logo
Кафедра готельно-ресторанного бізнесу
Кафедра готельно-ресторанного бізнесу
logo
Кафедра готельно-ресторанного бізнесу
img

Новини кафeдри

готельно-ресторанного бізнесу

Екскурсія студетів до готелю Radisson Blu Podil

17 квітня студенти ОП «Готельно-ресторанна справа» мали гостинну зустріч в готелі Radisson Blu Podil. Опрацьовували питання організації безпеки в готелі, «зеленого бізнесу» та соціальної інклюзії. Щиро дякуємо пані Світлана Янченко та пані Оксані Петрецькій за практичні інсайти й якісні комунікації.

Міжгалузевий підхід до формування компетентностей фахівців сфери готельно-ресторанного бізнесу — це надзвичайно актуально, а знання іноземних мов це відкриті двері у глобальну гостинність. Щиро дякуємо доцентці кафедри іноземної філології та перекладу Ірина Тонконог за впровадження в освітній процес інноваційних практик! Дякуємо доценткам Людмилі Бовш, Тетяні Сидоренко за організацію виїзного практичного заняття.



Наші студенти - призери міжнародного конкурсу!

Яка прекрасна новина! Наші студентки 4 курсу 2 групи за освітньою програмою «Менеджмент туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» Сутик Вероніка та Парицька Анастасія здобули 3 місце у престижному Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Black Sea Science 2024”.

Безмежно пишаємося науковими здобутками!

Дякуємо науковим керівникам, нашим чарівним доценткам Наталії Зікій та Тетяні Ткачук!

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися та навчати!



Досвід і практика для навчання!

01.04.2024 р.  розпочато цикл зустрічей із експертами у сфері гостинності у рамках святкування тижня ФРГТБ!

Для здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанного бізнесу ФРГТБ організовано гостьову лекцію з експертом із маркетингу та комунікацій у ресторанному бізнесі Марією БАНЬКО

  • Food-журналісткою
  • дослідницею їжі
  • ex-CMO Gastro Family
  • авторкою проєкту War Cookbook

Під час зустрічі обговорили феномен «магії їжі» та «гастрофізики» з точки зору формування маркетингової стратегії суб’єктів ресторанного бізнесу, побудови комунікації зі споживачами та розбудови споживацької спільноти.



Вступ 2024

Шановні випускники бакалаври!

Викладачі нашої креативної кафедри пропонують до Вашої уваги освітні програми на другому (магістерському) рівні вищої освіти.

Отже, магістратура _2024! Наші освітні програми єдині серед закладів вищої освіти і тому унікальні.
Обираємо найкраще у найкращих!



Лекція-дискусія на тему «Маркетинг івент-індустрії»

У форматі відзначення Дня Факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, 26 березня для здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанного бізнесу відбулась лекція-дискусія на тему «Маркетинг івент-індустрії». Спікер заходу - сертифікований бізнес-тренер, директор школи готельного бізнесу "Smart Education" Олександр ЧОРНИЙ.

Здобувачі активно долучалися до обговорення дискусійних питань, вирішували практичні кейси, а по завершенню - мали можливість отримати відповіді на питання  через сканування QR-коду.

Дякуємо спікеру за професіоналізм!

Дякуємо ЗСУ за можливість навчати та навчатися!


Тренінг «Уніфікована система обліку готельної галузі»

Тренінг «УНІФІКОВАНА СИСТЕМА ОБЛІКУ ГОТЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ» від АСОЦІАЦЇ ГОТЕЛІВ ТА КУРОРТІВ УКРАЇНИ - ще один крок до професіоналізації, практикоорієнтованості та інтернаціоналізації освітніх програм кафедри готельно-ресторанного бізнесу Державного торговельно-економічного університету.



Історія успіху: від офіціанта до Проджект менеджера в ІТ компанії!

20.03.2024 р. для здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанного бізнесу ФРГТБ організовано гостьову лекцію Тетяни Семикопової, керівниці ресторанних проєктів, Project manager в IT компанії і випускницею факультету на тему «Світчери в сучасних реаліях».

Під час зустрічі Тетяна поділилася власним досвідом щодо використання знань і навичок, здобутих під час навчання в університеті, можливостей, отриманих завдяки проходженню закордонної практики і комунікаціям. Здобувачі отримали відповіді на питання і приклади реальних кейсів трансформації бізнесу і управління проєктами в умовах ризику і невизначеності. Спілкуючись зі спікером учасники зустрічі домовились про подальшу співпрацю.

Дякуємо ЗСУ, нашим випускникам і партнерам за можливість навчатись і розвиватись!



Формуємо компетентності майбутніх професіоналів сфери гостинності спільно

19 березня відбулась надзвичайно цікава зустріч здобувачів спеціальності Готельно-ресторанна справа кафедри готельно-ресторанного бізнесу з Вікторією Буник. Найактуальніші тенденції і тренди внутрішнього та зовнішнього сервісу у сфері HORECA були роглянуті та обговорені. Висновки: враховуючи вплив війни формуємо нові підходи до внутрішнього клієнта (працівника), які орієнтують на турботу й піклування, навчання й компетентнісне управління. Переможемо! Слава Україні!



Досвід і практика для навчання!

18.03.2024 р. для здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанного бізнесу ФРГТБ організовано гостьову лекцію  з
Альоною РОМАНЮК

  • media-експерткою з понад 15 років досвіду у сфері журналістики, PR та адвокації, антикризових комунікаціях, понад 5 років роботи з темою фейків та маніпуляцій
  • фактчекеркою
  • засновницею проєкту «НотаЄнота»
  • головною редакторкою проєкту «По той бік путінської брехні»
  • авторкою блогу «По той бік інфи» та  брошури «Інформаційні вкиди російсько-української війни»
  • керівницею дослідження «По той бік пандемії»
  • екс-головною редакторкою інформаційної кампанії «По той бік новин»
  • викладачкою Інституту журналістики КНУ ім. Т.Г.Шевченка, Києво-Могилянської Академії
  • запрошеною лекторкою Стокгольмської школи економіки в Ризі
  • лекторкою курсу  «Медіаграмотність: як не піддаватися маніпуляціям?» на платформі Prometheus
  • авторкою онлайн-курсу «Качка-дезінформачка»  з комунікацій та організації івентів у сфері гостинності

Лекція викликала жваву дискусію та активне обговорення серед учасників, оскільки тема зустрічі стосувалася медіаграмотності та інформаційної гігієни.



Участь у семінарі "Дохідність готелю: як йти вперед в буремні часи?"

Бути у тренді професійного середовища - це запорука успішності реалізації освітніх програм кафедри та забезпечення якості вищої освіти

Hoteliero 13 березня 2024 року зібрав у BankHotel Lviv професійну спільноту готельної індустрії України на практичному семінарі "Дохідність готелю: як йти вперед в буремні часи?".

Маємо нагоду обговорювати тренди, кейси та виклики розвитку сфери гостинності , адаптивні рішення, антикризові програми та ефективні стратегії розвитку субʼєктів готельного бізнесу в умовах невизначеності та полікриз, а також, чудову можливість долучитись до професійної та експертної комунікації

Гостинність в Україні буде!
Пишаємось стійкістю отельєрів!

Дякуємо організаторам, спікерам та чудовому місту Львів за гостинність!


Досвід і практика для навчання!

11.03.2024 р. для здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанного бізнесу ФРГТБ організовано гостьову лекцію  з експертом із комунікацій та організації івентів у сфері гостинності Світланою ЯСТРУБЕНКО – керуючою партнеркою Docker Pub. Krakov Restaurant, Гарнівзон мілітарі паб (м. Вінниця).

Лекція викликала жваву дискусію та активне обговорення серед учасників  різних освітніх програм та освіттніх рівнів, зокрема

  • серед здобувачів  ОС «бакалавр» освітніх програм «Готельний і ресторанний менеджмент» (4 курсу 1-3 групи)  та «Готельно-ресторанна справа» ( 4 курс 8-15 групи) - дисципліна «Комунікативний менеджмент»
  • серед здобувачів ОС «магістр» освітньої програми «Готельний і ресторанний девелопмент» (1 курсу 10м )  - дисципліна «Revenue менеджмент».

Під час зустрічі Світлана поділилася власним досвідом щодо організації івентів у ресторанному бізнесі та колаборації з фахівцями інших сфер, розвитку каналів і застосування інноваційних технологій у комунікаціях зі споживачами та партнерами, формування іміджу суб’єктів гостинності та їх ролі у формуванні культурно-мистецького виховання в умовах війни.


Методичний семінар із викладачами-тренерами кафедр ФРГТБ

8.03.2024 р. у рамках обговорення змістовного наповнення дисципліни «Startup-тренінг» для здобувачів ОП «Менеджмент туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти було організовано методичний семінар із викладачами-тренерами кафедр ФРГТБ: готельно-ресторанного бізнесу та туризму і рекреації.

Заслухали доцента кафедри туризму та рекреації Сергія ХЛОПЯКА, який запропонував ввести Tour Operating –тренінг.
Лілія ЗАЄЦЬ – викладач кафедри готельно-ресторанного бізнесу, власниця кав’ярні Back to Black – внесла пропозицію щодо переформатування Event-тренінгу з точки зору раціоналізації роботи над командними  проєктами готельно-туристичного комплексу.

У результаті методичного семінару ПОСТАНОВИЛИ:

  1. Затвердити  перелік  тренінгів та їх зміст
  2. Розробити ПРОГРАМУ та РОБ.ПРОГРАМУ  дисципліни «Startup-тренінг» для здобувачів ОП «Менеджмент туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» до 1 травня 2024 р.



Працюємо у тандемі - отримуємо найкращі результати

7 березня 2024 року на виїзному занятті в готелі "Україна" студенти груп 1-13, 1-15 та 3-15а під керівництвом викладачів кафедри опрацювали основні кейси по класифікації приміщень, вимог до них та планувальну організацію. Зокрема, візуально визначили різниці між номерами різних типів і категорій. Дякуємо нашим стейкхолдерам за надану можливість проведення екскурсії. Окрема подяка маркетологу готелю пані Інні.

Дякуємо ЗСУ!



Участь у профільному заході Cold Start-3

31 січня 2024 року викладачі кафедри взяли участь у Cold Start-3, профільному заході 2023 року у сфері hospitality! Професійна та креативна модерація заходу Марини Лео та Ірини Сідлецької обумовили плідну дискусію, розуміння стану ринку готельних послуг, вектору фокусування зусиль у 2024 щодо спрямованості ресурсів, підтримки персоналу, комплексу реформ для готельного бізнесу, колаборації бізнесу та держави, ключові показники європейського готельного ринку з метою швидкого відновлення та просування послуг індустрії гостинності.

У числі виступаючих були представники таких організацій, як Hospitality Sales & Marketing Association International (HSMAI), AHLEI, Booking.com, Hotelstars Union, Smart Planet Ukraine, HotelBeds та Trust You.

Крім того, у під час заходу було розглянуто інсайди щодо життя курортів, які перебувають під окупацією.

Онлайн-марафон відбувся в рамках програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» за співфінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини, а розглянуті питання були спрямовані на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту.

Дякуємо президенту Ukrainian Hotel & Resort Association Ірині Сідлецькій, модератору Марині Лео, лекторам та учасникам за чудову можливість поринути у професійне середовище найкращої сфери - HOSPITALITY.

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися і навчати!



Підвищення кваліфікації викладачів кафедри

Представники кафедри — завідувачка, д.е.н. проф. Маргарита Бойко, д.е.н. проф. Мирослава Босовська та д.е.н. проф. Алла Охріменко взяли участь у підвищенні кваліфікації на онлайн-тренінгах Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Тренінги дозволили актуалізувати навички щодо написання звіту про результати акредитаційної експертизи із застосуванням SMART-методу, плідно поспілкуватися та подискутувати з колегами

 Висловлюємо вдячність тренеру Оксані Требенко за цікавий та корисний тренінг, Зоряні Панасюк та Зоряні Орлик за організацію та оперативну комунікацію!

Щира вдячність ЗСУ за можливості навчатися та навчати!


Екскурсія до міжнародного готелю «Ibis Railway station»

19 лютого 2024 року здобувачі ОС «магістр»1 курсу ОП «Міжнародний готельний і ресторанний бізнес» групи 12ам та ОП «Менеджмент і бізнес-адміністрування у сфері гостинності» групи 3ам в рамках вивчення дисциплін «HR-менеджмент готелів та ресторанів» (лектор к.е.н., доцент Кулик М.В.) та «Стратегічне управління в сфері гостинності» (лектор к.е.н., доцент Сидоренко Т.М.,) на запрошення F&B менеджера Аль Зубі Фіраса Назіха відвідали міжнародний готель «Ibis Railway station». Виїзну навчальну екскурсію гостинно провели HR менеджер Ольга Кліщ, старший ресепшіоніст Ольга Данилюк і конференц менеджер Артур Арутюнян. Магістри мали можливість ознайомитися з особливостями кадрової політики готелю, напрямками розвитку професійних навичок персоналу та можливостями кар’єри. Отримали відповіді на питання щодо міжнародних стандартів обслуговування; програм лояльності як для споживачів, так і для персоналу, особливостей використання інформаційних технологій для визначення показників продуктивності господарської діяльності готелю.

Колектив кафедри висловлює щиру подяку за запрошення! Розвиваємо професійну освіту разом! Дякуємо ЗСУ за можливості навчатися та працювати!



Досвід і практика для навчання!

19.02.2024 р. для здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанного бізнесу ФРГТБ організовано гостьову лекцію з Тетяною КОРОБОВОЮ - експерткою з організаційних перестановок, бізнес-тренером, стратегом з багаторічним досвідом.

Лекція викликала жваву дискусію та активне обговорення серед учасників  різних освітніх програм та освіттніх рівнів, зокрема

  • серед здобувачів  ОС «бакалавр» освітніх програм «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Готельно-ресторанна справа»:
  • 4 курсу 1-3 та 8-15 груп (дисципліна «Комунікативний менеджмент»)
    3 курсу (дисципліна «Економіка готелів і ресторанів») 
  • серед здобувачів ОС «магістр»:
  • 1 курсу 10м (дисципліна «Revenue менеджмент») освітньої програми «Готельний і ресторанний девелопмент».

Зустріч пройшла у форматі відкритої дискусії, обговорення практичних кейсів, які запропонували самі здобувачі до обговорення.


Наш СТАРТup на міжнародному рівні

Формат навчання у ННЦБС сприяє не тільки прокачуванню навичок командної роботи, генеруванню, розробленню стартап-ідей та публічного пітчингу, але й мотиваує здобувачів до подальшого саморозвитку та бізнес-пошуку.

Так, фінал конкурсу стартап-ідей 2023 року у рамках навчальної дисципліни «Startup-тренінг» визначив переможця  – стартап-ідею Easy Sing – команду здобувачів 4 курсу 2 групи освітньої програми «Готельний і ресторанний менеджмент», який у подальшому здобув диплом І ступеня на ІV Всеукраїнському студентському конкурсі бізнес-проектів ДТЕУ "Бізнес-трамплін-2023". Керівник стартап-проєкту – доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Алла Расулова.

Стартап-команда отримала запрошення на навчання та стажування від Шефулдського Університету (Британія), а також взяти участь у XI Конкурсі інноваційних стартап проєктів Sikorsky Challenge 2023.

За результатами конкурсу стартап-ідея  ввійшла до 10 переможців (серед 30 представлених) та була запрошена до пітчингу у Лондоні у серпні 2023 р. перед реальними інвесторами! Команду зупинило лише недостатність часу на втілення ідеї та доведення її до етапу готового продукту.

Сьогодні Анастасія Слободянік та Анна Шевчук  – здобувачі англомовної освітньої програми магістратури кафедри готельно-ресторанного бізнесу, які успішно продовжують наукову, пошукову та дослідницьку роботу. Саме досвід навчання у ННЦБС на рівні бакалаврату надихнув їх на подальшу самореалізацію, додав віри у себе!



Досвід міжнародної мобільності

8 лютого 2024 року докторантка кафедри готельно-ресторанного бізнесу, доцентка Марія Кулик, як випускник програми Kirkland Research виступила соорганізатором інформаційного семінару. Під час зустрічі були висвітлені питання особливостей міжнародного стажування та навчання в рамках стипендіальної програми імені Лейна Кіркланда,  умов подачі заявок і вимог до кандидатів.



