інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
 |
КОСТЮК ЮЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА
kostyuk_yu@knute.edu.ua
здобувач освітнього ступеню «доктор філософії» кафедри інженерії
програмного забезпечення та кібербезпеки
Наукові профілі у міжнародних наукометричних базах даних:
|
СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ
|
комп'ютерні мережі, інформаційно-інтелектуальні системи, хмарні
технології, кібербезпека.
|
АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ
|
- аспірант Державного торговельно-економічного
університету/Київського національного торговельно-економічного
університету, з вересня 2020 року;
- Національний технічний університет України «Київський
політехнічний інститут», повна вища освіта за спеціальністю
«Хімічна технологія тугоплавких матеріалів», 2004р.
|
ДОСВІД РОБОТИ
|
- старший викладач кафедри інженерії програмного забезпечення та
кібербезпеки Київського національного торговельно-економічного
університету з 2022 р.;
- асистент кафедри інженерії програмного забезпечення та
кібербезпеки Київського національного торговельно-економічного
університету з 2021 р.
|
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
|
- National Research University Higher School of Economics,
Coursera «Методы и средства защиты информации», сертифікат виданий
08.08.2020р.
- «Цифрові комунікації в глобальному просторі», сертифікат від
13.07.2020р.;
- «Основи інформаційної безпеки», сертифікат від
19.07.2020р.;
- «Інформаційна гігієна. Як розпізнати брехню в соцмережах, в
інтернеті та на телебаченні» (45 год., 1,5 кредити ЄКТС) Сертифікат
(платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus).
- Cisco Networking Academy (сертифікати):
- Introduction to Packet Tracer, виданий 27.07.2020;
- Introduction to IoT, виданий 22.01.2021;
- Academy Orientation, виданий 19.02.2021 р.;
- Cisco Grant Instructor Training.STEM center Socrat;
- CCNAv7: Introduction to Networks, сертифікат виданий 20.02.2021
р.;
- Academy Orientation, виданий 19.02.2021р.;
- Networking Essential, виданий 21.04.2021р.;
- Cybersecurity Essentials, виданий 25.04.2021р.;
- Introduction to Cybersecurity, виданий 26.04.2021р.;
- CCNA Cybersecurity Operations, виданий 08.10.2022р.
- «Системи технічного захисту інформації» в Державному
університеті телекомунікацій (23.10.2020 р. - 04.12.2020 р.) з
обсягом навчального часу 120 год / чотири кредита ЄКТС (сертифікат
№СТ38855350/111-20);
- Науково-практичний курс серії вебінарів компанії Linkos Group
«Інформаційні технології в економіці: інноваційні рішення захисту
даних підприємства» в обсязі 180 год. №ІТ002 26.05.2021р.;
- Teachers Internship від EPAM University Programs з
12.07-14.08.2021р.;
- «Про штучний інтелект простими словами» від Школа
ІТ-професіоналів (сертифікат "ProfIT", 2021р).;
- Пройшла програму підвищення кваліфікації через платформу
масових відкритих онлайн-курсів Prometheus на тему «Інформаційна
гігієна. Як розпізнати брехню в соцмережах, в інтернеті та на
телебаченні» (45 год., 1,5 кредити ЄКТС) Сертифікат, 2021р.;
- Softserve TECH SUMMER FOR TEACHERS BOOTCAMP, сертифікат в
обсязі 10 годин, серія TM №2022/00157 Львів, Україна, 7 липня – 4
серпня 2022р.
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ
|
- Yuliia Kostiuk, Olena Kryvoruchko, Mykola Tsiutsiura, Andrii
Yerukaiev, Nadiia Rusan Research of Methods of Control and
Management of the Quality of Butter on the Basis of the Neural
Network // 2022 Smart Information Systems and Technologies (SIST)
28-30 April, 2022, Nur-Sultan, Kazakhstan. Рр. 106-110.
