logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
logo
Кафедра правового забезпечення безпеки бізнесу
img

Круглий стіл «Конституційна юрисдикція та правова доктрина в сучасній Україні»

правового забезпечення безпеки бізнесу

Кафедрою правового забезпечення безпеки бізнесу з нагоди 25-ї річниці Конституції України 22 червня 2021 року  в очно-дистанційній формі проведено круглий стіл «Конституційна юрисдикція та правова доктрина в сучасній Україні».

Метою проведення круглого столу було привернення уваги науковців та практиків у сфері правничої діяльності щодо конституційних гарантій реалізації та забезпечення прав людини й основоположних свобод.

 З вітальним словом до учасників круглого столу звернулася декан факультету міжнародної торгівлі та права, кандидат юридичних наук Гончарова Юлія Анатоліївна, яка наголосила на актуальності зазначеної теми та важливості дотримання конституційних приписів у правничій діяльності.

У роботі заходу взяли участь науковий консультант судді Конституційного Суду України, к.ю.н Марчук Макар Петрович, науковий консультант відділу забезпечення діяльності голови та заступника голови суду секретаріату Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, д.ю.н., проф. Задорожня Галина Володимирівна, головний консультант Головного управління  з питань судоустрою Офісу Президента України к.ю.н., доц., Заслужений юрист України Чехович Сергій Болеславович, заступник  декана факультету міжнародної торгівлі та права, к.ю.н., доц. Тесленко Н.О., а також науково-педагогічні працівники кафедри.

Учасники круглого столу обговорили правові та процесуальні проблеми захисту конституційних прав і свобод  людини; використання приписів Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод у рішеннях Конституційного Суду України; міжнародний досвід забезпечення конституційних прав і свобод людини правоохоронними органами України; стан та перспективи забезпечення права на мирні зібрання; конституційно-правове закріплення культурних прав людини в Україні; конституційність обмежень прав і свобод людини в умовах пандемії; конституційні засади запобігання та протидії корупції в Україні.

За результатами доповідей учасників круглого столу розгорілася цікава та жвава дискусія.

Дякуємо всім за участь!

22.06.2021
Сонюк Ольга Василівна
323
остання редакція 03.03.2023
shestack