logo
Кафедра банківської справи
Кафедра банківської справи
logo
Кафедра банківської справи
img

Стейкхолдери

банківської справи

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ

Національний банк України – сучасна незалежна державна інституція, покликана забезпечувати цінову та фінансову стабільність у державі та сприяти економічному зростанню України. Інноваційний, відкритий і незалежний центральний банк, який є лідером розвитку фінансової екосистеми, дбає про користувачів фінансових послуг, інтегрований до європейської спільноти центробанків, має довіру суспільства та міжнародних партнерів.

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку є державним колегіальним органом, підпорядкованим Президенту України та підзвітним Верховній Раді України. НКЦПФР здійснює державну наглядову, регуляторну, ліцензійну діяльність ринку, проводить фінансовий моніторинг, веде активне міжнародне співробітництво та забезпечує захист інвсеторів.

НЕЗАЛЕЖНА АСОЦІАЦІЯ БАНКІВ УКРАЇНИ

Незалежна асоціація банків України – потужний та ефективний представник банківської системи, надійний партнер для органів державної влади та управління. Члени асоціації в своїй роботі сприяють розбудові банківської системи, найвищою якістю якої визнається її стабільність, що базується на надійності кожної її складової, а успішність кожного банку залежить від успішності всієї системи. Це найбільше в Україні банківське об`єднання, створене з метою сприяння стабільному функціонуванню та розвитку банківського ринку країни та всебічного захисту інтересів української банківської спільноти. 

УКРАЇНСЬКА АСОЦІАЦІЯ ІНВЕСТИЦІЙНОГО БІЗНЕСУ

Українська Асоціація Інвестиційного Бізнесу (УАІБ) є добровільною недержавною некомерційною організацією, що об'єднує компанії з управління активами та адміністраторів недержавних пенсійних фондів. УАІБ заснована в квітні 1995 року і є однією з найстаріших професійних організацій учасників фондового ринку, заснованою на засадах саморегулювання, рівноправності, вільного волевиявлення і спільності інтересів своїх членів. На сьогодні це єдина в Україні саморегулівна недержавна організація, якій держава делегувала частку своїх повноважень, визначивши їх в Законі України "Про інститути спільного інвестування" та Положенні про об‘єднання професійних учасників фондового ринку.

АТ ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ

Ощадбанк - український комерційний банк, другий за розмірами активів та найбільший за кількістю відділень серед усіх банків України. До послуг клієнтів 2 569 працюючих банкоматів та 2 513 термінали самообслуговування. Більшість послуг Ощадбанку цілодобово доступна в додатку «Мобільний Ощад». Ощад – один з ключових банків в Україні, що надає клієнтам сегмента мікро-, малого та середнього бізнесу доступний кредитний ресурс за ставкою від 0% річних у рамках державних і партнерських програм. Наприкінці грудня 2022 року Ощад очолив рейтинг "25 провідних банків України під час війни" за версією дослідження інформаційного агентства Financial Club, ще раз довівши свою важливу роль як установи критичної інфраструктури під час війни.

АТ КБ ПРИВАТБАНК

ПриватБанк - найбільший банк України. Постійно користуються послугами ПриватБанку майже 18 мільйонів українців, а клієнтів діджитал-банку Приват24 нині 13,5 мільйона. ПриватБанк доводить, що державна компанія може й має бути прибутковою та ефективною. Чистий прибуток ПриватБанку у 2020 році – 24,3 млрд грн. Це 61,2% прибутку всіх українських банків за рік. ПриватБанк визнано найкращим роздрібним банком і найкращим цифровим банківським сервісом у національному щорічному рейтингу «50 провідних банків» від FinClub та найкращим інтернет-банком України за версією FinAwards-2018. Приват24 є абсолютним лідером серед банківських цифрових сервісів на території України.

АТ КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК

Креді Агріколь Банк — найстарший іноземний банк в Україні, який працює на ринку з 1993 року і надає весь спектр банківських послуг, є стратегічним партнером для агробізнесу та одним із лідерів ринку автокредитування. Банк входить до міжнародної групи Креді Агріколь (Франція), лідера в банківському страхуванні та управлінні активами на ринку Європи, головного партнера французької економіки. Креді Агріколь у ТОП-5 найнадійніших та найкомфортніших банків України, визнаний лідером у номінації соціальної відповідальності серед банків та входить в ТОП-3 у номінації надійності банківських депозитів згідно з рейтингом агентства Стандарт-Рейтинг у 2022 році. За даними НБУ банк входить в ТОП-10 банків за розміром активів.

