» (45 год., 1,5 кредити ЄКТС) Сертифікат (платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus).
  • Cisco Networking Academy (сертифікати):
    • Introduction to Packet Tracer, виданий 27.07.2020;
    • Introduction to IoT, виданий 22.01.2021;
    • Academy Orientation, виданий 19.02.2021 р.;
    • Cisco Grant Instructor Training.STEM center Socrat;
    • CCNAv7: Introduction to Networks, сертифікат виданий 20.02.2021 р.;
    • Academy Orientation, виданий 19.02.2021р.;
    • Networking Essential, виданий 21.04.2021р.;
    • Cybersecurity Essentials, виданий 25.04.2021р.;
    • Introduction to Cybersecurity, виданий 26.04.2021р.;
    • CCNA Cybersecurity Operations, виданий 08.10.2022р.
  • «Системи технічного захисту інформації» в Державному університеті телекомунікацій (23.10.2020 р. - 04.12.2020 р.) з обсягом навчального часу 120 год / чотири кредита ЄКТС (сертифікат №СТ38855350/111-20);
  • Науково-практичний курс серії вебінарів компанії Linkos Group «Інформаційні технології в економіці: інноваційні рішення захисту даних підприємства» в обсязі 180 год. №ІТ002 26.05.2021р.;
  • Teachers Internship від EPAM University Programs з 12.07-14.08.2021р.;
  • «Про штучний інтелект простими словами» від Школа ІТ-професіоналів (сертифікат "ProfIT", 2021р).;
  • Пройшла програму підвищення кваліфікації через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus на тему «Інформаційна гігієна. Як розпізнати брехню в соцмережах, в інтернеті та на телебаченні» (45 год., 1,5 кредити ЄКТС) Сертифікат, 2021р.;
  • Softserve TECH SUMMER FOR TEACHERS BOOTCAMP, сертифікат в обсязі 10 годин, серія TM №2022/00157 Львів, Україна, 7 липня – 4 серпня 2022р.

ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ

  • Yuliia Kostiuk, Olena Kryvoruchko, Mykola Tsiutsiura, Andrii Yerukaiev, Nadiia Rusan Research of Methods of Control and Management of the Quality of Butter on the Basis of the Neural Network // 2022 Smart Information Systems and Technologies (SIST) 28-30 April, 2022, Nur-Sultan, Kazakhstan. Рр. 106-110. (Scopus)
  • Yaroslav Smitiukh, Yuliia Samoilenko, Yuliia Kostiuk, Olena Kryvoruchko and Kateryna Stepashkina: Development of a prototype of an intelligent system for predicting the quality of dairy manufacture // IEEE Intelligent Systems 2022, October 12-14, 2022, Warsaw, Poland. (Scopus)
  • Olena Kryvoruchko, Yuliia Kostiuk, Tetyana Savchenko, Dmytro Hnatchenko. Implementation of Procedure for the Identification of Dynamic Systems Based on Neural Networks.SECS-2022: International Conference «Challenges and Reality of the IT-space: Software Engineering and Cybersecurity» – Kyiv, Ukraine, October 25-26, 2022. (Scopus).
  • Криворучко, О., Костюк, Ю. (2022). Розробка інформаційної системи підтримки прийняття рішень на базі SYSML. Інформаційні технології та суспільство, (Випуск 2 (4), 58-64. https://doi.org/10.32689/maup.it.2022.2.8
  • Криворучко О., Костюк Ю. Структурно-функціональне моделювання технологічного процесу виробництва вершкового масла. Інформаційні технології та суспільство. 2022. Вип. 1 (3). С. 38–44. DOI: https://doi.org/10.32689/maup.it.2022.1
  • Криворучко, О., Костюк, Ю., & Самойленко, Ю. (2022). Сценарно-цільовий аналіз технологічного процесу виробництва вершкового масла. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки, (6), 66-76. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.6.9 УДК 004.664
  • Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. О. Інформаційна підсистема контролю якості продукції з використанням карт Шухарта. Управління розвитком складних систем. Київ, 2021. № 47. С. 190 – 195, dx.doi.org\10.32347/2412-9933.2021.47.190-195.
  • Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Цюцюра М. І. Ідентифікація нестаціонарних динамічних процесів виробництва молочної продукції. Управління розвитком складних систем. Київ, 2021. № 48. С. 177 – 183, dx.doi.org\10.32347/2412-9933.2021.48.177-183.
  • Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. А. Концептуальна модель інформаційної системи управління якістю вершкового масла // Міжнародний науковий журнал «Грааль науки» № 1 (Лютий, 2021): за матеріалами I Міжнародної науково-практичної конференції «An integrated approach to science modernization: methods, models and multidisciplinarity», що проводилася 17 лютого 2021 року ГО «Європейська наукова платформа» (Вінниця, Україна) та ТОВ «International Centre Corporative Management» (Відень, Австрія). - с. 255-258. UDC 001(08) .doi.org/10.36074/grail-of-science.19.02.2021.
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О., Савчук О.В. Сучасні комп'ютерні технології для статистичних методів управління якістю // Sciences of Europe (Praha, Czech Republic). VOL 1, N68. - (2021) —с. 51-55 (Редакция: Křižíkova 384/101 Karlín, 186 00 Praha). ISSN 3162-2364. DOI: 10.24412/3162-2364-2021-68-1-51-55.
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О., Савчук О.В. Дослідження інформаційно-технологічної моделі виробничого процесу // Міжнародний науковий журнал «Грааль науки» № 2-3 (Квітень, 2021): за матеріалами Міжнародної науково-практичної конференції «Scientific researches and methods of their carrying out: world experience and domestic realities», що проводилася 2 квітня 2021 року ГО «Європейська наукова платформа» (Вінниця, Україна) та ТОВ «International Centre Corporative Management» (Відень, Австрія).—с. 324-328. DOI 10.36074/grail-of-science.02.04.2021.066.
  • Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Спеціалізовані моделі для проектування, розробки та реалізації інформаційних систем // Матеріали IX Міжнародної науково-технічної Internet-конференції «Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами», 25 листопада 2022 [Електронний ресурс]. – К: НУХТ, 2022. – с. 206-207. – Режим доступу: https://nuft.edu.ua/naukova-diyalnist/naukovi-konferencii.
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Степашкіна К. В. Покращення робочих характеристик нейромережних моделей методами структурної оптимізації // Інформаційне суспільство: технологічні, економічні та технічні аспекти становлення (випуск 70): матеріали Міжнародної наукової інтернет-конференції, (м. Тернопіль, Україна – м. Переворськ, Польща, 22-23 вересня 2022 р.) / [ редкол. : О. Патряк та ін.]; ГО “Наукова спільнота”; WSSG w Przeworsku. – Тернопіль : ФО-П Шпак В.Б. – с. 39-42.– ISSN 2522-932X
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Застосування інтелектуальних інформаційних систем контролю якості вершкового масла // Матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів "Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті", Квітень – Травень 2022 р. – К.: НУХТ, 2022 р. – Ч.2. – с. 283.
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Оцінка якості вершкового масла на основі карт Кохонена // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС - 2022): матеріали тез доповідей XІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 26–27 травня 2022 р.) : у 2 т. / Національний університет «Чернігівська політехніка» [та ін.]; відп. за вип.: Єрошенко Андрій Михайлович [та ін.]. – Чернігів: НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – Т. 2. – с. 184.
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Костюк І.В., Повна Н.І. Застосування штучних нейронних мереж в інформаційно-інтелектуальних системах // Шості Ґеретівські читання: наукові статті, тези доповідей та інші матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції (м. Тернопіль, Україна, 03 червня 2022 року). Науковий, методичний, інформаційний збірник Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти / Редколегія: О. М. Петровський, В. С. Мисик, І. М. Вітенко, О. І. Когут, Ю. Ч. Шайнюк, Т. В. Магера, A. Janowski, Ф. І. Полянський, Н. Б. Стрийвус, Г. І. Герасимчук. Тернопіль: ТОКІППО, 2022. с.152-156.