Досвід і практика для навчання!

05.02.2024 р. для здобувачів вищої освіти кафедри готельно-ресторанного бізнесу ФРГТБ організовано гостьову лекцію  з експертом з комунікацій та організації івентів у сфері гостинності Юлією МОЗГОВОЮ - менеджеркою тренінгів та розвитку персоналу в HR-департаменті готелю Ramada Encore Kyiv.

Лекція викликала жваву дискусію та активне обговорення серед учасників  різних освітніх програм та освітніх рівнів, зокрема

серед здобувачів  ОС «бакалавр» освітніх програм «Готельний і ресторанний менеджмент» та «Готельно-ресторанна справа»:

  • 1 курсу 13, 13м (дисципліна «Готельна справа»)
  • 3 курсу (дисципліна «Економіка готелів і ресторанів»)
  • 3 курсу  15а  (дисципліна «Economics of hotels and restaurants»)
  • 4 курсу 1-3 та 8-15 груп (дисципліна «Комунікативний менеджмент»)
  • 4 курсу 1-3 та 8-15 груп (дисципліна «Івентивний менеджмент»)

серед здобувачів ОС «магістр»:

  • 1 курсу 3ам, 12ам групи (дисципліна «HR management hotel and restaurant»)  освітньої програми «Management and business administration in hospitality»
  • 1 курсу 10м (дисципліна «Revenue менеджмент») освітньої програми «Готельний і ресторанний девелопмент».

Під час зустрічі розглядалися  практичні кейси, реальні приклади щодо організації ефективної внутрішньої та зовнішньої комунікації у сфері гостинності, особливаостей підготовки та проведення івентів, розвитку професійних навичок персоналу, розвитку каналів і застосування інноваційних технологій у комунікаціях зі споживачами, напрямків підвищення заванатження потужностей та збереження життєдіяльності готелів та ресторанів в умовах війни.



Участь викладачів кафедри у щорічному онлайн-марафоні Cold Start-3

З великим натхненням викладачі кафедри взяли участь у Cold Start-3, профільному заході 2023 року у сфері hospitality! Професійна та креативна модерація заходу Марини Лео та Ірини Сідлецької обумовили плідну дискусію, розуміння стану ринку готельних послуг, вектору фокусування зусиль у 2024 щодо спрямованості ресурсів, підтримки персоналу, комплексу реформ для готельного бізнесу, колаборації бізнесу та держави, ключові показники європейського готельного ринку з метою швидкого відновлення та просування послуг індустрії гостинності.

У числі виступаючих були представники таких організацій, як Hospitality Sales & Marketing Association International (HSMAI), AHLEI, Booking.com, Hotelstars Union, Smart Planet Ukraine, HotelBeds та Trust You.

Крім того, у під час заходу було розглянуто інсайди щодо життя курортів, які перебувають під окупацією.

Онлайн-марафон відбувся в рамках програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП» за співфінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини, а розглянуті питання були спрямовані на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. 

Дякуємо президенту Ukrainian Hotel & Resort Association Ірині Сідлецькій, модератору Марині Лео, лекторам та учасникам за чудову можливість поринути у професійне середовище найкращої сфери - HOSPITALITY.

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися і навчати!



Новим напрямам співпраці для розвитку сфери HoReCA бути!

02 лютого 2024 р. відбулася робоча нарада представників ГС «Національна туристична організація України»(НТОУ) та Державного торговельно-економічного університету (ДТЕУ) з питань розробки і реалізації міжнародного грантового проєкту за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми «Конкурентоспроможна економіка України».

У роботі взяли участь:

  • Іван Ліптуга - президент НТОУ;
  • Євгеній Ткешелашвілі - генеральний секретар НТОУ;
  • Наталія Притульська - перший проректор з науково-педагогічної роботи ДТЕУ, професорка;
  • Надія Ведмідь - декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу ДТЕУ, професорка;
  • Тетяна Ткаченко - завідувачка кафедри туризму та рекреації ДТЕУ, професорка;
  • Маргарита Бойко - завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ДТЕУ, професорка;
  • Олена Палієнко - завідувачка кафедри дизайну та інжинірингу ДТЕУ, доцентка;
  • Тетяна Юдіна - професорка кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ.

У роботі наради також взяли участь представники ЗВО України: Одеського національного економічного університету, Львівського торговельно-економічного університету, ВНЗ «Полтавський університету економіки і торгівлі».

Результат роботи – узгодження позицій ТЗ, методичного та програмного забезпечення проєкту.



Захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії

Завершення січня 2024 року ознаменувалося науковою подією на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу - відбувся захист дисертації Вівсюк Ірини на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю 051-Економіка на актуальну тему «Економічний потенціал підприємства готельного господарства», науковий керівник д.е.н., професор Наталія Роскладка!

Науково обґрунтовані результати, цікава презентація, фахова дискусія забезпечили очікуваний результат! Щирі вітання!

Дякуємо ЗСУ за можливість займатися науковою діяльністю у такі складні часи!



Участь у тренінгу від ТОВ «Сервіо Софт»

Науково-педагогічні працівники кафедри 23 та 24 січня взяли активну участь у навчальному тренінгу, який проводили представники компанії ТОВ «Сервіо Софт».

Модуль для готелю Servio_HMS та модуль для ресторану  Servio_POS демонструють взаємопов'язаність, функціональність та особливість бізнес-процесів обслуговування гостя, а також інноваційний підхід, який прослідковується при ознайомленні із звітами, що дає можливість розробляти та приймати стратегічні управлінські рішення для забезпечення конкурентоспроможності готелю на ринку.

НПП кафедри щиро вдячні ТОВ «Сервіо Софт» за навчальні тренінги та ліцензійне використання програмного продукту у навчальному процесі для здобувачів як бакалаврського, так і магістерського рівнів!

Сумісними зусиллями удосконалюємо програмні результати освітніх компонент та формуємо професійні скіли у студентів!

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися і навчати!


Наші викладачі успішно втілюють концепцію «lifelong learning»

Пишаємося здобутками!



Публічне обговорення проєкту освітньої програми «Менеджмент туристичного та готельно-ресторанного бізнесу»

20.12.2023 р. у форматі проведення практичної частини IX Міжнародної науково-практичної конференції "АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИМИ СИСТЕМАМИ" у режимі ZOOM-конференції гарант ОП к.е.н. Ткачук Тетяна представила проєкт освітньої програми ДТЕУ "Менеджмент туристичного та готельно-ресторанного бізнесу", перший (бакалаврський) рівень вищої освіти. Публічне обговорення з колегами українських та іноземних ЗВО (Луцький національний технічний університет, Волинський національний університет імені Лесі Українки, ДВНЗ «Донецький національний технічний університет», ПВНЗ «Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука», Київський національний університет будівництва і архітектури, Донецький національний університет імені Василя Стуса, Державний університет «Житомирська політехніка», Університет Марії Кюрі-Склодовської у Любліні, Академія Замойська (Польща), Технічний університет – Варна (Болгарія), Сільськогосподарська академія університету імені Вітовта Великого (Литва)) дозволяє поділитися досвідом та визначити напрями удосконалення ОП.



Освітня програма другого (магістерського) рівня вищої освіти "Міжнародний готельний і ресторанний бізнес" акредитована з визначенням «зразкова»

Наш результат - це системна праця, підтримка ректорату, стейкхолдерів, колег і саме, головне, наших творчих і талановитих здобувачів спільно забезпечити високий рівень якості вищої освіти.

Ми це зробили завдяки:

  • білінгвальній системі навчання;
  • реалізації принципів
  • інтердисциплінарності
  • інноваційності
  • сценарно-орієнтованого навчання;
  • виданню авторських підручників за професійно орієнтованими дисциплінами;
  • міжнародній практиці здобувачів;
  • функціонуванню он-лайн комунікаційних платформ;
  • сучасній МТБ, яка стала місцем натхнення і здобутків

І ще багатьом «фішкам» освітнього процесу, які прагнемо впроваджувати, спираючись на найкращі практики!

Ми щиро дякуємо всім причетним!
Дякуємо акредитаційній комісії, члени якої досліджували, ґрунтовно аналізували і надавали корисні поради!

І головне, дякуємо ЗСУ за те, що ми можемо якісно працювати, навчати та навчатися на благо нашої прекрасної України!



Висловлюємо щиру вдячність dr. Peter Vlachos, Principal Lecturer International Programmes School of Management and Marketing (University Greenwich) за відгук про високий рівень компетеностей здобувачів англомовних програм кафедри.

Дякуємо доцентці Марії Кулик за організацію он-лайн лекції!



Обговорення особливостей реалізації дуальної форми вищої освіти у фокусі пріоритетних завдань кафедри!

Декан факультету проф. Надія Ведмідь та завідувачка кафедри Маргарита Бойко визначили етапи імплементації дуальної форми вищої освіти!
Особлива вдячність стейкхолдеру, менеджер-управителю з адміністративної роботи міжнародної мережі готелів Ramada Encore Kyiv Юлії Мозговій за цінні поради.

Дякуємо ЗСУ за можливість навчати та навчатися!



Колективно-творчий процес кафедри готельно-ресторанного бізнесу

27 листопада 2023 року відбулася зустріч гарантів освітньо-професійних програм:     

  • Маргарита БОЙКО,  гарант освітньо-професійної  програми другого (магістерського) рівня вищої освіти  "Міжнародний готельний і ресторанний бізнес";
  • Надія ВЕДМІДЬ,  гарант освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти "Готельний і ресторанний девелопмент";
  • Мирослава БОСОВСЬКА, гарант освітньої програми другого (магістерського) рівня вищої освіти «Лакшері менеджмент і маркетинг»;
  •  Алла ОХРІМЕНКО,  гарант освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти  «Менеджмент і бізнес-адміністрування у сфері гостинності»;
  • Алла  РАСУЛОВА, гарант освітньо-професійної програми першого  (бакалаврського) рівня вищої освіти "Готельно-ресторанна справа";
  • Тетяна ТКАЧУК, гарант освітньо-професійної програми першого  (бакалаврського) рівня вищої освіти «Менеджмент туристичного та готельно-ресторанного бізнесу»
  • Марія КУЛИК, гарант освітньо-професійної програми початкового (короткого циклу) рівня вищої освіти "Готельно-ресторанна справа"  та учасники груп забезпечення обговорили ОПП кафедри щодо їх оновлення та удосконалення у зв'язку з тенденційним розвитком сфери гостинності та за рекомендаціями стейкхолдерів.



Викладачі кафедри на 7-му Українському жіночому конгресі

22 листопада, у Києві стартував 7-й Український жіночий конгрес — унікальна платформа, яка формує порядок денний держави у сфері гендерної рівності.

Цьогорічний конгрес відбувся під гаслом «Жіноче лідерство. Час відновлення. Час відбудови». Конгрес об’єднав понад 50 спікерів і спікерок, котрі невпинно працюють на перемогу й розвиток України в різних сферах.

Серед них — перші особи держави, українські й іноземні парламентарі та парламентарки, членкині уряду, представники й представниці державного та громадського секторів, місцевого самоврядування, експерти й експертки, лідерки освітньої, медичної, правозахисної галузей, високі представники та представниці міжнародної спільноти, представники ЗМІ, а також усі небайдужі до проблем гендерної рівності.

Упродовж двох днів дискусії тривали на шести тематичних платформах. Гаранти та учасники груп забезпечень кафедри готельно-ресторанного бізнесу Алла Охріменко,  Aлла Расулова, Тетяна Ткачук, Людмила Бовш, Ольга Салімон,  Наталія Глитень на запрошення стекголдера та партнера  Лілії Заєць мали нагоду та честь долучитись до заходу в рамках тематичної панелі "Освіта - енергія майбутнього України", де обговорили виклики для жінок у процесі вступу до ЄС, освітні перспективи й виклики, з якими стикаються жінки в політиці як на загальнонаціональному, так і на місцевому рівнях.

Колектив щиро вдячний за запрошення та отриманий досвід, який вже заплановано до реалізації в освітні програми кафедри.

           


У фреймі дисципліни «Revenue management» 9 листопада 2023 р. в рамках проєкту  «FRHTB SAYS»  відбулася гостьова зустріч з Ольгою Міщенко, керівником Hotel Matrix на тему "Benchmarking in the hotels" (англійською мовою). 
Під час зустрічі були висвітлені актуальні питання готельної аналітики, студенти ознайомились із можливостями програмного забезпечення «Hotel Matrix» і «Price Inspector».

Щиро дякуємо пані Ользі Міщенко за підтримку і співпрацю, за можливості використовувати сучасне програмне забезпечення!
Щиро вдячні ЗСУ за можливості працювати і розвиватись!



Бути в тренді професійних знакових подій — це про наших викладачів! 

Викладачі кафедри 30 жовтня 2023 року відвідали Salt Restaurant Innovation Conference - інноваційний простір щодо ресторанних трендів, інновацій, стратегій, технологій. Чудовий захід для комунікацій бізнесменів, аналітиків, науковців задля розвитку гостинності і зараз і у поствоєнний період.

Щиро дякуємо пану Андрію Скипяну за організацію та можливості участі у такому івенті, а ще за творення нової історії гостинності України! За занурення у середовище сучасного ресторанного бізнесу через комунікації із практиками, показ практичних кейсів інновацій, світових трендів, кращих українських практик, досвіду лідерів ресторанного бізнесу.

Звичайно, що дякуємо ЗСУ! Нашим Героям!

Напрями конференції:

  • Майбутнє у підприємництві в галузі гостинності, світові тенденції та інновації.
  • Тенденції фудтек, як можливості для рестораторів: віртуальні бренди, швидка доставка та нові споживчі звички українців.
  • Головні світові тренди, які сформують F&B індустрію у 2024 році.
  • Як побудувати системну роботу з трендами та інноваціями у ресторані.
  • Інклюзивність у бізнесі та сервісі. Виклики та досвід інтеграції суперлюдини в ресторанну галузь.
  • Використання штучного інтелекту для ресторанів
  • Як за допомогою діджиталізації збільшити прибуток, зменшити витрати та підняти якість сервісу в ресторані.
  • Як інновації Монобанку допомагають розвивати ресторанну галузь.
  • "!FEST" 20 місяців з життя Холдингу емоцій "!FEST". Про тенденції в часі воєнного стану, освіту, івенти, виробництва і масштабування бізнесу.
  • Love-маркетинг у ресторанному бізнесі.
  • Еволюція концепцій та брендів для різних країн.
  • Грантові програми підтримки для бізнесу зі сфери гостинності.


До співпраці зі стейкхолдерами освітніх програм кафедри у навчальному році 2023-2024 приступили!

Креативно, змістовно, конструктивно відбулося обговорення змісту дисциплін, особливостей проведення практичної підготовки з представниками професійного середовища, іноземних та вітчизняних ЗВО!!! З нами поділився освітнім досвідом Петер ВЛАХОС, доктор, доцент, міжнародний тьютор кафедри маркетингу, подій і туризму Школи менеджменту та маркетингу, Університет Грінвіча, Велика Британія. Реальні напрями співпраці з практичної підготовки студентів представили Андрій МАГАЛЕЦЬКИЙ, співвласник компанії Restetika, Ольга НАСОНОВА, директор в Аналітичному центрі «Ресторани України», співзасновник NRA of Ukraine, власник NasoNova consulting, консультант та експерт з ресторанного бізнесу; Ірина МАГАЛЕЦЬКА, керівник Навчального центру Optima Hotels&Resorts; Світлана ЯНЧЕНКО, керівник відділу продажів Raddison Blu Podil Kyiv та інші професіонали.

Нашим спільним науковим досвідом щодо аналітичних досліджень ринку готельних та ресторанних послуг поділилася Ольга МІЩЕНКО, керівниця проєкту Hotel Matrix!

Надзвичайно актуальну інформацію щодо студентських прагнень та запитів до освітнього процесу представив Андрій СІДЛЯРЕНКО, керівник академічних інновацій компанії Genesis!

Декан факультету Надія Ведмідь представила різноформатний ракурс освітніх програм факультету! Наша колега професорка Мирослава Босовська вдало акцентувала увагу на успішних кейсах співпраці професіоналів бізнесу з університетом!

