Наукова діяльність
готельно-ресторанного бізнесу
Викладачі кафедри готельно-ресторанного бізнесу беруть активну участь у науково-дослідній роботі, яка включає в себе виконання держбюджетних та госпрозрахункових науково-дослідних тем, підготовку дисертаційних робіт, монографій, наукових публікацій та науково-методичних розробок, участь у науково-практичних конференціях.
На кафедрі готельно-ресторанного бізнесу сформовані 3 наукові школи – з ціннісно орієнтованого управління підприємствами (проф. Бойко М.Г.), розвитку інформаційних технологій в управлінні суб’єктами туристичної індустрії та сервісного управління санаторно-курортними та оздоровчими підприємствами (проф. Ведмідь Н.І.), що підтверджується відповідною спрямованістю наукових досліджень, наявністю значної кількості аспірантів та здобувачів, захищених кандидатських дисертацій з даної проблематики.
Розробка всіх наукових проблем
здійснювалася у рамках виконання держбюджетної науково-дослідної
роботи.
На кафедрі виконувалися держбюджетні теми: «Управління
інтеграційними процесами туристичних підприємств» (керівник – проф.
Босовська М.В.); «Реструктуризація підприємств туристичної сфери».
Результати науково-дослідної роботи впроваджуються у навчальний
процес і знаходять відображення у підручниках, навчальних
посібниках, навчально-методичному забезпеченні навчальних
дисциплін, діяльність провідних підприємств сфери гостинності.
З науковим доробком викладацького складу кафедри у відкритій наукометричній базі даних, що індексує наукові публікації та наводить дані про їх цитування можна ознайомитись тут: Google Академія
Професор кафедри Бойко М.Г. є
членом Спеціалізованих вчених рад.
На базі ДТЕУ функціонує ТК–118 «Послуги торгівлі, ресторанного
господарства, туристичні і виставкові». Викладачі кафедри беруть
активну участь у роботі підкомітетів «Послуги туристичні» та
«Послуги виставкові». Провідні викладачі беруть участь у
розробленні стандартів освіти для сфери ресторанного та готельного
бізнесу, наукових розробок, розроблених сторонніми організаціями та
з інших країн СНД.
Викладачі кафедри (Бойко М.Г.,
Ведмідь Н.І.) займають активну позицію у роботі експертами комісії
АК МОН України з напряму «Менеджмент і торгівля» (участь в
експертних комісіях з ліцензування та акредитації ВНЗ).
Викладачі кафедри (Бойко М.Г., Ведмідь Н.І., Босовська М.В.)
здійснювали рецензування авторефератів дисертацій та дисертаційних
робіт на здобуття вченого ступеню кандидата та доктора економічних
наук.
Кафедра є активним учасником громадської спілки
«Український кулінарний союз», в якій Ведмідь Н.І.
призначена директором, Бойко М.Г. - членом управління, а
Босовська М.В. – членом ревізійної комісії.
У науковій роботі кафедри активну участь приймають студенти 3-5 курсів спеціальностей кафедри. Студенти беруть участь у тематичних конференціях, олімпіадах, конкурсах студентських робіт та підготовці наукових статей, у тому числі разом з науковими керівниками.


