logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Команда проєкту

EU Authorized Economic Operator Program: Implementation in Ukraine

Тарас КАРАВАЄВ – координатор Проєкту.

Відповідальний за розробку та реалізацію частини курсу (модулю) в рамках цього Проєкту, що корелює з основними питаннями цінностей ЄС (у контексті єдиного ринку ЄС, митної безпеки тощо).

Тарас має близько 20 років досвіду проведення навчання та досліджень, пов’язаних із митною справою, міжнародною торгівлею, міжнародними відносинами, логістикою тощо. Викладає такі дисципліни, що стосуються теми проекту, як Митна справа, Митна безпека, Митні процедури, Митна логістика, Експертиза у міжнародній торгівлі, Міжнародне технічне регулювання тощо.

Тарас – керівник єдиної в Україні англомовної магістерської освітньої програми «Митна справа». Науковий керівник випускних кваліфікаційних робіт студентів магістеріуму. Відповідальний секретар громадської організації «Українське товариство товарознавців і технологів». Має досвід організації воркшопів та конференцій, які є важливими для якості, цілісності та поширення європейських студій.

Був координатором від ДТЕУ міжнародного проєкту IB2019-8564 «Інноваційні композиційні матеріали на основі біополімерів та мінеральних наповнювачів», який фінансувався шведським фондом STINT (2020-2021).

У квітні 2023 року Тарас пройшов підвищення кваліфікації з питань реалізації програми авторизованого економічного оператора у Державній митній службі України та Міністерстві фінансів України.


Ганна ДУГІНЕЦЬ

Має понад 20-річний досвід у імплементації спільних ініціатив академічних та громадянських спільнот в Україні та в країнах-членах ЄС. Має досвід організації семінарів і тренінгів, які є безцінними для якості, цілісності та поширення європейських досліджень.

Ганна також є координатором проєктів Жана Моне «Адвокація європейських правил конкуренції» (101047657-AERC-ERASMUS-JMO-2021-HEI-TCH-RSCH) та «Поглиблена та всеохоплююча угода про вільну торгівлю з ЄС: переваги та недоліки для Українського суспільства”«562453-EPP-1-2015-1-UA-EPPJMO-MODULE».

Має досвід організації семінарів та тренінгів, а також здійснення інформаційно-аналітичної роботи в межах міжнародної та грантової діяльності.

Ганна відповідає за такі блоки модулю: розкриття досвіду ЄС та країн світу щодо імплементації програми АЕО, історія ЄС, пріоритети і тенденцій розвитку єдиного/внутрішнього  ринку ЄС, проблеми та перспективи імплементації програми АЕО в Україні.


Оксана ЗОЛОТАРЬОВА

Загальний професійний стаж становить близько 20 років, у тому числі 7 років досвіду роботи в неурядовій організації, яка займається зовнішньоекономічною діяльністю (митна справа та логістика) та сприянням розвитку економічних кластерів в Україні.

Оксана відповідає за підготовку бакалаврів та магістрів для митних органів України та зовнішньоекономічних підприємств. До основних дисциплін, які вона викладає, входять Митна справа, Митна безпека, Товарна номенклатура зовнішньоекономічної діяльності (на базі ГС) та Митна логістика. Вона також виконує роль наукового керівника випускних кваліфікаційних робіт студентів магістратури.

Зараз Оксана є стипендіаткою Прогресивної магістерської (аспірантської) програми з європейської інтеграції Брюссельської школи управління. Ця програма, організована Інститутом європейських досліджень та Центром передового досвіду Жана Моне, надає знання у сферах політики ЄС, зокрема європейських зовнішніх відносин, політики безпеки та екологічної політики. Після завершення програми Advanced MSc з європейської інтеграції надається ступінь від Vrije Universiteit Brussel (VUB).

З жовтня 2022 року по березень 2023 року Оксана пройшла стажування в Генеральному директораті освіти, культури, молоді та спорту Європейської комісії, де вона отримала цінні навички та розуміння процесу політичного формування в ЄС та ролі Європейської комісії та інших європейських інституцій у цьому процесі. В рамках стажування Оксана відповідала за підтримку роботи відділу стратегій та інвестицій, пов'язаної з розвитком Європейського освітнього простору.

Компетенції та навички, які Оксана здобула під час навчання у VUB та стажування в Європейській комісії, мають значну додану вартість для проекту EUAEOUA та сприятимуть поширенню новітніх знань щодо процесу інтеграції в ЄС та популяризації його цінностей.


EU AEO Program: implementation in Ukraine
101085558 – EUAEOUA – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH
Duration: 1.11.2022–31.10.2025

31.10.2022
433884
381
остання редакція 23.05.2023
03190