готельно-ресторанного бізнесу

|

Завідувач
кафедри
БОЙКО МАРГАРИТА
ГРИГОРІВНА
доктор економічних наук,
професор

|
Здійснює
підготовку висококваліфікованих інтелектуально розвинених фахівців
та професіоналів нового покоління, які мають лідерські
якості та орієнтовані на успіх, спроможні приймати
ефективні управлінські рішення і розвивати сферу гостинності
на основі найкращих професійних традицій.
ЗАПАЛИ СВОЮ КАР’ЄРНУ ЗІРКУ У СФЕРІ
ГОСТИННОСТІ РАЗОМ З НАМИ!
~
Стань професіоналом та менеджером топ-рівня
~ Досліджуй і розвивай сервісну економіку
~ Розпочни власну справу
~ Ініціюй нові концепції та формати
бізнесу
~ Розробляй стартапи
~ Отримуй професійний бекграунд на практиці і
стажуванні в Україні та за кордоном
~ Набувай досвіду глобальної мобільності та
цифровізації бізнесу
~ Інтегруйся у професійне
середовище
Ти прагнеш стати успішним
топ-менеджером у готельному та ресторанному бізнесі? Мрієш
пов’язати своє професійне життя зі сферою, яка не має
кордонів? Хочеш бути затребуваним у професійному середовищі та
мати успішні кар’єрні перспективи?
Твоя мрія здійсниться з кафедрою
готельно-ресторанного бізнесу ДТЕУ !
|
Ми гарантуємо унікальний освітній
процес, ексклюзивні освітні бакалаврські та магістерські програми,
незабутній драйв і продуктивну співпрацю. Глобальна сфера
гостинності є інвестиційно привабливою і активно розвивається
завдяки інформаційним та сервісним технологіям!!! Тож поринайте у
цікавий світ і Ваше професійне майбутнє буде насиченим, креативним
та фінансово забезпеченим.
До уваги
студентів!
Презентація вибіркових дисциплін:
ГОТЕЛЬНА СПРАВА
ІВЕНТИВНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ
ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ У ГОТЕЛЬНОМУ ТА
РЕСТОРАННОМУ БІЗНЕСІ
КОМУНІКАТИВНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ
УПРАВЛІННЯ ДИСТРИБУЦІЄЮ
ПОСЛУГ
НА КАФЕДРІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПІДГОТОВКА ЗА
ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИМИ ПРОГРАМАМИ:
ПОЧАТКОВИЙ (КОРОТКИЙ) РІВЕНЬ ВИЩОЇ
ОСВІТИ
|
Інформаційний пакет
|
Дисципліни, що формують
професійні компетентності
|
Можливі посади
|
Вступні випробування
|
Код/галузь знань: 24 СФЕРА
ОБСЛУГОВУВАННЯ |
Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна
справа
Освітня програма: Готельно-ресторанна
справа
Гарант |
 |
Дисципліни, що формують професійні компетентності
- Іноземна мова за професійним спрямуванням
- Правознавство
- Філософія
- Готельна справа
- Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
- Інформаційні технології в професійній діяльності
- Товарознавство
- Ресторанна справа
- Безпека життя
- Господарське право
- Дипломатичний та діловий протокол та етикет
- Друга іноземна мова
- Економічна теорія
- Енологія
- Етика бізнесу
- Етнічна кулінарія
- Кондитерське та пекарське мистецтво
- Ораторське мистецтво
- Підприємницьке право
- Психологія
- Соціальна психологія
- Соціологія
- Статистика
- Трудове право
|
- Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та
ін.)
- Фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні
комплекси та ін.)
- Фахівець із готельної справи
- Фахівець із ресторанної справи
- Фахівець з туристичного обслуговування
- Фахівець із організації дозвілля
- Фахівець з розвитку сільського туризм
- Організатор туристичної і готельної діяльності
- Фахівець з готельного обслуговування
- Фахівець із спеціалізованого обслуговування
|
|
ПЕРШИЙ (БАКАЛАВРСЬКИЙ) РІВЕНЬ ВИЩОЇ
ОСВІТИ
|
Інформаційний пакет
|
Дисципліни, що формують
професійні компетентності
|
Можливі посади
|
Вступні випробування
|
Код/галузь знань: 24 СФЕРА
ОБСЛУГОВУВАННЯ
|
Спеціальність: 241
Готельно-ресторанна справа
Освітня програма: Готельно-ресторанна
справа
Гарант
|

