інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
 |
САМОЙЛЕНКО ЮЛІЯ ОЛЕКСАНДРІВНА
кандидат технічних наук, доцент
e-mail: y.samoilenko@knute.edu.ua
|
|
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ
АВТОРА: |
Google
Scholar
ORCID
|
|
|
СФЕРА НАУКОВИХ
ІНТЕРЕСІВ |
інформаційні технології, інтелектуальні системи, інформаційні
системи, комп’ютерні мережі, кібербезпека, WEB-технології.
|
|
ДИСЦИПЛІНИ |
«Інформаційні технології у професійній
діяльності», «Безпека програмного забезпечення»,
«Організація комп’ютерних мереж», «Основи кібербезпеки»,
«Web-дизайн і Web-програмування», «Біометрична технічна
автентифікація в інформаційних системах».
|
|
|
АКАДЕМІЧНА
КВАЛІФІКАЦІЯ |
- кандидат технічних наук 05.13.07 - Автоматизація процесів
керування, тема дисертації: «Моделювання і оптимальне керування
періодичними процесами вирощування хлібопекарських дріжджів», 2015
р.
- магістр з комп'ютерно-інтегрованих технологічних процесів і
виробництв, 2009 р. Національний університет харчових
технологій.
|
|
ДОСВІД
РОБОТИ |
- 2021 р до цього часу – доцент кафедри інженерії програного
забезпечення та кібербезпеки Київського національного
торговельно-економічного університету
- 2018 - 2021 р.р. доцент кафедри Автоматизації та
інтелектуальних систем керування НУХТ
- 2016 – 2012 р.р. асистент кафедри Автоматизації процесів
управління НУХТ
- 2012 - 2009 р.р. асистент кафедри Автоматизації та
комп’ютерно-інтегрованих технології НУХТ.
|
|
|
ОСНОВНІ
ПУБЛІКАЦІЇ |
Електронні навчальні посібники:
- Інтелектуальні системи. Практикум: навчальний посібник / В. Д.
Кишенько, Ю. О. Самойленко, Я. В. Смітюх - Нац. ун-т харч. технол.
- Київ : НУХТ, 2017. - 67 с.
- Системний аналіз складних систем управління. Практикум:
навчальний посібник / А.П. Ладанюк, Я.В. Смітюх, Л.О. Власенко,
Ю.О. Чорна(Самойленко) - К.: НУХТ, 2014. – 157 с.
Методичні рекомендації: (всього – 8)
- Контроль та керування хіміко-технологічними процесами :
лабораторний практикум для студ. освіт. ступ. "Бакалавр" спец. 161
"Хімічні технології та інженерія" ден. та заоч. форм навч. / уклад.
: Ю. О. Самойленко, Д. В. Паньков ; Нац. ун-т харч. технол. - Київ
: НУХТ, 2018. - 69 с.
- Ідентифікація та моделювання технологічних об’єктів :
лабораторний практикум для студ. освіт. ступ. "Бакалавр" спец. 151
"Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" ден. та заоч.
форм навч. / уклад.: В. Д. Кишенько, Ю. О. Самойленко, Н. М.
Савіцька; Нац. ун-т харч. технол. - Київ : НУХТ, 2017. - 40 с.
- Теорія автоматичного керування : метод. рекомендації до викон.
курсової роботи для студ. освіт. ступ. "Бакалавр" спец. 151
"Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" ден. та заоч.
форм навч. / уклад.: А. П. Ладанюк, Л. О. Власенко, Д. А. Шумигай,
Ю. О. Самойленко; Нац. ун-т харч. технол. - Київ : НУХТ, 2017. - 47
с.
- Монтаж та експлуатація систем автоматизації : метод.
рекомендації до вивч. дисц. та викон. контрол. роботи для студ.
освіт.-кваліф. рівня "Спеціаліст" спец. 151, спеціал.
"Автоматизація та інтелектуальні системи керування технологічними
комплексами" ден. та заоч. форми навч. / уклад.: Д. О.
Кроніковський, Ю. О. Самойленко; Нац. ун-т харч. технол. - Київ :
НУХТ, 2017. - 15 с.
- Автоматизація процесів та об’єктів. Лабораторний практикум для
студентів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 141
«Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» денної та
заочної форм навчання / Б.М. Гончаренко, Ю.О. Самойленко – К.:
НУХТ, 2016. – 44 с.
Статті: (всього- 10: міжнародні – 4, фахові видання –
6)
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О., Савчук О.В.
Сучасні комп'ютерні технології для статистичних методів управління
якістю. Sciences of Europe (Praha, Czech Republic), VOL 1, No 68
(2021). - 51-55 с.
- Криворучко О., Ю. Костюк, Ю. Самойленко, і О. Савчук.
Дослідження інформаційно-технологічної моделі виробничого процесу.
ГРААЛЬ НАУКИ, вип. 2-3, Квітень 2021, 324- 328 с.
- Криворучко О., Ю. Костюк, і Ю. Самойленко. Концептуальна модель
інформаційної системи управління якістю вершкового масла. ГРААЛЬ
НАУКИ, вип. 1, Лютий 2021, с. 255-258.
- Ю.О. Самойленко, В.Г. Трегуб. Реалізація оптимальної системи
керування апаратом для вирощування дріжджів. «Харчова
промисловість»: наук. журн. № 19 / Національний університет
харчових технологій; М-во освіти і науки, молоді та спорту України,
НУХТ. - К. : НУХТ, 2016. – 130-135 с
- Ю.О. Самойленко, В.Г. Трегуб. Логіко-лінгвістична модель
процесу вирощування хлібопекарських дріжджів. «Енергетика і
автоматика» № 3(29).-К.: Національний університет біоресурсів та
природокористування України. 2016 р.- 113-121 с.
