logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Заходи

Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених

 Майстер-клас із написання наукових публікацій 

5 березня за ініціативи Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених ДТЕУ в онлайн форматі було проведено майстер-клас із написання наукових публікацій. На зустріч було запрошено експертів, які допомогли присутнім оволодіти новими навичками в написанні наукових робіт.

Наталія Мазаракі — доктор юридичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародного цивільного та комерційного права висвітлила у своєму виступі тему "Наукові публікації: з чого почати?".

Анжеліка Герасименко — доктор економічних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків детально розкрила у майстер-класі тему "Зміст та структура наукової статті".

Також всі присутні мали змогу ставити питання нашим експертам і просити поради щодо написання наукових робіт. Загалом на зустріч завітало 158 учасників: студенти, аспіранти, докторанти, молоді вчені, викладачі й співробітники університету.

Щиро дякуємо експертам -  Наталії Мазаракі та Анжеліці Герасименко за цікаву, змістовну та дуже корисну зустріч!


 Гостьова лекція на тему «Соціальне підприємництво: щастя чи маркетингові витребеньки»

За ініціативи кафедри маркетингу 13 листопада 2023 року в межах СТЕМ «Маркетинг 5.0» відбулася гостьова лекція доктора економічних наук, професора, гештальт-терапевта, письменниці, засновниці проєкту «Простір стійкості», фасилитатора U&WE Hub у місті Чернівці Лілії Корчевської «Соціальне підприємництво: щастя чи маркетингові витребеньки».

Гостьова лекторка визначила моделі соціального підприємництва і механізми їх прояву у різних сферах: освіті, виробництві, екології, боротьбі з бідністю, захисті прав людини. Проста формула «HtoH» – це бізнес з людським обличчям, коли люди роблять для людей. 

Вдячні пані Лілії за цікавий формат, змістовну, дуже емоційну і теплу зустріч, отримані знання та настанови та організатору зустрічі  к.е.н. доц. професор кафедри маркетингу Зайцевій Олені Іванівні.

 


 Гостьова інтерактивна лекція на тему «Маркетинг великої мережі: гольфстрими та підводні камені»

23 жовтня в межах студентського театру експериментального маркетингу СТЕМ: Маркетинг 5.0 відбулася гостьова лекція маркетинг-директорки Lviv Croissants Юлії Князик «Маркетинг великої мережі: гольфстрими та підводні камені». Пані Юлія розповіла, що Lviv Croissants – одна з найбільших національних франчайзингових мереж пекарень швидкого харчування, в портфелі якої 5 брендів, 179 закладів, 1000000 гостей щомісяця, 1500 людей в команді і 80 партнерів. В Польщі відкрито 10 пекарень і ще 2 готуються до відкриття. Основними активами і компетенціями бренду лекторка визначила: ефективне виробництво і управління ланцюгом поставок, низькі операційні витрати, потужні R&D, високий рівень сервісу і якості, цільові продажі і міцна підтримка франчайзі від створення сценарію на відкриття, локальних акцій, індивідуальних рекламних матеріалів до налаштування додатку, діджитал-рішень, роботи з відгуками і підтримки національних акцій. На запитання здобувачів: «Як трьома словами можна описати бренд?» маркетинг-директорка відповіла: «Свідомі. Активні. Відповідальні». Це була неймовірно тепла, смачна і яскрава зустріч! З нетерпінням чекаємо нових!


Гостьова інтерактивна лекція на тему "SMM-просування"

16 жовтня в межах студентського театру експериментального маркетингу СТЕМ: Маркетинг 5.0 відбулася гостьова інтерактивна лекція SMM-стратегині Дарини Вєтрової. Лекторка розповіла як допомагає українським бізнесам просуватися та розвивати бренд на ринку, а спеціалістам — будувати кар’єру в маркетингу, поділилася цікавим досвідом співпраці з закладом ізраїльської кухні Pita Kyiv, меблевим магазином Feshemebel, брендами: Palmer’s, Чудо Україна, SkillzRun, волонтерськими об’єднаннями «SMM-загін» і misto.


 Університетський студентський круглий стіл на тему «Електронні банківські послуги для приватних осіб»

Університетський студентський круглий стіл на тему «Електронні банківські послуги для приватних осіб», що відбувся у рамках засідання наукового гуртка «Ризики фінансово-кредитних установ: регулювання та управління», на якому обговорювали прогресивний досвід та питання пошуку нових можливостей управління та регулювання ризиків фінансово-кредитних установ через інклюзію цифрових роздрібних фінансових послуг, було проведено 17 травня в режимі онлайн кафедрою банківської справи за участі директора департаменту цифрового бізнесу, члена правління АТ «КБ “Глобус”» Володимира Солодкого. Модератором круглого столу була Наталія Шульга, д-р екон. наук, професор, завідувач кафедри банківської справи. Учасники круглого столу розглянули питання, що стосувалися цифровізації роздрібних фінансових послуг, дистанційних банківських операцій та напрямів їх розвитку в Україні, а також ризиків для банку та його клієнтів під час використання цифрових технологій.