Модератор заходу Маргарита Бойко підсумовуючи результати заходу зазначила, що симбіоз практиків+викладачів+студентів у процесі підготовки - філософія освітньої діяльності кафедри!

Дякуємо Ректорату за підтримку заходу! То ж до втілення пропозицій приступили.

Безмежна вдячність ЗСУ за можливість навчати та навчатися!



Розвиваємо наукові проєкти разом, рухаємося тільки вперед!

Доценти кафедри готельно-ресторанного бізнесу Тетяна СИДОРЕНКО та Наталія ЗІКІЙ 19 жовтня 2023 року за ініціативи Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, у дистанційному форматі прийняли участь у  ІV Всеукраїнському Форумі Ради молодих вчених.

Цікаві, інформативні доповіді та виступи учасників надихнули працювати, креативити, досліджувати, створювати ..., але, при цьому, імплементувати дослідження в гранти заради розвитку наукової діяльності, заради розвитку науковців та невичерпного нашого потенціалу.



Постійне навчання - запорука успіху!

Професор кафедри готельно-ресторанного бізнесу Мирослава Босовська пройшла курс підвищення кваліфікації "7 днів прогресильності. Створюємо сучасне освітнє середовище".

Курс спрямовано на підвищення кваліфікації та актуалізацію знань науково-педагогічних працівників закладів професійно-технічної, фахової передвищої, вищої та післядипломної освіти.



У фокусі кафедри готельно-ресторанного бізнесу співпраця з міжнародною академічною спільнотою

За сприяння Державного торговельно-економічного університету 17 жовтня 2023 року було організовано зустріч з представниками Солфордського університету (Великобританія) для викладачів англомовних освітніх програм ДТЕУ, до якої долучилися і викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу Тетяна Ткачук та Марія Кулик.

Для викладацького складу було презентовано рефлексійні концепції і методологію удосконалення та академічного розвитку з акцентом на трансдисциплінарне, комплексне та гібридизоване навчання здобувачів ВО, що передбачає їх орієнтацію на цифрові можливості та здатність адаптуватися до майбутнього професійного середовища, синергію академічного та профільного навчання, розробку сценаріїв роботи з інклюзивною спільнотою, розвиток впевненості у прийнятті рішень.



Нові знання, професійні навички і неймовірне середовище ProRestо

Наші викладачі завжди у вирі професійних подій! Від теорії до практики - без кроків, це про викладачів кафедри! Все почуте від практиків сьогодні, 15 жовтня, - вже завтра буде втілено у кейси, практичні завдання, матеріал лекцій!



Представники кафедри долучились до ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України

Вітаємо актуальне рішення з реалізації дієвої державної політики у сфері туризму і гостинності та долучаємось до ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо необхідності конструктивного діалогу та обʼєднання органів влади, бізнес- і освітянсько-наукової спільнот для розроблення стратегії та програм розвитку туризму у контексті напрацювання пропозицій щодо проектів нормативно-правових актів у галузі туризму, удосконалення практики застосування законодавства в галузі туризму, вирішення актуальних проблем розвитку сектору Хорека та курортнортно-рекреаційної і туристичної інфраструктури , підготовки конкурентоспроможних фахівців та вирішення інших питань відновлення та повоєнного розвитку сфери гостинності.

Обговорення відбулось під головуванням заступника Міністра Деркача Сергія Анатолійовича та за участі провідних викладачів закладів освіти.

Впевнені, туризму в Україні - бути!



Програма ЄС "Цифрова Європа"

Гаранти та викладачі ОК освітньо-професійних програм Кафедра готельно-ресторанного бізнесу, КНТЕУ Department of Hotel and Restau ДТЕУ взяли активну участь у презентаційному заході - Програма ЄС "Цифрова Європа"

Міністерство цифрової трансформації України спільно з Офісом з розвитку підприємництва та експорту та GIZ презентували програму «Цифрова Європа», під час якої представили Національний контактний пункт програми, а також: 

✅ як працює програма «Цифрова Європа»
✅ що необхідно зробити, щоб отримати фінансування на свій проєкт
✅ як стати частиною мережі Європейських цифрових інноваційних хабів

 Кафедра готельно-ресторанного бізнесу ДТЕУ вдячна українським та міжнародним спікерам проведеного івенту: Михайлу Федорову, Ренате Ніколай, Валерії Іонан, Андрію Ремізову та іншим топовим гостям.

За результатами проведеного заходу викладачами кафедри було обговорено та визначено пріоритетні напрями удосконалення ОК ОПП, а також сформовано ідейний проєкт щодо подальшої його реалізації у рамках грантових програм, запропонованих ЄС.



Цифровізація освітнього процесу на кафедрі

Оволодіння інструментами програмного забезпечення дисциплін у фокусі освітніх цілей кафедри.

Доцент Марія Кулик успішно пройшла навчання в компанії ProfitRoom та отримала доступ до баз даних, які дозволять поглибити цифрові компетентності наших магістрів за ОК «Revenue Management” та «Управління проектами в готельному і ресторанному бізнесі».

Дякуємо польським партнерам, а саме Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego за можливості бути в тренді освітніх цифрових новацій.



Міжнародний день миру 2023

Міжнародний день миру — це день, присвячений просуванню миру та зменшенню конфліктів у всьому світі. Ця важлива подія щорічно відзначається 21 вересня. Кафедра не залишилась осторонь і на запрошення Академії професійної освіти «Меркур» (міжнародний стейкхолдер кафедри) бере участь у заходах, присвяченій цій вагомій події у м.Кошице (Словаччина) спільно з представниками майже 15 країн світу та головне, наших воїнів, які наразі проходять реабілітацію у цьому гостинному словацькому місті. Отже, представляти Україну, ДТЕУ є важливою місією! Декан Надія Ведмідь, завідувачка кафедри Маргарита Бойко, професорка Мирослава Босовська, ознайомили присутніх та колег з соціальними проєктами університету, освітніми програмами кафедри, особливостями освітнього процесу та проєктом університету «Ми сильні-коли ми разом»! Доцент Оксана Полтавська провела Міжнародний день гостинності, презентувавши присутнім освітні програми, правила прийому та вимоги залежно від рівнів вищої освіти та специфіки освітніх програм!

Отже, цього дня ми маємо усвідомити про нашу спільну відповідальність про мир у нашій прекрасній Україні, про важливість миру як найціннішого дару, який не тільки забезпечує безпеку та стабільність, але є передумовою для стабільного розвитку.

Працюємо!
Слава Україні!


Startup-тренінг. Сезон 2023-2024

15 вересня 2023 р. було розпочато роботу онлайн платформи зустрічей з практиками та експертами у рамках вивчення практичного курсу "Startup-тренінг" при ННЦБС ДТЕУ

До зустрічі доєдналися студенти 4 курсу факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу усіх освітніх програм!

На запрошення Ольги Салімон (доцента кафедри готельно-ресторанного бізнесу) Віталій ВАЛЬКОВ - бренд-маркетолог, засновник дизайн-студії c-r-e-o.com, засновник онлайн-школи для творчих, поділився власним досвідом дизайнера.

ЩО В ПРОГРАМІ ЗУСТРІЧІ?

  • досвід реалізації креативних дизайн-ідей у створенні логотипів
  • зміна підходів до формування brandnook
  • ефективні інструменти у створенні бренд-стилю продуктів/компанії
  • як графічні дизайнери, Веб дизайнери, аніматори, ілюстратори, художники формують brandnook
  • створення індивідуального брендового дизайн-стилю

Про змістовність та корсиність зустрічі свідчать схвальні відгуки слухачів!



Початок знайомства зі сферою діяльності – це завжди відповідальний та хвилюючий момент у житті вчорашнього абітурієнта!

А чи правильно я обрав спеціальність? Чим буду займатись? Яке коло інтересів та комунікацій доведеться вибудовувати у процесі роботи?

Гостинні двері готелю**** Hollyday Inn Kyiv (вул. В. Васильківська, 100) відкрилися для студентів 1 курсу 11 групи освітньої програми «Готельно-ресторанна справа», яким пощастило сформувати перші уявлення про майбутню професію на базі провідного засобу розміщення столиці, зазирнути у специфіку роботи готелю зі службового входу.

Із першої зустрічі студенти жваво цікавилися можливостями проходження практичної підготовки та працевлаштування, оскільки розуміють важливість набуття практичних навичок у сфері гостинності.

Дякуємо нашому стейкхолдеру готелю **** Hollyday Inn Kyiv за сформоване позитивне перше враження!

Далі буде!



Випускники освітніх програм – партнери освітнього процесу кафедри

18 вересня 2023 року здобувачі 1 курсу 10 групи О С «бакалавр» освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» (куратор к.е.н., доцент Зікій Н.Л.), та магістри освітньої програми «Міжнародний готельний і ресторанний бізнес» у межах опанування дисципліни «Revenue management» (лектор к.е.н., доцент Кулик М.В.) мали можливість відвідати міжнародний готель Hilton Київ у форматі виїзної навчальної екскурсії, яку гостинно провела випускниця освітньої програми «Міжнародний готельний бізнес», а нині менеджер  служби «Guest Service Agent» Наталія Філоненко.

Бакалаври  мали можливість ознайомитися з номерним фондом готелю; специфікою організації та надання додаткових послуг; міжнародними стандартами обслуговування; програмами лояльності як для споживачів, так і для персоналу; інноваційним обладнанням.

Магістри ознайомилися з особливостями використання інформаційних технологій Hotel Matrix і Price Inspector для визначення показників продуктивності господарської діяльності готелю, стандартами управління міжнародною готельною мережею та операційними процесу

Менеджери готелю ознайомили здобувачів з можливістю проходження практики, вимогами до персоналу та  можливостями працевлаштування на перспективу.

Колектив кафедри висловлює щиру подяку за змістовну екскурсію менеджерці  Guest Service Agent Наталії Філоненко, HR менеджерці – Антоніні Форостяній та Front Office менеджерці – Валентині Павловій.

 Розвиваємо професійну освіту разом!          

 Дякуємо ЗСУ за можливості навчатися та працювати!



Виїзні екскурсії - це завжди креативно і цікаво

15.09.23 р. у рамках проведення дисциплін "Управління проєктами крафтових виробництв" (лектор Ольга Салімон, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу) та "Управління бізнес-процесами" (лектор Алла Расулова, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу)  спільно зі студентами групи 2-6м освітньої програми "Крафтові технології" завітали до кондитерської крафтової кав'ярні "KEKS". Здобувачі ознайомилися з особливостями  бізнес-процесів крафтової продукції, практикою ініціювання нових проектів, перспективами розвитку крафтової кавʼярні!

Дякуємо власникам кав'ярні за співпрацю! Розвиваємо вищу освіту разом!



Зустріч гарантів освітніх програм з магістрами

За сталою традицією 15 вересня відбулася зустріч гарантів освітніх програм зі здобувачами, які вступили на другий (магістерський) рівень вищої освіти! Отже, щиро вітаємо найкращих за ОП «Міжнародний готельний і ресторанний бізнес», «Лакшері менеджмент і маркетинг», «Менеджмент і бізнес-адміністрування у сфері гостинності», «Готельний і ресторанний девелопмент»! Здобувачі проявили велику зацікавленість до освітнього процесу, формували індивідуальну освітню траєкторію відповідно власних цілей, прагнень!

Традиційно велика вдячність ЗСУ за можливість навчатися та навчати!



Екскурсія в готель "Братислава"

Прищеплюємо любов до обраної спеціальності  та сфери гостинності з першого дня навчання!!!

Ще одна проведена екскурсія для наших студентів в готель "Братислава" доцентами кафедри Компанець К. А і Зікій Н. Л.

Дякуємо нашому партнеру, мегакрутим експертам-екскурсоводам пані Олені, Ірині та пану Володимиру за дружню атмосферу, цікаву, насичену, конструктивну та інтерактивну екскурсію!



День гостинності в готелі Optima

Студенти кафедри готельно-ресторанного бізнесу разом зі своїм наставником к.е.н., доцентом Бовш Л.А. 2 вересня 2023 року відвідали готель вітчизняного мережевого бренду Optima (ребрендинг Reikartz). Було обговорено компетентності та портрет працівника. А також можливість навчання в онлайн-школі за програмою "Optima" для наших студентів  та викладачів.

Дякуємо  нашому стейкхолдеру Олені Ліфіренко за гостинність та корисні матеріали.



День гостинності в готелі Mercury

Вступ до фаху починається зі знайомства з майбутніми професіями. Викладачами кафедри Охріменко А.Г., Бовш Л.А., Расулова А.М, Салімон О.М. та Сидоренко Т.М. разом зі студентами 1 вересня 2023 року була проведена екскурсія в готель Mercury. Студентам необхідно знати, що варто вчити, удосконалювати й «прокачувати», аби бути затребуваним при працевлаштування в готелі. Тому співпраця зі стейкхолдерами кафедри готельно ресторанного бізнесу створює платформу для майбутніх комунікацій: які soft / hard skills потрібні ринку праці. Обговорення освітніх компонентів, компетентностей, можливостей дуальної освіти та практики, гостьові лекції формують таке потрібне для відновлення сфери гостинності освітнє середовище. Дякуємо конгрес-готелю Mercure  General Manager Нерознак І.В. за підтримку!



Участь викладачів кафедри у семінарі National Organization of Ukraine

З метою відображення глобальних, галузевих та регіональних тенденцій розвитку готельно-ресторанного бізнесу в освітніх програмах, викладачі кафедри 15.08.2023  взяли участь у семінарі #National_Organization_of_Ukraine.  На семінарі була можливість детально ознайомитися з новими міжнародними і національними стандартами для суб’єктів бізнесу індустрії гостинності, зокрема,  зі стандартом для сучасних готелів – ДСТУ ISO 22483:2022 Готелі. Вимоги до послуг, який набув чинності в Україні з 1 квітня 2023 року і є рекомендаційним.
Безмежно вдячні ЗСУ за можливості навчатися та працювати!



ДТЕУ лідирує за кількістю поданих заяв на спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та «Менеджмент»

За спеціальностями «Готельно-ресторанна справа» та «Менеджмент» ДТЕУ впевнено тримає щорічне лідерство за кількістю поданих заяв вступниками (1 місце в Україні)! Команда - це сила, результати і можливості.

Дякуємо вступникам за довіру. Колектив кафедри не підведе Ваші очікування!

Безмежна вдячність ЗСУ за можливість працювати на благо розквіту нашої прекрасної України!



Системний розвиток та здобуття знань викладачами кафедри завжди актуально

Системний розвиток і здобуття нових знань для імплементації в освітній процес — у тренді завдань науково-педагогічного колективу кафедри! Вітаємо докторантку Марію Кулик, яка вивчала технології та потенціал Індустрії 4.0 для відкриття бізнесу, розробки бізнес-плану та фінансового управління.



Кафедра готельно-ресторанного бізнесу провела плідну зустріч з представниками Business School (University of Greenwich, London)

11 липня 2023 р. завідувач кафедри Маргарита Бойко, докторантка Марія Кулик, начальник міжнародного відділу Дарья Іващенко провели плідну зустріч з представниками Business School (University of Greenwich, London) Dr. Nataliya Rumyantseva та Dr. Peter Vlachos. З іноземними партнерами обговорили освітні програми кафедри, освітні компоненти, напрями наукових досліджень здобувачів та пріоритети подальшої співпраці!



Стажування в Університеті Марії Кюрі-Склодовської

З 24 лютого по 30 червня 2023 р. доцент, докторант кафедри готельно-ресторанного бізнесу Марія Кулик перебувала на стажуванні в Університеті Марії Кюрі-Склодовської, м. Люблін в рамках міжнародної грантової стипендіальної програми для дослідників Kirkland Research Program. Метою стажування була реалізація дослідницького проєкту "Співпраця готелів України і Польщі" за підтримки Польсько-американської фундації Лідери змін за підтримки Фонду свободи.

Отриманий досвід, знання та позитивні практики будуть імплементовані у наукову діяльність кафедри та в освітній процес.



Старший викладач кафедри Зікій Н.О. – номінант щорічного конкурсу "Молодий вчений року"

Колектив кафедри готельно-ресторанного бізнесу щиро вітає кандидатку економічних наук, доцентку Зікій Наталію Леонідівну, яка стала номінантом щорічного конкурсу "Молодий вчений року" у номінації "Готельно-ресторанна справа.

Бажаємо подальших успіхів та нових наукових звершень!



Перемога студентів кафедри у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю 073 «Менеджмент»

Пишаємося науковими досягненнями наших студентів, а саме здобувачів освітньої програми «Міжнародний готельний і ресторанний бізнес» Волинець Анастасії та Загоруйко Анастасії, які здобули перемогу у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю 073 «Менеджмент», який відбувся у Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського!

Бажаємо нових наукових здобутків, які є запорукою відновлення економіки нашої України!

Дякуємо ЗСУ!



Бути в тренді різних аспектів цифровізації вищої освіти - це про нас!

Викладачі кафедри взяли участь у воркшопі "Як ChatGPT може асистувати під час створення навчальної програми або освітньої траєкторії" від Олександри Тиркалової, University Partnerships Lead at Genesis.



Перемога на міжнародному конкурсі студентських наукових робіт

Пишаємось науковими здобутками наших студентів - ГУРОВА Катерина стала переможницею (диплом першого ступеня) міжнародного конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», що відбувся під егідою ЮНЕСКО в Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського (науковий керівник проф. БОСОВСЬКА Мирослава, ДТЕУ та міжнародний консультант - Ян БРЕЦКО, директор готелю Merkur та директор вищої школи професійної освіти, Словакія).


Участь викладачів кафедри у програмі “Visiting professor”

Нові можливості міжнародної мобільності реалізували завідувачка кафедри Маргарита Бойко, професор Мирослава Босовська та докторант Марія Кулик, взявши участь у програмі “Visiting professor” у Вищій школі соціально-економічній в Пшеворську (Польща). Програма дозволяє долучитися не тільки до викладання навчальних дисциплін для здобувачів, але і відкриває нові можливості щодо просування української науки у міжнародне освітнє середовище!


Участь викладачів кафедри у тижні міжнародної мобільності науковців в рамках програми Erasmus + у Люблянській бізнес школі

Представники кафедри готельно-ресторанного бізнесу, а саме завідувачка кафедри д.е.н., проф. Маргарита Бойко та д.е.н. проф. Мирослава Босовська, взяли участь у тижні міжнародної мобільності науковців в рамках програми Erasmus + у Люблянській бізнес школі (Словенія).

Серед учасників міжнародного заходу представники ЗВО із 13 партнерських освітніх інституцій 9 країн - це Албанія, Бутан, Об’єднані Арабські Емірати, Сербія, Хорватія, Румунія, Словенія, Чорногорія та Україна.

Протягом тижня тривали тренінги, комунікації між представниками ЗВО з питань інтернаціоналізації освітнього процесу, обмін досвідом. Завершальним масштабним заходом стала наукова конференція "Future challenges of Management ", на якій було представлено доповідь на тему “Strategy of Sales & Communication of Hotel services during the war”

Висловлюємо щиру вдячність Katarina Aškerc - Vice Dean for Quality and Internationalization, Špela Pregl - Erasmus+ coordinator та Lidija Weis - Dean Ljubljana school of business.



Міжнародна науково-практична конференція «Туризм ХХІ століття: глобальні виклики та цивілізаційні цінності»

Незважаючи на зовнішні виклики, 23 травня 2023 р. відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Туризм ХХІ століття: глобальні виклики та цивілізаційні цінності» і ми отримали позитивні відгуки від наших закордонних партнерів! Дякуємо Peter Vlachos за високу оцінку наукового заходу!



Кафедра готельно-ресторанного бізнесу продовжує традицію зустрічей зі студентами 4 курсу ФРГТБ щодо особливостей вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти

Гаранти магістерських програм кафедри 05.05.2023 р. провели on-line спілкування зі студентами 4 курсу 1 групи (ОП Готельний і ресторанний менеджмент) та 4 курсу 12, 13,14 груп (ОП «Готельно-ресторанна справа»)

Презентацію ОП представили

  • «Міжнародний готельний і ресторанний бізнес» - професор Маргарита БОЙКО, зав. кафедри
  • «Готельний і ресторанний девелопмент» - професор Надія ВЕДМІДЬ, декан ФРГТБ
    «Лакшері менеджмент і маркетинг» - професор Мирослава БОСОВСЬКА
  • «Менеджмент і бізнес-адміністрування у сфері гостинності» - професор Алла ОХРІМЕНКО

ознайомили студентів з фокусом, освітніми компонентами, конкурентними перевагами програм та особливостями вступної кампанії 2023. До спілкування доєдналася доцент докторант кафедри Марія Кулик, яка є куратором освітніх програм, які викладаються англійською мовою. Спілкування щодо пулу вибіркових дисциплін було корисним та продуктивним.



Експертні зустрічі по студентських STARTUP-проєктах

Наукова колаборація різних сфер і галузей, практиків і інноваційних структур є запорукою успіху реалізації студентських стартап-проєктів.

З метою подолання розриву між теорією і практикою та надання підтримки для перетворення ідей на успішний бізнес  3 та 4 травня  відбулися експертні зустрічі науковців університету, представників сфери ресторанного бізнесу, фахівців інжинірингової школи «Noosphera» та студентів-стартаперів.

Так, 3 травня для експертизи проєктів Loot Food (резиденти бізнес-інкубатора ДТЕУ, студенти 2 курсу ФЕМП (лідер Ігор Холодов, керівник бізнес-проєкту Олена Пурденко, доцент кафедри економіки та фінансів підприємства, керівник бізнес-інкубатора ДТЕУ) та Niamka (проєктна робота в рамках вивчення дисципліни «Startup-тренінг» на базі ННЦБС, 4 курс ФРГТБ (лідери  Вікторія Щегель та Юлія Близнюк, керівник бізнес-проєкту  Алла Расулова, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу) була організована зустріч з експертами-практиками ресторанного бізнесу.

Запрошені експерти:

  • Тимчишин Віктор – бренд-шеф ресторанів «Gurama Italia», «Gurama Azia», суддя міжнародних і національних конкурсів з кулінарії, член Асоціації шеф-кухарів України, засновник концептуального напряму сучасної української кухні «Ukrainian Fashion Food»;
  • Насонова Ольга – директорка аналітичного центру «Ресторани України», співзасновниця NRА of Ukraine, NasoNova consulting, бізнес-консультантка;
  • Заєць Лілія – власниця кав’ярні Back To Black, м. Київ.

Зустрічі  також відбулися 3 та 4 травня на майданчику інжинірингової школи Noospher. Резиденти бізнес-інкубатора ДТЕУ та переможці Всеукраїнського конкурсу бізнес-проєктів «Бізнес-трамплін» 2023 року зустрілися з керівником інжинірингової школи Noosphera на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського Іваном Загорульком, обговорювали питання подальшої реалізації проєктів. Крім студентів 2 курсу ФЕМП, проєкт Loot Food, консультації отримали команди-переможці:

  • у номінації соціальний проєкт EasySign (проєктна робота в рамках вивчення дисципліни «Startup-тренінг» на базі ННЦБС, 4 курс ФРГТБ, лідери Шевчук Анна та Слободянік Анастасія, керівник бізнес-проєкту Алла Расулова, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу);
  • у номінації комерційний проєкт – проєкт GrainSee (Вінницький національний аграрний університет, лідери Василина Анна, Лиманюк Катерина, керівник Іщенко Яна Петрівна, канд. екон. наук, доцент).

Спільна робота факультетів і кафедр ДТЕУ, навчально-наукового центру бізнес-симуляції, бізнес-інкубатора та лабораторії інжинірингової школи Noosphera спрямована не лише на розвиток креативного мислення та підприємницьких здібностей студентів, а й на перетворення їхніх інноваційних ідей у прибутковий і ефективний бізнес.

Віримо в майбутнє нашої молоді та нашої країни!

Висловлюємо щиру подяку за організацію експертних зустрічей  керівництву кафедри готельно-ресторанного бізнесу, кафедри економіки та фінансів підприємства, бізнес-інкубатора ДТЕУ та навчально-наукового центру бізнес-симуляції ДТЕУ.



Ресторанний бізнес об'єднує факультети

Студенти 2 курсу факультету економіки, менеджменту та права  (Ігор Холодов та Роман Самофал) звернулися на кафедру готельно-ресторанного бізнесу за консультаціями реалізації їх стартап-ідеї для сфери ресторанного бізнесу (керівник бізнес-проєкту Олена ПУРДЕНКО, доцент кафедри економіки та фінансів підприємства, координатор бізнес-інкубатору ДТЕУ). Подібна за концепцією стартап-ідея розроблена студентками 4 курсу Вікторією  Щегель та Алісою Цех (освітня програма «Готельно-ресторанна справа», керівник бізнес-проєкту Алла РАСУЛОВА, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу). Виникла ідея баттлу бізнес-проєктів, яка була реалізована 03.05.2023 р. на спікерській платформі Навчально-наукового центру бізнес-симуляції. Cтуденти презентували ідеї, обмянілися думками щодо спільних рішень, підкреслили унікальність концепції.

Бізцінним досвідом для стартап-команд була участь експертів-практиків ресторанного бізнесу, це:

  • Віктор ТИМЧИШИН - бренд-шеф ресторанів «Gurama Italia», «Gurama Azia»; суддя в міжнародних і національних конкурсах з кулінарії; Член Асоціації Шеф-кухарів України; засновник концептуального напряму сучасної української кухні «Ukrainian Fashion Food»
  • Ольга НАСОНОВА - директорка аналітичного центру «Ресторани України»; співзасновниця NRА of Ukraine, NasoNova consulting, бізнес-консультантка
  • Лілія ЗАЄЦЬ – власниця кав‘ярні Back To Black, м. Київ.

Зустріч була змістовною та плідною, оскільки усі учасники отримали позитивний досвід:

студенти:

  • увагу до власних стартап-ідей;
  • можливість задати актуальні питання та обговорити їх безпосередньо з практиками;
  • професійні рекомендації щодо подальшої трансформації та розвитку бізнес-ініціатив;
  • всебічну підтримку та можливість надалі консультуватися та комунікувати з гуру у сфері ресторанного бізнесу.

експерти:

  • можливість поділитися власним досвідом;
  • обмінятися думками з колегами, обговорити проблеми бізнесу та способи їх вирішення за рахунок запропонованих стартап-ідей;
  • впевненість у високому потенціалі та мотивації молоді щодо розвитку бізнес-ініціатив у сфері ресторанного бізнесу.

Бажаємо успіхів у реалізації стартап-ідей!



Акредитація освітньої програми «Готельно-ресторанна справа»

Шановні здобувачі, колеги, стейкхолдери, науково-педагогічний персонал кафедри щиро дякує Вам за участь у формуванні і розвитку освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» за першим початковим рівнем вищої освіти!

Акредитація цієї програми розпочалося 23.02.2022, а на наступний день розпочалася війна росії проти нашої прекрасної України.

Майже через рік, завдяки нашим ЗСУ ми знову увійшли в акредитаційний процес!

Дякуємо експертній групі Національного агенства із забезпечення якості вишої освіти Людмилі Транченко, Юлії Земліній та Каріні Власюк за фахову експертизу!

Дякуємо всім причетним! Пишаємося, що перші в Україні за коротким циклом вищої освіти отримали акредитацію з визначенням «зразкова»!



Онлайн-зустріч зі студентами ОП «Готельно-ресторанна справа»

Гаранти магістерських програм кафедри 28.04.2023 р. провели on-line спілкування зі студентами 4 курсу освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» щодо особливостей освітніх програм на другому (магістерському) рівні вищої освіти.

Гаранти ОП:

  • «Міжнародний готельний і ресторанний бізнес» - професор Маргарита БОЙКО, зав. кафедри
  • «Готельний і ресторанний девелопмент» - професор Надія ВЕДМІДЬ, декан ФРГТБ
    «Лакшері менеджмент і маркетинг» - професор Мирослава БОСОВСЬКА
  • «Менеджмент і бізнес-адміністрування у сфері гостинності» - професор Алла ОХРІМЕНКО

ознайомили студентів з фокусом, освітніми компонентами, конкурентними перевагами програм та особливостями вступної кампанії 2023. До спілкування доєдналася доцент докторант кафедри Марія Кулик, яка є куратором освітніх програм, які викладаються англійською мовою.



Участь у Європейському економічному конгресі

З 24 по 26 квітня 2023 р. доцент докторант кафедри готельно-ресторанного бізнесу Марія Кулик, яка перебуває в Польщі на стажуванні в рамках проєкту Kirkland Research, бере участь в XV Європейському економічному конгресі, під час якої експерти обговорять роль, можливості та тактику Європи в контексті мінливого середовища та викликів, які мають місце у кліматі, енергетиці, логістиці чи глобальній економічній ситуації. Серед спікерів конгресу, які представляють бізнес, світ політики та провідні інституції:

  • Єжи Бузек – член Європейського парламенту, президент Європейського парламенту 2009–2012; прем’єр-міністр Республіки Польща 1997–2001; голова Програмної ради ЄС.
  • Кріс Бартон – комісар Його Величності з питань торгівлі в Європі, Велика Британія.
  • Вальдемар Буда – міністр розвитку та технологій Польщі.
  • Йоганнес Ган – єврокомісар з питань бюджету та адміністрування.
  • Юлія Свириденко – перший віцепрем’єр-міністр України, міністр економіки.

Досвід, знання та позитивні практики експертів – це рекомендації для ефективних рішень, які будуть імплементовані у наукову діяльність кафедри.



Студенти та викладачі факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу учасники Ukrainian Gastro Show 2023

24 квітня 2023 року викладачі та студенти факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу були запрошені до участі в заході Ukrainian Gastro Show 2023, основною темою якого було «ROOTS. СИЛА УКРАЇНСЬКОЇ ЄДНОСТІ».

У програмі заходу відбувалися лекції та майстер-класи від шеф-кухарів, рестораторів, дослідників української кухні, гастроентузіастів. Учасники ознайомилися з дослідженнями забутих українських продуктів та злаків, способами збереження локальних сезонних продуктів, ідеями для кухні відкритого вогню, тенденціями та існуючих викликами для ресторанів у воєнний час.

Неабиякий інтерес для студентів викликали лекції та майстер-класи від практиків готельного та ресторанного бізнесу: Олексія Волошина, Христини Федочинської, Олексія Повторейко, Ігоря Лаврешина, Ніки Лозовської,  Юлії Пітенко, Євгена Клопотенко,  Джонні Кларка.

Катерина Гурова, студентка 1 курс 2м: «Захід був гарним досвідом. Цікаво було послухати спікерів та дізнатися для себе багато нового. Атмосфера була чудовою. Я вдячна за позитивні враження та емоції, які отримала».

Юлія Антонюк, студентка 1 курс 2м: «Мені дуже сподобався захід. Було цікаво та інформативно! Дякую викладачам кафедри за надану можливість!».

Катерина Лугова, студентка 1 курс 2м: «Ukrainian Gastro Show» стало для мене незабутнім досвідом, який наповнив новими емоціями, смаками та надихнув на кулінарні експерименти! Особливо вразив виступ Євгена Клопотенка про емоції української їжі, який заохотив мене досліджувати та відкривати для себе нові смаки рідної кухні. А Джонні Кларк, американський шеф-кухар, до речі, з українським корінням, показав, що наша українська кухня має величезний потенціал у світі. Це справді мотивуюче дійство, яке ще раз переконало мене, що українська кухня – це дійсно скарб, який треба зберігати та розвивати. Велика вдячність альма-матер за можливість відвідати такий захід. Я з нетерпінням чекатиму на нові кулінарні пригоди!».

Щиро вдячні організаторам Ukrainian Gastro Show 2023 за корисний івент в такий складний для країни час.



Запрошуємо до участі у Конкурсі проєктів готельно-ресторанних комплексів

Закінчуєш школу, ліцей? Мрієш працювати у сфері готельно-ресторанного та туристичного бізнесу?

Бери участь у конкурсі проєктів готельно-ресторанних комплексів

ID: 5294093488
Пароль: 182727

Telegram: https://t.me/hotel_rest_SUTE



Наукові дослідження гостинності та туризму у фокусі наших студентів!

З 10-12 квітня наші креативні здобувачі взяли участь у Міжнародному конкурсі студентських наукових праць "Black Sea Science 2023", організованого Одеським національним технологічним університетом, за науковим напрямком "Туризм та готельно-ресторанний бізнес".