|
Дисципліни, що формують професійні компетентності
- Іноземна мова за професійним спрямуванням
- Готельна справа
- Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
- Інформаційні технології в професійній діяльності
- Економічна теорія
- Товарознавство
- Ресторанна справа
- Іноземна мова спеціальності
- Інформаційні системи і технології в готельному та ресторанному
бізнесі
- Організація туризму
- Менеджмент готелів і ресторанів
- Економіка готелів і ресторанів
- Маркетинг
- Управління дистрибуцією послуг
- StartUp-тренінг
- Бухгалтерський облік
- Комунікативний менеджмент
- Бізнес-планування
- Безпека бізнесу
- Безпека інформаційних систем та мереж
- Господарське право
- Дизайн
- Дипломатичний та діловий протокол та етикет
- Друга іноземна мова
- Енологія
- Етика бізнесу
- Етнічна кулінарія
- Івентивний менеджмент
- Інтернет-технології в бізнесі
- Кондитерське та пекарське мистецтво
- Конфліктологія та психологія ділового спілкування
- Криптовалютний ринок
- Курортна справа
- Міжнародні економічні відносини
- Ораторське мистецтво
- Підприємницьке право
- Платіжні системи
- Психологія лідерства та кар’єри
- Психологія управління
- Соціальна відповідальність бізнесу
- Соціальна психологія
- Спеціалізований туризм
- Стартап-менеджмент в туризмі
- Технології розробки мобільних додатків
- Трудове право
- Управління кар’єрою
- Event технології в туризмі
- Web-дизайн і Web-програмування
|
- Фахівець із гостинності (готелі, туристичні комплекси та
ін.)
- Фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні
комплекси та ін.)
- Фахівець із готельної справи
- Фахівець із ресторанної справи
- Фахівець з туристичного обслуговування
- Фахівець із організації дозвілля
- Фахівець із готельного та ресторанного обслуговування;
- Керуючий готелем, рестораном, spa-центру, банкетною
службою;
- Дистриб’ютор готельних та ресторанних послуг;
- Менеджер з онлайн-бронювання послуг гостинності;
- Івент-менеджер,
- Фахівець із роботи з корпоративними клієнтами,
- Керівник служби розміщення,
- Керівник сервісної служби
- Фахівець з організації дозвілля
- Організатор туристичної та готельної діяльності
- Фахівець із конференц-сервісу
- Консультанти з подорожей та організатори подорожей
- Керівники малих підприємств без апарату управління
|
|
Код/галузь знань: 07 УПРАВЛІННЯ ТА
АДМІНІСТРУВАННЯ
|
Спеціальність: 073
Менеджмент
Освітня програма: Менеджмент туристичного та
готельно-ресторанного бізнесу
Гарант
|
Інформаційний пакет
|
Дисципліни, що формують
професійні компетентності
|
Можливі посади
|
Вступні випробування
|

