Наукова робота
дизайну та інжинірингу
Науково-дослідна робота
студентів – один з найважливіших засобів підвищення якості
підготовки спеціалістів у вищій школі. Це комплекс заходів
наукового, методичного, організаційного характеру, що забезпечує
навчання всіх студентів навичкам наукових досліджень у
відповідності до обраної спеціальності в рамках навчального процесу
і поза ним. Для виконання цих заходів у вищих навчальних закладах
створюються студентські наукові гуртки.
Науковий гурток –
організаційне утворення на кафедрі, учасниками якого є широке коло
студентів факультету, яке формується за напрямком наукової
діяльності кафедри відповідно до затверджених тематичних планів
роботи кафедри...
З науковим доробком викладацького
складу кафедри у відкритій наукометричній базі даних,
що індексує наукові публікації та наводить дані про їх цитування
можна ознайомитись тут:
https://scholar.google.com.ua/citations?view_op=list_works&hl=uk&user=0r92qioAAAAJ
За підготовку учнів Київської Малої академії наук – переможців Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт, доцента Форостяну Нінель Петрівну нагороджено грамотою, підписану Президентом Національної академії наук України, академіком НАН України Б.Є. Патоном.
|
|
Для здійснення прикладних досліджень у межах виконання першої теми в лабораторії фізики (А-226) встановлено цифровий мікроскоп, термостатичну шафу та універсальний вимірювальний прилад, видано “Методичні рекомендації до виконання науково-дослідних робіт з використанням універсального вимірювального комп’ютерного приладу”. |
За допомогою цифрового мікроскопу можливо виконувати дослідження структури сировини та матеріалів: |
Термостатична шафа дозволяє отримати криві залежності теплофізичних властивостей харчових продуктів від часу з автоматизованим запуском та зупинкою процесу вимірювання у діапазоні вимірювання 7-12 годин:
Криві випікання і охолодження харчових продуктів у термостатичній шафі SLN 32 ECO
Універсальний вимірювальний прилад має широкі можливості щодо визначення структурно-механічних показників, оптичних властивостей, молекулярної маси тощо харчових продуктів:
Криві прозорості харчових продуктів, отриманих на універсальному вимірювальному приладі
Викладачі кафедри запрошують до співпраці науковців з інших кафедр КНТЕУ для спільного виконання досліджень структурно-механічних, теплофізичних та оптичних властивостей розробленої продукції. Бланки заяв додаються:


