logo
Кафедра туризму та менеджменту креативних індустрій
Кафедра туризму та менеджменту креативних індустрій
logo
Кафедра туризму та менеджменту креативних індустрій
img

Кабінети кафедри

туризму та менеджменту креативних індустрій

Презентація комп'ютерного класу кафедри туризму та менеджменту креативних індустрій

КАБІНЕТИ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ КРАТИВНИХ ІНДУСТРІЙ

В аудиторному складі кафедри є два тематичні кабінети: "Туризмознавства" та "Менеджменту туристичного бізнесу".

Кабінет туризмознавства (А-540) має в наявності два вітринні бокси, дві шафи-вітрини, овальний навчальний стіл, парти, дошка, три географічні стінні карти та інформаційні стенди.

В першому вітринному боксі представлений комплект геодезичних приладів для картографування місцевості під час наукових подорожей-експедиційтеодоліт (кутомірний прилад для картографування планового положення об'єктів місцевості, визначення географічної широти при спостереженні Полярної зірки, визначення магнітного азимуту), нівелір (прилад для картографування рельєфу місцевості), рейка (відліковий пристрій для вимірювання висотних позначок рельєфу), два штативи (переносне допоміже устаткування для улаштування на них теодоліту та нівеліру), дві віхи (для маркування предметів місцевості при їх візуванні під час зйомки місцевості).

У другому вітринному боксі розміщуються картографічні джерела та путівники, географічні та туризмознавчі довідники тощо.

У двох шафах представлені сувеніри, навчально-методична література, монографії та посібники провідних вчених кафедри. На шафах розташовуються два глобуси та статуетки.

Стінні картографічні матеріали кабінету: політична карта світу, політична карта Європи, туристична карта України.

На стінах розміщені інформаційні стенди трьох типів. Перший - видатні географи-мандрівники світу: Васко да Гами, Генрі Мортон Стенлі, Девіда Лівінгстона, Джеймса Кука, Миколи Миклухи-Маклая, Миколи Прживальського, Михайла Лазарева, Олександра фон Гумбольта, Петра Семенова-Тянь-Шанського, Фадея Беллінсгаузена, Фернана Магеллана, Христофора Колумба. Другий - Томас Кук (портрет) та організація першої туристичної подорожі, автомобільна екскурсія по м. Париж, організована турфірмою Т. Кука у 1855 р. (світлина), листівка першої екскурсії Т. Кука, 1841 р., постер навколоземної подорожі Т. Кука, фото партії туристів у 1868 р. Третій - картографічні матеріали -  карта рельєфу України, півострову Халкідікі (Греція) та гірськолижного курорту.

У 2021 році кабінет було обладнано ультрасучасним презентаційним обладнанням, що включає в себе мультимедійний СМАРТ телевізор «Philips» 32’ та презентаційний комп’ютер  NetTop Acer Intel Celeron G5905T CPU @ 3.30 GHz 4.00 Gb RAM. Дане обладнання максимально повно забезпечує реалізацію мультимедійного контенту для очного і дистанційного викладання з різних дисциплін,  проведення вебінарів та дистанційних відеоконференцій, перегляд і прослуховування науково-популярних передач (в т.ч. іноземною мовою), розвиток міжгалузевих зав’язків в галузі інтернаціоналізації освітнього процесу. В рамках презентаційного обладнання забезпечено швидкісний доступ до Інтернет для проведення відеоконференцій, вебінарів та інтерактивних воркшопів для спільної роботи з партнерами як з України так і з інших держав.

Кабінет туризмознавства є базовим на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу КНТЕУ: тут проводяться вчені ради факультету, проходять всеукраїнські круглі столи, наукові студентські та міжнародні конференції.

Кабінет "Менеджменту туристичного бізнесу" є типовою навчальною аудиторією, в якій на стіні розміщена адміністративна карта України. На його базі функціонує комп'ютерний клас кафедри. 