|
Дисципліни, що формують професійні компетентності
- Менеджмент суб’єктів туристичного і готельно-ресторанного
бізнесу
- Маркетинг суб’єктів туристичного і готельно-ресторанного
бізнесу
- Фінанси, гроші та кредит
- ІТ-технології в туристичному і готельно-ресторанному
бізнесі
- Економіка готелів і ресторанів
- Комунікативний менеджмент
- Startup-тренінг
- Економіка туризму
- Туристично-рекреаційне країнознавство
- Готельна справа
- Ресторанна справа
- Устаткування суб’єктів туристичного і готельно-ресторанного
бізнесу
- Організація туризму
- Підприємницьке право
- Економічна теорія
- Психологія управління
- Іноземна мова спеціальності
- Облік у туристичному і готельно-ресторанному бізнесі
- Безпека бізнесу
- Безпека інформаційних систем та мереж
- Бізнес-планування
- Дизайн
- Дипломатичний та діловий протокол та етикет
- Друга іноземна мова
- Енологія
- Етнічна кулінарія
- Івентивний менеджмент
- Інтернет-технології в бізнесі
- Конфліктологія та психологія ділового спілкування
- Криптовалютний ринок
- Курортна справа
- Міжнародні економічні відносини
- Ораторське мистецтво
- Екскурсійна справа
- Платіжні системи
- Психологія лідерства та кар’єри
- Соціальна відповідальність бізнесу
- Соціальна психологія
- Спеціалізований туризм
- Стартап-менеджмент в туризмі
- Технології розробки мобільних додатків
- Управління дистрибуцією послуг
- Управління кар’єрою
- Event технології в туризмі
- Web-дизайн і Web-програмування
- Digital технології в бізнесі
|
- Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного
господарства, готелях та інших місцях розміщення
- Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного
господарства без апарату управління
- Менеджери (управителі) туристичних агенств та бюро
подорожей
- Менеджери (управителі) в готелях та та інших місцях
розміщення
- Менеджер (управитель) систем харчової безпеки
- Менеджери (управителі) в ресторанах, кафе, барах,
їдальнях, на підприємствах, які готують та постачають готові
страви
- Менеджери (управителі) з питань комерційної діяльності та
управління
- Менеджер (управитель) із зв'язків з громадськістю;
- Менеджер (управитель) з персоналу;
- Консультанти з подорожей та організатори подорожей
- Організатор туристичної діяльності
- Організатор подорожей (екскурсій)
- Фахівець із туристичного обслуговування
- Фахівець із організації дозвілля
- Фахівець із спеціалізованого обслуговування
- Інспектор з туризму
|
|
ДРУГИЙ (МАГІСТЕРСЬКИЙ) РІВЕНЬ ВИЩОЇ
ОСВІТИ
|
Інформаційний пакет
|
Дисципліни, що формують
професійні компетентності
|
Можливі посади
|
Вступні випробування
|
Код/галузь
знань: 24 СФЕРА
ОБСЛУГОВУВАННЯ
|
Спеціальність: 241
Готельно-ресторанна справа
Освітня програма: Готельний і ресторанний
девелопмент
Гарант
|

|
Дисципліни, що формують професійні компетентності
- Архітектура та дизайн
- Управління бізнес-процесами
- Управління девелоперськими проектами
- Проектування готелів і ресторанів
- HR-менеджмент готелів і ресторанів
- Оцінка бізнесу та майна підприємства
- Стратегічний маркетинг в готельному та ресторанному
бізнесі
- Антикризова психологія
- Аудит інвестиційних проектів
- Договірне право
- Інвестиційний менеджмент
- Інтелектуальна власність
- Консюмерське право
- Корпоративне право
- Поведінка споживачів послуг гостинності
- Психологія бізнесу
- Психологія іміджу
- Психологія самовизначення особистості
- Стартап-менеджмент у ресторанному бізнесі
- Технології цифрового маркетингу
- Управління корпораціями в готельному та ресторанному
бізнесі
- Управління лакшері сервісом
- Управління ризиками підприємства
- Управління якістю послуг в готелях і ресторанах
- Revenue менеджмент
|
- Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та
санаторно-курортної справи:
- Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи
- Консалтингові послуги з проектування готелів та
ресторанів,
- Девелопмент готельних/ ресторанних проектів
- Власники бізнесу у готельній та ресторанній сфері
- Наукові співробітники (методи навчання)
|
|
Спеціальність: 241
Готельно-ресторанна справа
Освітня програма: Міжнародний готельний і
ресторанний бізнес
Гарант
|

