logo
Кафедра філософії, соціології та політології
Кафедра філософії, соціології та політології
logo
Кафедра філософії, соціології та політології
img

Виховна та профорієнтаційна робота

філософії, соціології та політології

Викладачі кафедри активно беруть участь в агітаційній й кураторській роботі університету. Постійно відстежується робота кожної кураторської групи, а саме: успішність студентів, участь студентів у масових заходах університету, самостійна робота студентів, організація відвідувань виставок та музеїв м. Києва. Суть агітаційної роботи полягає в розповсюдженні інформації про КНТЕУ та умови вступу до нього, організації Днів гостинності, проведенні Днів відкритих дверей, коли від викладача кожний учень може отримати інформацію про умови вступу до університету.


Індивідуальний день вступника ДТЕУ в Києво-Печерському ліцеї

№ 171 «Лідер» у м. Києві

Індивідуальний День вступника - це не лише можливість дізнатися більше про своє майбутнє, а й можливість зануритися у світ нових знань та можливостей!

22 квітня 2024 р. з ініціативи доцента кафедри філософії, соціології та політології ДТЕУ Людмили БОРОВСЬКОЇ  в 11 В класі Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер» в м. Києві був проведений індивідуальний День вступника ДТЕУ.

Учасники заходу отримали вичерпну інформацію про спеціальності «Соціологія» та «Політологія», що відкривають широкі можливості для професійного та особистісного зростання.

Активна участь у спілкуванні та відповіді на запитання, розширюють світогляд про наш університет, кафедру та унікальні освітні програми «Соціологія економічної діяльності» та «Політологія міжнародних відносин».

Не зупиняйтеся на досягнутому - кожен крок робить вас ближче до мрії!

22.04.2024


Індивідуальний День вступника у Державному торговельно-економічному університеті

Сьогодні наш університет відзначає День факультету міжнародної торгівлі та права, серед запрошених гостей  на свято 11-ті класи Красилівського ліцею, Броварського району.

Ідеальна нагода для майбутніх вступників познайомитися з нашим великим університетом та зазирнути у світ ФМТП,  відчути атмосферу свята і дух навчання.

Факультет міжнародної торгівлі та права готує майбутніх лідерів у галузі міжнародного бізнесу та юридичних практик, надаючи високоякісну освіту, акцентуючи увагу на практичних навичках та інноваційних підходах до навчання.

Бажаємо всім яскравих вражень від сьогоднішнього дня та запрошуємо приєднатися до нашої великої родини ДТЕУ!

Знайомство з університетом проводив професор кафедри філософії, соціології та політології Любомир ГУБИЦЬКИЙ.

18.04.2024


 


Індивідуальний день вступника ДТЕУ  у Броварському ліцеї № 4 ім. С.І. Олійника

Саме той випадок коли переступаєш поріг навчального закладу для проведення профорієнтаційної роботи не просто як викладач, а як мама колишнього випускника, куди колись на перший дзвоник водили свою дитину, якому все знайоме: талановитий педагогічний колектив,  ніжні спогади  про чарівний випускний вечір, хвилювання випускних випробувань та думки і розмови про омріяну спеціальність та університет у цьому навчальному році Броварський ліцей № 4 ім. С.І. Олійника випускає один 11 клас за напрямком природничих наук.

  • Поговорили про виклики навчального процесу під час воєнного стану у країні та особливості вступу 2024.
  • Познайомили майбутніх вступників з Державним торговельно-економічним університетом, кафедрою філософії, соціології та політології, яка готує фахівців у сфері політології та соціології за унікальними освітніми програмами «Політологія міжнародних відносин» та «Соціологія економічної діяльності», навчання та дозвілля студентів ДТЕУ

З перспективою завітали також і у 10 -й клас, домовились про індивідуальний день вступника у наступному навчальному році.

Шановні випускники Броварського ліцею №4 ім. С.І. Олійника, мрійте  та впевнено крокуйте на обраному вами шляху!

Ми впевнені, що скоро зустрінемось з вами у стінах Державного торговельно-економічним університету на наших заняттях  в єдиній студентській родині ДТЕУ!

Зустріч провела та поділилась особистими емоціями і враженнями доцент кафедри  філософії, соціології та політології Ірина КИЗИМЕНКО.

