logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Заходи

Юридичнa клінікa "Центр правового захисту"

06.09.2023

6 вересня 2023 року на базі юридичної клініки «Центр правового захисту» Державного торговельно-економічного університету разом з доцентом кафедри факультету міжнародної торгівлі та права, адвокатом Кононець Оленою були присутні на судовому засіданні в Соломянському р-н суді міста Києва в кримінальній справі за обвинуваченням двох осіб в шахрайстві в особливо великих розмірах. Студентам сподобалось і вони в подальшому виявили бажання спостерігати за розглядом даної справи і вивчати судовий процес. Після закінчення судового засідання провели обговорення судового процесу.


05.09.2023

Студенти ДТЕУ не тільки навчаються та проходять практику, але захищають цілісність нашої України! А саме участь, студентів магістрів у судовому процесі в Шевченківському районному суді міста Києва проведений на базі ДТЕУ, Практичного центру «Юридична клініка» та Адвокатського об’єднання «Олена Кононець та партнери».  Даний захід проведений з метою вивчення судової системи, процесу та отримання практичних навичок. Віримо в перемогу!


02.06.2023

Перший досвід у консультування міжнародної групи компаній з податкового права

Студенти 4 курсу Факультету міжнародної торгівлі та права, спеціалізації «Фінансове право» Довгаль Юлія, Євтушенко Юлія, Шелемеха Олександр та спеціалізації «Цивільне право і процес» Марченко Любов, взяли участь у Всеукраїнському конкурсі-кейсі «TAX YOUR BRAINS. Управління податковими ризиками українського бізнесу», який проводила Deloitte Touche Tohmatsu Limited (одна з групи чотирьох компаній у сфері аудиторських та консалтингових послуг).


25.05.2023

Участь команди VAE VICTIS юридичної клініки ДТЕУ у півфіналі Судових дебатів

Команда VAE VICTIS юридичної клініки ДТЕУ 19 травня 2023 року прийняла участь в усних раундах Судових дебатів з адміністративного судочинства, які відбулися у приміщенні Шостого апеляційного адміністративного суду. Наші студенти Четвертак Марія, Саса Ярослав та Карандюк Артем виступали у якості відповідача в першому раунді та вийшли у півфінал, де випробували себе у якості позивача. Суддівську колегію складали професійні судді, практикуючі юристи та науковці, завдяки чому студенти отримали свій перший судовий досвід та корисні поради та настанови від суддів для подальшої роботи.

Вручення кубку за 3 місце відбулося 26 травня 2023 року в Навчально-науковому інституті права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Це гарний приклад, як студенти юридичної клініки поєднують свої теоретичні знання з практикою та набираються досвіду. Запрошуємо всіх бажаючих удосконалити свої практичні навички до юридичної клініки ДТЕУ!


 13.05.2023

Студенти юридичної клініки ДТЕУ відвідали Дарницький районний суд

Студенти юридичної клініки ДТЕУ мали нагоду здобути цінний практичний досвід під час стажування в Дарницькому районному суді в місті Київ. Студенти мали можливість познайомитися з різними аспектами роботи суду та спостерігати за судовими засіданнями. Вони також мали можливість поспілкуватися з різними фахівцями, які працюють у суді, та отримати від них корисні поради та рекомендації.

Студенти були задіяні в різних процесах, що стосуються роботи суду, включаючи роботу з документами, ведення записів та розгляд судових справ. Вони також мали можливість взяти участь у дебатах та імітації судових засідань, що надали їм цінний досвід у практичній роботі з правом.

Отримані знання та досвід стали незамінними для студентів, які мають намір працювати у сфері права. Це стажування надало їм можливість зрозуміти роботу судової системи та зробити висновки про те, які навички та знання їм потрібно отримати, щоб стати успішними фахівцями в цій галузі.


 10.05.2023

Зустріч з фахівцем-практиком

Юридична клініка ДТЕУ разом з доцентом кафедри факультету міжнародної торгівлі та права, адвокатом Кононець Оленою провели офлайн зустріч з д.ю.н., проф., директором НДІ порівняльного публічного права та міжнародного права УжНУ, віце президентом Світового конгресу українських юристів, членом Професорської ради Українського вільного університету, Мюнхен, ФРН Михайлом Савчиним.

Тема виступу: "Сучасні тенденції розвитку права в умовах війни".

Дякуємо за проведену зустріч та цікавий виступ!


квітень - травень 2023

ОНЛАЙН НАВЧАННЯ З ОРГАНІЗАЦІЇ РОБОТИ ЮРИДИЧНИХ КЛІНІК

Асоціація юридичних клінік України (АЮКУ) провела протягом квітня-травня 2023 року онлайн навчання для кураторів юридичних клінік, в якому прийняла участь і директор Юридичної клініки «Центр правового захисту» Державного торговельно-економічного університету Наталія Лата.

Навчання було присвячене організації роботи юридичних клінік і викладання юридичного клінічного курсу в закладах вищої освіти та було настільки 

актуальним, що на нього за лічені дні зареєструвалося вдвічі більше людей, ніж було передбачено місць, в зв’язку з чим організатори були змушені закрити реєстрацію учасників достроково. Після відбору до навчання приступили 25 кураторів юридичних клінік та викладачів університетів з усієї України.