|
Дисципліни, що формують професійні компетентності
- Міжнародний бізнес
- Міжнародний туризм
- Revenue менеджмент
- Управління корпораціями в готельному та ресторанному
бізнесі
- HR-менеджмент готелів і ресторанів
- Стратегічний маркетинг у готельному та ресторанному
бізнесі
- Управління проектами в готельному та ресторанному бізнесі
- Антикризова психологія
- Бренд-менеджмент
- Договірне право
- Інтелектуальна власність
- Консюмерське право
- Концепції і ресторанний креатив
- Корпоративне право
- Міжнародні кредитно-розрахункові та валютні операції
- Міжнародні стратегії економічного розвитку
- Міжнародні фінанси
- Міжнародний маркетинг
- Міжнародний MICE-туризм
- Облік і фінансова звітність за міжнародними стандартами
- Поведінка споживачів послуг гостинності
- Психологія бізнесу
- Психологія іміджу
- Психологія самовизначення особистості
- Технології цифрового маркетингу
- Управління бізнес-процесами
- Управління лакшері сервісом
- Управління лакшері туризмом
- Управління туристичними дестинаціями
- Управління якістю послуг в готелях і ресторанах
- Ціннісно орієнтоване управління
|
- Керівник підприємств, установ та організацій, виробничих
підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших
місцях розміщення;
- Менеджер (управитель) підприємств, установ, організацій та їх
підрозділів у сфері гостинності (туристичних агенцій та бюро
подорожей, в готельних та ресторанних підприємствах), зокрема
суб’єктів міжнародного готельного бізнесу;
- Менеджер (управитель) із зовнішньо-економічної діяльності
- Топ-менеджмент та регіональний менеджмент міжнародних готельних
мереж
- Консалтинг щодо просування національних готельних і ресторанних
мереж на міжнародні ринки
|
|
Код/галузь знань: 07 УПРАВЛІННЯ
ТА АДМІНІСТРУВАННЯ
|
Спеціальність: 073
Менеджмент
Освітня програма: Менеджмент і
бізнес-адміністрування у сфері гостинності
Гарант
|

|
Дисципліни, що формують професійні компетентності
- Інноваційний та стартап-менеджмент у сфері гостинності
- Правове забезпечення корпоративної безпеки
- Revenue менеджмент
- Стратегічне управління в сфері гостинності
- HR-менеджмент готелів і ресторанів
- Управління якістю в сфері гостинності
- Моделювання бізнес-процесів
- Антикризова психологія
- Бренд-менеджмент
- Діловий протокол та етикет
- Договірне право
- Інноваційні ресторанні технології
- Інтелектуальна власність
- Консюмерське право
- Концепції та ресторанний креатив
- Курортний туроперейтинг
- Міжнародний туризм
- Поведінка споживачів послуг гостинності
- Психологія бізнесу
- Психологія іміджу
- Психологія самовизначення особистості
- Стратегічний маркетинг у готельному та ресторанному
бізнесі
- Технології цифрового маркетингу
- Управління бізнес-процесами
- Управління лакшері сервісом
- Управління туристичними дестинаціями
- Фінансовий менеджмент
- Фінансові технології
- Ціннісно орієнтоване управління
- Health туризм
|
- Керівники малих підприємств без аппарату укравління
- Менеджери (управителі) підприємств, установ, організацій та їх
підрозділів
- Менеджери (управителі) туристичних агентств та бюро
подорожей
- Менеджери (управителі) в готелях та та інших місцях
розміщення
- Менеджери (управителі) в ресторанах, кафе, барах,
їдальнях
- Менеджери (управителі) у сфері культури, відпочинку та
спорту
- Керівники проектів та програм
- Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного
господарства, готелях та інших місцях розміщення
- Керівники малих підприємств без апарату управління в
комерційному обслуговуванні
- Викладачі середніх навчальних закладів
- Професіонали в галузі туризму
- Туризмознавці
- Бренд-менеджер територій
- SMM менеджер
|
|
Спеціальність: 073
Менеджмент
Освітня програма: Luxury менеджмент і
маркетинг
Гарант
|

