Наукова робота
дизайну, інжинірингу та землеустрою
Студентський науковий гурток «Секція Дизайну і
Архітектури» Студентський науковий гурток
«Секція Дизайну і Архітектури» утворено на кафедрі
дизайну та інжинірингу в 2022–2023 навчальному році. Основна мета
функціонування гуртка – надання студентам навичок здійснення
наукових досліджень у відповідності до спеціальності «Дизайн» в
рамках навчального процесу і поза ним. Кафедра заохочує
ініціативних здобувачів вищої освіти до науково-дослідницької
роботи, що сприяє набуттю ними навичок комунікації, конструктивному
обміну ідеями з ровесниками-однодумцями. Результатом творчого пошуку
пропорцій і гармонії в межах виконання завдань з професійно
орієнтованих дисциплін («Рисунок і живопис», «Графічний дизайн»,
«Макетування і моделювання» тощо) є узагальнення надбаних знань і
їх представлення на наукових заходах, у тому числі на Всеукраїнській
студентській науковій конференції «Подорожі. Культура.
Спорт: тренди інноваційного розвитку»
(секція «Дизайн: інновації, тренди, інсайти»). Студентський науковий
гурток «LAND CLUB» Гурток розпочав свою
діяльність у 2022 – 2023 навчальному році на базі кафедри дизайну
та інжинірингу факультету ресторанно-готельного та туристичного
бізнесу. Головною причиною створення гуртка стала вимога часу,
натхнення науково-педагогічного колективу кафедри та студентів ОП
«Землеустрій та кадастр», спеціальності 193 «Геодезія та
землеустрій». Положення
про гурток "Land Club" кафедри дизайну, інжинірингу та
землеустрою Перші роботи з
інженерними приладами і пристроями, проведення наукових досліджень
структурно-механічних властивостей ґрунтів, проектні роботи з
благоустрою території реалізувались у перших наукових роботах
та участі у: Всеукраїнській студентській науковій
конференції
«Землеустрій та кадастр: наукові тренди»
(2024)[1]; Міжнародній
будівельній та інтер’єрній виставку «KYIVBUILD
UKRAINE» (2024)[2]; ІV Міжнародній
науково-практичній конференції «Формування сталого
землекористування: проблеми та перспективи»
(2023)[3]. У перспективі – проведення круглого столу,
присвяченого проблемам галузі у військовий час, опанування
технології аерозондування землі за допомогою БПЛА та багато
іншого. НАПРЯМОК
НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КАФЕДРИ ДИЗАЙНУ, ІНЖИНІРИНГУ ТА
ЗЕМЛЕУСТРОЮ Тема дослідження (promo
VIDEO) «Формування міського середовища
методами екологічного-дизайн проектування (в історичній
частині м. Києва)» Об’єкт дослідження – історичне
середмістя з об’єктами соціально-культурного призначення міста
Києва. Предмет – методи дизайн проектування в
покращенні екологічно – сталого формування міського середовища. Під час виконання досліджень залучаються
такі методи: За період дослідження планується досягти таких
результатів: Наукова новизна отриманих результатів полягає у
тому, що: Практичне значення отриманих результатів полягає в
такому: НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА
СТУДЕНТІВ Доцента
кафедри Форостяну
Нінель Петрівну Для здійснення прикладних досліджень в лабораторії фізики
(А-226) встановлено лабораторне устаткування та
видані “Методичні рекомендації до виконання науково-дослідних
робіт”.
Детальніше
про гурток…
а
Науково-дослідна робота студентів – один з найважливіших засобів
підвищення якості підготовки спеціалістів у вищій школі. Це
комплекс заходів наукового, методичного, організаційного характеру,
що забезпечує навчання всіх студентів навичкам наукових досліджень
у відповідності до обраної спеціальності в рамках навчального
процесу і поза ним. Для виконання цих заходів у вищих навчальних
закладах створюються студентські наукові гуртки.
Науковий гурток – організаційне утворення на кафедрі, учасниками
якого є широке коло студентів факультету, яке формується за
напрямком наукової діяльності кафедри відповідно до затверджених
тематичних планів роботи кафедри.
нагороджено грамотою Президії Національної академії наук
України
за підготовку учнів Київської Малої академії наук до
кункурсу
науково-дослідницьких робіт
, .
За допомогою цифрового мікроскопу
можливо виконувати дослідження структури сировини та
матеріалів:
Термостатична шафа дозволяє отримати криві залежності теплофізичних властивостей харчових продуктів від часу з автоматизованим запуском та зупинкою процесу вимірювання у діапазоні вимірювання 7-12 годин:
Криві випікання і охолодження харчових продуктів у термостатичній шафі SLN 32 ECO
Універсальний вимірювальний прилад має широкі можливості щодо визначення структурно-механічних показників, оптичних властивостей, молекулярної маси тощо харчових продуктів:
Криві прозорості харчових продуктів, отриманих на універсальному вимірювальному приладі
Викладачі кафедри запрошують до співпраці науковців з інших кафедр ДТЕУ для спільного виконання досліджень структурно-механічних, теплофізичних та оптичних властивостей розробленої продукції.


