logo
Кафедра дизайну, інжинірингу та землеустрою
Кафедра дизайну, інжинірингу та землеустрою
logo
Кафедра дизайну, інжинірингу та землеустрою
img

Навчальний процес

дизайну, інжинірингу та землеустрою


Кафедру, яка мала назву "Устаткування, автоматики і автоматизації громадського харчування", було створено у 1968 р. У 1997 р. в результаті об’єднання кафедр устаткування, автоматики і автоматизації громадського харчування та загальнотехнічних дисциплін і фізики утворено кафедру інженерно-технічних дисциплін. Науково-педагогічні працівники кафедри, маючи загальновизнаний досвід розробки та впровадження новітніх навчальних технологій, забезпечують високий рівень підготовки фахівців.

 

У навчальному процесі задіяні такі сучасні лабораторії: 

  • лабораторія систем автоматизованого проектування з 16 комп’ютерами та інтерактивною дошкою;
  • лабораторія рисунку та живопису,
  • лабораторія макетування і моделювання,
  • лабораторія інтегрованих систем управління бізнес-процесами, в якій встановлена система "D2 System",
    що в автоматизованому режимі може забезпечити керування закладами ресторанного господарства, а також система "SMarket" для ведення автоматизованого обліку в підприємствах торгівлі;
  • лабораторія фізики, яка оснащена цифровим універсальним вимірювальним приладом та комплектом програмного забезпечення "Мультимедійна навчальна лабораторія ІТМ";
  • лабораторія електротехніки;
  • лабораторія дизайну HoReCa.
  


 

Наша кафедра є випусковою за спеціалізацією "Дизайн" (ступінь бакалавр) і ми пропонуємо ретельно сплановану освітньо-професійну програму, які відповідає державному стандарту вищої освіти за спеціальністю 022 «Дизайн".
Студенти КНТЕУ отримують глибокі знання та розуміння у царині дизайну та його місці у сучасному світі, й окрім професійних здібностей отримують навички аналізу, критичного мислення, саморозвитку та творчих навичок.  Широкий спектр вибіркових дисциплін дозволяє використати потенціал інших галузей знань і отримати глибинні знання у суміжних сферах діяльності.



Докладніше...

Студенти, що опановують дисципліни, які викладаються на кафедрі, особливо випускники факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, набувають компетентностей:

в управлінській діяльності:
- розроблення організаційно-технічних та економічних заходів стосовно поліпшення стану умов праці на робочих місцях;
- раціоналізації технологічних та управлінських процесів у готельно-ресторанних і туристично-рекреаційних комплексах.
в інженерній діяльності:
- будови, принципу дії, потужності і продуктивності технологічного устаткування готелів, ресторанів і туристично-рекреаційних комплексів;
- функціонування інженерних комунікацій будівель (водо- і газопостачання, опалення, електропостачання, зв’язок).
в проектній діяльності:
- раціонального підбору технологічного устаткування залежно від його призначення і типу приміщень;
- розроблення техніко-економічного обґрунтування проектів і проектно-кошторисної документації;
- розроблення просторових рішень закладу відповідно до моделі його роботи, нормативних вимог і сучасних дизайнерських концепцій.
в технологічній діяльності:
- виробництва кулінарної продукції відповідно до технологічних і санітарно-гігієнічних вимог;
- створення технологічних і калькуляційних карт на розроблену продукцію.

З метою інтенсифікації викладання дисциплін на кафедрі впроваджуються активні форми й методи навчання, широко використовується рейтингова оцінка успішності студентів. Навчально-методичні видання, підготовлені викладачами кафедри, користується попитом і в інших навчальних закладах України. Також викладачів кафедри запрошують у якості експертів для передач на радіо і телебаченні.

На кафедрі викладаються дисципліни: Інжиніринг будівельДизайнУстаткування закладів ресторанного господарстваУстаткування закладів туристично-рекреаційного комплексуТорговельне обладнанняПроектування готелів і курортівПроектування закладів ресторанного господарстваПроектування готелів, Проектування крафтових виробництв, Процеси та апарати харчових виробництвФізичні методи дослідженняЕлектротехнікаЗасоби вимірюванняБезпека життяІнженерна та комп’ютерна графікаСистеми автоматизованого проектуванняАрхітектура та дизайн, Технічні засоби митного контролюФізика, Обладнання підприємств легкої промисловості, Обладнання підприємств харчової промисловості.

Дисципліна «Безпека життя». Посилання на мережеву папку на GDisk з усім методичними та інтерактивними матеріалами:
                                                     https://drive.google.com/folderview?id=1IgU6QPUgj4-zId5x8tED1ILRjnVB14zJ

Дисципліна «Електротехніка». Посилання на мережеву папку на GDisk з усім методичними та інтерактивними матеріалами:
                                                      https://drive.google.com/folderview?id=1uGojNOZmke8k-gU8o2QRzlfdO2ChVfvG

Дисципліна «Технічні засоби митного контролю». Посилання на мережеву папку на GDisk з усім методичними та інтерактивними матеріалами:                              https://drive.google.com/folderview?id=1RNEZeusstLm_2NRw5viH9Otbij20DJUg

Дисципліна «Охорона праці». Посилання на мережеву папку на GDisk з усім методичними та інтерактивними матеріалами:
                                                      https://drive.google.com/folderview?id=1RnRfwOy3RajLpFXxzzUIwU5JaXhoS_zP

Дисципліна «Устаткування туристично-рекреаційних копплексів». Посилання на мережеву папку на GDisk з усім методичними та інтерактивними матеріалами:    https://drive.google.com/folderview?id=1TzZCeGYs99vcKOSH_GoXhONZyAFMtiJq

04.03.2014
annzo
5426
остання редакція 08.05.2022
05808