|
Дисципліни, що формують професійні компетентності
- Управління лакшері туризмом
- Управління лакшері сервісом
- Технології високої кухні
- Елітні товари
- HR-менеджмент готелів і ресторанів
- Управління та економіка елітної нерухомості
- Поведінка VIP споживачів
- Антикризова психологія
- Інтелектуальна власність
- Експертиза коштовностей та антикваріату
- Експертиза культурних цінностей
- Естетика товарів та дизайн
- Консюмерське право
- Корпоративне право
- Криптовалютний ринок
- Маркетинг високої моди
- Платіжні системи
- Психологія бізнесу
- Психологія іміджу
- Психологія самовизначення особистості
- Технології цифрового маркетингу
- Управління проектами в готельному та ресторанному бізнесі
- Управління туристичними дестинаціями
- Управління якістю послуг в готелях і ресторанах
- Ціннісно орієнтоване управління
- Revenue менеджмент
|
- Керівник підприємств, установ, організацій, департаментів
(бутік-готелю, дизайнерського готелю, елітного resort готелю,
преміум-готелю, клубу, ресторану преміум-класу, ресторану
авторської кухні, підприємства з організації VIP-подорожей
(VIP-чартери, круїзи premium i lux класу, яхтовий туризм,
лімузин-сервіс, гольф-клуби, кінні клуби, vip-health сервіс),
суб’єкта у сфері преміум-рітейлу (делікатес-маркет, торговельні
мережі преміум-класа, салони елітних товарів, салони елітних
інтер’єрів, бутіки високої моди, автомобільні салони преміум-класу,
ювелірні преміум салони )
- Менеджер (управитель) підприємств, установ, організацій та їх
підрозділів у сфері luxury сервісу
- Менеджер (управитель) систем харчової безпеки; менеджер
(консультант з питань комерційної діяльності)
- Менеджер (управитель) із маркетингу, зв'язків з громадськістю;
менеджер (управитель) із зовнішньо-економічної діяльності
- Менеджер (управитель) з персоналу;
- Менеджер (управитель) в галузі праці та зайнятості,
ефективності підприємництва
|
|
Деталі
тут...
Також студенти мають унікальну можливість удосконалювати свої
теоретичні знання у Центрі
бізнес-тренінгу ДТЕУ.
Студенти опановують інноваційні методи і прийоми
прийняття рішень з питань загального та функціонального
менеджменту, бізнес-планування, економіки, фінансів, логістики,
бухгалтерського обліку, маркетингових досліджень, управління
персоналом, набуття навичок проведення господарсько-фінансових
операцій та виконання службових обов’язків на окремих робочих
місцях імітаційного підприємства сфери гостинності.
Для формування професійної затребуваності та мобільності майбутніх
фахівців у навчальному процесі активно
використовуються інноваційні комп’ютерні
технології. Студенти
мають цілісне уявлення про бізнес-процеси готелю і ресторану в
режимі реального часу, набувають професійних компетентностей
вирішувати пофесійні завдання щодо: бронювання послуг, організації
продажів, прийому та розміщення споживачів, управління зв'язками з
клієнтами, формування даних для управлінського контролю за
діяльністю підприємства. Використання комп’ютерних
технологій у навчальному процесі підготовки майбутніх фахівців
сфери гостинності є запорукою їх високої конкурентноздатності
у професійному середовищі!
Практичні
навички. Студенти мають змогу
відвідувати крім основних практичних та лекційних занять,
також лекції провідних
практиків сфери
гостинності. Під час
навчання з першого
курсу студенти
знайомляться з особливостями
готельно-ресторанного бізнесу. Проходять виробничу
практику в Україні та за
кордоном (Словаччина,
Болгарія, Греція та ін.) в міжнародних готельних
мережах.
ТВОЄ МАЙБУТНЄ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ ТУТ!
ОБИРАЙ МАЙБУТНЄ! ОБИРАЙ УСПІХ!
|
остання редакція 01.06.2023