logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Історія товариства

Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених

Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених було засноване у 1963 році. Першим Головою Товариства був тогочасний проректор. За час існування Наукове товариство багаторазово змінювало не тільки склад, а також і назву. Наказом ректора № 309 від 04 листопада 1995 року було створено раду з науково-дослідної роботи студентів. Це сприяло удосконаленню координації, а також організаційного, науково-методичного, фінансового забезпечення заходів щодо пошуку, відбору, навчання і ефективності використання обдарованої молоді, створенню сприятливих умов длятворчих здібностей студентів, залученню їх до активної науково-дослідної роботи.

11 листопада 1995 року відбулось перше засідання Ради з науково-дослідної роботи студентів, на той час Київського державного торговельно-економічного університету. Головою Ради обрано Кучеренко В.Д., заступником Голови - Голошубову Н.О.; Іванова І.В. – другимзаступником Голови. Членами Ради були: Артюх Т.М.; Бай С.І (голова профкому, на сьогоднішній день); Денисенко В.І. (канд. фіз.-мат. наук, доц. кафедри вищої та прикладної математики). На засіданні затвердили план роботи на 1997/98 рр. Було узгоджено тимчасове положення про раду з науково-дослідної роботи студентів.

У 2000-ому році Положення змінено у відповідності до наказу ректора про перейменування Ради з науково-дослідної роботи студентів у Наукове студентське товариство (протоколом засідання вченої ради КНТЕУ від 16.05.2000 р.).

Згідно зі звітом про результати діяльності наукового товариства студентів і молодих вчених КНТЕУ за 2007/08 рр., на сайті університету було створено сторінку Товариства, яка існує по теперішній час. Головою Наукового товариства КНТЕУ був студент С.В. Галько.

В 2008 році посаду Голови НТС КНТЕУ посіла Дідус Світлана Миколаївна, на той час студентка 5 курсу факультету економіки, менеджменту та права. За час керування координаційною радою Дідус С.М. започаткувала проведення дебатів та інших розвиваючих тастимулюючих наукових ігор.

З 2011 року Головою Товариства був студент товарознавчого факультету Бужак Микола Іванович, який за час керування продовжив справу Дідус С.М. та не зруйнував репутації.

У 2012 році Наукове товариство змінило назву на «Наукове товариство студентів, аспірантів та молодих вчених КНТЕУ», а головою Товариства було обрано Думікяна Артура (студент факультету фінансів та банківської справи).

З 2013 року по жовтень 2014 року Наукове товариство студентів, аспірантів та молодих вчених КНТЕУ очолювала Белякова Вікторія Павлівна, канд. екон. наук, викладач кафедри фінансового аналізу і контролю факультету обліку, аудиту та економічної кібернетики.

З жовтня 2014 року по жовтень 2015 року Товариство очолювала канд. екон. наук, доцент кафедри фінансового аналізу і контролю Романенко Ольга Анатоліївна.

З жовтня 2015 року по червень 2016 року Наукове товариство КНТЕУ очолювала канд. екон. наук, доцент кафедри міжнародної економіки, фахівець у міжнародних відносинах, яка вільно володіла 5 іноземними мовами Тронько Віра Володимирівна.

З червня 2016 року до травня 2019 року Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених КНТЕУ очолював аспірант кафедри фінансів факультету фінансів та банківської справи Баранюк Юрій.

З червня 2020 до червня 2022 Наукове товариство очолила студентка факультету інформаційних технологій Ярмоленко Анастасія.

З червня 2022 до січня 2024 НТСАД та МВ очолила студентка факультету міжнародної торгівлі та права Лугова Катерина Валентинівна, автор ряду наукових статей та монографій, активна учасниця студентського та волонтерського життя. Товариство надалі продовжувало свій розвиток, проводилися Всеукраїнські конференції, продовжувалося видавництво студентського наукового журналу та студенти активно залучалися до науково життя університету.

З січня 2024 року по сьогоднійшні час Наукове товариство очолює Івасенко Катерина, студентка факультету інформаційних технологій.

05.02.2024
443230
122
остання редакція 06.02.2024
443230