logo
Кафедра економічної теорії та конкурентної політики
Кафедра економічної теорії та конкурентної політики
logo
Кафедра економічної теорії та конкурентної політики
img

Головна сторiнка

економічної теорії та конкурентної політики

.      

Адреса електронної пошти: etcp@knute.edu.ua


Кафедра економічної теорії та конкурентної політики є однією з базових кафедр університету. Вже понад п’ятдесят років вона забезпечує фундаментальну економіко-теоретичну підготовку здобувачів вищої освіти на всіх факультетах та спеціальностях ДТЕУ. Високопрофесійні науково-педагогічні працівники кафедри отримали визнання не лише у межах країни, але й за кордоном, зокрема, в Європейському Союзі. Кафедра відома своїми підручниками та науково-методичними розробками з таких дисциплін, як «Економічна теорія», «Макроекономіка», «Мікроекономіка», «Антимонопольна діяльність», «Державне антимонопольне регулювання», «Управління у сфері економічної конкуренції», «Аналіз і контроль концентрації суб’єктів господарювання», «Економічна політика держави», «Макроекономічний аналіз» та ін. Науково-педагогічні працівники кафедри відомі своїми монографіями, а результати наукових досліджень оприлюднюються як у визнаних українських журналах, так й у наукових міжнародних виданнях.

При кафедрі діє аспірантура та докторантура, постійно працюють наукові студентські гуртки.

Освітній процес забезпечують десять науково-педагогічних працівників, у тому числі чотири професори, п’ять доцентів, один старший викладач. 100% науково-педагогічних працівників кафедри мають наукові ступені докторів і кандидатів наук (докторів філософії).

Кафедра готує фахівців за освітніми програмами:

1.

Економіка (спеціальність 051 "Економіка", ОС молодший бакалавр);

2.

Економіка галузевих ринків (спеціальність 051 "Економіка", ОС бакалавр, магістр);

3.

Менеджмент антимонопольної діяльності (спеціальність 073 "Менеджмент", ОС бакалавр, магістр);

4.

Економіка (спеціальність 051 "Економіка" ОС доктор філософії).

1. Економіка (спеціальність 051 "Економіка", ОС молодший бакалавр)


Особливості програми: підготовка фахівців-економістів початкового рівня, що здатні до аналізу економічних процесів та явищ; підготовка до успішного засвоєння програм вищих ступенів освіти.


Посади: на підприємствах різних форм власності, в органах державної влади та місцевого самоврядування, громадських організаціях на посадах фахівців, функціональні обов’язки яких стосуються виконання типових економічних задач, виконання підготовчих робіт та допоміжних функцій у ході аналізу економічних процесів та явищ як основи прийняття господарських рішень.


Детально інформацію по спеціальності "Економіка"можна переглянути у Інформаційному пакеті:


2. Економіка галузевих ринків (спеціальність 051 "Економіка", ОС  бакалавр, магістр)

Особливості програми. Поглиблене вивчення системи організації товарних й галузевих ринків, стратегій поведінки ринкових гравців. Орієнтація на вимоги замовників кадрів в особі підприємств та галузевих органів державної влади. Залучення відомих фахівців у сфері галузевої політики до навчального процесу.

Посади: ринковий аналітик; інспектор; економіст; економічний радник; економіст- аналітик; консультант з економічних питань; економіст з праці; економіст по плануванню галузевих виробництва; спеціаліст з бюджетного планування; фахівець з питань ціноутворення; начальник планово-економічного відділу; керівник підприємства; спеціаліст зі стратегічного планування; консультант з ефективності підприємництва тощо.


Детально інформацію по спеціалізації можна переглянути у Інформаційному пакеті:  

«Економіка галузевих ринків» освітній ступінь «бакалавр».

.

.

3. Менеджмент антимонопольної діяльності (спеціальність 073 "Менеджмент", ОС бакалавр, магістр)

Особливості програми. Орієнтація на вимоги замовників кадрів в особі підприємств та органів державної влади, насамперед Антимонопольного комітету України. Залучення відомих фахівців у сфері конкурентної політики до навчального процесу.

Посади: експерт-аналітик, консультант з питань управлінської діяльності, державний інспектор, інспектор-експерт з фінансової роботи, викладач, економіст, провідний і старший спеціаліст з управління в сфері економічної конкуренції, провідний спеціаліст відділу досліджень і розслідувань, науковий співробітник.

Кращі випускники: Свириденко Юлія  Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки України, 

Нечитайло Ольга  - Державний уповноважений Антимонопольного комітету України,

Славінський Василь - директор Ukraine-Poland HUB,

Руденко Тетяна  - Координатор з моніторингу медичних закупівель у DOZORRO, адвокат.

Детально інформацію по спеціалізації можна переглянути у Інформаційному пакеті: «Менеджмент антимонопольної діяльності» освітній ступінь «бакалавр».

Детально інформацію по спеціалізації можна переглянути у Інформаційному пакеті: «Менеджмент антимонопольної діяльності» освітній ступінь «магістр».


4. Економіка (спеціальність 051 "Економіка" ОС доктор філософії)





16.06.2013
chronon
15058
остання редакція 15.02.2024
41046