АТ КБ ГЛОБУС

ГлобусБанк

ВАТ "КБ "Глобус" зареєстровано Національним банком України 29 листопада 2007 року. З моменту заснування Банк постійно і динамічно розвивається. Регіональна мережа Банку складається з 30 відділень. Станом на 01.12.2022 року АТ «КБ «ГЛОБУС» встановлено кореспондентські відносини з 10 банками, в тому числі з банками-нерезидентами (зокрема: АО "Народный Банк Казахстана", Алмати, Казахстан, STONEX FINANCIAL LTD, Лондон, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії). АТ "КБ "ГЛОБУС" підтверджено кредитний рейтинг за національною шкалою на рівні иаАА, а також рейтинг депозитів на рівні ua2+ за шкалою рейтингового агентства "Експерт-Рейтинг".

АТ ІНДУСТРІАЛБАНК

Індустріалбанк — універсальний Банк з приватним капіталом, який надає широкий перелік послуг підприємствам, підприємцям та населенню. 6 листопада 1990 р.  - дата започаткування Індустріалбанку, який став правонаступником банку "Співдружність". Пізніше, у 2005 році, Індустріалбанк стає правонаслідувачем банків «МТ-банку» (злиття у 2005 році) та АБ "Експрес-Банку", злиття з яким відбулось 1 грудня 2017 року. Сьогодні мережа Індустріалбанку нараховує 38 точок продажу. Активи Індустріалбанку становлять близько 4,5 млрд грн. Кредитний портфель нараховує 2,5 млрд грн, обсяг кредитування юридичних осіб - 2,4 млрд грн.

АТ ПУМБ

ПУМБ (Перший Український Міжнародний Банк) — найбільший український банк з приватним капіталом, що  надає всі види банківських послуг. Його діяльність зосереджена на комерційних, роздрібних та інвестиційно-банківських операціях.. Заснований у грудні 1991.  Всеукраїнська мережа відділень банку нараховує 172 відділення в усіх областях України. ПУМБ входить в ТОП-8 найбільших банків України за версією рейтингу «Financial club» «50 провідних банків України 2018». У 2010 році ПУМБ увійшов до Рейтингу 1000 найбільших банків світу за версією журналу The Banker, дебютувавши з 905-ї позиції. У 2011 році ПУМБ увійшов до ТОП-10 найбільших банків України за ключовими фінансовими показниками: активи, капітал, кошти клієнтів та кредитний портфель. ПУМБ є одним з найприбутковіших банків в Україні за підсумками діяльності в 2011 році (7-ме місце серед українських банків), показавши одні з найкращих показників повернення на капітал та активи на посткризовому ринку.

ТОВ БЕСТ ЛІЗИНГ

ТОВ Best Leasing створена у 2005 році, надає послуги фінансового та оперативного лізингу транспорту (легкових і вантажних автомобілів), сільськогосподарської та спецтехніки, устаткування, а також оперативний лізинг легкових автомобілів, лізингові послуги з сервісом юридичним і фізичним особам. ТОВ «БЕСТ ЛІЗИНГ» надає послуги фінансового лізингу на підставі договору, укладеного із клієнтом. Умови надання послуги залежать від обраного клієнтом об’єкта лізингу, валюти фінансування та строку лізингу.

                                                              ЗАЛУЧЕНІ НАУКОВЦІ ТА ПРАКТИКИ                                                     

 Гарбар Є.С., директор з ризиків АТ «БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ»

  Ляшенко С.С., випускник КНТЕУ, керівник проекту Cbonds-Україна

  Солодкий В.В.начальник департаменту цифрового бізнесу, член Правління  АТ КБ "ГЛОБУС"

image.png

Горбачов В.М., голова Наглядової ради АТ "Альтбанк", засновник Avigo Consulting

Фомін А.О., керівник з розвитку бізнесу ТОВ БЕСТ-ЛІЗИНГ

Шуляк Д.А., директор Департаменту з розвитку роздрібного бізнесу СК ARX

30.04.2020
442224
1698
остання редакція 16.01.2024
442224