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Алгоритми формування нейронних мереж для вирішення задач моделювання та прогнозування якості // Інформатика, інформаційні системи та технології: тези доповідей дев’ятнадцятої всеукраїнської конференції студентів і молодих науковців. Одеса, 29 квітня 2022 р. - Одеса, 2022. – с. 10-12.
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В. Підвищення якості прогнозування випадкових процесів на базі нейронних мереж // Економіко – правові дискусії: матеріали ІIІ Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції студентів, аспірантів та науковців, 30 квітня 2022 р. Кропивницький: ЛА НАУ, 2022. с. 207-210. УДК 330:340 (063)
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Методологія інтелектуальної підтримки прийняття рішень на основі нечітких когнітивних карт // Сучасні тенденції розвитку науки та освіти в умовах євроінтеграції: Міжнародна науково-практична конференція, м. Вінниця, 29-30 березня 2022 р.: тези та статті / ред.кол.: Драбовський А.Г., Дибчук Л.В. та ін.. . – Вінниця: Вінницький кооперативний інститут, 2022. – с. 43-45.
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Компоненти системи підтримки прийняття рішень на основі ситуаційної моделі // Digital Transformations of Modernity: Proceedings of the Multidisciplinary International Scientific-Practical Conference (January 24, 2022. Coimbra, Portugal). Chernigiv: REICST, 2022. С. 96-98. (Цифрові трансформації сучасності: Матеріали багатодисциплінарної міжнародної науково-практичної конференції (24 січня 2022 р. Коїмбра, Португалія). Чернігів: REICST, 2022. 154 с.)
  • Криворучко О. В., Костюк Ю. В. Математичне моделювання якості харчової продукції з метою прийняття рішень // Збірник тез V Всеукраїнської науково-практичної конференції "Нові інформаційні технології управління бізнесом". – Київ: Спілка автоматизаторів бізнесу, 2022. – с.153-156.
  • Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. О. Регресійна модель якості процесу виробництва харчової продукці // Безперервна освіта як пріоритетний напрямок підвищення професійної компетентності фахівців (м. Тернопіль, Україна, 16 грудня 2021 року). Науковий, методичний, інформаційний збірник Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти /Редколегія: О. М. Петровський, В. С. Мисик, І. М. Вітенко, О. І. Когут, Ю. Ч. Шайнюк, Т. В. Магера, A. Janowski, Ф. І. Полянський, Г. І. Герасимчук, Н. Б. Стрийвус. Тернопіль: ТОКІППО, 2021.- с.222-227.
  • Криворучко О. В., Костюк Ю. В. Нейромережеве моделювання в процесах прогнозування якості харчової продукції // Матеріали ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Комп’ютерні технології обробки даних, 10 грудня, 2021. Вінниця. - с. 75-77.
  • Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. О. Ефективність використання нейромережних моделей прогнозування якості харчової продукції // Матеріали VІIІ Міжнародної науково-технічної Internet-конференції «Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами», 26 листопада 2021. [Електронний ресурс] – К: НУХТ, 2021 – с. 99-100.— Режим доступу: Режим доступу: https://nuft.edu.ua/naukova-diyalnist/naukovi-konferencii/
  • Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. А. Система підтримки прийняття рішень з управління якістю // The driving force of science and trends in its development: collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the I International Scientific and Theoretical Conference (Vol. 3), January 29, 2021.Coventry, United Kingdom: European Scientific Platform. Pp.22-23.
  • Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю.О. Статистичні методи контролю якості молочної продукції // International scientific and practical conference «Science, engineering and technology: global trends, problems and solutions»: Conference proceedings, March 12–13, 2021. Prague: Izdevnieciba «Baltija Publishing», 2021. —с.33-35.
  • Костюк, Ю.В, Криворучко, О.В, Костюк, І.В. 2020. Інформаційні інтелектуальні системи контролю якості продукції. International scientific and practical conference «Science, engineering and technology: global trends, problems and solutions»: Conference proceedings, September 25–26, 2020. Prague: Izdevnieciba «Baltija Publishing», р. 41-43
  • Костюк Ю.В., Криворучко О.В., Самойленко Ю.О. Інформаційна система формування якості продукції виробничого підприємства // Матеріали VІІ Міжнародної науково-технічної Internet-конференції «Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами», 26 листопада 2020. [Електронний ресурс] – К: НУХТ, 2020 – с. 240. — Режим доступу: https://nuft.edu.ua/naukova-diyalnist/naukovi-konferencii/
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Формування підсистеми підтримки прийняття рішень процесом виробництва вершкового масла // Specialized and multidisciplinary scientific researches: Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Vol. 2), December 11, 2020. Amsterdam, The Netherland: European Scientific Platform, Р.р. 125-126. ISBN 978-90-5767-591-1 («Mo'Media», The Netherlands). DOI 10.36074/11.12.2020.v25.
  • Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Моделювання технологічного процесу виробництва вершкового масла // Wissenschaftliche Ergebnisse und Errungenschaften: 2020:der Sammlung wissenschaftlicher Arbeiten «ΛΌГOΣ» zu den Materialien der internationalen wissenschaftlich-praktischen Konferenz (B. 1), 25.Dezember, 2020. München, Deutschland: Europäische Wissenschaftsplattform. 135-137. ISBN 978-3-471-37237-1. DOI 10.36074/25.12.2020.v1.4

ХОБІ

подорожі, педагогіка, психологія.

19.02.2023
Бебешко Богдан Тарасович
остання редакція 19.02.2023
Бебешко Богдан Тарасович