logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
img

Державний центр кіберзахисту Держспецзв’язку України – партнер ДТЕУ

інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки

Державний центр кіберзахисту

Держспецзв’язку України – партнер ДТЕУ

З метою формування інтелектуальної еліти та підготовки висококваліфікованих конкурентоспроможних фахівців, затребуваних на ринку праці,  у вересні 2023 року підписано Меморандум про співпрацю між Державним торговельно-економічним університетом і Державним центром кіберзахисту Держспецзв’язку України.

Налагодження партнерських відносин та спільні зі стейкголдером заходи забезпечать якісну  практичну підготовку здобувачів вищої освіти за спеціальністю «Кібербезпека та захист інформації». У межах співпраці розпочато створення кіберполігону з економічної безпеки. Кіберполігон передбачає впровадження організаційно-технічної моделі економічної кібербезпеки як складової національної системи кібербезпеки України. Це віртуальне середовище, яке використовується для кібернетичного навчання та розроблення технологій. Модель симулює реальне мережеве середовище, де можна безпечно відтворювати кібербезпекові сценарії, дає можливість проводити практичне навчання, тестування та розроблення заходів кібербезпеки. Цей освітній майданчик надасть можливість практикувати як атакуючі, так і оборонні тактики без реальних наслідків, реалізовувати процес навчання у взаємодії з іншими суб’єктами забезпечення кібербезпеки, розробляти сценарії реагування на кіберзагрози, заходи щодо протидії таким загрозам, програми та методики проведення кібернавчань.

Під час зустрічі Валерій Бушков, начальник Державного центру кіберзахисту Держспецзв’язку України, наголосив, що партнерство з ДТЕУ розширить можливості здобувачів вищої освіти щодо набуття практичних навичок для боротьби у кіберпросторі, сприятиме розвитку вітчизняної матеріальної бази для організації і побудови кіберполігону , дасть змогу обмінюватися досвідом, розвивати наукову складову у сфері кібербезпеки, використовуючи новітні наукові підходи для виконання складних завдань професійної діяльності.

У той же час, Анатолій Мазаракі, ректор Державного торговельно-економічного університету, висловив упевненість у тому, що налагодження взаємодії з Державним центром кіберзахисту Держспецзв’язку України стане значним поштовхом для розвитку кібербезпеки фінансового сектору, торговельних мереж, соціальних установ, а також акцентував увагу на перспективах розвитку співпраці у реалізації нового напряму – кібербезпеки економіки та її інфраструктури.

На заході були присутні: начальник управління Державного центру кіберзахисту Ігор Козаченко, куратор технічної архітектури кіберполігону Держспецзв’язку Володимир Звєрєв, заступник керівника служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки, керівник управління інформаційної безпеки Апарату РНБО України; від ДТЕУ: Наталія Притульська, перший проректор з науково-педагогічної роботи, Олександр Харченко, кандидат технічних наук, доцент кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки Олена Криворучко, професор, завідувач кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки, Ярослав Шестак Директор ІОЦ – ГЦІТ ДТЕУ, старший викладач кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки, Оксана Назаренко, директор центру розвитку кар’єри .

Учасники зустрічі визначили напрями спільних дій з удосконалення контенту відповідних дисциплін  та практичні заходи, до яких у новому навчальному році будуть залучені здобувачі освітніх програм з кібербезпеки.

Разом зі стейкголдерами здійснюємо підготовку фахівців за високими професійними стандартами!

Директор ІОЦ - ГЦІТ ДТЕУ, старший викладач кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки,

Ярослав Іванович ШЕСТАК

14.09.2023
shestack
206
остання редакція 14.09.2023
shestack