logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Заходи

Дослідницький центр аналітики великих даних

Науковий семінар «Design thinking та аналіз даних»

Кафедра цифрової економіки та системного аналізу 29 листопада провела свій традиційний Науковий семінар «Design thinking та аналіз даних».

Цього разу було запрошено двох спікерів, за що велика подяка доценту кафедри Геселевій Натальї Валеріївні. В науковому семінарі прийняло участь біля 370 студентів та викладачів ДТЕУ.

Перший гість - Ростислав Лугиня, Product Manager Digital Cockpit німецького офісу міжнародної компанії Harman International Сompany. Harman є світовим лідером у галузі аудіоелектроніки. Ростислав отримав ступінь бакалавра та магістра в Україні, ступінь МВА - в Китаї, в Пекінському університеті аеронавтики та астронавтики. Має дуже цікавий мультикультурний досвід життя на різних континентах: Азії та Європи, працював у стартап-індустрії та великих міжнародних корпораціях.

Він провів лекцію англійською мовою на тему  "The concept of design thinking and it’s importance in the fast-paced business environment", в якій розказав про основи дизайн-мислення, його переваги та недоліки, про те як ця концепція допомагає вирішувати виклики в сучасному бізнесі, а також про реальні кейси застосування дизайн-мислення в таких відомих компаніях, як Uber, Netflix, Airbnb.

Другиий спікер – Денис Губашов, відомий аналітик даних і дата журналіст, зовнішній консультант Офісу розвитку підприємництва та експорту (проект Дія. Бізнес). Денис провів тренінг із аналізу даних міжнародної торгівлі за допомогою мови програмування Python.

Було розглянуто способи роботи із безкоштовним REST АРI Департаменту економіки та соціальних справ ООН; роботу з бібліотеками venv, requests, matplotlib, seaborn та pandas. Навчання проходило в середовище VS Code. Також розглянуто структуру АРІ, можливості отримання даних за домогою запитів, поцеси обробки та збереження даних, побудови зведених таблиць, розрахунку динаміки зміни обсягів імпорту/експорту, побудови графіків на основі завантажених та проаналізованих даних.

Студенти проявили неабиякий інтерес до даних тем, активно задавали питання. Приємно було бачити високий рівень підготовки наших студентів, що знайшли відображення у професійному обговоренні запропонованих тем.

Видно, як подібні заходи сприяють поєднанню університетської науки за запитів бізнесу, мотивують як студентів, так і викладачів та будемо продовжувати роботу в цьому напрямі в подальшому.

   


Науковий семінар "БІЗНЕС-АНАЛІТИКА: інструменти та практичні кейси"

16 травня 2023 року кафедра цифрової економіки та системного аналізу для студентів, представників наукової спільноти та представники бізнесу провела науковий семінар "БІЗНЕС-АНАЛІТИКА: інструменти та практичні кейси", який було організовано за активної участі к.т.н., доц. Н.В. Геселевої.

Під час семінару Андрієнко Юлія, Data аналітик, Тім лід аналітичної команди у продуктовій компанії IT STAR, розповіла, як запускати аналітичні проекти у компанії з нуля, як запускати А/В тести щоб підняти конверсію на сайті презентувала власний досвід щодо інструментів бізнес-аналітики. Учасникам семінару були запропонавані приклади тестового завдання для позиції Junior Data Analyst, та презентовано приклад робочого кейсу продуктової компанії.

Лугова Ольга, незалежний бізнес-аналітик, голова громадської організації Українська асоціація ODOO провела воркшоп із використання системи бізнес-аналітики ODOO для автоматизації бізнесу. Ольга поділилася власним досвідом експерта щодо CRM-ERP-системи Odoo як альтернативи російським програмним продуктам; провела майстер-клас з практичного використання бізнес-додатків Odoo для автоматизації бізнес-процесів підприємства.

Захід викликав велику зацікавленість учасників, особливо студентів, які прийняли активну участь в практичній частині заходу та задавали багато цікавих питань.

Щиро дякуємо нашим спікерам за цікаві презентації та практичні навички.

  


Аналітика Big Data з Головою громадської організації
Українська асоціація ODOO

Для здобувачів бакалаврського рівня освітньої програми «Інформаційні технології та бізнес-аналітика (Data Science)» в рамках дисципліни «Аналітика Big Data» проведено практичне заняття «Бізнес-аналітика на платформі бізнес-додатків ODOO».

Заняття проводила наш бізнес-партнер, Голова громадської організації Українська асоціація ODOO, бізнес-аналітик Ольга Лугова.

Заняття проходило у формі захопливої ділової гри «УПС: Управління По Спражньому».

Студенти мали можливість проявити професійні якості підприємця та бізнес-аналітика у віртуальному форматі розбудови власного бізнесу.

У практичному занятті брали участь студенти спеціальності 124 «Системний аналіз», які навчаються за освітньою програмою «Інформаційні технології та бізнес-аналітика (Data Science)»: Єгор Наливайко, Юлія Андрієнко, Віктор Стельмах, Павло Скібіцікий, Владислав Лотоцький, Владислав Палій, Єгор Ланін

Щиро дякуємо нашому бізнес-партеру Ользі Луговій за безцінний практичний досвід з аналітики великих даних, переданий нашим студентам!

  

25.01.2024
433884
40
остання редакція 25.01.2024
433884