logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
img

Самойленко Юлія Олександрівна

інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки

САМОЙЛЕНКО ЮЛІЯ ОЛЕКСАНДРІВНА

кандидат технічних наук, доцент
 

e-mail: y.samoilenko@knute.edu.ua

ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА: Google Scholar

ORCID

СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ

інформаційні технології, інтелектуальні системи, інформаційні системи, комп’ютерні мережі, кібербезпека, WEB-технології.

ДИСЦИПЛІНИ

«Інформаційні технології у професійній діяльності», «Безпека програмного забезпечення», «Організація комп’ютерних мереж», «Основи кібербезпеки», «Web-дизайн і Web-програмування», «Біометрична технічна автентифікація в інформаційних системах».

АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ
  • кандидат технічних наук 05.13.07 - Автоматизація процесів керування, тема дисертації: «Моделювання і оптимальне керування періодичними процесами вирощування хлібопекарських дріжджів», 2015 р.
  • магістр з комп'ютерно-інтегрованих технологічних процесів і виробництв, 2009 р. Національний університет харчових технологій.
ДОСВІД РОБОТИ
  • 2021 р до цього часу – доцент кафедри інженерії програного забезпечення та кібербезпеки Київського національного торговельно-економічного університету  
  • 2018 - 2021 р.р. доцент кафедри Автоматизації та інтелектуальних систем керування НУХТ
  • 2016 – 2012 р.р. асистент кафедри Автоматизації процесів управління НУХТ
  • 2012 - 2009 р.р. асистент кафедри Автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технології НУХТ.
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ
Публікації

Електронні навчальні посібники:

  1. Інтелектуальні системи. Практикум: навчальний посібник / В. Д. Кишенько, Ю. О. Самойленко, Я. В. Смітюх - Нац. ун-т харч. технол. - Київ : НУХТ, 2017. - 67 с.
  2. Системний аналіз складних систем управління. Практикум: навчальний посібник / А.П. Ладанюк, Я.В. Смітюх, Л.О. Власенко, Ю.О. Чорна(Самойленко) - К.: НУХТ, 2014. – 157 с.

Методичні рекомендації: (всього – 8)

  1. Контроль та керування хіміко-технологічними процесами : лабораторний практикум для студ. освіт. ступ. "Бакалавр" спец. 161 "Хімічні технології та інженерія" ден. та заоч. форм навч. / уклад. : Ю. О. Самойленко, Д. В. Паньков ; Нац. ун-т харч. технол. - Київ : НУХТ, 2018. - 69 с.
  2. Ідентифікація та моделювання технологічних об’єктів : лабораторний практикум для студ. освіт. ступ. "Бакалавр" спец. 151 "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" ден. та заоч. форм навч. / уклад.: В. Д. Кишенько, Ю. О. Самойленко, Н. М. Савіцька; Нац. ун-т харч. технол. - Київ : НУХТ, 2017. - 40 с.
  3. Теорія автоматичного керування : метод. рекомендації до викон. курсової роботи для студ. освіт. ступ. "Бакалавр" спец. 151 "Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології" ден. та заоч. форм навч. / уклад.: А. П. Ладанюк, Л. О. Власенко, Д. А. Шумигай, Ю. О. Самойленко; Нац. ун-т харч. технол. - Київ : НУХТ, 2017. - 47 с.
  4. Монтаж та експлуатація систем автоматизації : метод. рекомендації до вивч. дисц. та викон. контрол. роботи для студ. освіт.-кваліф. рівня "Спеціаліст" спец. 151, спеціал. "Автоматизація та інтелектуальні системи керування технологічними комплексами" ден. та заоч. форми навч. / уклад.: Д. О. Кроніковський, Ю. О. Самойленко; Нац. ун-т харч. технол. - Київ : НУХТ, 2017. - 15 с.
  5. Автоматизація процесів та об’єктів. Лабораторний практикум для студентів освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» денної та заочної форм навчання / Б.М. Гончаренко, Ю.О. Самойленко – К.: НУХТ, 2016. – 44 с.

Статті: (всього- 10: міжнародні – 4, фахові видання – 6)

  1. Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О., Савчук О.В. Сучасні комп'ютерні технології для статистичних методів управління якістю. Sciences of Europe (Praha, Czech Republic), VOL 1, No 68 (2021). - 51-55 с.
  2. Криворучко О., Ю. Костюк, Ю. Самойленко, і О. Савчук. Дослідження інформаційно-технологічної моделі виробничого процесу. ГРААЛЬ НАУКИ, вип. 2-3, Квітень 2021, 324- 328 с.
  3. Криворучко О., Ю. Костюк, і Ю. Самойленко. Концептуальна модель інформаційної системи управління якістю вершкового масла. ГРААЛЬ НАУКИ, вип. 1, Лютий 2021, с. 255-258.
  4. Ю.О. Самойленко, В.Г. Трегуб. Реалізація оптимальної системи керування апаратом для вирощування дріжджів. «Харчова промисловість»: наук. журн. № 19 / Національний університет харчових технологій; М-во освіти і науки, молоді та спорту України, НУХТ. - К. : НУХТ, 2016. – 130-135 с
  5. Ю.О. Самойленко, В.Г. Трегуб. Логіко-лінгвістична модель процесу вирощування хлібопекарських дріжджів. «Енергетика і автоматика» № 3(29).-К.: Національний університет біоресурсів та природокористування України. 2016 р.- 113-121 с.