10.04.2024


 


День вступника у Державному торговельно-економічному університеті

Сьогодні, 6 квітня, відбувся День вступника у Державному торговельно-економічному університеті. На заході панувала особлива атмосфера товариськості  та відкритості, яка сповнена була позитивних емоцій та корисної інформації.

Наші відмінні екскурсоводи з кафедри філософії, соціології та політології - доцент Олександр ГУДКОВ, професор Любомир ГУБИЦЬКИЙ, та студентка факультету міжнародної торгівлі та права, Тетяна ДЗЮМАН , що навчається  за освітньою програмою «Політологія міжнародних відносин», розповіли про унікальні можливості університету та поділилися корисною інформацією про навчання у ДТЕУ.

А ще, майстер-клас "Політологи міжнародних відносин як драйвери повоєнної відбудови", який провела доцент Ірина ПРОКОПЧУК, вразив всіх гостей своєю цікавою та актуальною темою.

Весна - це час пробудження природи та час обирати свою майбутню професію! Якщо ти ще не обрав свій шлях, запрошуємо  вступити у ДТЕУ та здійснити свої мрії разом з нами.

Не втрачай можливості стати частиною нашої дружньої та професійної родини! Приєднуйся до ДТЕУ - тут починається твій успіх!

6.04.2024


Індивідуальний день вступника ДТЕУ для майбутніх вступників з Часового Яру

4 квітня студентка першого курсу Анжеліка ПОЛІЩУК, що навчається на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу ДТЕУ, зібрала та провела онлайн-зустріч з учнями закладу загальної середньої освіти І - ІІІ ступенів №17 м. Часів Яр, Донецької області,  які знаходяться сьогодні в різних куточках нашої країни та світу і мріють про мир та вступ до університету. Часів Яр – це рідне місто нашої студентки.

Анжеліка розповіла про Державний торговельно-економічний університет: особливості вступної кампанії, свій досвід навчання та вступу, цікаве та різноманітне студентське дозвілля, життя у комфортабельному гуртожитку, що дуже важливо для тих, хто змушений виїхати з власної домівки.

Обговорили:

  • Важливість вибору майбутньої професії в житті кожної людини
  • Освітні програми для бакалаврів «Політологія міжнародних відносин» та «Соціологія економічної діяльності»
  • Особливості креативної професії політолог
  • Можливості працевлаштування та кар’єри для випускників

Обирайте цікаву майбутню професію! Шлях до миру та перемоги разом з ДТЕУ!

Захід організовано доцентом кафедри філософії, соціології та політології Іриною ПРОКОПЧУК

4.04.2024


Індивідуальний день вступника ДТЕУ у школі №233 міста Києва

3 квітня Марія ЯРМОЛЕНКО, студентка першого курсу факультету торгівлі та маркетингу Державного торговельно-економічного університету, провела дружню зустріч з учнями 10-11 класів школи № 233 міста Києва.

Говорили про можливості навчання на спеціальностях 054 "Соціологія" та 052 "Політологія" в нашому університеті. Ми  впевнені, що кожен  зможе знайти своє покликання та реалізувати свої мрії саме в ДТЕУ. Будуючи світ, де кожна думка, кожна ідея має значення, і в нашому університеті ми готові допомогти розвивати ваш потенціал і зробити перший крок до успішної кар'єри.

Запрошую всіх, хто мріє про якісну освіту та цікаву наукову діяльність, приєднатися до нашої дружної студентської спільноти у Державному торговельно-економічному університеті. Нехай ця весна буде символом вашого початку! Приходьте до нас, та разом ми будемо здійснювати ваші  мрії!

Реєструйтесь на день вступника  6 квітня 2024 за посиланням: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=gIjms5A05kaylaNuS-IHKId5r8D_EUxJjPnEdoJbdxJUMUg1NjhWNVJONFREWUtFRzhEQlZJNlA4VC4u

Захід організовано професором кафедри філософії, соціології та політології Миколою ЛІПІНИМ

3.04.2024


Індивідуальний день вступника у ДТЕУ

2 квітня студент 2 курсу факультету міжнародної торгівлі та права Ярослав НАУМЕНКО відвідав та обговорив важливі питання щодо вступу на спеціальності  054 "Соціологія" та 052 "Політологія" з учнями  11-го класу   у Великодимерському загальноосвітньому навчально-виховному  комплексі Броварського району, а студентка 2 курсу факультету торгівлі та маркетингу Юлія БАТРАК  зустрілась  з учнями  11-го класу  Гребінківської загальноосвітньої школи 1-3 ступеня №4 , Полтавської області.