У круглому столі взяли участь студенти факультету фінансів та обліку, які здобувають освітній ступінь «бакалавр» за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування» освітніми програмами «Банківська справа» і «Фінансовий контроль та аудит», факультету економіки, менеджменту і права, освітня програма «Корпоративні фінанси», факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, освітня програма «Готельно-ресторанна справа», а також студенти Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ на чолі з д-р екон. наук професором Оленою Прутською.

Висловлюємо щиру вдячність викладацькому складу кафедри банківської справи, вельмишановному пану Володимиру та студентам за підготовку й участь у цікавому та інформативному круглому столі. Продовжуємо тримати науковий фронт та йти разом до перемоги!

 


 Експертні зустрічі по студентських STARTUP-проєктах

Наукова колаборація різних сфер і галузей, практиків і інноваційних структур є запорукою успіху реалізації студентських стартап-проєктів.

З метою подолання розриву між теорією і практикою та надання підтримки для перетворення ідей на успішний бізнес  3 та 4 травня відбулися експертні зустрічі науковців університету, представників сфери ресторанного бізнесу, фахівців інжинірингової школи «Noosphera» та студентів-стартаперів.

Так, 3 травня для експертизи проєктів Loot Food (резиденти бізнес-інкубатора ДТЕУ, студенти 2 курсу ФЕМП (лідер  Ігор Холодов, керівник бізнес-проєкту Олена Пурденко, доцент кафедри економіки та фінансів підприємства, керівник бізнес-інкубатора ДТЕУ) таNiamka (проєктна робота в рамках вивчення дисципліни «Startup-тренінг» на базі ННЦБС, 4 курс ФРГТБ (лідери  Вікторія Щегель та Юлія Близнюк, керівник бізнес-проєкту  Алла Расулова, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу) була організована зустріч з експертами-практиками ресторанного бізнесу.

Запрошені експерти:

  • Тимчишин Віктор – бренд-шеф ресторанів «Gurama Italia», «Gurama Azia», суддя міжнародних і національних конкурсів з кулінарії, член Асоціації шеф-кухарів України, засновник концептуального напряму сучасної української кухні «Ukrainian Fashion Food»;
  • Насонова Ольга – директорка аналітичного центру «Ресторани України», співзасновниця NRА of Ukraine, NasoNova consulting, бізнес-консультантка;
  • Заєць Лілія – власниця кав’ярні Back To Black, м. Київ.

Зустрічі  також відбулися 3 та 4 травня на майданчику інжинірингової школи Noospher. Резиденти бізнес-інкубатора ДТЕУ та переможці Всеукраїнського конкурсу бізнес-проєктів «Бізнес-трамплін» 2023 року зустрілися з керівником інжинірингової школи Noosphera на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського Іваном Загорульком, обговорювали питання подальшої реалізації проєктів. Крім студентів 2 курсу ФЕМП, проєкт Loot Food, консультації отримали команди-переможці:

  • у номінації соціальний проєкт EasySign (проєктна робота в рамках вивчення дисципліни «Startup-тренінг» на базі ННЦБС, 4 курс ФРГТБ, лідери Шевчук Анна та Слободянік Анастасія, керівник бізнес-проєкту Алла Расулова, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу);
  • у номінації комерційний проєкт – проєкт GrainSee (Вінницький національний аграрний університет, лідери Василина Анна, Лиманюк Катерина, керівник Іщенко Яна Петрівна, канд. екон. наук, доцент).

Спільна робота факультетів і кафедр ДТЕУ, навчально-наукового центру бізнес-симуляції, бізнес-інкубатора та лабораторії інжинірингової школи Noosphera спрямована не лише на розвиток креативного мислення та підприємницьких здібностей студентів, а й на перетворення їхніх інноваційних ідей у прибутковий і ефективний бізнес.

Віримо в майбутнє нашої молоді  та нашої країни!

 


Майстер-клас «Щоденник логіста»

7 квітня 2023 року координаторами клубу Логістів було проведено Майстер-клас «Щоденник логіста». У заході взяли участь більше 80 студентів та викладачів, які є членами клубу. Під час майстер-класу асистентом кафедри Тетяною Ануфрієвою було розглянуто основні логістичні терміни і поняття з практичної точки зору, а саме: види контейнерів, вантажівок, палет, їх практичне застосування і умови використання. Студенти активно долучалися до обговорення, а також з цікавістю слухали практичні поради в логістиці.

