logo
Кафедра економічної теорії та конкурентної політики
Кафедра економічної теорії та конкурентної політики
logo
Кафедра економічної теорії та конкурентної політики
img

Кращі випускники

економічної теорії та конкурентної політики

     СВИРИДЕНКО Юлія Анатоліївна

 У 2008 році закінчила факультет економіки, менеджменту і права Київського національного-торговельно-економічного університету за спеціальністю «Менеджмент антимонопольної діяльності». Здобула кваліфікацію магістра.

З 2008 по 2012 роки навчалася в аспірантурі Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю "Економічна теорія та історія економічної думки". 

З листопада 2021 -

 Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України

 Народилася 25 грудня 1985 року в м. Чернігів.

     З 2003 р. по 2008 р. навчалася в Київському національному торговельно-економічному університеті (КНТЕУ) за спеціальністю «Менеджмент антимонопольної діяльності», де здобула кваліфікацію магістра з менеджменту, а також глибокі знання щодо принципів стратегічної поведінки конкурентів і навички дослідження конкурентних процесів на товарних ринках, які стали в нагоді в подальшому. Протягом наступних чотирьох років – займалася науково-дослідницькою діяльністю на кафедрі економічної теорії та конкурентної політики КНТЕУ, спеціалізуючись на проблемах концентрації торговельного капіталу. Паралельно здобувала комплекс практичних знань і навичок з оцінки землі, нерухомості та обладнання, бізнесу, цінних паперів, нематеріальних активів та інтелектуальної власності, навчаючись в Міжнародному інституті бізнесу (м. Київ), Школі ринкової економіки «LIT» (м. Київ), а також на сертифікованих курсах при Фонді державного майна України.

     З липня 2008 р. по жовтень 2011 р. працювала на посадах економіста та експерта-оцінювача в українсько-андорському спільному підприємстві «АМП» (м. Київ), Чернігівському бюро технічної інвентаризації, Чернігівській обласній дистрибуторській компанії «Chernihiv Law Division», ВАТ «Банк «Демарк» (м. Чернігів), ТОВ «Чернігівторг».

     З жовтня 2011 р. по квітень 2014 р. - Голова Постійного представництва Чернігова у Китайській Народній Республіці. На цій посаді займалася поширенням інформації щодо природного, економічного та інвестиційного потенціалу м. Чернігова та Чернігівської області з метою залучення інвестицій в регіон. Організовувала інвестиційні форуми; проводила зустрічі і переговори з представниками органів місцевого самоврядування регіонів Китайської Народної Республіки, а також з представниками ділових кіл; забезпечувала інформаційну підтримку іноземних інвесторів протягом періоду функціонування їхнього бізнесу в Україні; забезпечувала підтримку зв’язків між органами місцевого самоврядування м. Чернігова і Чернігівської області та регіонів Китайської Народної Республіки, а також між діловими колами цих двох регіонів.      

З травня 2015 року — радник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Куліча. Із серпня 2015 року — начальник Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

З вересня 2017 року виконувала обов'язки 1-го заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації. Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 14 березня 2018 року № 28-к призначена 1-м заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

З 2019 р. -  Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. 

З 2020 р. - Заступник Керівника Офісу Президента України

З 2021 р. - Голова ради з питань підтримки розвитку малого бізнесу.

З листопада 2021 - Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України

Свириденко Ю.А. пишається отриманою в КНТЕУ освітою, є частим гостем наукових та інших заходів, що проводяться університетом.


     ПОТІМКОВ Максим Олександрович   

 У 2007 році  закінчив факультет економіки, менеджменту і права Київського національного-торговельно-економічного університету за спеціальністю «Менеджмент антимонопольної діяльності». 
     
У 2008 році  закінчив обліково-фінансовий факультет (заочне відділення) Київського національного-торговельно-економічного університету за спеціальністю «Державний фінансовий контроль».
     
Директор ТОВ «Сігет Україна» - дочірня компанія-представник угорської компанії "Sziget Cultural Management Ltd" – яка є одним з провідних організаторів музичних фестивалів у Європі. 

     Народився 27 червня 1985 року в м. Харків. У 2002 році закінчив спеціалізовану школу №135 в Києві.

     З 2002 року навчався в Київському національному торговельно-економічному університеті за спеціальністю «Менеджмент антимонопольної діяльності», у 2007 році отримав диплом магістра. У 2004 році вступив на другу вищу освіту на заочне відділення КНТЕУ за спеціальністю «Державний фінансовий контроль», у 2008 році отримав диплом спеціаліста.

     У 2008 році закінчив курси базової підготовки оцінювачів в Міжнародному інституті бізнесу за спеціалізацією "Оцінка нерухомості, експертна оцінка земельних ділянок".

     Протягом 2008-2009 років навчався у центрі девелопмента та управління нерухомістю Міжнародного інституту бізнесу.

     У 2014 році закінчив програму розвитку управлінського персоналу «Менеджмент+Лідерство» в Міжнародному інституті менеджменту.      

