logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
img

Науковий студентський гурток

правового забезпечення безпеки бізнесу

Гурток кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу ДТЕУ

Робота наукового гуртка у 2023 році:

- участь членів гуртка у практико-орієнтованому майстер-класі на тему «Співпраця українських адвокатів з іноземними колегами: що говорять правила адвокатської етики?» (21.03.2023 р.). Спікером майстер-класу виступила Василик Ірина Богданівна, к.і.н., адвокат, проректор ВША НААУ, доцент, керівник науково-методичного Центру досліджень адвокатури і права НААУ, член Експертної та Науково-консультативної ради НААУ, експерт з історії адвокатури України та правил адвокатської етики.

- участь членів гуртка у практико-орієнтованому майстер-класі на тему «Кібергігієна, кіберобізнаність та кіберсоціалізація» (29.03.2023 р.), де студенти аналізували та встановлювали факти зловживань в інформаційній сфері та засоби протидії кіберзлочинності, майстер-клас проводили Кузьменко Віталій Валерійович, майор поліції, заступник начальника 2-го відділу аналізу відкритих джерел та інноваційного розвитку Департаменту кіберполіції; Осадча Лариса Сергіївна, підполковник поліції, головний інспектор 2-го відділу аналізу відкритих джерел та інноваційного розвитку Департаменту кіберполіції.

- організовано та проведено Конкурс студентських наукових робіт за спеціальністю 081 Право, освітньої програми «Правове забезпечення безпеки підприємницької діяльності» (21.04.2023 р.), за підсумками якого члени гуртка посіли призові місця: І місце - Шихненко А.О., ІІ місце - Вишня А.І., ІІІ місце - Ємець Є.Ю., члени конкурсної комісії: Голова - зав.кафедрою Мельниченко Р.В., доц. Нікітенко В.М., доц. Подільчак О.М., доц. Шведова Г.Л.

- участь членів гуртка у виїзному модельному судовому засіданні в Дарницькому районному суді м. Києва у справі про притягнення до кримінальної відповідальності за кримінальні правопорушення проти життя та здоров’я особи (25.04.2023 р.). Засідання проводила к.ю.н., суддя-спікер Бондаренко Марина Сергіївна.

- участь членів гуртка у засіданні VІІ Міжнародного науково-практичного симпозіуму на тему: «Концептуальні проблеми розвитку сучасної гуманітарної та прикладної науки. Післявоєнна відбудова України» (25.05.2023), модераторами виступили зав. кафедри Мельниченко Р.В., доц. Шведова Г.Л.

- участь членів гуртка у І Науково-практичному семінарі на тему «Правове регулювання безпеки бізнесу в умовах воєнного стану» (29.05-02.06.2023 р.), модератором виступила доц. Шведова Г.Л.

- участь членів гуртка у Всеукраїнському молодіжному конкурсі «Юридична освіта майбутнього-2023 (червень 2023 р.), за підсумками якого студентки Таїсія Дудник та Діана Якушева стали фіналістами, та їх роботи увійшли до найкращих 30-ти робіт в Україні у категорії: «Студенти/аспіранти» й були нагороджені представниками МОН України, науковий керівник - доц. Шведова Г.Л.

- організовано та проведено IV Всеукраїнський науково-практичний семінар з нагоди Дня юриста на тему «Правова політика України: історія та сучасність» (06.10.2023), членами гуртка підготовлено виступи із науковими доповідями та взято участь в обговоренні, модератори: зав. кафедри Мельниченко Р.В., доц. Шведова Г.Л.

- участь членів гуртка в Юридичному хакатоні студентів-правників на тему «Концептуальні засади протидії домашньому насильству» в рамках II Прикарпатського юридичного форуму в Університеті Короля Данила, на якому відбулись змагання між шістьма командами студентів з різних міст України: Києва, Львова, Чернівців, Житомира, Івано-Франківська м. Івано-Франківськ. (10.11.2023 р.), за підсумками якого студент Афонін Данііл був нагороджений дипломом «За найкреативнішу ідею», керівник студентської команди – доц. Шведова Г.Л.

- участь членів гуртка у практико-орієнтованому майстер-класі в Дарницькому районному суді м. Києва на тему «Особливості кваліфікації та судового розгляду кримінальних правопорушень проти власності» (29.11.2023 р.), що проводив суддя Андрій Васильович Скуба.

- організовано та проведено ХІІ Всеукраїнський науково-практичний семінар на тему «Теоретичні та практичні проблеми розвитку кримінального права і процесу» (08.12.2023 р.), членами гуртка підготовлено виступи із науковими доповідями та участь в обговоренні, модератором виступила доц. Шведова Г.Л.