 


Відкрита лекція «Що таке аудит? Фінансова звітність та її аналіз»

Відкрита лекція на тему «Що таке аудит? Фінансова звітність та її аналіз» була проведена 6 квітня 2023 року в режимі онлайн для студентів факультету фінансів та обліку, які здобувають вищу освіту за спеціальністю «Облік і оподаткування» освітньою програмою «Фінансовий контроль та аудит» у рамках дисципліни «Аудит». Спікери: Вікторія Цимбалюк, старший аудитор EY Ukraine, Євгенія Костіцина, фахівець з розвитку бренду роботодавця EY Ukraine.

Професійна зустріч практиків зі здобувачами вищої освіти була спрямована на імплементацію світових стандартів та найкращих практик у галузі аудиту в національну практику і дозволила обмінятися знаннями та досвідом, обговорити питання щодо підвищення якості аудиторських послуг у національному контексті. Учасники заходу отримали додаткові знання щодо ролі аудиту в управлінні бізнесом та оцінювання якості фінансової звітності для прийняття ефективних управлінських рішень. У процесі відкритої лекції жваве обговорення практичних ситуацій підтвердило якість знань здобувачів вищої освіти.

Щиро дякуємо міжнародній аудиторській компанії EY Ukraine за яскраву лекцію та сподіваємось на подальшу співпрацю!

 


Студентський круглий стіл «Цифрові інструменти банків в умовах нестабільності»

Кафедра банківської справи факультету фінансів та обліку ДТЕУ спільно з науковий гуртком «Ризики фінансових установ: регулювання та управління» 20 березня 2023 року провела студентський круглий стіл «Цифрові інструменти банків в умовах нестабільності» в режимі онлайн на платформі Zoom. 

На круглому столі з основними повідомленнями виступили: Коротецька Валерія Василівна, ФФО, 1-12м «Штучний інтелект як напрям діджиталізації банківського бізнесу», Козак Роман Дмитрович, ФФО, 3-8 «Успішний проєкт МОНОБАНКУ для мільйонів українців, що перебувають у Польщі (stereo by mono)», Харковенко Олена, ВТЕІ ДТЕУ, ОФФ, 2-21д, «Інтернет-банкінг в умовах нестабільност», КонфетаДмитро Юрійович, ФФО, 1-12м «Використання технології blockchain у кредитуванні», Юрчук Дмитро Ігорович, ФФО, 3-8 «Система BankID НБУ у воєнний час», Михайленко Ольга Григорівна, ФФО, 1-12м «Кібербезпека у банківському секторі», Локоть Тетяна Сергіївна, ФФО 3-8 «Цифрові фінансові інструменти; переваги та недоліки», Суярова Вікторія Владиславівна, ФФО, 1-12м «Хмарні технології в банківському бізнесі», Братко Анатолій Володимирович, ФФО 3-8 «Перша криптокарта в Україні: сутність та переваги», Данилевич Андрій Юрійович, ФФО, 1-12м «Банківські технології на захисті довкілля», Базишин Денис Валентинович, ФФО, 3-8 «Спектр цифрових фінансових послуг вітчизняних та зарубіжних банків».

У засіданні круглого столу взяли участь 40 студентів ДТЕУ. Науковий захід дозволив студентам поділитися результатами та ініціативами своїх досліджень, обговорити прогресивний досвід та пошук нових підходів до підвищення конкурентоспроможності банків у високоволатильному середовищі за напрямами: фінансові цифрові послуги банків, ризики використання цифрових інструментів банків в умовах нестабільності, перспективи цифровізації банківського бізнесу.

Дякуємо за участь! Продовжуємо разом тримати науковий фронт та йти до перемоги!

 


Круглий стіл «Innovative trends in smart consumption»

15 березня 2023 року в межах Консумерфесту ДТЕУ з нагоди відзначення Всесвітнього дня захисту прав споживачів відбувся англомовний Круглий стіл «Innovative trends in smart consumption». Захід було проведено за ініціативи активістів студентського наукового клубу «Startin Science».Метою події було висвітлити інноваційні дослідження науковців у харчовій промисловості та обговорити сучасні тренди споживання - використання 3D-друку у харчовій промисловості, CRISPR технології для редагування генів, використання у раціоні картопляного молока, фруктового та овочевого борошна, спіруліни, ефективність відмови споживання глютену та питання мультикультуралізму в харчуванні. З презентаціями, що розкривають дані теми, виступили студенти Фесенко Валентина та Калюжна Анастасія (ФТМ 4-19), Полтавська Уляна (ФТМ 1-18), Кухельний Дмитро (ФРГТБ 1-5), Дзюбенко Анастасія (ФТМ 1-6), Рижа Вікторія та Рута Катерина (ФТМ 1-17).