Були представлені стартапи:

TRAVEL APP START UP "TOURISME"
Виконавці: Марина Муравйова, Вікторія Мазяр
керівник: Алла Расулова

Boomticket (app)
Виконавець Владислав Павлюк
керівник: Людмила Бовш

"UNxiety" App
Виконавці: Титенко Амалія, Скрипнік Дар'я Бородавко Єлизавета
керівник: Ольга Салімон

Пишаємося! Ваші здобутки на благо відновлення нашої прекрасної України!

Безмежно дякуємо воїнам ЗСУ за можливість навчатися та навчати!



Участь у Career week-2023

Кожного разу ми стараємося покращити та збагатити ваші знання та навички. Цього разу, у межах Career week 5 квітня 2023 року ми мали змогу приєднатися до двох zoom-конференцій, щоб дізнатися про міжнародний розвиток гостинності в Україні за минулий рік, про роботу та діяльність Redisson Blu Hotel та Kyiv Podil City Centre та можливості співпраці з ними, як стати ефективним працівником та які робити перші кроки назустріч своїй мрії!

Це справді крута можливість дізнатися про ресторанно-готельний бізнес та поспілкуватися особисто із працівниками престижних компаній.



День факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу

Колектив кафедри щиро дякує
- ЗСУ за можливість 01.04.2023 року зустрітися та привітати студентів, колег, вступників, друзів, стейкхолдерів з Днем ФРГТБ
- Ректору Анатолію Мазаракі та Першій Проректорці Наталії Притульскій за підтримку та поради в організації заходу
- декантесі Надії Ведмідь за наполегливість та креативність
- нашим найкращим студентам та майбутнім вступникам, колегам, які розділили з нами цей прекрасний день!!!!

Віримо, що наступний День ФРГТБ осяє мирне небо !!!!!

Слава Україні!



Міжнародний студентський конкурс стартапів «TourSystemUkrChallenge»

Знову натхненні креативними та інноваційнимии ідеями наших чудових студентів! Такі враження від Міжнародного студентського конкурсу стартапів «TourSystemUkrChallenge» за напрямом «Start-up. Hospitality», що 29 березня 2023 року відбувся у нашому університеті. Вдячні також експертам, що є професіоналами в сфері гостинності Юлії Клопкіній, Юлії Мозговів, Анні Білоус-Бреус, Лілії Заєць, Катерині Проценко за участь у оцінюванні робіт та наданні пропозицій по їх удосконаленню. І ще більше впевненості в тому, що з нашою Перемогою Україна стане світовим центром туризму та гостинності.



Онлайн-навчання у Greenwich University

На виконання завдань інтеграції університету  у світовий освітній і науковий простір у період з  13 по 27 березня 2023 р. відбулося  онлайн-навчання здобувачів  освітніх  програм ( Анастасія Загоруйко, Дарія Капралова, Анастасія Слободяник, Валерія Кеся, Крістіна Тишенко, Катерина Лугова, Катерина Гурова, Юлія Антонюк) та представників науково-педагогічного персоналу кафедри (завідувачка кафедри Бойко М.Г., докторантки Кулик М. В.) в одному з кращих університетів Британії «Greenwich University», (Лондон, Велика Британія), яке було організовано  доктором з економіки Principal Lecturer школи менеджменту та маркетингу університету Greenwich Пітером Влачосом.

Навчальна структура  онлайн-навчання поєднала  в собі культурологічні (ознайомлення з самобутньою історією, культурою та освітою Британії) та професійні форми освітнього процесу (набуття теоретичних знань та практичних навичок у сфері гостинності та туризму). Студенти кафедри готельно-ресторанного бізнесу брали участь у workshop-заняттях на теми «The Hospitality Industry», «Food and Beverage Management», «Developing Destination», «Tourism, Events & Hospitality»,  «Tourism Destinations &Unusual Events Venues », «Incentives Market», « Прогнозування туризму до 2050 р.»  та ін.  Креативний формат онлайн-заняття поєднував взаємодію лектора та фахівця-практика сфери готельного та ресторанного бізнесу Британії.

Залучення досвідченого іноземного лектора Пітером Влачосом  та фахівців-практиків до освітнього процесу за програмами кафедри є ефективним методом адаптації та поширення європейського досвіду задля забезпечення високої якості вищої освіти.

Висловлюємо щиру вдячність нашим партнерам Greenwich University за надзвичайну можливість для українських студентів та викладачів ознайомитись особливостями освітнього процесу, поглибити професійні Soft & Hard Skills.

Дякуємо д. Пітеру Влачосу та в  його особі Британському народу за  підтримку України!



Тренінг-практикум з сервісу та комунікації

13 березня 2023 р. на платформі Zoom відбулася зустріч сертифікованого бізнес-тренера Олександра Чорного з викладачами та студентами ФРГТБ на тему «Специфіка комунікації готелю з гостем: актуальні канали продажу». Цікава тема зібрала 100 слухачів, які мали можливість диcкутувати з ментором щодо особливостей комунікації та ефективних продажів у форматах B2B, B2C, визначати відмінні риси гостя та клієнта, ціни від цінності, моделювати портфель гостя, обґрунтовувати  ефективні канали продажу. Пишаємося, що студенти мали можливість продемонстрували високий рівень hard та soft skills.

Здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники кафедри готельно-ресторанного бізнесу щиро вдячні пану Олександру за актуальну, конструктивну, цікаву та дискусійну лекцію!



Участь представиків кафедри у проєкті ReInforceUA

Бути в тренді подій - це завдання викладачів кафедри! 8 березня в межах проєкту ReInforceUA представники кафедри Надія Ведмідь, Маргарита Бойко, Мирослава Босовська, Марія Кулик взяли участь у вебінарі, у межах якого прослухали лекцію Михайла Кухара, викладача макроекономіки Бізнес-школи МІМ, головного економіста Ukraine Economic Outlook. Тема лекції - «Економіка та війна: підсумки першого року». Повністю підтримуємо тезу лектора готуватися до відновлення та зміцнення України потрібно вже сьогодні!
Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися і навчати!



Участь викладачів кафедри у презентанції можливостей COST

7 березня представники кафедри Надія Ведмідь, Маргарита Бойко, Мирослава Босовська, Тетяна Ткачук взяли участь у презентанції можливостей COST (European Cooperation in Science and Technology) — організації, що фінансує науково-дослідні та інноваційні мережі. Представники НПП кафедри мали нагоду змістовно ознайомитися з можливостями організації, яка допомагає об’єднати дослідницькі ініціативи по всій Європі та за її межами, дає змогу дослідникам та новаторам розвивати свої ідеї в будь-якій галузі науки та технологій. Висловлюємо щиру вдячність на змістовну презентацію спікеру зустрічі Ігорю Лиману.



День відкритих дверей на кафедрі

4 березня 2023 року  кафедра гостинно зустрічала наших майбутніх студентів! Ознайомлення з найкрутішою в Україні матеріально-технічною базою, інноваційною SMART-бібліотекою, лабораторіями, участь у майстер-класі від нашого декана Надії Ведмідь та знайомство з іншими «родзинками» університетського життя нікого не залишили байдужими!

  



Викладачі кафедри взяли участь у Cold Start-2

З великим натхненням викладачі кафедри взяли участь у Cold Start-2, профільному заході 2023 року у сфері hospitality! Професійна та креативна модерація заходу Олександра Чорного та Ірини Сідлецької обумовили плідну дискусію, розуміння стану ринку готельних послуг, вектору фокусування зусиль у 2023 щодо спрямованості ресурсів, підтримки персоналу, комплексу реформ для готельного бізнесу, колаборації бізнесу та держави з метою швидкого відновлення після нашої Перемоги.

Серед доповідачів - представники Державного агентства розвитку туризму України, HotelMatrix, SMART Planet та Smart Education Hotel School.

Запрошені гості представляли міжнародні компанії: Booking com, E-Cornell, HOSCO, Hotel Stars Union та HACCP.

У програмі заходу презентовано кейси готелів, що відкрились у 2022 році під час війни:

  • Hay by Edem Family;
  • Mandra Glamping by Ribas;
  • Adagio Kyiv by Accor.

Всі доповіді лекторів трендові, кейси - це успішні практики лідерів готельного бізнесу! Такі нетворкінги вкрай необхідні, оскільки надають чітке розуміння щодо наповненості та актуалізації освітніх компонент професійного спрямування, представлені фінансові, комунікаційні, аналітичні та навчальні інструменти обов’язково знайдуть своє відображення у робочих програмах, силабусах, які систематично удосконалюють викладачі кафедри!

Дякуємо президенту Ukrainian Hotel & Resort Association Ірині Сідлецькій, модератору Олександру Чорному, лекторам та учасникам за чудову можливість поринути у професійне середовище найкращої сфери - HOSPITALITY.

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися і навчати!


Оголошення щодо проведення проведення акредитаційної експертизи освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» за початковим рівнем (короткий цикл)

З 16 по 18 лютого 2023 р. на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу буде проводитися акредитаційна експертиза (дистанційно) за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» за початковим рівнем вищої освіти (молодший бакалавр).

Відкрита зустріч буде проводитися 17 лютого з 15:20 до 15:50 дистанційно за посиланням Zoom:

https://us05web.zoom.us/j/87456731166?pwd=VlorVzFXQWNtTmdrRkpjVUxsL3NHdz09

Ідентифікатор конференції: 874 5673 1166

Пароль: 2023

ПРОГРАМА ПРОВЕДЕННЯ АКРЕДИТАЦІЙНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ



Презентація проєктів освітніх програм кафедри

15.12.2022 р. у форматі проведення практичної частини VІІI Міжнародної науково-практичної конференції "АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИМИ СИСТЕМАМИ" у режимі ZOOM-конференції гаранти ОП д.е.н. Бойко Маргарита та к.е.н. Кулик Марія представили проєкти освітніх програм ДТЕУ "Міжнародний готельний і ресторанний бізнес", другий (магістерський) рівень вищої освіти та  "Готельно-ресторанна справа" ступеня молодший бакалавр. Обговорення з колегами, дозволяє під іншим кутом зору проаналізувати та головне, удосконалити змістовне наповнення ОП!



Зустріч з представниками Ribas Hotels Group

Унікальна платформа, запроваджена на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, дає ексклюзивні можливості професійної комунікації студентства, викладачів та усіх бажаючих з бізнес-практиками готельного і ресторанного бізнесу.

14 жовтня, відбулась атмосферна зустріч з представниками Ribas Hotels Group Аліною Радченко (керівник служби бронювання) та Оленою Тимчук (керівник відділу турботи про гостей) на тему: "Табу у спілкуванні з гостем".

Під час зустрічі було обговорено основні психологічні особливості різних типів гостей, необхідні skillи для персоналу для ефективної та професійної комунікації, а також розглянуто реальні кейси у практичному середовищі.

Дякуємо Ribas Hotels Group!

Основні результати зустрічі будемо реалізовувати в освітні програми кафедри.



 



Практика на базі готелю «Premier Fort Beach Hotel» (Болгарія)

У рамках угоди між ДТЕУ та компанією «Форт Нокс ООД» студенти університету мали чудову можливість пройти практику на базі готелю «Premier Fort Beach Hotel» - лідера готельного бізнесу в Болгарії, який розташований на мальовничому узбережжі Чорного моря у місті Светий Влас
Протягом травня-вересня 2022 року, студенти ФРГТБ працювали над формуванням професійних компетентностей, що у майбутньому гарантуватиме необхідні навички для успішної та продуктивної кар’єри у сфері готельного та ресторанного бізнесу.
За успішне проходження практики, студенти були нагороджені дипломами ДТЕУ міжнародного зразку, що стануть фундаментом для початку їх кар'єрного шляху
Бажаємо успіхів нашим студентам!



Зустріч студентів 1 курсу магістратури ОПП «Міжнародний готельний і ресторанний бізнес» з гарантом освітньої програми

13 жовтня 2022 року у режимі ZOOM-конференції відбулася зустріч гаранта освітньої програми «Міжнародний готельний і ресторанний бізнес» д.е.н. проф. Маргарити Бойко зі студентами 1 курсу магістратури, які вступили на навчання.
Метою зустрічі  було залучення до продуктивної та конструктивної дискусії студентів, щодо обговорення цілей і програмних результатів освітньої  програми, особливостей формування індивідуальної освітньої траєкторії, як обирати дисципліни тощо.
Учасники активно та плідно обговорили фахові компетентності, які будуть сформовані, особисті прагнення студентів, змістове наповнення освітніх компонент відповідно до нових освітніх реалій.
Отримана інформація під час обговорення слугуватиме інформаційним базисом для удосконалення змісту та якості підготовки здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою «Міжнародний готельний і ресторанний бізнес».



Практичне заняття в готелі "Україна"

У супроводі викладачів кафедри проф. Охріменко А.Г. (гарант освітньої програми)., доц. Салімон О.М., доц. Сидоренко Т.М.(куратор групи) відбулось практичне заняття з дисципліни «Готельна справа» для студентів ДТЕУ 1 курсу факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, спеціальності «Менеджмент туристичного та готельно-ресторанного бізнесу» в готелі в центрі Києва із символічною назвою - "Україна".
Вдячні керівнику відділу маркетингу та бронювання готелю "Україна" Проценко Катерині за представлення функціонування основних департаментів та напрямів діяльності готелю.
Раді, що керівництво ДТЕУ стимулює та сприяє професійному розвитку викладачів та студентів.

А ЗСУ дякуємо за безпеку та можливості навчання та роботи! Слава Україні!



Зустріч з представниками Інжинірінгової школи Noosphere!

ОСВІТА. НАУКА. БІЗНЕС. Під таким гаслом у рамках дисципліни «StartUp-тренінг» відбулася зустріч студентів 4 курсу факультету ресторанно-готельного та туристчиного бізнесу з представниками Інжинірінгової школи Noosphere!
Були обговорені можливості колаборації мережі інноваційних лабораторій Noosphere та творчої студентської спільноти ДТЕУ щодо створення високотехнологічних проєктів/стартапів у сфері гостинності!

Чекаємо спільних креативних стартапів на благо вітчизняної науки, сфери гостинності та України!!!



Науково-педагогічний персонал кафедри взяв участь в онлайн-форумі НАЗЯВО з академічної доброчесності

Для викладачів кафедри готельно-ресторанного бізнесу нульова толерантність до проявів академічної недоброчесності є пріоритетним завданням освітнього процесу!
Слухаємо! Аналізуємо! Систематизуємо! Використовуємо!


ДНІ ГОСТИННОСТІ 

Вітаємо з успішним стартом Днів гостинності в ДТЕУ! Адже університет є лідером та пропонує трендові 63 освітні програми, зокрема й у сфері ресторанно-готельного і туристичного бізнесу

Продовжується вступна кампанія для МАГІСТРІВ!

Наступного разу чекаємо 5 листопада Вас у гості


ДЕНЬ ТУРИЗМУ В ДТЕУ НА Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу

Кафедра готельно-ресторанного бізнесу, КНТЕУ Department of Hotel and Restau щиро вітає З Днем туризму всіх, хто любить подорожувати і не відмовляє собі в цьому. Відкривайте нові місця, відпочивайте або допомагайте іншим знаходити для себе нові місця відпочинку. Нехай ваше життя буде захоплюючим!

Сьогодні День туризму об'єднав серця усього дружнього колективу ДТЕУ! Туристичні локації нашої неньки України, визначні місця, культура, національні особливості та традиційні смаколики не залишили байдужими жодного нашого гостя!

Дякуємо ЗСУ, які боронять нашу країну та надають можливість зустрічатись у родинному колі ДТЕУ



Урочиста зустріч та привітання першокурсників на Факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу

Так приємно знову бачити заповнені студентами та викладачами коридори та аудиторії. Шкода, що не так надовго, але ж з часом впевнено подолаємо всі перешкоди разом.
Щиро вітаємо наших першокурсників у родині ФРГТБ ДТЕУ. Бажаємо натхнення, успішного навчання, професійного саморозвитку, щоденної впевненості в обраній професії.
Вдячні нашим шановним спікерам, які сьогодні підтримали наших першокурсників та надали впевнені орієнтири та поради щодо подальшої реалізації в професійному середовищі.

Окрема вдячність та низький уклін нашим ЗСУ за можливість провести таку зустріч.
ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!


