logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
img

Екскурсія до Меморіального комплексу «Пам’яті героїв Крут»

правового забезпечення безпеки бізнесу

05 червня 2019 року студенти 10 групи 2 курсу факультету міжнародної торгівлі та права Київського національного торговельно-економічного університету спільно з наставником групи д.ю.н., доцентом кафедри загальноправових дисциплін Мушенком В.В. та к.ю.н. доцентом Петлюком Ю.С. відвідали Меморіальний комплекс «Пам’яті героїв Крут», що знаходиться у Борзнянському районі Чернігівської області.

Працівник музею Примушко Н.О. ознайомила гостей із героїчною подією української військової історії – боєм під Крутами, який відбувся у січні 1918 року. Студенти також дізналися, що будівництво Меморіального комплексу «Пам’яті героїв Крут» розпочалось у 1990 році з ініціативи громадськості. З 2010 року музей став філією Національного військово-історичного музею України. Автор меморіалу представив пам’ятник як насипаний пагорб заввишки 7 метрів, на якому встановлено 10-метрову червону колону. Червона колона нагадує про подібні колони Київського Університету, звідки були більшість студентів, що загинули під Крутами. Біля підніжжя пагорба побудована капличка, а поруч із пам’ятником викопане озеро у формі хреста. Студенти оглянули музейну експозицію, яка складається з залізничної платформи та 4-х залів-вагонів, які стилізовані зовні під вагони тих часів, а також експозицію про сучасні військові події на сході України .

Із вдячністю за цікаву екскурсію та на згадку про зустріч та студенти КНТЕУ подарували музею картину із зображенням свого Університету та його герба.

12.06.2019
43080
998
остання редакція 03.03.2023
shestack