Навчання, яке запроваджено Асоціацією юридичних клінік України є частиною проекту «Посилення спроможності юридичних клінік із забезпечення доступу до правосуддя в умовах воєнного стану», що реалізується АЮКУ за підтримки Програми USAID «Справедливість для всіх».

Програма навчання була насиченою та різноманітною, висвітлювала найактуальніші питання, що виникають в роботі юридичних клінік, починаючи від організаційних та технічних питань впорядкування роботи юридичної клініки, використання новітніх технологій, врахування особливостей комунікацій в он-лайні, та продовжуючи навчанням клініцистів проведенню інтерв'ювання та консультування клієнтів, комунікації юристів з клієнтами та етичності у роботі юридичних клінік, приділена значна увага важливості такого виду діяльності юридичних клінік як правова просвіта.

За результатами 6 тижнів навчання у формі онлайн вебінарів за участю іноземних та українських експертів куратори юридичних клінік вдосконалили свої професійні навички, отримали методичну та організаційну допомогу з розвитку діяльності юридичних клінік України та у вирішенні найгостріших питань, що сьогодні постають перед клініками.

Куратори юридичних клінік вдосконали свої навички роботи з клініцистами, методам розвитку у них м’яких навичок, включаючи спілкування з клієнтами, що буде сприяти отриманню нового практичного досвіду та нових неймовірних можливостей для студентів-правників.

Висловлюю свою вдячність Асоціації юридичних клінік України за організацію і проведення практично спрямованого навчання, яке надало натхнення та мотивації для розвитку юридичного клінічного руху в Україні попри війну.

Окрему подяку хотілося б висловити за цей курс основній тренерці та розробниці програми навчання Юлії Матвєєвій, членкині правління АЮКУ, к.ю.н., завідувачці Правничої клініки Національного університету «Києво-Могилянська академія», та Марії Цип’ящук, членкині правління АЮКУ, за цікаві доповіді та забезпечення послідовного перекладу виступів іноземних експертів.


29.03.2023

Юридична клініка ДТЕУ інтенсивно продовжує свою роботу

29 березня 2023 року клініцисти прийняли участь в розгляді кримінальної справи у Київському апеляційному суді з адвокатом, доцентом кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права ДТЕУ Кононець Оленою Миколаївною, де розглядалася апеляційна справа, в якій за допомогою адвоката, обвинувачену відпустили на певний термін (до наступного судового засідання, в якому винесуть остаточний вирок) із застосуванням запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.


07.03.2023 - 09.03.2023

Національна Олімпіада з консультування клієнтів 2024

Команда нашої клініки у складі Коберника Дмитра та Танковської Аделіни 7-9 березня 2024 року взялиучасть у Національній Олімпіаді з консультування клієнтів 2024, яка відбулася в Національному університеті «Острозька академія». Організатором Олімпіади є ГО «Асоціація юридичних клінік України» та її темою було обране “Міжнародне гуманітарне право”. Тому всі ситуації стосувались тих нагальних проблем, які виникають у населення в наслідок військових дій.

Наші клініцисти ні на мить не пожалкували, про те, що зголосилися на участь, адже отримали новий досвід, який покращить порядок проведення консультування клієнтів, мали можливість познайомитися з учасниками Олімпіади зі всієї країни, відвідалиекскурсію Острозькою академієюта містом.


08.03.2023

Студенти юридичної клініки ДТЕУ відвідали Київський апеляційний суд

8 березня 2023 року студенти прийняли участь в судовому засіданні з адвокатом, доцентом кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права ДТЕУ Кононець Оленою Миколаївною у Київському апеляційному суді. Були присутні в судовому засіданні, де здійснювався розгляд апеляційної скарги. Крім того, була проведена екскурсія, де студенти відвідали залу для ознайомлення громадян з матеріалами справи та загальну канцелярію.


07.03.2023

Студенти юридичної клініки ДТЕУ відвідали Шевченківський районний суд м. Києва

У рамках діяльності юридичної клініки ДТЕУ, 7 березня студенти з адвокатом, доцентом кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права ДТЕУ Кононець Оленою Миколаївною відвідали судове засідання у кримінальній справі в Шевченківському районному суді м. Києва за клопотанням про встановлення строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування. Після цього в рамках іншої справи студентами було подано клопотання про долучення заяви через канцелярію Київського апеляційного суду. 


13.03.2023

Шановні друзі! 

ДТЕУ відновив діяльність юридичної клініки «ЦЕНТР ПРАВОВОГО ЗАХИСТУ» після перерви, яка виникла в наслідок військового стану в країні.  

13 березня 2023 року всі охочі змогли приєднатися до засідання юридичної клініки у Phygital Hub  корпусу «Л» Державного торговельно-економічного університету та ZOOM-конференції, де мали нагоду познайомились з новим директором юридичної клініки Наталією Латой, адвокатом з більш ніж 20 річним досвідом. 

Під час зустрічі обговорили подальші плани діяльності юридичної клініки, яка включає в себе надання безоплатної юридичної допомоги військовослужбовцям, ветеранам війни, учасникам бойових дій та їх сім’ям, незахищеним верствам населення, які потребують юридичної допомоги, ведення просвітницької роботи тощо.  

Для участі в роботі юридичної клініки звертайтеся до Правничого клубу ФМТП.

22.08.2024
42418
23
остання редакція 22.08.2024
42418