logo
Кафедра публічного управління та адміністрування
Кафедра публічного управління та адміністрування
logo
Кафедра публічного управління та адміністрування
img

Наукова робота

публічного управління та адміністрування

Науково-дослідна робота кафедри публічного управління та адміністрування

Загальна наукова діяльність:

Наукова діяльність кафедри публічного управління та адміністрування ДТЕУ планується, організовується і здійснюється відповідно до вимог законів України "Про освіту", "Про вищу освіту", "Про наукову і науково-технічну діяльність" та є невіддільною складовою навчального процесу, її науковим підґрунтям. Планування та організація наукової роботи здійснюється з урахуванням персональних наукових інтересів викладачів кафедри, потреб університету та вимог державних інститутів.

Кафедрою публічного управління та адміністрування постійно здійснюється різнопланова за тематикою та формами наукова робота. Співробітники кафедри беруть участь у виконанні держбюджетних та госпрозрахункових тем, працюють над написанням кандидатських і докторських дисертацій, займаються видавничою діяльністю.

До виконання держбюджетних та госпрозрахункових тем крім викладачів залучаються аспіранти кафедри та студенти. Усі дослідження мають актуальний характер, відповідають сучасним вимогам науки та практики. Результати досліджень (у формі публікацій, виступів на наукових семінарах, конференціях та форумах, впроваджень у практичну діяльність органів публічної влади) мають наукову та практичну значущість.

Провідні науковці кафедри також беруть активну участь у наукових та громадських радах, комісіях, програмах тощо.

Викладачі кафедри систематично виступають опонентами та рецензентами дисертаційних робіт, авторефератів, наукових статей, навчальних посібників, підручників тощо.

Видавнича наукова діяльність:

Видавнича діяльність залишається одним із пріоритетних напрямів науково-дослідної роботи. Викладачі та аспіранти кафедри за результатами проведених наукових досліджень постійно публікують значну кількість монографій, навчальних посібників, науково-методичної літератури.

Викладачі кафедри достатньо активно публікують результати своїх наукових досліджень також в іноземних виданнях та виданнях, що належать до наукометричних баз даних (Scopus, Web of Sience, Index Copernicus тощо).

Апробація результатів дослідження:

Результати наукових досліджень кафедри впроваджуються в практику діяльності органів публічної влади шляхом проведення регулярних конференцій, круглих столів, семінарів, обміну інформацією, практичної допомоги спеціалістам, а також завдяки впровадженню у навчальний процес нових дисциплін, оновленню навчально-методичного забезпечення дисциплін, що викладаються.

Досягнення кафедри публічного управління та адміністрування в останньому звітному періоді

Участь викладачів кафедри у наукових заходах
Участь викладачів кафедри у вебінарах
Підвищення кваліфікації викладачів кафедри

Наукова діяльність із залученням студентів

До науково-дослідної роботи кафедри активно залучаються студенти-здобувачі ступенів вищої освіти "бакалавр" та  "магістр" денної та заочної форм навчання.

У контексті співпраці з органами публічної влади для студентів ДТЕУ кафедрою систематично організовуються та проводяться ряд проблемних лекцій із залученням представників різних органів публічної влади, на яких обговорюються актуальні питання управління сталим розвитком територій, кадрової політики органів публічної влади та інші питання, пов’язані з удосконаленням публічного управління та адміністрування.

Участь студентів у науковій діяльності в останньому звітному періоді

Участь студентів у наукових заходах
Сертифікація академічної доброчесності студентів

Участь студентів у неформальній освіті в останньому звітному періоді

Проходження курсів на платформі Prometheus
Проходження курсів за підтримки органів влади та освітніх центрів


Звіт про науково-дослідну роботу кафедри публічного управління та адміністрування за останній звітний період

11.01.2024
42694
299
остання редакція 07.02.2024
42694