(Scopus)
- Yaroslav Smitiukh, Yuliia Samoilenko, Yuliia Kostiuk, Olena
Kryvoruchko and Kateryna Stepashkina: Development of a prototype of
an intelligent system for predicting the quality of dairy
manufacture // IEEE Intelligent Systems 2022, October 12-14, 2022,
Warsaw, Poland. (Scopus)
- Olena Kryvoruchko, Yuliia Kostiuk, Tetyana Savchenko, Dmytro
Hnatchenko. Implementation of Procedure for the Identification of
Dynamic Systems Based on Neural Networks.SECS-2022: International
Conference «Challenges and Reality of the IT-space: Software
Engineering and Cybersecurity» – Kyiv, Ukraine, October 25-26,
2022. (Scopus).
- Криворучко, О., Костюк, Ю. (2022). Розробка інформаційної
системи підтримки прийняття рішень на базі SYSML. Інформаційні
технології та суспільство, (Випуск 2 (4), 58-64.
https://doi.org/10.32689/maup.it.2022.2.8
- Криворучко О., Костюк Ю. Структурно-функціональне моделювання
технологічного процесу виробництва вершкового масла. Інформаційні
технології та суспільство. 2022. Вип. 1 (3). С. 38–44. DOI:
https://doi.org/10.32689/maup.it.2022.1
- Криворучко, О., Костюк, Ю., & Самойленко, Ю. (2022).
Сценарно-цільовий аналіз технологічного процесу виробництва
вершкового масла. Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні
науки, (6), 66-76. https://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.6.9 УДК
004.664
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. О. Інформаційна
підсистема контролю якості продукції з використанням карт Шухарта.
Управління розвитком складних систем. Київ, 2021. № 47. С. 190 –
195, dx.doi.org\10.32347/2412-9933.2021.47.190-195.
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Цюцюра М. І. Ідентифікація
нестаціонарних динамічних процесів виробництва молочної продукції.
Управління розвитком складних систем. Київ, 2021. № 48. С. 177 –
183, dx.doi.org\10.32347/2412-9933.2021.48.177-183.
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. А. Концептуальна
модель інформаційної системи управління якістю вершкового масла //
Міжнародний науковий журнал «Грааль науки» № 1 (Лютий, 2021): за
матеріалами I Міжнародної науково-практичної конференції «An
integrated approach to science modernization: methods, models and
multidisciplinarity», що проводилася 17 лютого 2021 року ГО
«Європейська наукова платформа» (Вінниця, Україна) та ТОВ
«International Centre Corporative Management» (Відень, Австрія). -
с. 255-258. UDC 001(08)
.doi.org/10.36074/grail-of-science.19.02.2021.
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О., Савчук О.В.
Сучасні комп'ютерні технології для статистичних методів управління
якістю // Sciences of Europe (Praha, Czech Republic). VOL 1, N68. -
(2021) —с. 51-55 (Редакция: Křižíkova 384/101 Karlín, 186 00
Praha). ISSN 3162-2364. DOI:
10.24412/3162-2364-2021-68-1-51-55.
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О., Савчук О.В.
Дослідження інформаційно-технологічної моделі виробничого процесу
// Міжнародний науковий журнал «Грааль науки» № 2-3 (Квітень,
2021): за матеріалами Міжнародної науково-практичної конференції
«Scientific researches and methods of their carrying out: world
experience and domestic realities», що проводилася 2 квітня 2021
року ГО «Європейська наукова платформа» (Вінниця, Україна) та ТОВ
«International Centre Corporative Management» (Відень, Австрія).—с.
324-328. DOI 10.36074/grail-of-science.02.04.2021.066.
- Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Спеціалізовані моделі для
проектування, розробки та реалізації інформаційних систем //
Матеріали IX Міжнародної науково-технічної Internet-конференції
«Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення
систем керування організаційно-технічними та технологічними
комплексами», 25 листопада 2022 [Електронний ресурс]. – К: НУХТ,
2022. – с. 206-207. – Режим доступу:
https://nuft.edu.ua/naukova-diyalnist/naukovi-konferencii.