Серед запрошених гостей був присутній PostDoc, Associate Professor at Faculty of Engineering of University of Porto Volodymyr Tkach. Вчений виступив з доповіддю: «Sucralose (E955) as food additive and environmental challenge», у якій розказав про свої дослідження сукралози та її застосування.

До події долучилися учні 10 та 11 класів УЗОШ І-ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер» (м. Ужгород) під керівництвом вчителя-методиста Цанько Мирослави Юріївни та Українського колежу імені В.О. Сухомлинського (м. Київ) під керівництвом заступника директора Хайруліної Тетяни Геннадіївни. Учні 11 класу УЗОШ І-ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер» Юрченко Дмитро та Лисишин Андрій презентували доповіді, у яких представили сучасні тренди у сонячній та водневій енергетиці, а учні 10-х та 11-х класів Українського колежу імені В.О. Сухомлинського Ємець Уляна та Камінська Ольга розповіли про інновації у споживанні.

       

      


Міжнародна конференція - Круглий стіл «Environmental Challenges in the Conditions of War»

20 листопада 2023 року відбулася Міжнародна конференція - Круглий стіл «Environmental Challenges in the Conditions of War»  за участі активістів студентського наукового клубу «Start in Science», викладачів ДТЕУ та представників міжнародної наукової спільноти. Даний івент відбувся в рамках співпраці між Державним торговельно-економічним університетом та KTHRoyal Institute of Technology (Швеція). Організаторами даного івенту виступили старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, науковий керівник НК "Start in Science" Чикун Надія Юріївна та доцент кафедри технології целюлози і полімерів KTHRoyal Institute of Technology Olena Sevastyanova.

Метою події було привернути увагу до екологічних проблем в умовах війни та пошук можливостей відновлення природних ресурсів. Активісти наукового клубу «Start in Science» звернули особливу увагу усіх присутніх на доступ населення до питної води, відновлення чорноземів для рішення продовольчої проблеми, забруднення повітря та знищення унікальних українських екосистем. Також учасниками піднімалися питання наслідків для України та всього світу застосування вибухонебезпечної зброї та небезпека, яку несе ядерний тероризм. З презентаціями, що розкривають дані проблеми, виступили студенти Рижа Вікторія та Рута Катерина (ФТМ 1-17), Полтавська Уляна (ФТМ 1-18), Видрич Тетяна (ФТМ 2-26), Калюжна Анастасія та Фесенко Валентина (ФТМ 4-19) і Кухельний Дмитро (ФРГТБ 1-5).

До події долучилися доктор технічних наук, перший проректор Державного торговельно-економічного університету Притульська Наталія Володимирівна, професор технічних наук, декан факультету торгівлі та маркетингу Осика Віктор Анатолійович та професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Сидоренко Олена Володимирівна. Вони виказали вдячність усім учасникам івенту за підняття такої актуальної теми та наголосили на важливості підтримки екологічного фронту іноземними партнерами. Доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Антюшко Дмитро Петрович виступив з презентацією «The prospects for the application of environmental management systems basedon ISO 14000 family standards».

Учасниками даного заходу були представники міжнародної наукової спільноти, що із зацікавленням слухали доповіді учасників, та, під час наукової дискусії, обговорювали питання, що турбували їх найбільше. Серед іноземних гостей, на Круглому столі були присутні: Gunnar Henriksson (Professor of the Department of Fibreand Polymer Technology, KTH Royal Institute of Technology, Швеція), Nataliia Smyk (Researcher at Department of Fibreand Polymer Technology, KTH Royal Institute of Technology, Швеція), Huisi Li (PhD studentat Department of Fibre and Polymer Technology, KTH Royal Institute of Technology, Швеція), Eashwara Raju Senthilkumar (PhD student at Department of Fibre and Polymer Technology, KTH Royal Institute of Technology, Швеція); Ievgen Pylypchuk (Researcherat Department of Material sand Environmental Chemistry, Stockholm University, Швеція); Tetyana Budnyak (Researcherat Department of Materials Science and Engineering, Nanotechnology and Functional Materials, Uppsala University, Швеція); Маrta Goliszek (PhD, Adjunct at Maria Curie-Sklodowska University, Lublin, Польща); TkachVolodymyr (Faculty of Engineering of University of Porto, Португалія).

В процесі наукової дискусії піднімалися важливі та актуальні питання стосовно екологічного стану України на даний момент. Усі учасники Круглого столу висловили свій інтерес та думки щодо поліпшення критичної ситуації, у якій перебуває природа України зараз, та іноземні партнери запевнили у своїй подальшій підтримці української наукової спільноти.

       

       

06.02.2024
443230
114
остання редакція 08.03.2024
443230