ПРОЕКТИ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИХ ПРОГРАМ 2023

Пропозиції щодо освітньої програми «Готельний і ресторанний девелопмент» надсилати на e-mail n.vedmid@knute.edu.ua до 01.11.22



День відкритих дверей в ДТЕУ

30 липня 2022 року в Державному торговельно-економічному університеті відбувся черговий День відкритих дверей. Як завжди, цікаво, креативно, інноваційно!



Практична підготовка на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу

Відповідно до графіку навчального процесу та підписаного договору про співпрацю щодо проходження практичної підготовки за освітніми програмами «Готельно-ресторанна справа» та «Готельно-ресторанний менеджмент» між Київським національним торговельно-економічним університетом та міжнародним готельним оператором DBI Hotel Management здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти розпочато практичну підготовку у готелі Ramada Encore Kyiv в онлайн режимі.

У рамках унікальної розробленої програми онлайн-тренінгів з практичної підготовки студенти набудуть професійних практичних навичок та вмінь, які нададуть змогу забезпечити максимальну ефективність підготовки кадрів відповідно до реальних вимог глобальної сфери гостинності, підвищити рівень конкурентоспроможності випускників університету в умовах глобалізації та скоротити період їх адаптації у професійній діяльності.

Висловлюємо вдячність за можливості реалізації практичної підготовки здобувачів нашому партнеру – менеджеру з розвитку та тренінгах персоналу готелю Ramada Encore Kyiv Юлії Мозговій.



Участь представників КНТЕУ у щорічному онлайн-марафоні готельєрів

25 січня 2022 року представники кафедри готельно-ресторанного бізнесу Київського національного торговельно-економічного університету, зокрема Надія Ведмідь — декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, Маргарита Бойко — завідувач кафедри, Мирослава Босовська — професор кафедри, Людмила Романчук – доцент кафедри, Тетяна Ткачук — доцент кафедри, взяли активну участь у щорічній зустрічі представників готельної індустрії COLD START, метою якої було обговорення пріоритетів сталого розвитку галузі шляхом колаборації стейкголдерів.

Під час онлайн-марафону було підведено основні підсумки та продемонстровано перспективи розвитку готельного бізнесу в Україні, у тому числі: динаміку готельного ринку, аналітику міжнародного прибуття туристів, перспективи розширення готельного сектору та впровадження міжнародного досвіду категоризації готелів, присутність міжнародних та українських лідерів готельних брендів, тощо.

Інтерактивною складовою зустрічі стало опитування настроїв готельєрів та визначення основних проблем і каталізаторів розвитку ринку.

Висловлюємо вдячність Президенту Асоціації готелів та курортів України (UHRA) Ірині Сідлецькій та провідним спікерам онлайн-марафону за можливість долучитися до обговорення дискусійних питань щодо подальшого розвитку готельної індустрії. Ключові результати зустрічі заплановано використати для фундаментальних досліджень кафедри готельно-ресторанного бізнесу з метою їх імплементації в освітній процес.



Онлайн-тренінг на тему «Interior solutions of the number fund»

04.02.2022 на платформі «Hospitality speaking club» відбувся on-line тренінг англійською мовою для здобувачів короткого (початкового циклу) вищої освіти груп 1-16 та 2-17 (молодший бакалавр) на тему «Interior solutions of the number fund» на базі міжнародного готелю «Intercontinental». Висловлюємо щиру вдячність стейхолдеру освітньої програми Валерію Бербенцю - менеджеру міжнародної мережі «Intercontinental» за цікавий та насичений кейс.



Початок нового 2022 року: починаємо з захистів ВКР бакалаврів!

29 січня 2022 р. на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу відбувся перший захист випускних кваліфікаційних робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньою програмою «Готельно-ресторанний менеджмент» спеціальності 073 «Менеджмент».
Тематика випускних кваліфікаційних робіт охоплювала напрями аналітичних досліджень систем адміністративного, виробничого, кроскультурного, операційного, інноваційного, івент менеджменту, професійного розвитку персоналу та інформаційного забезпечення управління. Пропозиції запропоновано для готельного комплексу «Братислава», «Дніпро», міжнародних готелів «Inter Continental», «Holiday Inn», ресторанів «Маяк», «Frau Rosa», «De Canter» та ін.

Екзаменаційна комісія, яку очолювала Т.В. Семикопова, директор мережі ТОВ «Сітізен-кафе», «Cityzen café», керівник проєкту «Coffe lover», констатувала, що здобувачі продемонстрували високий рівень здобутих фахових компетентностей, креативного мислення, уміння аналізувати підприємницьке середовище, володіти сучасними інформаційними технологіями, дискутувати та аргументовано доводити власну позицію.

Щиро вітаємо випускників з вагомим досягненням! Бажаємо професійних звершень та успішного кар’єрного зростання!



Зразкова оцінка за результатами акредитації бакалаврської освітньої програми «Готельно-ресторанна справа»

2021 рік завершується відмінним досягенням науково-педагогічного персоналу та студенства! За результатом акредитації освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти акредитувало програму з визначенням «зразкова»!

Колектив кафедри висловлює щиру вдячність ректору КНТЕУ Анатолію Антоновичу Мазаракі за підтримку всіх наших ідей щодо розвитку освітньої програми, створене інноваційне середовище освітнього процесу! Велика повага нашим студентам, які прагнуть навчатися, беруть активну участь у міжнародних стажуваннях, неформальній освіті, сертифікаційних програмах, майстер-класах, наукових заходах і суспільному житті! Синергія викладачів, креативного студенства факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Київського національного торговельно-економічного університету надала можливість отримати високий результат! Дякуємо всім причетним і рухаємося далі до нових наукових та професійних вершин задля розвитку сфери гостинності України.



Представники КНТЕУ на офіційному відкритті Української академії дистиляції

Українська Академія Дистиляції - нову історію українського крафтового виробництва творить факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Київського національного торговельно-економічного університету разом з Асоціацією крафтових дистиляторів України.



Захист випускних кваліфікаційних робіт на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу

Завершальним та важливим етапом освітнього процесу здобувачів є захисти випускних кваліфікаційних робіт, що підтверджують досягнуті програмні результати навчання здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти за сучасними освітніми програмами: «Готельний і ресторанний менеджмент», «Лакшері менеджмент», «Міжнародний готельний бізнес», «Готельний девелопмент», «Ресторанний бізнес», «Hotel and Restaurant Management», «International Hotel Business».

Головами екзаменаційних комісій було визнано фахівців у сфері гостинності:

  • Опанащук Юрій, голова правління Асоціації готельних об’єднань та готелів міст України, канд. екон. наук, доц.;
  • Євченко Олексій, керуючий партнер девелоперської компанії «ArtBuild Hotel Group»;
  • Ілляшенко Олександра, керуюча рестораном «Міралі Ділбазі»;
  • Марчук Тетяна, начальник служби продажу та маркетингу ДП «Готель «Україна»;
  • Лавренова Катерина, директор ТОВ «Українська академія дистиляції»;
  • Мозгова Юлія, менеджер з адміністративної роботи міжнародного готелю «Ramada Encore Kyiv»;
  • Тимофєєва Єлизавета, керівник департаменту продажів рекреаційного комплексу «Selfish Club».

Тематика випускних кваліфікаційних робіт охоплювала напрями щодо імплементації цифрових технологій, управління диверсифікацією послуг, технологій інтеграційного зростання, формування корпоративного бренд-менеджменту, міжнародної конкурентоспроможності, корпоративної системи інтернет-маркетингу, дистрибуції послуг, міжнародної програми лояльності, корпоративної системи просування послуг. Варто зазначити, що щорічно тематика випускних кваліфікаційних робіт обговорюється зі стейкголдерами, удосконалюється та є практикоорієнтованою, а результати досліджень впроваджуються в діяльність суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу.

Загалом здобувачами продемонстровано високий рівень здобутих фахових та мовних компетентностей, креативного мислення, аналізу міжнародного та вітчизняного готельного і ресторанного бізнесу, володіння сучасними інформаційними технологіями та спеціальним програмним забезпеченням.

Вітаємо наших випускників із успішним завершенням навчання та бажаємо досягнення високих кар’єрних вершин!



Практична підготовка студентів факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу у рамках дуальної освіти

Відповідно до підписаного Меморандуму щодо започаткування дуальної форми навчання за освітньою програмою «Готельно-ресторанна справа» між Київським національним торговельно-економічним університетом та міжнародним готельним оператором DBI Hotel Management здобувачами початкового (короткого) та першого (бакалаврського) рівнів вищої освіти пройдено практичну підготовку у готелі Ramada Encore Kyiv.

У рамках реалізації пілотного проєкту 92 студенти набули професійних практичних навичок та вмінь, які надали змогу забезпечити максимальну ефективність підготовки кадрів відповідно до реальних вимог глобальної сфери гостинності, підвищити рівень конкурентоспроможності випускників університету в умовах глобалізації та скоротити період їх адаптації у професійній діяльності.

За результатами практичної підготовки найкращі студенти факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу за освітньою програмою «Готельно-ресторанна справа» були відзначені та нагороджені дипломами від стейкголдера Ramada Encore Kyiv.

Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу висловлює вдячність за можливості реалізації дуальної форми освіти ректору КНТЕУ Анатолію Антоновичу Мазаракі та нашим партнерам – директору міжнародного готельного оператора DBI Hotel Management Крістіні Сережечкіній та менеджеру з розвитку та тренінгах персоналу готелю Ramada Encore Kyiv Юлії Мозговій.


Онлайн-захист випускних кваліфікаційних робіт

Дякуємо шановному Голові Правління Асоціації готельних об'єднань та готелів міст України Юрію Яковичу за плідну співпрацю, за конструктиву та професійну дискусію!



Захист випускних кваліфікаційних робіт здобувачами другого рівня вищої освіти англійською мовою викладання

8 грудня 2021 року розпочався захист випускних кваліфікаційних робіт здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти англійською мовою викладання. Студенти демонструють високий рівень мовних та професійних компетентностей, аргументованість та креативність обґрунтованих пропозицій. Високий рівень наукової дискусії членів екзаменаційної комісії зі студентами свідчить, що програмні результати навчання за освітньою програмою «Готельний і ресторанний менеджмент» англійською мовою викладання досягнуто.
Бажаємо випускникам досягнути високих професійних вершин у цікавій, самобутній, глобальній сфері гостинності.



Міжнародний день волонтера на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу

На передодні Міжнародного дня волонтера, що відзначається щорічно 5 грудня, студенти факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, самоорганізувавшись на засадах добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до України, долучилися до культурного просвітництва. Ними було зібрано та передано ГО «Елеос Донецьк», що займається різноманітними культурними та соціальними проєктами у м. Маріуполь, книги у бібліотеку україномовної літератури імені Василя Стуса, що діє на базі храму Святителя Петра Могили і собору Успіння Пресвятої Богородиці Православної Церкви України.
Також завдяки команді громадської організації на базі цього храму реалізований проєкт безкоштовної Школи бандури та українського живопису імені Василя Сліпака, експозицію старовинного вбрання та предметів козацького побуту.



Зустріч з Олексієм Євченком

За ініціативи кафедри готельно-рестораного бізнесу з 01 листопада 2021 р. стартував експеримент щодо залучення до консультування випускних кваліфікаційних робіт здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за освітньою програмою «Готельний і ресторанний девелопмент» стейкголдера - керуючого партнера девелоперської компанії «Art Build Hotel Group» Олексія Євченка, співвласника готельних проектів Best Western Plus Market Square у Львові та Casa Santa Sofia Hotel в Римі, активного громадського діяча у сфері розвитку туризму в Україні, легалізації ігорного бізнесу, віце-президента Української Асоціації Ігрової Індустрії.

Для визначення основних напрямів співпраці наукових керівників, здобувачів та стейкголдера 07 грудня 2021 р. була проведена он-лайн зустріч, на якій обговорені особливості продукування нових ідей та успішних стартапів у сфері готельного та ресторанного девелопменту та зазначено, що випускні кваліфікаційні проєкти, які виконуються на замовлення девелоперської компанії «Art Build Hotel Group» будуть рекомендовані до реалізації у практичних умовах. Також Олексій Євченко розповів студентам про діяльність девелоперської компанії «Art Build Hotel Group», яка майже 15 років на ринку готельного консалтингу та девелопменту, тенденції розвитку сфери гостинності та тренди майбутнього.

Завдяки спільній співпраці КНТЕУ та стейкголдерів забезпечується практикоорієнтованість освітніх програм, відбувається формування soft skills, що є основою високого рівня конкурентоспроможності випускників КНТЕУ на ринку праці.


Інформація щодо практики у Словаччині

Шановні студенти!

Готуємось до зимового сезону проходження практики у періоди з 20.12 2021 до 15.03.2022 (крайні терміни практики 10.01.2022 - 15.03.2022). Точно вказати дату вашого запрошення поки не можемо, але словацькі партнери всі підтверджуюють свої запити щодо персоналу на зиму 2022.

Для тих, хто хоче проходити практику, потрібно зробити Резюме- CV та повідомити відповідальну з організації практики в Словаччині Полтавську Оксану Володимирівну (кабінет А – 536, тел.: 097 818 77 88). Для відбору і проходження практики потрібна обов’язкова вакцинація (сертифікат про отримання 2 доз будь-якої вакцини (крім Коронавак).

Збори стосовно ПРАКТИКИ В СЛОВАЧЧИНІ відбудуться 6.12.202 о 15.00 в ZOOM.
Ідентификатор конференції: 822 3509 8719
Код доступу: sSW6Ks



Онлайн-лекція «Як побудувати кар’єру в готельному бізнесі»

У рамках дисципліни «Менеджмент готелів і ресторанів» відбулася онлайн-лекція «Як побудувати кар’єру в готельному бізнесі».
Експерти компанії Deol Partners (готельного оператора, який керує брендами Senator Hotels and Apartments та Secret Resort Club) поділилися власним досвідом і секретами кар’єрного зростання в готельній сфері.
Однією з важливих тем дискусії було обговорення питання актуальності та важливості здобуття профільної, у т.ч. ступеневої, освіти для розвитку успішної кар'єри у сфері hospitality!



Онлайн-лекція французького викладача практика готельного та туристичного бізнесу для студентів ФРГТБ

У рамках угоди про міжнародне співробітництво між Київським національним торговельно-економічним університетом та Федерацією «Обміни Франція – Україна» (FEFU) 30 листопада 2021 р. відбулася онлайн-лекція президента готельної мережі «Charme & Caractère», викладача Тулузького університету – Жака Бартелемі на тему «Нові професії у туристичному, готельному та ресторанному бізнесі у період пандемії Covid-19».

Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Сай В.М. звернувся з вітальним словом до пана Бартелемі та представив його слухачам. На онлайн-лекції, яка відбулася за організаційно-координаційної підтримки Центру європейської освіти КНТЕУ, окрім студентів та викладачів ФРГТБ, були присутні студенти інших бакалаврських та магістерських програм англійською мовою викладання.

У своєму виступі пан Бартелемі підняв актуальні питання пов’язані з новими професіями у сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу, поява яких спричинена посиленням діджиталізації у зв’язку із пандемією Covid-19. Були розглянуті більш детально основні компетенції таких нових професій в сфері туризму та гостинності як: координатор цифрових продажів, дата аналітик, туристичний консультант, інтернет маркетолог, цифровий координатор території, спеціалізований веб редактор, спеціаліст з цифрових комунікацій та ін. Лекція викликала великий інтерес з боку слухачів, вони активно задавали запитання. Представники факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу висловили Жаку Бартелемі вдячність та сподівання на подальшу плідну співпрацю у майбутньому.



Реалізація неформальної освіти на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу

Під час проходження практичної підготовки на базі Апартготелю Premier Fort Beach Hotel «Форт Нокс ООД» (Болгарія) для студентів факультету було організовано курс вивчення освітніх вибіркових компонент «Енологія» та «Кондитерське та пекарське мистецтво». Відповідно до програм дисциплін здобувачі вивчали особливості технології вин і виноробної продукції, культуру вживання напоїв, мистецтво створення виробів з бісквітного тіста, процес виготовлення оздоблювальних та прикрашальних напівфабрикатів для борошняних кондитерських та хлібобулочних виробів тощо.

Завдяки впровадженню синергетичного досвіду теорії та практики у реальному бізнес-середовищі студенти факультету отримали унікальні можливості для саморозвитку, самореалізації, здобуття нових знань і практичного досвіду.