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Степашкіна К. В. Покращення
робочих характеристик нейромережних моделей методами структурної
оптимізації // Інформаційне суспільство: технологічні, економічні
та технічні аспекти становлення (випуск 70): матеріали Міжнародної
наукової інтернет-конференції, (м. Тернопіль, Україна – м.
Переворськ, Польща, 22-23 вересня 2022 р.) / [ редкол. : О. Патряк
та ін.]; ГО “Наукова спільнота”; WSSG w Przeworsku. – Тернопіль :
ФО-П Шпак В.Б. – с. 39-42.– ISSN 2522-932X
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Застосування
інтелектуальних інформаційних систем контролю якості вершкового
масла // Матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих
учених, аспірантів і студентів "Наукові здобутки молоді – вирішенню
проблем харчування людства у XXI столітті", Квітень – Травень 2022
р. – К.: НУХТ, 2022 р. – Ч.2. – с. 283.
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Оцінка якості
вершкового масла на основі карт Кохонена // Комплексне забезпечення
якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС - 2022): матеріали
тез доповідей XІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м.
Чернігів, 26–27 травня 2022 р.) : у 2 т. / Національний університет
«Чернігівська політехніка» [та ін.]; відп. за вип.: Єрошенко Андрій
Михайлович [та ін.]. – Чернігів: НУ «Чернігівська політехніка»,
2022. – Т. 2. – с. 184.
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Костюк І.В., Повна Н.І.
Застосування штучних нейронних мереж в інформаційно-інтелектуальних
системах // Шості Ґеретівські читання: наукові статті, тези
доповідей та інші матеріали Всеукраїнської науково-практичної
конференції (м. Тернопіль, Україна, 03 червня 2022 року). Науковий,
методичний, інформаційний збірник Тернопільського обласного
комунального інституту післядипломної педагогічної освіти /
Редколегія: О. М. Петровський, В. С. Мисик, І. М. Вітенко, О. І.
Когут, Ю. Ч. Шайнюк, Т. В. Магера, A. Janowski, Ф. І. Полянський,
Н. Б. Стрийвус, Г. І. Герасимчук. Тернопіль: ТОКІППО, 2022.
с.152-156.
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Алгоритми
формування нейронних мереж для вирішення задач моделювання та
прогнозування якості // Інформатика, інформаційні системи та
технології: тези доповідей дев’ятнадцятої всеукраїнської
конференції студентів і молодих науковців. Одеса, 29 квітня 2022 р.
- Одеса, 2022. – с. 10-12.
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В. Підвищення якості прогнозування
випадкових процесів на базі нейронних мереж // Економіко – правові
дискусії: матеріали ІIІ Міжнародної науково-практичної
Інтернет-конференції студентів, аспірантів та науковців, 30 квітня
2022 р. Кропивницький: ЛА НАУ, 2022. с. 207-210. УДК 330:340
(063)
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Методологія
інтелектуальної підтримки прийняття рішень на основі нечітких
когнітивних карт // Сучасні тенденції розвитку науки та освіти в
умовах євроінтеграції: Міжнародна науково-практична конференція, м.
Вінниця, 29-30 березня 2022 р.: тези та статті / ред.кол.:
Драбовський А.Г., Дибчук Л.В. та ін.. . – Вінниця: Вінницький
кооперативний інститут, 2022. – с. 43-45.
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Компоненти
системи підтримки прийняття рішень на основі ситуаційної моделі //
Digital Transformations of Modernity: Proceedings of the
Multidisciplinary International Scientific-Practical Conference
(January 24, 2022. Coimbra, Portugal). Chernigiv: REICST, 2022. С.
96-98. (Цифрові трансформації сучасності: Матеріали
багатодисциплінарної міжнародної науково-практичної конференції (24
січня 2022 р. Коїмбра, Португалія). Чернігів: REICST, 2022. 154
с.)
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В. Математичне моделювання якості
харчової продукції з метою прийняття рішень // Збірник тез V
Всеукраїнської науково-практичної конференції "Нові інформаційні
технології управління бізнесом". – Київ: Спілка автоматизаторів
бізнесу, 2022. – с.153-156.