Наукові конференції, в тому числі і міжнародні: (всього
– 29)
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю.О. Статистичні
методи контролю якості молочної продукції // International
scientific and practical conference «Science, engineering and
technology: global trends, problems and solutions»: Conference
proceedings, March 12–13, 2021. Prague: Izdevnieciba «Baltija
Publishing», 2021. —с.33-35.
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. А., Костюк І. В.
Сервіс «Інформаційна система інформаційно-технологічного супроводу»
// Збірник тез IV Всеукраїнської науково-практичної конференції
"Нові інформаційні технології управління бізнесом". – Київ: Спілка
автоматизаторів бізнесу, 2021. – с. 233-236.
- Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. А. Система
підтримки прийняття рішень з управління якістю // The driving force
of science and trends in its development: collection of scientific
papers «SCIENTIA» with Proceedings of the I International
Scientific and Theoretical Conference (Vol. 3), January 29,
2021.Coventry, United Kingdom: European Scientific Platform.
Pp.22-23.
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Моделювання
технологічного процесу виробництва вершкового масла //
Wissenschaftliche Ergebnisse und Errungenschaften: 2020:der
Sammlung wissenschaftlicher Arbeiten «ΛΌГOΣ» zu den Materialien der
internationalen wissenschaftlich-praktischen Konferenz (B. 1),
25.Dezember, 2020. München, Deutschland: Europäische
Wissenschaftsplattform. Рр. 135-137.
- Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Формування
підсистеми підтримки прийняття рішень процесом виробництва
вершкового масла // Specialized and multidisciplinary scientific
researches: Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with
Proceedings of the International Scientific and Practical
Conference (Vol. 2), December 11, 2020. Amsterdam, The Netherland:
European Scientific Platform, Р.р. 125-126.
- Самойленко Ю.О., Костюк Ю.В. Теорія інформаційної безпеки //
Кібергігієна. Кібербезпека. Безпека держави : Матеріали наукових
семінарів (Київ, 27 листопада 2020 р.) / відп. ред. А. М. Десятко.
– Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2020. – с. 16-17.
- Костюк Ю.В., Криворучко О.В., Самойленко Ю.О. Інформаційна
система формування якості продукції виробничого підприємства //
Матеріали VІІ Міжнародної науково-технічної Internet-конференції
«Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення
систем керування організаційно-технічними та технологічними
комплексами», 26 листопада 2020. [Електронний ресурс] – К: НУХТ,
2020 – с. 240.
- Самойленко Ю.О., Савчук О.В. 2020. Використання інтелектуальних
технологій для процесу вирощування хлібопекарських дріжджів.
International scientific and practical conference «Science,
engineering and technology: global trends, problems and solutions»:
Conference proceedings, September 25–26, 2020. Prague: Izdevnieciba
«Baltija Publishing», р. 32-36.
- Криворучко Е. В., Костюк Ю. В., Костюк И. В., Самойленко Ю. А.
Автоматизированная информационно-управляющая система в производстве
молочной продукции // European scientific discussions. Abstracts of
the 1st International scientific and practical conference. Potere
della ragione Editore. Rome, Italy. 2020. Pp. 193-195.
- Самойленко Ю.О. Ситуаційний підхід щодо керування періодичного
процесу вирощування хлібопекарських дріжджів. Матеріали 84
міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і
студентів “Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування
людства у ХХІ столітті”, 23–24 квітня 2018 р. – К.: НУХТ, 2018 р. –
Ч.2. – 287 с.
- Самойленко Ю.О. Особливості застосування нейронних систем для
управління складними біотехнологічними процесами. Матеріали ІV
Міжнародної науково-технічної Internet-конференції «Сучасні методи,
інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування
організаційно-технічними та технологічними комплексами», 22
листопада 2017 р. [Електронний ресурс] – К: НУХТ, 2017 р. – 160
с.
- Самойленко Ю.О. Особливості застосування нейро-нечітких моделей
для задач синтезу систем управління складними біотехнологічними
процесами. Матеріали 83 міжнародної наукової конференції молодих
учених, аспірантів і студентів “Наукові здобутки молоді – вирішенню
проблем харчування людства у ХХІ столітті”, 5–6 квітня 2017 р. –
К.: НУХТ, 2017 р. – Ч.2. – 266 с.
- Yuliia Samoilenko, Viktor Trehub. Determination of kinetic
parameters for process of baking yeast growing. 8th Central
European Congress on Food 2016 — Food Science for Well-being
(CEFood 2016): Book of Abstracts. — 23-26 May 2016. — K.: NUFT,
2016. — p.291.
- Yuliia Samoilenko, Viktor Trehub. Modeling and optimal control
of periodic process of growing baker’s yeast. 8th Central European
Congress on Food 2016 — Food Science for Well-being (CEFood 2016):
Book of Abstracts. — 23-26 May 2016. — K.: NUFT, 2016. —
p.198.
- Самойленко Ю.О., Трегуб В.Г. Ідентифікація процесу вирощування
дріжджів на основі нейро-нечікої мережі. 82-а міжнародна наукова
конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові
здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ
столітті». - К.:НУХТ, 13–14 квітня 2016 р.. - с.292.
|
|
|
НАГОРОДИ ТА
ВІДЗНАКИ |
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ
КВАЛІФІКАЦІЇ |
- Introduction to Cybersecurity. Cisco Networking Academy. 2020
р.
- «Основи педагогіки та технології організації
навчально-виховного процесу у вищій школі», посвідчення № 32 від
19.04.2012 р. Науково-методичний семінар. Національний університет
харчових технологій.
|
|
|
ХОБІ |
подорожі, інформаційні технології, малювання, читання. |
остання редакція 20.09.2021