     Трудову діяльність почав наприкінці 2003 року у ТОВ «Іонія» (імпортер італійської кави) на посаді спеціаліста з методів розширення ринків збуту. Основним напрямом діяльності на цій посаді була реалізація кавової продукції через торгівельні мережі.

     З середини 2004 року по 2007 рік працював спеціалістом з нерухомості у ТОВ «КНК». Основним проектом була самостійна реалізація квартир у 35-ти квартирному клубному будинку в м. Києві (за адресою Полупанова, 10), включаючи маркетингове та юридичне супроводження.

     З вересня 2007 року був спеціалістом з управління проектами у сфері нерухомості в ЗАТ «Міжнародна інвестиційна компанія «Інтерінвестсервіс».

     В жовтні 2008 року перейшов до ТОВ «МЛП-Чайка» - найбільшого логістичного комплексу України на позицію менеджера з залучення клієнтів та роботи з орендарями. За 3 роки роботи на цій посаді були укладені довгострокові договори оренди на загальну площу більше 100 000 кв.м. з такими компаніями як «Кюне+Нагель», «МТІ», «Спормастер», «Даталюкс», «ЛАН-Україна», «Кат Карго», «Хонда-Україна», «Саваж Україна».

     З 2012 року працював директором з розвитку групи компаній «M Consulting Group». Ініціював і створив новий напрямок в компанії – управління активами у сфері нерухомості з акцентом на проблемні заставні активи банків.

     Паралельно у 2012 році задався ідеєю започаткувати у Києві масштабний щорічний міжнародний музичний фестиваль європейського зразка. Вступив в переговори з одним з провідних організаторів музичних фестивалів Європи - угорською компанією "Sziget Cultural Management Ltd" на предмет розширення географії діяльності цієї компанії на територію України, а саме заснування музичного фестивалю "Sziget Kyiv". Наприкінці 2012 року отримав статус офіційного представника "Sziget Cultural Management Ltd"  в Україні. 26 червня 2013 року була підписана Угода про наміри між ТОВ «Сігет Україна» та КМДА щодо проведення щорічного міжнародного музичного фестивалю "Sziget Kyiv" на території о. Труханів починаючи з 2014 року. Бюджет першого фестивалю в Києві мав бути приблизно 4 млн. євро та потрібно було прийняти 60-80 тис. відвідувачів за 3 дні. Але, на жаль, у зв’язку з нестабільною соціально-економічною ситуацією в Україні перший фестиваль наразі перенесено на 2016 рік.

     Веде здоровий спосіб життя, займається спортом. Гравець та адміністратор київської аматорської хокейної команди «Крила Столиці», яка постійно бере участь у регулярних аматорських чемпіонатах.


     КАМЕНЧУК Олександр Миколайович  

     У 2004 році закінчив факультет економіки, менеджменту і права Київського національного-торговельно-економічного університету за спеціальністю «Менеджмент антимонопольної діяльності».

     З 2006 по 2008 роки навчався в Інституті підвищення кваліфікації при Київському національному торговельно-економічному університеті за спеціальністю "Комерційне право". Здобув кваліфікацію магістра з правознавства.

     Заступник начальника управління реформування системи адміністративних послуг департаменту реформування публічної адміністрації Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

     Народився 5 грудня 1981 року в м. Київ.

     У 1999 році вступив на навчання до Київського державного торговельно-економічного університету за спеціальністю «Менеджмент антимонопольної діяльності». З 2006 р. по 2008 р. продовжив навчання в Інституті вищої кваліфікації Київського національного торговельно-економічного університету за спеціальністю «Правознавство». Здобув кваліфікацію магістра з правознавства.

     Трудову діяльність розпочав з 21 листопада 2004 року в Міністерстві економіки України. За час роботи в Міністерстві займав посади спеціаліста 1-ї категорії, провідного спеціаліста відділу з питань конкурентної політики, головного спеціаліста, заступника начальника відділу та начальника відділу політики ліцензування та надання державних дозволів.

     У вересня 2011 року призначений на посаду заступника начальника управління реформування системи адміністративних послуг.

     За сумлінне і якісне виконання доручень в червні 2005 року та липні 2013 року оголошено Подяку Міністром.

     У 2012 році був членом робочої групи при Комітеті Верховної Ради України з метою доопрацювання проекту Закону України "Про адміністративні послуги" (набув чинності 07.10.2012), який визначив правові основи реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг.

     Наразі під його керівництвом та за безпосередньою участю розроблено та внесено на розгляд Уряду декілька законопроектів у сфері реформування надання адміністративних послуг, зокрема - проект Закону України "Про перелік адміністративних послуг та розмір плати (адміністративний збір) за їх надання", який спрямований на унормування переліку адміністративних послуг, які надаються державними органами та органами місцевого самоврядування. Також бере участь, як доповідач, у семінарах на тему "Вдосконалення системи надання адміністративних послуг громадянам та бізнесу в Україні".


     НАЗАРЕНКО Ірина Валеріївна

     У 2003 році закінчила факультет економіки, менеджменту і права Київського національного-торговельно-економічного університету за спеціальністю «Менеджмент антимонопольної діяльності».