“Юридичні студії правового забезпечення безпеки бізнесу”

        Вас цікавить правова охорона безпеки бізнесу в майбутньому. Ви бажаєте набути навичок молодого науковця, компетентностей дослідника та здібностей розв’язання актуальних наукових проблем в галузі правового забезпечення безпеки бізнесу? Тоді науковий студентський гурток «Юридичні студії правового забезпеченя безпеки бізнесу» чекає на вас. Наш гурток – це об’єднання енергійних, креативних, творчих студентів з прагненням до нових знань та активною життєвою позицією, які бажають брати участь в проведенні та обговоренні циклу досліджень визначеної проблематики кафедри, апробовувати та публікувати результати власних наукових досліджень, налагоджувати зв’язки з іншими студентськими науковими організаціями.

Чим ми займаємось?

· обговорюємо та дискутуємо щодо актуальних наукових проблем за напрямами науково-дослідної роботи кафедри;

· проводимо зустрічі із відомими юристами та політиками;

· готуємось до участі у міжнародних та національних конкурсах, судових дебатах (moot court), змаганнях юридичної спрямованості, тощо;

· організовуємо наукові конференції, семінари, форуми та інші науково-дослідні і просвітницькі заходи;

· здійснюємо апробацію результатів науково-дослідної роботи студентів на міжнародних та всеукраїнських наукових заходах та їх публікацію в наукових виданнях;

· формуємо зв’язки з іншими студентськими науковими організаціями, об’єднаннями, установами на всеукраїнському та регіональному рівнях.

Напрямки діяльності наукового гуртка:

· Правове забезпечення безпеки бізнесу;

· Корпоративне право;

· Кримінальне та кримінально-процесуальне право;

· Антикорупційні ініціативи: запобігання та протидія корупції в сучасній Україні.

Робота наукового гуртка у 2021-202 рр.:

- участь членів гуртка у засіданні та дискусії на тему: «Загальні засади організації та методики науково-дослідницької діяльності», модераторами виступали доц. Нікітенко В.М., доц. Шведова Г.Л., доц. Нікітенко В.М.

- участь членів гуртка в засіданні круглого столу на тему : «Захист прав дитини: науковий пошук та форми апробації результатів», модераторами виступали доц. Шведова Г.Л., доц. Хорт І.В.

- організовано конкурс наукових проєктів на тему: «Право на освіту та доступ до професії в юридичній сфері», члени гуртка взяли участь у підготовці проєктів за форматом презентації представників від різних юридичних професій, у підсумку дійшли консенсусу з концептуальних питань формату вищої юридичної освіти майбутнього.

– участь членів гуртка у вебінарі «Як жити в мирі з антиплагіатною програмою?», модератор – проректор з наукової роботи Університету Короля Данила, доц. Острогляд О.В.

- участь членів гуртка у вебінарі «Культура написання наукових текстів», модератор – завкафедрою історії НаУКМА, доц. Шляхта Н.

- участь членів гуртка у вебінарі «Психологія злочинця. Особистість злочиця», модератори – представники Нацполіції Б. Настич, О. Бабецька.

- участь членів гуртка у вебінарі «Психологічне насилля в побуті та на роботі. Домашнє насильство», модератори – представники Нацполіції Б. Настич, О. Бабецька.

– участь членів гуртка у засіданні фіналу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових проектів, за результатами засідання студентам – членам гуртка присуджено ІІ та ІІІ місце: студентам Михайличенко і Бєлоусенко Т.

– Організовано зустріч з Національним менеджером програм з питань правової реформи Координатора проектів ОБСЄ в Україні, к.ю.н., Заслуженим юристом України Гацелюк В.О. Тема зустрічі: «Правові реформи в Україні: участь міжнародних організацій, науковий пошук».

- участь членів гуртка у заходах до Дня науки, виступ із доповідями на V Всеукраїнському науково-практичному симпозіумі: «Концептуальні проблеми розвитку сучасної гуманітарної та прикладної науки».

- організовано та проведено Всеукраїнську конференцію з нагоди Дня юриста на тему: «Правова політика України: сучасні виклики», виступи із науковими доповідями та участь в обговоренні презентованих результатів актуальних наукових досліджень членами гуртка.

Приєднуйтесь та пропонуйте нові ідеї!

Ганна Шведова – голова cтудентського наукового гуртка, доцент кафедри правового забезпеченя безпеки бізнесу ДТЕУ (g.shvedova@knute.edu.ua)

16.02.2023
shestack
709
остання редакція 12.02.2024
shestack