logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
img

Партнерство ДТЕУ та ТОВ «РОМАД Україна» - інновації у підготовці фахівців з економічного кіберзахисту.

інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки

Партнерство ДТЕУ та ТОВ «РОМАД Україна» - інновації у підготовці фахівців з економічного кіберзахисту.

Державний торговельно-економічний університет і ТОВ «РОМАД Україна» 20 липня 2023 року підписали Угоду про співпрацю та Меморандум про партнерство.

Метою підписання Угоди та Меморандуму є налагодження партнерських відносин у сфері підготовки фахівців з кібербезпеки, розробки нового напряму дослідження  з економічної кібербезпеки, а саме: захист інформації торговельних підприємств та мереж, логістичних центрів, побудова захищених інформаційних систем фінансового та банківського сектору,   готельних та ресторанних установ, антивірусного захисту інфраструктури економічних об’єктів господарювання. Заплановано  створення кіберполігону з економічної безпеки, на базі якого проводитимуться практична підготовка здобувачів  з кібербезпеки,  тренінги з підвищення кваліфікації фахівців. Залучення представників ТОВ «РОМАД Україна» до процесів удосконалення та реалізації освітніх програм, проведення спільних наукових, науково-практичних заходів в ДТЕУ– важливий крок у справі інноваційного розвитку,  формування висококваліфікованих фахівців, забезпечення їх конкурентоспроможності  на ринку праці.  

Ректор ДТЕУ Анатолій Мазаракі, висловив упевненість у тому, що налагодження системної взаємодії фахівців університету з ТОВ «РОМАД Україна» відкриває інноваційні перспективи у підготовці фахівців, стане значним поштовхом у забезпеченні кібербезпеки в торговельних мережах, фінансових та соціальних установах, реалізації нового науково-освітнього напряму – кібербезпеки економіки та її інфраструктури.  

 Заступник директора ТОВ «РОМАД Україна» Ігор Козаченко наголосив, що партнерство з ДТЕУ дозволить реалізувати нові напрями розвитку кіберзахисту у кіберпросторі, співпраці при практичній підготовці здобувачів, поглиблення наукової складової кібербезпеки та удосконалення  вітчизняної науково-технічної бази, використання інноваційних підходів для виконання  завдань професійної діяльності, можливості обміну досвідом.

Заступник керівника служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки – керівник управління інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України, доцент кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки ДТЕУ Володимир Звєрєв зазначив важливість передбачених угодами векторів співпраці у формуванні «цифрової держави», процесі переходу на електронні гроші  та захищеності кіберпростору в цілому.

Присутні на підписанні представники факультету інформаційних технологій університету визначили напрями спільних дій з удосконалення контенту відповідних дисциплін  та практичні заходи, до яких в новому навчальному році будуть залучені здобувачі освітніх програм з кібербезпеки.

Новій генерації фахівців – інноваційні знання!

    Директор ІОЦ-ГЦІТ 

Ярослав ШЕСТАК

14.09.2023
shestack
132
остання редакція 14.09.2023
shestack