logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Реєстрація авторського права

Центр трансферу технологій

Документи, що потрібні для реєстрації авторського права на твір
подаються у Центр трансферу технологій ДТЕУ (комплектно в паперовій папці)

1. Заява (викладена українською мовою, що складається за встановленою формою) - автором(ами) заповнюються лише строки, виділені жовтим маркером.

 Заява підписується проректором з наукової та навчально-методичної роботи та завіряється печаткою ДТЕУ.

2. Примірник твору (у матеріальній формі).
Залежно  від  того,  щодо якого об'єкта авторського права подається заявка на реєстрацію,  примірник твору  надається  у  такій матеріальній формі:
- літературні письмові твори: підручники (в тому числі, електронні підручники), навчальні посібники, монографії, брошури, статті тощо (оприлюднені чи неоприлюднені) -  в  друкованому  вигляді   мовою   оригіналу   на паперовому або електронному носії;
- комп'ютерні  програми (в тому числі, дистанційні курси)  -  у   вигляді   вихідного   тексту (фрагментів  вихідного тексту) програми в обсязі,  необхідному для її  ідентифікації.  Автор  самостійно  вирішує,  які   фрагменти вихідного тексту комп'ютерної програми передати на зберігання,  та має право вилучати з поданих фрагментів  вихідного  тексту  місця, які, на його думку, не слід висвітлювати.

3. До заяви на реєстрацію авторського права на комп'ютерну програму додатково додається настанова щодо використання програми.

4. Документ, що свідчить про факт i дату оприлюднення твору (за наявності).

5. Завірена печаткою ДТЕУ Копія ДОГОВОРУ про передачу майнових прав на твір між автором(ами) та ДТЕУ.
Залежно  від  того,  щодо якого об'єкта авторського права подається заявка на реєстрацію,  автор(и) додають копію такого Договору:
- літературні письмові твори: підручники (в тому числі, електронні підручники), навчальні посібники, монографії, брошури, статті тощо, автор(и) додають копію «ДОГОВОРУ про створення навчальних та наукових праць та передачу майнових прав на твір». Цей Договір підписується у Центрі підготовки навчально-методичних видань (кімната А-141а, вн. тел.14-63).
- комп'ютерні  програми (в тому числі, дистанційні курси) автор(и) додають копію «ДОГОВОРУ про передання (відчуження) майнових прав на твір». Цей Договір підписується в Лабораторії дистанційного навчання (кімната Б-525, вн. тел.12-12).

6. Платіжні документи: - документ  про  сплату  збору  за  підготовку до держреєстрації авторського права на твір;   - документ  про  сплату  збору за оформлення та видачу свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір. Для отримання цих платіжних документів необхідно звернутися до Центру трансферу технологій ДТЕУ, якій оформить необхідну службову записку для бухгалтерії університету.

Охоронним документом для об’єктів авторського права є «СВІДОЦТВО про реєстрацію авторського права на твір».

Термін отримання Свідоцтва –  2,5 - 3 місяці з дати подання Заявки.

   

Контакти:

БАЙ СЕРГІЙ ІВАНОВИЧ
Директор (координатор) Центру трансферу технологій ДТЕУ

E-mail s.bay@knute.edu.ua 

НЕСТЕРУК МАРІЯ ОЛЕКСАНДРІВНА
Спеціаліст з захисту авторських прав, патентознавець ДТЕУ

Моб. (096) -537-95-33
E-mail  Gmarichka@gmail.com

04.09.2014
Vita
7021
остання редакція 14.09.2023
43630