logo
Кафедра дизайну, інжинірингу та землеустрою
Кафедра дизайну, інжинірингу та землеустрою
logo
Кафедра дизайну, інжинірингу та землеустрою
img

Матеріали майстер-класів

дизайну, інжинірингу та землеустрою

12 березня 2024 року відбулася лекція-зустріч «Арт-дилерство: твоя мистецька професія», організована для студентів спеціальності 022 "Дизайн". Спікер заходу – український художник, член спілки художників України, мистецтвознавець Вадим Кречмар. Під час лекції було розглянуто особливості творів живопису митців різних історичних епох, розкрито правила формування колекцій, висвітлено окремі форми творчого пошуку ідей для артоб’єктів. Окрему увагу лектор приділив особливостям підготовки артдилерів і галеристів до успішної діяльності. Гості заходу долучились до обговорення і підтримували зі спікером активний діалог.

Щиро дякуємо Вадиму Самуїловичу за надану можливість передати цінний досвід студентам на шляху їх професійного становлення і зростання. Кафедра продовжує посилювати фахову підготовку здобувачів вищої освіти і підтримує їх комунікацію з представниками бізнес-середовища.


У рамках практичної підготовки студентів спеціальності «Геодезія і землеустрій» 16 лютого 2024 року проведено майстер-клас «Аерозондування землі безпілотними літальними апаратами». Спікер заходу – інструктор із пілотування дронів, співробітник Спільноти волонтерів «Добродії» і Міжнародного благодійного фонду «Вартові мрії» Євген Будаєв. Співорганізатор – кафедра дизайну та інжинірингу ДТЕУ. Майбутні фахівці ознайомилися з конструкцією дронів, особливостями керування БПЛА різних типів і модифікацій, отримали навички їх пілотування на симуляторі віртуальної реальності. Окрему увагу спеціаліст приділив фізичній і психологічній підготовці військових операторів БПЛА. Майстер-клас відбувся у форматі жвавого обговорення.

Щиро дякуємо пану Євгену за насичену і пізнавальну для студентства та колективу кафедри зустріч. Викладачі продовжують активно співпрацювати зі стейкголдерами і залучати здобувачів вищої освіти до професійно орієнтованих ініціатив.


28 листопада 2023 року на платформі Zoom в онлайн-режимі за сприяння завідувача кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права, доктора юридичних наук, професора, Заслуженого юриста України, члена Науково-консультативної ради при Верховному Суді Наталії Мазаракі відбулась лекція-зустріч на тему «Організація студентського конкурсу «Mediation Matters»», організована для студентів спеціальностей «Дизайн» і «Геодезія та землеустрій». Співорганізатором заходу виступила кафедра дизайну та інжинірингу. Спікер лекції – Луїза Романадзе, президент Української академії медіації, адвокат, медіатор (DAA), тренер, кандидат юридичних наук, доцент, заслужений юрист України, експерт Проєкту ЄС «Право-Justice», керівник Проєкту ЄС «CONSENT».

Студенти отримали уявлення про сутність медіації як юридичної процедури та особливості фахової підготовки експерта-медіатора. Окремо спікер акцентувала увагу на оголошеному Українською академією медіації конкурсі «Mediation Matters». Мета конкурсу – популяризація медіації в України як інструменту вирішення конфліктних ситуацій, випробування своєї креативності, а також отримання переможцем головного призу – повного онлайн-курсу підготовки медіатора з отриманням сертифікату. До заходу було долучено понад 100 учасників. Лекція супроводжувалась активними запитаннями зі сторони слухачів, зацікавлених у можливості проявити творчі здібності щодо створення ефективного інформаційного контенту.

Дякуємо Луїзі Джумберівні за конструктивну доповідь і ґрунтовні відповіді на запитання! Кафедри продовжують активно співпрацювати зі стейкхолдерами для популяризації ДТЕУ в бізнес-середовищі і залучення студентів до важливих публічних процесів.


11 жовтня 2023 року у ДТЕУ відбулася лекція-зустріч студентів освітньої програми «Дизайн» із директором рекламного агентства "Спрінт-Медіа", директором міжнародного благодійного фонду «Вартові мрії» Миколайчуком Миколою Миколайовичем. Тема лекції-зустрічі - «Працевлаштування дизайнера, як головна мета вищої освіти». Зустріч пройшла у активній взаємодії студентів зі стейкхолдером, було окреслено низку питань, щодо специфіки прийому на роботу фахівців-дизайнерів, особливостей підготовки до співбесіди при прийомі на роботу, основних форм роботи у рекламному агентстві. Студенти отримали запрошення до співпраці із рекламною агенцією та благодійним фондом. Дякуємо Миколі Миколайовичу за змістовну і цікаву зустріч, сподіваємось на подальшу співпрацю!


Майстер-клас з  3D моделювання в САПР Solid Works від викладача Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie і випускника ДТЕУ Olena Stryhunivska

.

.

Канал лекцій і практичних робіт з "Технічних засобів митного контролю"

.

.

.

.

Матеріали методичних семінарів "Охорона праці" та "Цивільний захист підприємства"

Модератор: канд.тех.наук, доцент Расулов Р.А.
Семінар "Охорона праці"
Семінар "Поняття та класифікація ризиків"
Семінар "Основні заходи і засоби захисту людей та середовища"
Семінар "Основні терміни з охорони праці і цивільного захисту"

08.09.2016
424105
3718
остання редакція 18.03.2024
424105