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. О. Регресійна
модель якості процесу виробництва харчової продукці // Безперервна
освіта як пріоритетний напрямок підвищення професійної
компетентності фахівців (м. Тернопіль, Україна, 16 грудня 2021
року). Науковий, методичний, інформаційний збірник Тернопільського
обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти
/Редколегія: О. М. Петровський, В. С. Мисик, І. М. Вітенко, О. І.
Когут, Ю. Ч. Шайнюк, Т. В. Магера, A. Janowski, Ф. І. Полянський,
Г. І. Герасимчук, Н. Б. Стрийвус. Тернопіль: ТОКІППО, 2021.-
с.222-227.
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В. Нейромережеве моделювання в
процесах прогнозування якості харчової продукції // Матеріали ІІ
Всеукраїнської науково-практичної конференції «Комп’ютерні
технології обробки даних, 10 грудня, 2021. Вінниця. - с.
75-77.
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. О. Ефективність
використання нейромережних моделей прогнозування якості харчової
продукції // Матеріали VІIІ Міжнародної науково-технічної
Internet-конференції «Сучасні методи, інформаційне, програмне та
технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та
технологічними комплексами», 26 листопада 2021. [Електронний
ресурс] – К: НУХТ, 2021 – с. 99-100.— Режим доступу: Режим доступу:
https://nuft.edu.ua/naukova-diyalnist/naukovi-konferencii/
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. А. Система
підтримки прийняття рішень з управління якістю // The driving force
of science and trends in its development: collection of scientific
papers «SCIENTIA» with Proceedings of the I International
Scientific and Theoretical Conference (Vol. 3), January 29,
2021.Coventry, United Kingdom: European Scientific Platform.
Pp.22-23.
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю.О. Статистичні
методи контролю якості молочної продукції // International
scientific and practical conference «Science, engineering and
technology: global trends, problems and solutions»: Conference
proceedings, March 12–13, 2021. Prague: Izdevnieciba «Baltija
Publishing», 2021. —с.33-35.
- Костюк, Ю.В, Криворучко, О.В, Костюк, І.В. 2020. Інформаційні
інтелектуальні системи контролю якості продукції. International
scientific and practical conference «Science, engineering and
technology: global trends, problems and solutions»: Conference
proceedings, September 25–26, 2020. Prague: Izdevnieciba «Baltija
Publishing», р. 41-43
- Костюк Ю.В., Криворучко О.В., Самойленко Ю.О. Інформаційна
система формування якості продукції виробничого підприємства //
Матеріали VІІ Міжнародної науково-технічної Internet-конференції
«Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення
систем керування організаційно-технічними та технологічними
комплексами», 26 листопада 2020. [Електронний ресурс] – К: НУХТ,
2020 – с. 240. — Режим доступу:
https://nuft.edu.ua/naukova-diyalnist/naukovi-konferencii/
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Формування
підсистеми підтримки прийняття рішень процесом виробництва
вершкового масла // Specialized and multidisciplinary scientific
researches: Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with
Proceedings of the International Scientific and Practical
Conference (Vol. 2), December 11, 2020. Amsterdam, The Netherland:
European Scientific Platform, Р.р. 125-126. ISBN 978-90-5767-591-1
(«Mo'Media», The Netherlands). DOI 10.36074/11.12.2020.v25.
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Моделювання
технологічного процесу виробництва вершкового масла //
Wissenschaftliche Ergebnisse und Errungenschaften: 2020:der
Sammlung wissenschaftlicher Arbeiten «ΛΌГOΣ» zu den Materialien der
internationalen wissenschaftlich-praktischen Konferenz (B. 1),
25.Dezember, 2020. München, Deutschland: Europäische
Wissenschaftsplattform. 135-137. ISBN 978-3-471-37237-1. DOI
10.36074/25.12.2020.v1.4
|
ХОБІ
|
подорожі, педагогіка, психологія.
|
остання редакція 19.02.2023