     Заступник начальника Другого управління досліджень і розслідувань – начальник відділу ринків нафти і нафтопродуктів Антимонопольного комітету України.

     Народилася 11 січня 1981 року в м. Шепетівка Хмельницької обл.

     У 1998 році закінчила Шепетівську загальноосвітню школу № 7 І-ІІІ ступенів з золотою медаллю.

     З 1998 року по 2003 рік навчалася в Київському національному торговельно-економічному університеті за спеціальністю «Менеджмент антимонопольної діяльності».

     Відразу після закінчення навчання розпочала трудову діяльність за фахом в Антимонопольному комітеті України, де з 2003 року працювала на посадах провідного спеціаліста, головного спеціаліста, заступника начальника відділу, начальника відділу. На посаді заступника начальника Другого управління досліджень і розслідувань – начальника відділу ринків нафти і нафтопродуктів працює з жовтня 2014 року.

     В Антимонопольному комітеті України забезпечує здійснення контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції, розгляд заяв і справ про порушення суб’єктами на ринках транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу.

     У 2011 році взяла участь у навчальній програмі «Регулювання у сфері електронного зв’язку» в рамках проекту технічного співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку та отримала відповідний сертифікат.

     У 2011 році навчалася в Інституті підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України.

     У складі делегації від Антимонопольного комітету України з метою обміну досвідом з конкурентними відомствами інших країн брала участь у семінарах, що організовувалися Будапештським регіональним центром ОЕСР з конкуренції (Угорщина) на теми: «Оцінка ринкової влади» і «Ексклюзивні угоди та дискримінаційна практика: пов’язані угоди / продаж в комплекті, цінова дискримінація та знижки за лояльність».

     Під час семінарів ознайомилась з теоретичними та практичними підходами країн-членів Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки до застосування конкуренційного законодавства.

     Назаренко Ірина Валеріївна бере активну участь у складі робочих груп при Раді Оптового ринку електричної енергії, в тому числі з питань розробки нормативно-правових актів у зв’язку з набранням чинності Законом України «Про засади функціонування ринку електричної енергії», з метою лібералізації оптового ринку електроенергії України та створення ефективного конкурентного середовища на ринку електричної енергії з урахуванням основних вимог законодавства ЄС.

     За багаторічну сумлінну працю, якісне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток та захист конкуренції в Україні Назаренко Ірині Валеріївні оголошено подяку Голови Антимонопольного комітету України, а також нагороджено цінним подарунком Верховної Ради України.


МЕЛЬНИК СЕРГІЙ МИКОЛАЙОВИЧ

Випускник 2002 року

2006 – 2014 рр. – депутат Київської міської ради;

2011 – 2015 рр.– Директор КП «Київкоменсервіс»;

2015 – нині – приватний підприємець.

.

.

.

.

..


ІВАНЮК АННА МИКОЛАЇВНА

Випускниця 2009 року

Голова Секретаріату

Київської міської організації

«Київська команда Демократичного Альянсу»

.

.

.

..

..//


.

ГЛАДКА – БАТЮК ВІКТОРІЯ ВОЛОДИМИРІВНА

Випускниця 2010 року

Керівник групи з правових та регуляторних питань у секторі харчування

групи компаній «Данон Україна»

.

.

.

.

.

.


КОРОЛЬ ЮЛІЯ МИКОЛАЇВНА

Випускниця 2010 року

Начальник відділу ринків споживчих  товарів Департаменту досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери, фармацевтики та рітейлу Антимонопольного комітету України

.

.

.

.

.

.


КАРП’ЮК ОЛЬГА ПЕТРІВНА

Випускниця 2011 року

Кандидат економічних наук, Начальник відділу ринків зв'язку

 та телекомунікацій Департаменту досліджень і розслідувань ринків невиробничої сфери

Антимонопольного комітету України

.

.

.

.

.


РУДЕНКО ТЕТЯНА МИКОЛАЇВНА

Випускниця 2007 року

Координатор з моніторингу медичних закупівель у DOZORRO,

адвокат

.

.

.

.

.

.


ЛЕСИК ЮЛІЯ МИКОЛАЇВНА

Випускниця 2008 року

Директор

 ТОВ «Еліт енд Комершл Груп»

.

.

.

.

.

.


ГЕРАСИМЕНКО АНЖЕЛІКА ГРИГОРІВНА

Випускниця 2003 року

Доктор економічних наук, професор кафедри економічної теорії та конкурентної політики Київського національного торговельно-економічного університету

.

.

.

.

.

.

.


ЛАЗЕБНА ІРИНА ВАСИЛІВНА

Випускниця 2005 року

Кандидат економічних наук, доцент кафедри публічного управління та адміністрування, заступник декана факультету економіки, менеджменту та психології Київського національного торговельно-економічного університету

.

.

.

.

.

..


.

16.12.2014
adv
10642
остання редакція 07.03.2024
41046