logo
Кафедра світової економіки
Кафедра світової економіки
logo
Кафедра світової економіки
img

Методична робота

світової економіки

Підготовка методичного забезпечення дисциплін навчальних планів, передусім програм, робочих програм, здійснюється згідно з планом видань університету з метою удосконалення змісту і методів навчання.

У структурі науково-методичних видань переважають навчальні посібники, опорні конспекти, методичні рекомендації до самостійної роботи, кейси, практикуми. Усі методичні видання розробляються відповідно до вимог кредитно-модульної системи та Положення про організацію навчального процесу в КНТЕУ.
Здійснюється постійний моніторинг навчально-методичного забезпечення дисциплін, закріплених за кафедрою, для студентів усіх спеціальностей та форм навчання. Постійно відбувається оновлення навчально-методичних матеріалів, зокрема, методичних рекомендацій до написання курсових робіт, інформаційного банку тематики випускних кваліфікаційних та курсових робіт за професійно-орієнтованими дисциплінами.
Пріоритетними напрямами інноваційного удосконалення навчального процесу на кафедрі міжнародних економічних відносин відповідно до вимог кредитно-рейтингової системи є:
- використання на лекційних заняттях опорних конспектів;
- впровадження комп’ютерних методів контролю знань;
- підготовка електронних підручників;
- візуальне супроводження лекцій;
- розв’язання ситуаційних завдань, виконання індивідуальних завдань;
- ділові ігри;
- робота за методами малих груп;

- робота у системі дистанційного навчання КНТЕУ.

Велика увага приділяється навчально-методичному забезпеченню виконання випускних кваліфікаційних робіт; постійно поновлюється інформаційний банк тем випускних кваліфікаційних робіт та об’єктів дослідження. Результати апробуються на науково-практичних конференціях, студентських олімпіадах, публікуються у спецвипусках журналу "Вісник КНТЕУ".

24.10.2019
41666
1089
остання редакція 15.02.2023
42418