Наукова робота
дизайну та інжинірингу
Звіт з наукової роботи кафедри дизайну та
інжинірингу за 2022 рік НАПРЯМОК
НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КАФЕДРИ ДИЗАЙНУ ТА ІНЖИНІРИНГУ Тема дослідження (promo
VIDEO) «Формування міського середовища
методами екологічного-дизайн проектування (в історичній
частині м. Києва)» Об’єкт дослідження – історичне
середмістя з об’єктами соціально-культурного призначення міста
Києва. Предмет – методи дизайн проектування в
покращенні екологічно – сталого формування міського середовища. Під час виконання досліджень залучаються
такі методи: За період дослідження планується досягти таких
результатів: Наукова новизна отриманих результатів полягає у
тому, що: Практичне значення отриманих результатів полягає в
такому: НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА
СТУДЕНТІВ ПОЛОЖЕННЯ про студентський науковий гурток «Секція Дизайну
і Архітектури» (скачати) Доцента
кафедри Форостяну
Нінель Петрівну Для здійснення прикладних досліджень в лабораторії фізики
(А-226) встановлено лабораторне устаткування та
видані “Методичні рекомендації до виконання науково-дослідних
робіт”.
(на період 2022–2024
роки)
Науково-дослідна робота студентів – один з найважливіших засобів
підвищення якості підготовки спеціалістів у вищій школі. Це
комплекс заходів наукового, методичного, організаційного характеру,
що забезпечує навчання всіх студентів навичкам наукових досліджень
у відповідності до обраної спеціальності в рамках навчального
процесу і поза ним. Для виконання цих заходів у вищих навчальних
закладах створюються студентські наукові гуртки.
Науковий гурток – організаційне утворення на кафедрі, учасниками
якого є широке коло студентів факультету, яке формується за
напрямком наукової діяльності кафедри відповідно до затверджених
тематичних планів роботи кафедри.
нагороджено грамотою Президії Національної академії наук
України
за підготовку учнів Київської Малої академії наук до
кункурсу
науково-дослідницьких робіт
, .
За допомогою цифрового мікроскопу
можливо виконувати дослідження структури сировини та
матеріалів:
Термостатична шафа дозволяє отримати криві залежності теплофізичних властивостей харчових продуктів від часу з автоматизованим запуском та зупинкою процесу вимірювання у діапазоні вимірювання 7-12 годин:
Криві випікання і охолодження харчових продуктів у термостатичній шафі SLN 32 ECO
Універсальний вимірювальний прилад має широкі можливості щодо визначення структурно-механічних показників, оптичних властивостей, молекулярної маси тощо харчових продуктів:
Криві прозорості харчових продуктів, отриманих на універсальному вимірювальному приладі
Викладачі кафедри запрошують до співпраці науковців з інших кафедр ДТЕУ для спільного виконання досліджень структурно-механічних, теплофізичних та оптичних властивостей розробленої продукції.