Його обладнано 15 машино-місцями, які представлені сучасними стаціонарними комп'ютерами класу А з мікропроцесором Intel Core I5 та високими технічними характеристиками  продуктивності обчислювального процесу й мультимедіа. Кожне місце обладнане широкополосним екраном з мультимедіа-функціями.

Всі машино-місця мають доступ до мережі швидкісного проводового Інтернет-з'єднання.

Комп'ютерне обладнання може використовуватись як для виконання індивідуальної роботи студентів, так і для колективних завдань під керівництвом викладача (в т.ч. віддаленого керівництва за допомогою ряду додаткових програм).

Швидкісний доступ до Інтернет може забезпечити проведення відеоконференцій, вебінарів та інтерактивних воркшопів для спільної роботи з партнерами як з України так і з інших держав.

Основні спеціалізовані комп’ютерні  програми, встановлені в класі:

Amadeus selling platform - Платформа продажів Amadeus Selling Platform являє собою робочий стіл з багатим вмістом, інтегруючим ресурси третіх сторін, а також різні фронт-офісні та бек-офісні додатки. Використовується в туристичній галузі для бронювання квитків, роботи з туроператорами та для інших цілей

Парус: Підприємство (Парус – Туристичне агентство) - «Парус» — серія програмних продуктів ПП «Парус», призначена для автоматизації бізнес-задач підприємств малого та середнього бізнесу, великих корпорацій та холдингів, а також бюджетних установ і організацій.

Само-Тур – Програмний комплекс, який призначений для автоматизації та систематизації роботи туроператорів. Основне призначення програми - автоматизація діяльності оператора: опис і квотування послуг, створення турпакетів, розрахунок прайс-листів, оформлення заявок і т.д.

Google Earth - Програма призначена для аналізу геопростороих даних з різних куточків Землі. В ній викладено аерофотознімки та сателітні знімки більшої частини Землі, дано коротку інформацію про різні об'єкти на поверхні, фотографії, маршрути руху. Для деяких регіонів ці знімки сягають дуже високої якості. Використовується для дослідження курортних та туристичних об'єктів світу.

Statistica 12.0 - Всебічна інтегрована програма статистичного аналізу даних, яка дозволяє графічно підвести підсумки статистичних даних, використовуючи смугові, кругові та точкові діаграми, дерево цілей, тривимірні графіки тощо. Включає в себе факторний  і кластерний аналіз, систем баз даних та аналітичних програм. Використовується при оцінці факторів розвитку туристичного підприємства.

Surfer Golden Software 8.0 – Створення статистичних поверхонь та поверхонь просторової регресії. Використовується у регіональному менеджменті туристичного підприємства.

Основні стандартні програмні продукти комп'ютерного класу, що використовуються для підготовки фахівців сфери туризму: Microsoft Windows 10, Microsoft Office 2016, Adobe Acrobat  х14, Win DJViewer 8.05, Антивірусні програми 360 Total Security, Мультимедійні плеєри: KMPlayer, VLS-плеєр, Електронні словники іноземних мов (MultiTran, ABBYY- Lingvo), Інтернет-браузери Opera, Chrome, Програма відеоконференцій Skype, Програма віддаленого доступу TeamViewer.

У 2021 році кабінет було обладнано ультрасучасним презентаційним обладнанням, що включає в себе мультимедійний проектор Acer та презентаційний комп’ютер  NetTop Acer Intel Celeron G5905T CPU @ 3.30 GHz 4.00 Gb RAM. Дане обладнання максимально повно забезпечує реалізацію мультимедійного контенту для очного і дистанційного викладання з різних дисциплін,  проведення вебінарів та дистанційних відеоконференцій, перегляд і прослуховування науково-популярних передач (в т.ч. іноземною мовою), розвиток міжгалузевих зав’язків в галузі інтернаціоналізації освітнього процесу.




 



27.01.2016
knteu
3978
остання редакція 05.04.2024
42396