logo
Кафедра дизайну, інжинірингу та землеустрою
Кафедра дизайну, інжинірингу та землеустрою
logo
Кафедра дизайну, інжинірингу та землеустрою
img

Наукова робота

дизайну, інжинірингу та землеустрою

Положення про гурток "Land Club" кафедри дизайну, інжинірингу та землеустрою


Студентський науковий гурток «LAND CLUB»

а
Гурток розпочав свою діяльність у 2022 – 2023 навчальному році на базі кафедри дизайну та інжинірингу факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу. Головною причиною створення гуртка стала вимога часу, натхнення науково-педагогічного колективу кафедри та студентів ОП «Землеустрій та кадастр», спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій». 

Перші роботи з інженерними приладами і пристроями, проведення наукових досліджень структурно-механічних властивостей ґрунтів, проектні роботи з благоустрою території  реалізувались у перших наукових роботах та участі у: Всеукраїнській студентській науковій конференції «Землеустрій та кадастр: наукові тренди» (2024)[1]; Міжнародній будівельній та інтер’єрній виставку «KYIVBUILD UKRAINE» (2024)[2]; ІV Міжнародній науково-практичній конференції «Формування сталого землекористування: проблеми та перспективи» (2023)[3].

У перспективі – проведення круглого столу, присвяченого проблемам галузі у військовий час, опанування технології аерозондування землі за допомогою БПЛА та багато іншого.


НАПРЯМОК НАУКОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ КАФЕДРИ ДИЗАЙНУ, ІНЖИНІРИНГУ ТА ЗЕМЛЕУСТРОЮ

Тема дослідження (promo VIDEO)

 «Формування міського середовища методами  екологічного-дизайн проектування (в історичній частині м. Києва)»

Об’єкт дослідження – історичне середмістя з об’єктами соціально-культурного призначення міста Києва.

Предмет – методи дизайн проектування в покращенні екологічно – сталого формування міського середовища.

Під час виконання досліджень залучаються такі методи:

За період дослідження планується досягти таких результатів:

  • 1 навчальний посібник;
  • 2 курси лекцій;
  • 5 наукових статей;
  • 10 тез доповідей за результатами участі в роботі науково-практичних конференцій;
  • організувати й провести науково-практичну конференцію.

Наукова новизна отриманих результатів полягає у тому, що:

  • буде розроблено теоретичні підходи до вирішення проблеми формування  середовища методами дизайн проектування (в історичній частині міста);
  • буде запропоновано теорію формування дизайнерських процесів в історичному просторі завдяки зовнішній рекламі.

Практичне значення отриманих результатів полягає в такому:

  • будуть підготовлені й адаптовані тексти навчального посібника та курсів лекцій членів виконавського колективу дослідників, які дозволять студентам бакалаврам,  опановувати передові ідеї, концепції й винаходи авторів науково-дослідної теми;
  • наукові ідеї авторського колективу виконавців набудуть розвитку й дозволяють констатувати факт появи в галузі дослідження інформаційних процесів нових наукових шкіл.

НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА СТУДЕНТІВ

ПОЛОЖЕННЯ про студентський науковий гурток «Секція  Дизайну і Архітектури» (скачати)

Науково-дослідна робота студентів – один з найважливіших засобів підвищення якості підготовки спеціалістів у вищій школі. Це комплекс заходів наукового, методичного, організаційного характеру, що забезпечує навчання всіх студентів навичкам наукових досліджень у відповідності до обраної спеціальності в рамках навчального процесу і поза ним. Для виконання цих заходів у вищих навчальних закладах створюються студентські наукові гуртки.

Науковий гурток – організаційне утворення на кафедрі, учасниками якого є широке коло студентів факультету, яке формується за напрямком наукової діяльності кафедри відповідно до затверджених тематичних планів роботи кафедри.

Доцента кафедри Форостяну Нінель Петрівну 
нагороджено грамотою Президії Національної академії наук України
за підготовку учнів Київської Малої академії наук до кункурсу
науково-дослідницьких робіт

, .

Для здійснення прикладних досліджень в лабораторії фізики (А-226) встановлено лабораторне устаткування та видані “Методичні рекомендації до виконання науково-дослідних робіт”.


За допомогою цифрового мікроскопу можливо виконувати дослідження структури сировини та матеріалів:

Термостатична шафа дозволяє отримати криві залежності теплофізичних властивостей харчових продуктів від часу з автоматизованим запуском та зупинкою процесу вимірювання у діапазоні вимірювання 7-12 годин:

 

Криві випікання і охолодження харчових продуктів у термостатичній шафі SLN 32 ECO

Універсальний вимірювальний прилад має широкі можливості щодо визначення структурно-механічних показників, оптичних властивостей, молекулярної маси тощо харчових продуктів:

 

Криві прозорості харчових продуктів, отриманих на універсальному вимірювальному приладі


Викладачі кафедри запрошують до співпраці науковців з інших кафедр ДТЕУ для спільного виконання досліджень структурно-механічних, теплофізичних та оптичних властивостей розробленої продукції.

19.04.2013
guliya2005
9605
остання редакція 26.09.2024
424105