Наукові конференції, в тому числі і міжнародні: (всього – 29)

  1. Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю.О. Статистичні методи контролю якості молочної продукції // International scientific and practical conference «Science, engineering and technology: global trends, problems and solutions»: Conference proceedings, March 12–13, 2021. Prague: Izdevnieciba «Baltija Publishing», 2021. —с.33-35.
  2. Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. А., Костюк І. В. Сервіс «Інформаційна система інформаційно-технологічного супроводу» // Збірник тез IV Всеукраїнської науково-практичної конференції "Нові інформаційні технології управління бізнесом". – Київ: Спілка автоматизаторів бізнесу, 2021. – с. 233-236.
  3. Криворучко О. В., Костюк Ю. В., Самойленко Ю. А. Система підтримки прийняття рішень з управління якістю // The driving force of science and trends in its development: collection of scientific papers «SCIENTIA» with Proceedings of the I International Scientific and Theoretical Conference (Vol. 3), January 29, 2021.Coventry, United Kingdom: European Scientific Platform. Pp.22-23.
  4. Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Моделювання технологічного процесу виробництва вершкового масла // Wissenschaftliche Ergebnisse und Errungenschaften: 2020:der Sammlung wissenschaftlicher Arbeiten «ΛΌГOΣ» zu den Materialien der internationalen wissenschaftlich-praktischen Konferenz (B. 1), 25.Dezember, 2020. München, Deutschland: Europäische Wissenschaftsplattform. Рр. 135-137.
  5. Криворучко О.В., Костюк Ю.В., Самойленко Ю.О. Формування підсистеми підтримки прийняття рішень процесом виробництва вершкового масла // Specialized and multidisciplinary scientific researches: Collection of scientific papers «ΛΌГOΣ» with Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Vol. 2), December 11, 2020. Amsterdam, The Netherland: European Scientific Platform, Р.р. 125-126.
  6. Самойленко Ю.О., Костюк Ю.В. Теорія інформаційної безпеки // Кібергігієна. Кібербезпека. Безпека держави : Матеріали наукових семінарів (Київ, 27 листопада 2020 р.) / відп. ред. А. М. Десятко. – Київ : Київ. нац. торг.-екон. ун-т, 2020. – с. 16-17.
  7. Костюк Ю.В., Криворучко О.В., Самойленко Ю.О. Інформаційна система формування якості продукції виробничого підприємства // Матеріали VІІ Міжнародної науково-технічної Internet-конференції «Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами», 26 листопада 2020. [Електронний ресурс] – К: НУХТ, 2020 – с. 240.
  8. Самойленко Ю.О., Савчук О.В. 2020. Використання інтелектуальних технологій для процесу вирощування хлібопекарських дріжджів. International scientific and practical conference «Science, engineering and technology: global trends, problems and solutions»: Conference proceedings, September 25–26, 2020. Prague: Izdevnieciba «Baltija Publishing», р. 32-36.
  9. Криворучко Е. В., Костюк Ю. В., Костюк И. В., Самойленко Ю. А. Автоматизированная информационно-управляющая система в производстве молочной продукции // European scientific discussions. Abstracts of the 1st International scientific and practical conference. Potere della ragione Editore. Rome, Italy. 2020. Pp. 193-195.
  10. Самойленко Ю.О. Ситуаційний підхід щодо керування періодичного процесу вирощування хлібопекарських дріжджів. Матеріали 84 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів “Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті”, 23–24 квітня 2018 р. – К.: НУХТ, 2018 р. – Ч.2. – 287 с.
  11. Самойленко Ю.О. Особливості застосування нейронних систем для управління складними біотехнологічними процесами. Матеріали ІV Міжнародної науково-технічної Internet-конференції «Сучасні методи, інформаційне, програмне та технічне забезпечення систем керування організаційно-технічними та технологічними комплексами», 22 листопада 2017 р. [Електронний ресурс] – К: НУХТ, 2017 р. – 160 с.
  12. Самойленко Ю.О. Особливості застосування нейро-нечітких моделей для задач синтезу систем управління складними біотехнологічними процесами. Матеріали 83 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів “Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті”, 5–6 квітня 2017 р. – К.: НУХТ, 2017 р. – Ч.2. – 266 с.
  13. Yuliia Samoilenko, Viktor Trehub. Determination of kinetic parameters for process of baking yeast growing. 8th Central European Congress on Food 2016 — Food Science for Well-being (CEFood 2016): Book of Abstracts. — 23-26 May 2016. — K.: NUFT, 2016. — p.291.
  14. Yuliia Samoilenko, Viktor Trehub. Modeling and optimal control of periodic process of growing baker’s yeast. 8th Central European Congress on Food 2016 — Food Science for Well-being (CEFood 2016): Book of Abstracts. — 23-26 May 2016. — K.: NUFT, 2016. — p.198.
  15. Самойленко Ю.О., Трегуб В.Г. Ідентифікація процесу вирощування дріжджів на основі нейро-нечікої мережі. 82-а міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті». - К.:НУХТ, 13–14 квітня 2016 р.. - с.292.
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
  • Introduction to Cybersecurity. Cisco Networking Academy. 2020 р.
  • «Основи педагогіки та технології організації навчально-виховного процесу у вищій школі», посвідчення № 32 від 19.04.2012 р. Науково-методичний семінар. Національний університет харчових технологій.
ХОБІ подорожі, інформаційні технології, малювання, читання.

02.09.2021
43482
остання редакція 20.09.2021
43482