logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
img

CТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «НАУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ» 6 квітня 2021 року

інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки

CТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ
«НАУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ»
6 квітня 2021 року

НАУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ – це не просто студентська конференція, це можливість отримати новий досвід публічних виступів перед невідомою аудиторією для новачків та можливість вдосконалити своє ораторське мистецтво й поділитися своїми науковими здобутками для тих, хто вже брав участь у конференціях.

Приємно бачити молодь, яка прагне до чогось нового в науковому аспекті. На пленарному засіданні від кафедри інженерія програмного забезпечення та кібербезпеки з доповіддю на тему «Microsoft Power Platform» виступав студент третього курсу шостої групи Ющенко Олександр Олександрович (науковий керівник Жирова Т.О., к.пед.н., ст.викл.). Слід зазначити, що доповідь містила не лише описовий характер, а і демонстрацію роботи з Microsoft Power Platform.

Цього року на кафедрі інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки діяли п’ять секцій: «Технології розробки, програмування та тестування програмного забезпечення» (керівник Жирова Т.О., Цензура М.О.), «Технології Web-програмування» (керівник Котенко Н.О., Рзаєва С.Л.), «Безпека інформаційно-телекомунікаційних систем» (керівник Сашньова М.В., Пашорівн В.І.), «Управління ІТ проектами. Методологія DevOps» (керівник Криворучко О.В., Десятко М.М.), «Криптографічні методи захисту інформації» (керівник Костюк Ю.В., Савченко Т.В.).

Студенти кожної секції уважно слухали доповідачів, ставили запитання та брали участь в обговоренні. Протягом виступів усі учасники мали змогу оцінити доповіді. За результатами оцінювання доповідей по кожній секції маємо таких переможців:

Секція 4. «Технології розробки, програмування та тестування програмного забезпечення»:

І місце посів Глижін Владислав Сергійович ФІТ, 2 к., 7 гр. (науковий керівник Бебешко Б.Т., ст. викл.),

ІІ місце посів Руденко Володимир Володимирович ФІТ, 3 к., 6 гр.(науковий керівник Жирова Т.О., к.пед.н., ст.викл.),

ІІІ місце - Капуста Нікіта В’ячеславович ФІТ, 3 к., 6 гр. (науковий керівник Жирова Т.О., к.пед.н., ст.викл.).

      

Секція 5. «Технології Web-програмування»:

І місце посіла Попсуй Інеса Сергіївна ФМТП, 1 к., 20 гр., (науковий керівник Котенко Н.О., к.пед.н., доц.),

ІІ місце посів Александров Андрій Юрійович ФІТ, 3 к., 6 гр.(науковий керівник Рзаєва С.Л., к.т.н., доц.),

ІІІ місце посіли Мельник Анастасія Юріївна ФІТ, 3 к., 1 гр., (науковий керівник Сашньова М.В., к.т.н., доц.), Григорович Лілія Володимирівна ФІТ, 3к., 9 гр., (науковий керівник Котенко Н.О., к.пед.н., доц.).

      

Секція 6. «Безпека інформаційно-телекомунікаційних систем»

Зі вступним словом на початку роботи секції виступили керівники секції проф. Пашорін В.І. та доц. Сашньова М.В.

На конференцію було подано 20 презентацій доповідей на актуальну тематику. Приємно зазначити, що серед учасників даної секції  студенти 1-го курсу 125 спеціальності та майбутні юристи.  

Надіслані презентації охоплюють як класичну, так і новітню проблематику. Зокрема представлена тематика: «Smart Home: Методи забезпечення безпеки розумного будинку», доповідач: Карпенко В.О., науковий керівник: доц. Сашньова М.В.; «Застосування квантової криптографії в інформаційних системах», доповідач: Васильєва В. Ю., науковий керівник: Савченко Т.В. Привернули увагу теми: «Технологія WORM як метод комплексного захисту в сучасних СЗД», доповідач: Купіна В. Я., науковий керівник: проф. Пашорін В.І. та «Вразливості в протоколі Bluetooth: ризик безпеки розголошення персональних даних», доповідач: Полотнюк О.С., науковий керівник: доц. Сашньова М.В. Остання доповідь визначена найкращою з наукової точки зору: за актуальністю, проблемністю, дослідницьким характером, практичним та теоретичним значенням.

      

Секція 7. «Управління ІТ проектами. Методологія DevOps»

Керівник секції:  проф. Криворучко О.В., ст. викл.  Десятко А.М.

Секретар секції: Купіна В.Я., ФІТ, 4 к., 7 гр.

В роботі секції взяли участь 27 студентів. Кожна доповідь викликала жваву дискусію. Звучали цікаві різновекторні запитання. Та і відповіді були ємними та ґрунтовними.

Вітаємо переможців:

Перше місце -Марченко Євгеній (647 балів),

Друге місце - Купіна Вікторія (641 балів),

Третє місце - Красій Дмитро (606 балів).

Також, з великим задоволенням відмічаємо доповіді Воблікової Альони, Діюк Юлії, Лягерної Анастасії, Суржанського Данила.

Дякуємо кожному учаснику. Ви є найкращими та найпрогресивнішими. За вами майбутнє.  

      

Секція 8. «Криптографічні методи захисту інформації»

Зокрема, на засіданні Секції 8 «Криптографічні методи захисту інформації» (керівники секції: Костюк Юлія Володимирівна та Савченко Тетяна Віталіївна) було заслухано 5 доповідей студентів ФІТ-3-12, а саме: 1) Основні типи шифрування інформації (Ліщук Олег Владиславович; 2) Історія криптографії (Калита Віталій Вікторович); 3) Криптографічні методи захисту інформації (Щербак Ігор Ігорович); 4) Криптографія - спосіб захисту інформації (Герман Владислав Павлович); 5) Сучасні алгоритми хешування (Юнак Артур Олександрович). Крім того, студенти підготували ще 13 стендових доповідей.

Метою проведення конференції було узагальнення досвіду наукових досліджень у сфері криптографічних методів захисту інформації, а також сприянню їх практичній реалізації. На засіданні були присутні троє викладачів та 31 студент.

В цілому сьогодні на кафедрі прозвучало 63 доповіді.

Дякуємо усім учасникам за участь, а викладачам – за ґрунтовну підготовку студентів та мотивацію їх до участі у науковому житті. Бажаємо усім учасникам конференції мати активну життєву позицію та й надалі долучатися до наукової складової студентського життя. 

     

29.10.2021
shestack
453
остання редакція 30.10.2021
shestack