За результатами реалізації неформальної освіти 27 здобувачів освітньо-професійних програм «Готельно-ресторанна справа», «Готельний і ресторанний менеджмент», «Міжнародний туризм», «Туристичний менеджмент», «Технологія та організація ресторанного бізнесу» отримали сертифікати міжнародного зразка про успішне проходження курсу за обраними освітніми вибірковими компонентами.

Факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу висловлює глибоку вдячність за можливості реалізації неформальної освіти ректору КНТЕУ Анатолію Антоновичу Мазаракі та нашим партнерам – керівнику «Форт Нокс ООД» Ігорю Кукую та F&B менеджеру «Форт Нокс ООД» Станіміру Дімітрову!



Майстер клас з кулінарного мистецтва від президента Асоціації UCMItaly Паоло Брешиа

На ФРГТБ триває підготовка до літньої практики студентів в Італії, в рамках якої 19 листопада 2021 р. відбувся черговий майстер клас з кулінарного мистецтва, проведений президентом Асоціації UCMItaly Паоло Брешиа та координаторами міжнародної практики в Україні Оленою Герасименко, Олександром Ковбасою, Аліною Добрелі.
Студенти навчились готувати різні види південно італійської пасти, спробували розуміти італійську та продемонстрували найпоширеніші італійські фрази. Тому й постійно звучали в італійській інтерпретації захоплення від корисного заходу: grazie, bellissimo, insuperabile, meraviglioso, delizioso!



День гостинності для учнів Технічного ліцею м.Києва

24 вересня 2021 р. викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу ФРГТБ  КНТЕУ Кулик М.В. та Полтавська О.В. провели День гостинності в Технічному ліцеї м.Києва. Вони завітали до учнів чотирьох 11 класів і розповіли їм про університет, про його факультети та освітні програми. 
Для отримання більш детальної інформації та знайомства з університетом викладачі запросили учнів на День відкритих дверей, який відбудеться 25 вересня.
Дякуємо адміністрації ліцею за організацію та сприяння проведенню заходу.



День гостинності для випускників Київського торговельно-економічного фахового коледжу

В рамках проведення Дня гостинності в КНТЕУ факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу приймав майбутніх абітурієнтів – випускників Київського торговельно-економічного фахового коледжу спеціальностей «Туристичне обслуговування», «Готельне обслуговування», «Ресторанне обслуговування» під керівництвом Осадчої Т.А.
Продовження фахової підготовки за ОС «бакалавр» в КНТЕУ можливе за різними освітніми програмами, зокрема за спеціальностями «Менеджмент» («Готельно-ресторанний менеджмент» та «Туристичний менеджмент»), «Готельно-ресторанна справа».
Доценти кафедр ФРГТБ Бовш Л.А.; Кулик М.В.; Полтавська О.В.; Заєць Л., Мазурець Р.Р.; Кравцов С.С., Жученко В.Г. ознайомили з матеріально-технічною базою університету, освітніми можливостями та особливостями навчання на денній та заочній формі. Увагу приділено можливостям і результатам неформальної освіти, що здійснюється за підтримки стейкголдерів та партнерів КНТЕУ, що підтверджуються сертифікатами про набуття відповідних професійних компетентностей.
Дякуємо адміністрації Київського торговельно-економічного фахового коледжу та, зокрема,  його представниці Осадчій Тетяні Анатоліївні за організацію та сприяння заходу.

     
      


Викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу КНТЕУ на 11-їй Міжнародній конференції з передових комп'ютерних інформаційних технологій (ACIT'2021) в Німеччині, Деггендорф

У період 15-17 вересня 2021 року викладачі кафедри у складі д.е.н., проф. Мельниченко С.В., к.е.н., доц. Ткачук Т.М., к.е.н., доц. Вовк М.І., к.е.н., доц. Полтавська О.В., к.е.н., доц. Авдан О.Г. на чолі з ректором КНТЕУ, академ., д.е.н., проф., Мазаракі А.А. взяли активну участь у міжнародній конференції за темою виступу: "Cloud Models Of Blockchain Technologies In Enterprise Management", яка є надзвичайно актуальною у сьогоднішніх реаліях функціонування суб'єктів бізнесу.
Конференція забезпечує міжнародний форум для дослідників, науковців, професіоналів та студентів з різних галузей техніки та з міждисциплінарними інтересами в галузі інформаційних технологій, інформатики, математичного моделювання, штучного інтелекту, інформації в економіці та управлінні, кібербезпеки, спеціалізованої інформації та комп’ютерні системи для взаємодії та поширення інформації про останні розробки.
Учасники представляли понад 50 країн із 200+ університетів.
Вітаємо колег з успішним виступом та вдячні науковій спільноті за плідну співпрацю та чудовий професійний досвід!
Основні результати наукових досліджень буде впроваджено в освітній процес для підвищення професійного рівня підготовки студентської молоді та взято за основу для розвитку наукового потенціалу кафедри.



Виїзне заняття для студентів спеціалізації «Готельно-ресторанна справа»

Продовжуються заняття для студентів спеціалізації «Готельно-ресторанна справа» з дисципліни «Устаткування закладів готельно ресторанного господарства» у виїзному форматі. Сьогодні Роман Романенко та Григоренко Олег провели лабораторні роботи у студентів 1 курсу, 14 та 16 груп у showroom компанії Новий Проект. Найбільша в Україні площа, наявність всіх типів обладнання для готелів і ресторанів, кімната для майстер - класів, конструкторське бюро, власна  їдальня, сервісний центр і все сучасному просторі формату  open space - це новий рівень професіоналізму від постійного партнера КНТЕУ - компанії Новий Проект.
Студенти ознайомилися з технічними особливостями механічного обладнання, основними брендами професійного устаткування, гарантійними зобов'язаннями виробників і офіційного дилера, вимогами до інженерних комунікацій закладу а також з професійними обов'язками менеджера з продажу обладнання для ресторанів.
Дякуємо компанії Новий Проект та керівнику офіс-центру Харченко Тетяні за гостинний прийом.



Нові можливості в навчанні: в КНТЕУ нині функціонує лабораторія «Рисунку та живопису»

На кафедрі дизайну та інжинірингу факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу започатковано нову спеціальність 022 – Дизайн та розпочато підготовку з нового предмету «Рисунок та живопис» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» з цього фаху. Заняття розпочались в аудиторії Н-304 навчального корпусу «Н» КНТЕУ на вулиці Чигоріна, 57-А. Заняття проводить Козік Вадим Вікторович – член Національної спілки художників України, старший викладач кафедри дизайну та інжинірингу.
Козік В. В. представляє покоління тих митців, які на зламі століть і в наш час гідно продовжують традиції  української школи авангардної графіки, започаткованої ще у ХХ столітті такими майстрами як М. Бойчук, В. Єрмилов, В. Кандинський, К. Малевич і Г. Нарбут.
Завдання лабораторії «Рисунку та живопису» – створити ефективні умови для професійного зростання молодих дизайнерів-початківців, набуття ними навичок та вмінь графічної майстерності для презентації в майбутньому власних дизайнерських проектів і розробок, набуття ними організаційно-методичного досвіду організації конкурсів, виставок і майстер-класів та їх виходу на високий рівень зв’язків з громадськістю.
Побажаємо нашому колезі та його старанним і талановитими учням успіхів, натхнення і плідної творчої співпраці на шляху підготовки до високого рівня професійності, що буде гідно затребувана на ринку проектних послуг як в нашій країні, так і далеко за її межами. 



У рамках освітньо-професійних програм випускової кафедри готельно-ресторанного бізнесу КНТЕУ найкращі студенти проходять міжнародну виробничу практику у найкращому апартготелі Болгарії - Premier Fort Beach Hotel

У період практичного навчання з червня по вересень наші студенти мали змогу підвищити власний рівень професійних компетентностей за рахунок набутих навичок та вмінь:

  • працювати в команді;
  • результативно організовувати процес обслуговування відвідувачів закладу;
  • застосовувати навички продуктивного спілкування зі споживачами;
  • аргументовано відстоювати свої погляди у розв’язанні професійних завдань при організації ефективних комунікацій зі споживачами.

І найголовніше - студенти отримали унікальні можливості для саморозвитку, самореалізації, здобуття нових знань і практичного досвіду за рахунок вивчення освітніх вибіркових компонент у рамках неформальної освіти.
За результатами проходження практики студенти отримають відповідні сертифікати міжнародного зразка.
Висловлюємо вдячність адміністрації КНТЕУ та нашим шановним партнерам за надані можливості для студентства! 



Перші "ластівки" кафедри готельно-ресторанного бізнесу знайомляться з майбутньою професією

Символічно, 1 вересня відзначаємо День знань, який став для наших студентів 1 курсу особливим.
Сьогодні вони мали змогу відвідати President Hotel Kiev - сучасний 4-х зірковий готельний комплекс, у повній мірі відчути усю атмосферність закладу та поглибитись у практичне середовище сфери гостинності.
Вдячні нашим шановним партнерам President Hotel Kiev за теплий прийом.


Неформальна освіта для студентів факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу


Новації освітнього процесу факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу


Студенти ФРГТБ на практиці у Болгарії

У рамках міжнародного партнерства КНТЕУ та Форт Нокс ООД (Болгарія) студенти факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу успішно проходять літню практику та отримують професійний бекграунд у найкращому апартготелі Болгарії - Premier Fort Beach Hotel.
Дякуємо нашим вельмишановним партнерам Ігор Кукуй та Станімір Дімітров за плідну співпрацю!


Нові можливості для професійного розвитку здобувачів вищої освіти ФРГТБ КНТЕУ


Відбувся другий етап підготовки команди юніорів КНТЕУ до кулінарної олімпіади


Перемога студентів кафедри готельно-ресторанного бізнесу на Міжнародному конкурсі наукових студентських робіт


Вітаємо колегу з високою почесною нагородою!

Колектив кафедри щиро вітає нашу колегу д.е.н., професорку кафедри, яка також очолює Галузеву експертну раду Національного агенства забезпечення якості вищої освіти за галуззю знань 24 «Сфера обслуговування» з високою почесною нагородою - «Почесною грамотою Верховної Ради України» за особливі заслуги перед українським народом, сумлінну працю та високий професіоналізм.
Бажаємо невичерпної творчої енергії, сил та наснаги, нових професійних досягнень, міцного здоров'я, плідної праці та нових звершень!


Студент ФРГТБ - призер конкурсу "Золотий шеф-кухар країни"


Участь науковців ФРГТБ КНТЕУ у Європейській науково-практичній конференції


Плідна співпраця кафедри готельно-ресторанного бізнесу зі стейкхолдером освітніх програм


Співпраця зі стейкголдерами

За спільної ініціативи декана факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу д.е.н. проф. Надії Ведмідь та керуючого партнера "ArtBuild Hotel Group", співвласника готельних проектів Best Western Plus Market Square у Львові та Casa Santa Sofia Hotel в Римі, стейкхолдера унікальної освітньої програми «Готельний і ресторанний девелопмент» Олексія Євченка проведено зустріч щодо підготовки нової версії навчального посібника HORECA.Готельний девелопмент з представниками кафедри, робочою групою у складі зав. кафедрою Маргаритою Бойко, проф. Мирославою Босовською, доцентом Марією Кулик. Учасники зустрічі обговорили сучасні тренди розвитку різних функціональних типів готелів, етапи реалізації проекту, особливості взаємодії між інвесторами, виконавцями, підрядниками! Висловлюємо щиру подяку п.Олексію за актуальну, конструктивну та інноваційну інформацію щодо підготовки посібника! То ж розпочинаємо працювати, щоб наші здобувачі мали можливість навчатися за сучасними, практично орієнтованими навчальними матеріалами.


 Перемога здобувачів вищої освіти КНТЕУ на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності "Готельно-ресторанна справа" 


ІІ Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт «Інноваційні ресторанні технології»


Визнання кафедри готельно-ресторанного бізнесу на міжнародному рівні

***********************************************************************************************************************************

Всеукраїнський конкурс стартапів «TourSystemUkrChallenge»: презентація концептуальних бізнес-ідей

***********************************************************************************************************************************

Круглий стіл щодо обговорення Міської цільової програми розвитку туризму в місті Києві на 2019-2021 роки

***********************************************************************************************************************************

Готель Ramada Encorе гостинно зустрів студентів на Career Day 2018

***********************************************************************************************************************************

Партнерство студента і викладача – ефективність навчання

***********************************************************************************************************************************

Перші кроки в професійне середовище студентів І курсу спеціалізації "Готельний і ресторанний менеджмент" та спеціальності "Готельно-ресторанна справа"

***********************************************************************************************************************************

Студент ФРГТБ гідно представив КНТЕУ на Всеукраїнському науковому конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук

************************************************************************************************************************************

Лекція директора Академії професійної освіти "Меркур" Яна Брецко щодо проходження практики студентами ФРГТБ

Директор Академії професійної освіти "Меркур" (Словацька республiка) Ян Брецко провів лекцію для студентів та викладачів факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу. Метою зустрічі 12 квітня 2018 року було ознайомлення з особливостями теоретичної та практичної підготовки майбутніх фахівців сфери гостинності, досвідом дуального навчання, професійного розвитку студентів, організацією практики на курортах Словаччини.

У рамках реалізації угоди про міжнародну співпрацю між Київським національним торговельно-економічним університетом та Академією передбачається проходження студентами університету практики в кращих готельних та курортних комплексах Штрбского Плесо, Ясної та Братислави. Деталі...

************************************************************************************************************************************

Тренінги з викладацьким складом кафедри готельно-ресторанного бізнесу: "FIDELIO V8 – нове покоління систем управління готелем"

Київський національний торговельно-економічний університет перший серед закладів вищої освіти України впроваджує у навчальний процес автоматизовану систему управління готелем "FIDELIO V8". Тому, на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу 5-6 березня 2018 р. відбулися навчальні тренінги з викладацьким складом щодо застосування у навчальному процесі програмного забезпеченням "FIDELIO V8 – нове покоління систем управління готелем"Деталі...

************************************************************************************************************************************

Стажування в університетах Словаччини та Австрії

Викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу: декан ФРГТБ доктор економічних наук, професор Ведмідь Надія Іванівна, доктор економічних наук, професор Босовська Мирослава Веліксівна - проходили стажування протягом 19-23 лютого 2018 року в університетах Словаччини та Австрії. Тема стажування - "Сучасні методи викладання та інновацйні технології у вищій освіті: європейський досвід та провідні тенденції". Деталі...

************************************************************************************************************************************

На кафедрі готельно-ресторанного бізнесу відбулися публічні захисти випускних кваліфікаційних робіт

На кафедрі готельно-ресторанного бізнесу відбулися публічні захисти випускних кваліфікаційних робіт (протягом 15-17 січня 2018 року) здобувачами ступеня вищої освіти "магістр" (денна форми навчання) зі спеціалізацій "Готельний і ресторанний менеджмент" (у т.ч. магістерська програма з англійською мовою викладання), "Готельна і ресторанна справа" та вперше "Міжнародний готельний бізнес" (у т.ч. магістерська програма з англійською мовою викладання). Деталі...

************************************************************************************************************************************

Технології кар’єрного зростання у міжнародній готельній мережі від керівництва готелю Ibis Kiev City Centre

30 жовтня 2017 року для студентів факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу кафедрою готельно-ресторанного бізнесу було організовано відкриту лекцію управляючого готелем Ibis Kiev City Centre Андрія Давиденка і керівника відділу персоналу готелю Іванни Бакеєвої на тему: “Технології кар’єрного зростання у міжнародній готельній мережі”Деталі...

************************************************************************************************************************************

На майстер-класі щодо створення єдиної системи управління

19 жовтня 2017 року викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу: к.е.н., доц. Сененко І.А., к.е.н., ст. викладач Даниленко М.І. - взяли участь у майстер-класі: “3 кити ефективності: бюджетування, ключові показники бізнес-процесів, мотивація. Як створити єдину систему управління?”.

Проведення заходу організовано міжнародною групою компаній “ИНТАЛЕВ”, яка спеціалізується на розробці і впровадженні інформаційних систем управління підприємством, підвищенні ефективності ведення бізнесу, у т.ч. для підприємств сегменту HoReCa. Деталі...

************************************************************************************************************************************

Вітаємо із захистом дисертації!

13 жовтня 2017 року викладач нашої кафедри Гопкало Лариса Михайлівна успішно захистила дисертаціюВід щирого сердця вітаємо!!! Бажаємо невичерпної енергії і наснаги у всіх добрих справах! Нових звершень на професійній ниві!

************************************************************************************************************************************

На Career Day 2017 в Ramada Encorе!

4 жовтня 2017 року студенти і викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу були запрошені на Career Day 2017 в готель Ramada Encore Kiev.

Захоплююча атмосфера, невимушене спілкування із топ-менеджентом готелю, сприяли отриманню незабутніх вражень, впевненості у правильності обраного фаху та формуванню професійних компетентностей майбутніх професіоналів сфери гоcтинності. Менеджментом готелю було організовані Team work на визначення рівня лідерства, командного гравця та ярмарка вакансій.

Дуже приємно бачити серед керівників департаментів та провідних спеціалістів студентів саме нашої кафедри Мозгову Юлію, Кобець Владиславу, Сукач Світлану, Васильєву Марію, Бронішевську Лідію.
Вдячні Генеральному директору Іранта Дюважу, директору департаменту номерного фонду Христині Серьожечкіній та усьому дружньому колективу Ramada Encorе.

Сподіваємось на подальшу співпрацю!

**************************************************************************************************************************************

В гостях у  “Fairmont Grand Hotel Kyiv”!

29 вересня 2017 року студенти 1 курс спеціальності “Готельно-ресторанна справа” відвідали ознайомчу ескурсію у готелі “Fairmont Grand Hotel Kyiv”!

************************************************************************************************************************************

Взяли участь у міжнародному форумі “RestArt – мистецтво ресторанного менеджменту»

27 - 28 вересня 2017 року викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу: д.е.н., професор Бойко М.Г.,  д.е.н., професор Босовська М.В., к.е.н., доцент Расулова А.М. - мали нагоду взяти участь у міжнародному форумі RestArt – мистецтво ресторанного менеджменту».

На форумі виступили топ-спікери ресторанного бізнесу:

– Еймон Рокі, США - досвід управління ресторанами «Eleven Madison Park» (3*Michelin),  Atera (2*Michelin), Betony (1*Michelin); 

– Джон КадьйоВеликобританія - досвід управління Global Craftsmen Group Goodman London, Burger&Lobster, Beast;

- Марк Палмер - член Ради директорів Pret a Manger, маркетинг-директор Pret a Manger, маркетинг-менеджер Burger King. Деталі...

************************************************************************************************************************************

Вітаємо наших викладачів з почесними грамотами за успішну професійну роботу!!!

Натхнення, успіхів і нових здобутків!

************************************************************************************************************************************

На Дні туризму в КНТЕУ 2017!!!

27 вересня 2017 року у рамках святкування Всесвітнього дня туризму в КНТЕУ викладачами та магістрами кафедри готельно-ресторанного бізнесу був організований workshop: "Ресторанний бізнес від А до Я". Учасниками тренінгу стали студенти факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, запрошені гості. Модераторами заходу були Юлія Мозгова - начальник відділу банкетингу готелю "Ramada Encore Kiev" та Кобець Владислава - заступник начальника відділу банкетингу готелю "Ramada Encore Kiev", які водночас є магістрами кафедри готельно-ресторанного бізнесу. Вони провели тренінг з основних аспектів обслуговування та team-building. 
За результатами роботи учасники отримали відповідні сертифікати і позитивні враження!!!

************************************************************************************************************************************

Приймаємо гостей із Броварської гімназії ім. С.І. Олійника

Викладач кафедри готельно-ресторанного бізнесу к.е.н., доцент Расулова А.М. провела зустріч. Майбутні випускники шкіл були вражені можливостями та перспективами навчання у КНТЕУ, активно цікавилися умовами вступної кампанії та здобуття освіти.

За результатами зустрічі було укладено Договір про співпрацю – основу для подальшого партнерства та налагодження комунікативно-інформаційних зв’язків між навчальними закладам.

************************************************************************************************************************************

Взяли участь у роботі семінару, організованого Клубом готельєрів і рестораторів «HOTELIERO»

22 вересня 2017 року викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу доц. Кулик М.В. та доц. Полтавська О.В. взяли участь у роботі семінару «Майбутні формати готельного бізнесу в Україні. Облік та прогнозування можливостей для готелів», організованого Міжнародним клубом готельєрів і рестораторів «HOTELIERO». 

Деталі...

************************************************************************************************************************************

Педагогічна мобільність у дії

12 вересня 2017 року к.е.н, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Марія Кулик провела методичний семінар для професорсько-викладацького складу за результатами стажування в Університеті Центрального Ланкаширу (м. Престон, Великобританія) у рамках проекту ERASMUS+.

Під час презентації викладачам кафедри було представлено новітні педагогічні методи проведення навчальних занять, підготовки навчальних та наукових матеріалів й особливості впровадження отриманого міжнародного педагогічного досвіду в навчальний процес підготовки фахівців для сфери гостинності.

Стислий огляд семінару.

***********************************************************************************************************************************

Екскурсія до п’ятизіркового бутик-готелю «Опера»

15 вересня 2017 року студенти-першокурсники кафедри готельно-ресторанного бізнесу здійснили навчальну екскурсію до п’ятизіркового бутик-готелю «Опера».

Керівник служби персоналу Олена Бойко провела ознайомчу лекцію щодо вимог до професійних компетентностей персоналу. Студенти мали можливість ознайомитися зі специфікою обраної професії, структурою бутик-готелю, відчути високий рівень сервісу, поспілкуватися з персоналом, зануритися в атмосферу гостинності.

Кафедра щиро дякує керівництву бутик-готелю «Опера» за змістовну екскурсію та сподівається на подальшу плідну співпрацю.

   ***********************************************************************************************************************************

Вітаємо з Днем знань в КНТЕУ 2017!

В цей день наші першокурсники 2017 року встигли побувати на традиційному святі інавгурації та

розпочати знайомство з особливостями майбутньої професії з готелю "Братислава".

************************************************************************************************************************************

26 травня 2017 року відбулися збори 1 курсу присв'яченні проходженню виробничої практики
Перший раз у практичне середовище! Перше реальне знайомство з найкращими готелями і ресторанами! Перший досвід, перші враження, перші професійні здобутки! 

Цикл лекцій провідних фахівців готельного бізнесу

18 травня 2017 року для студентів факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу кафедрою готельно-ресторанного бізнесу було організовано цикл лекцій провідних фахівців готельного бізнесу.

Студенти факультету ознайомилися з особливостями функціонування міжнародної готельної мережі «Ібіс». Керівник відділу персоналу готельного комплексу «Ібіс» Іванна Бєляєва у форматі дискусії презентувала систему мотивації персоналу, тренди формування корпоративної культури, інноваційні методи обслуговування споживачів.

Начальник відділу «Housekeeping» готелю «Holiday Inn» Наталія Макєєва ознайомила студентів з бізнес-процесом «Клінінгові операції готелю». Студенти отримали ґрунтовні відповіді щодо внутрішніх стандартів клінінгу, дотримання санітарно-гігієнічних норм, особливостей створення комфортних умов перебування туристів. 

Щиро дякуємо спікерам за цікаві лекції!

*****************************************************************************************************************************

Вітаємо cтудентів з успішним захистом власних проектів готельно-ресторанного комплексу, який відбувся 15 травня 2017 року за результатами роботи у Центрі навчальної тренінгової фірми КНТЕУ!
У складі жюрі були викладачі-наставники кафедр готельно-ресторанного бізнесу, туризму та рекреації КНТЕУ.
Було представлено 6 креативних і цікавих проектів, в яких студенти продемонстрували свої уміння і навички, здобуті в процесі навчання!!!

************************************************************************************************************************************************

Студентка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Київського національного торговельно-економічного університету Гуржієнко Анастасія (освітній ступінь «бакалавр») взяла участь у ІІ-му етапі Всеукраїнської студентської  олімпіади з спеціальності «Готельно-ресторанна справа», яка проходила 19-21 квітня 2017 року в Одеській національній академії харчових технологій.

У роботі олімпіади взяли участь понад 75 студентів із 24 навчальних закладів України, в яких здійснюється підготовка кадрів за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа». За результатами участі студентка 4 курсу  Гуржієнко Анастасія була нагороджена дипломом ІІІ ступеня.

У роботі конкурсної комісії взяла участь д.е.н. професор кафедри готельно-ресторанного бізнесу Босовська Мирослава Веліксівна.

Вітаємо із науковими здобутками та бажаємо подальших успіхів!!!!

************************************************************************************************************************************

Вітаємо з перемогою!

22 березня 2017 р. на базі Національного університету харчових технологій відбулась підсумкова науково-практична конференція «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі» за результатами Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук з напряму «Готельно-ресторанна справа» у 2016/17 навчальному році, в якому у якості члена галузевої  конкурсної комісії була запрошена завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу, проф. М.Г. Бойко.
Конкурс проходив у 2 етапи:
1 – засідання галузевої конкурсної комісії, за результатами якої серед  56 поданих робіт визначено 13 студентів-претендентів на перемогу у конкурсі;
2 – захист результатів представлених робіт на  підсумковій конференції.
    Серед авторів найкращих наукових студентських робіт – студентка КНТЕУ Оксана Богдан, що підготувала наукове дослідження «Стратегія спорідненої диверсифікації послуг суші-бару «Ханамі» (науковий керівник: к.е.н., доц. А.Г. Охріменко). 
За результатами захисту представлених робіт на підсумковій конференції Оксана Богдан нагороджена дипломом І ступеня!

************************************************************************************************************************************

За ініціативою факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу,  кафедри готельно-ресторанного бізнесу, Навчально-тренінгової агенції Job Trust 15-17 березня 2017 року в КНТЕУ було проведено онлайн-співбесіду зі  студентами факультету щодо відбору для проходження виробничої практики у провідних готельних комплексах Греції.

Метою проходження виробничої практики у підприємствах-лідерах готельного бізнесу Греції є набуття студентами фахових компетентностей,  підвищення рівня володіння іноземними мовами, відпрацювання умінь та навичок на різноманітних посадах суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу.

************************************************************************************************************************************

15 березня 2017 р. студенти 2 курсу ФРГТБ і викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу ст. викладач Гопкало Л.М., доц. Охріменко А.Г. провели виїзне практичне заняття з дисципліни «Готельна справа» у п’ятизірковому бутик-готелі «Опера».

Під час навчальної екскурсії студенти ознайомились із високими стандартами обслуговування туристів, професійними компетентностями персоналу, інноваційними методами обслуговування, відчули атмосферу гостинності.

Студенти та викладачі КНТЕУ вдячні за захоплюючу та змістовну презентацію HR-менеджеру готелю Тетяні Бабійчук.

Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!

************************************************************************************************************************************

16-20 січня 2016 року на кафедрі готельно-ресторанного бізнесу відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт (проектів) студентів денної та заочної форм навчання за спеціальностями:

  • «Менеджмент організацій і адміністрування», спеціалізації «Менеджмент готельно-ресторанного бізнесу»;
  • «Готельно-ресторанна справа».

Головами екзаменаційних комісій, провідними практиками готельного та ресторанного бізнесу Г.І. Лосєвою (співзасновник та інвестор групи ресторанів «ФІМ-кард», власник заміського готельно-ресторанного комплексу «Трипільське сонце»), О.В. Косарем (генеральний директор мережі ресторанів «Козирна Карта» ТОВ «2К СТАНДАРТ»), Ю.Я. Опанащук (голова правління Асоціації готельних об’єднань та готелів міст України, к.е.н, заслужений працівник сфери послуг), Г.І. Бурбою (головний фахівець з готельного обслуговування готелю «Хрещатик»), І.Ю. Сідлецькою (генеральний директор мережі готелів «Premier Hotels and Resorts») за результатами захисту випускних кваліфікаційних робіт (проектів) відмічено високий рівень якості виконання досліджень, наукову цінність та практичну значимість робіт. Набуті професійні компетентності стали запорукою запрошення студентів-випускників К.О. Кривошию, І.О. Нікольску, В.В. Сидорович, О.В. Хитриченко, І.А. Трухіну, О.В. Якимів, О.М. Венедчук на керівні посади підприємств ресторанного та готельного бізнесу.

До аспірантури КНТЕУ рекомендовано студентів: О.В. Загородню, Л.О. Маркевич, Ю.В. Стензю, І.В. Тертичну, О.А. Ісаєву, О.Ю. Руду, Д.С. Добровольську, Т.В. Косолапову, А.О. Потапову, С.В. Рибаченко, О.І. Шокун, О.В. Якимів, Н.С. Янкович.

Викладачі кафедри щиро бажають ВИПУСКНИКАМ успіхів у професійній діяльності, натхнення та кар’єрних досягнень!

******************************************************

       В КНТЕУ з ініціативи кафедри готельно-ресторанного бізнесу відбулася відкрита лекція генерального директора мережі готелів «Premier Hotels and Resorts» Сідлецької Ірини Юріївни. Чудова лекція, матеріал актуальний, цікаві приклади, надзвичайний лектор!
Як це важливо для майбутніх фахівців!
Щиро вдячні!!!

************************************************************************************************************************************

ВІТАЄМО!!!

   З нагоди 70-річчя від дня заснування Київського наіонального торговельно-економічного університету були нагороджені наші викладачі почесними подяками. Завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу проф. Бойко Маргарита Григорівна отримала подяку від Київського міського голови за сумліну працю, високий професіоналізм. Декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу проф. Ведмідь Надія Іванівна  отримала подяку від Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльності.

Міцного здоров’я Вам, тепла в душі, любові і добробуту у ваших родинах. Хай Ваші серця ніколи не втомлюються сіяти розумне, добре, вічне!


 

************************************************************************************************************************************

В гостях у найкращому із готелів міста − 5* «InterContinental Kyiv». Студенти 3 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» і викладачі Алла Григорівна Охріменко, Лариса Миxайлівна Гопкало кафедри готельно-ресторанного бізнесу відвідали чудовий готель у сердці Києва. Під час екскурсії вони познайомились із роботою основних служб, поринули в середовище гостинності, насолодились чудовими видами на історичний та діловий центр столиці європейської держави.

Також прийняти участь у встановленні загальноєвропейського рекорду Гіннеса по одяганню наволочок на подушки. Вдячні за захоплюючу, змістовну та фахову презентацію менеджеру Тетяні Ханаріній, а також керівництву, працівникам різних служб готелю «InterContinental Kyiv» за участь у формуванні професійних компетентностей майбутніх фахівців!

************************************************************************************************************************************

Декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Ведмідь Надія Іванівна і завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Бойко Маргарита Григорівна провели зустріч з топ менеджментом готельної мережи Ramada Encore щодо співпраці. Менеджери готелю зазначили про високий професійний рівень студентів кафедри готельно-ресторанного бізнесу.

************************************************************************************************************************************

Студенти 1 курсу 1 групи ФРГТБ у гостях у готелі "Опера*****".  Дякуємо нашим  студентам-старшокурсникам за сприяння у організації теплої і дружньої зустрічі з персоналом готелю!

************************************************************************************************************************************

Студенти першого курсу кафедри готельно-ресторанного бізнесу відвідали із ознайомчою екскурсією готель «Україна», в ходіякої вони мали можливість ознайомитися із специфікою майбутньої професії, поринути у середовище гостинності. Ознайомчу екскурсію проводила фахівець із маркетингу Деденко Ірина, яка презентувала історію формування, основні служби, номерний фонд, архітектурні рішення готелю.

Екскурсія булла захоплюючою і фаховою.

Кафедра готельно-ресторанного бізнесу висловлює щиру подяку персоналу готелю «Україна» за участь у формуванні професійних компетентностей майбутніх фахівців.

************************************************************************************************************************************

Кафедра готельно-ресторанного бізнесу вітає:

Босовську Мирославу Веліксіївну з присвоєнням наукового ступеня доктора економічних наук зі спеціальності 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності)

Полтавську Оксану Володимирівну з успішним захистом дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата економічних наук зі спеціальності 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності) на спеціалізованій вченій раді КНТЕУ.

 у педагогічній та науковій діяльності! Щиро бажаємо творчих здобутків

 

ч

06.10.2015
adv
11231
остання редакція 19.04.2024
43059