Якщо ви також мрієте про кар'єру в сфері соціології економічної діяльності та політології міжнародних відносин, приєднуйтеся до нас у ДТЕУ! Долучайтесь до наших індивідуальних днів вступника та дізнайтеся більше про свої можливості!

Захід організовано доцентом кафедри філософії, соціології та політології  Тетяною БОНДАР.

2.04.2024


Індивідуальний День Вступника ДТЕУ в ОЗО "Випаснянський ЗЗСО" Білгород-Дністровського району

Початок квітня насичений цікавими зустрічами з нашими майбутніми вступниками. Студентка Державного торговельно-економічного університету Ірина АБРАМОВА, провела профорієнтаційну зустріч у ОЗО "Випаснянський ЗЗСО", Білгород-Дністровського району, Одеської області.

Майбутні вступники обговорили:

  • Різноманітні аспекти навчання в ДТЕУ.
  • Дозвілля і вільний від навчання час у ДТЕУ.

Особливий акцент:

  • Спеціальності 054 "Соціологія" та 052 "Політологія".
  • Особистий досвід навчання студентки  Ірини АБРАМОВОЇ у ДТЕУ.

Зустрічі з нашими талановитими студентами допоможуть абітурієнтам обрати свій майбутній фах і сприятимуть вибору навчального закладу.

Запрошуємо на дні вступника в стінах ДТЕУ (6 квітня 2024!). Приєднуйтеся до нашої освітньої спільноти! 

Захід організовано професором кафедри філософії, соціології та політології Миколою ЛІПІНИМ.

1.04.2024


Індивідуальний День вступника у ДТЕУ

Яку професію обрати? Вибір професії є одним із найважливіших кроків у житті кожної людини, тому проблема вибору професії завжди була  і лишається актуальною. 

У рамках профорієнтаційної роботи 1 квітня 2024 року студентка першого курсу Державного торговельно-економічного університету Ірина КАЛІНІЧЕНКО провела  зустріч з учнями 9 та 11 класів Васильківського ліцею №6 (м. Васильків).

Під час спілкування обговорили інформацію щодо вступу до університету та особливостей навчання у ДТЕУ, а також можливостей для розвитку здібностей у позанавчальний час – у науковій або громадській роботі, у спорті та культурно-масовому житті. Основна увага була приділена спеціальностям 054 "Соціологія" та 052 "Політологія".

Ми сподіваємося, що зустріч була корисною для учнів у процесі вибору своєї майбутньої професії.

Запрошуємо на День вступника в ДТЕУ (6 квітня 2024) та День факультету міжнародної торгівлі та права (18 квітня 2024 )! https://knute.edu.ua/

Захід організовано доцентом  кафедри  філософії, соціології та політології Оленою КРАСІЛЬНІКОВОЮ.

1.04.2024


Засідання студентського наукового клубу «Дискурс»

27 березня 2024 року відбулося чергове засідання студентського наукового клубу «Дискурс» під керівництвом доцента кафедри філософії, соціології та політології Олени КРАСІЛЬНІКОВОЇ та куратора-студентки Оксани ЯРОВОЇ на тему: «Етикет ХХ-ХХІ ст.: збереження традицій та інновації».

Навіщо потрібен етикет? Як пов’язанні ввічливість, етикет і мораль? Яку поведінку називають пристойною? За яких обставин можна порушити правила етикету? Такі питання обговорювали учасники заходу.

В ході дискусії  учасники наголосили, що етикет є невід’ємною частиною нашого життя та відіграє ключову роль у сучасному суспільстві. Дотримання етикету сприяє взаєморозумінню людей у процесі ділового спілкування, забезпечує його доцільність і практичність. Важливо розуміти, що етикет не обмежується лише формальними правилами, а також включає в себе етичні принципи та загальнолюдські цінності.

Висловлюємо подяку всім учасникам за активну участь та цікаві виступи. Сподіваємося, що отримані знання та навички будуть корисними для вашої подальшої професійної діяльності.

Запрошуємо всіх зацікавлених приєднатися до обговорення та поділитися своїми думками та дослідженнями на цю тему.

27.03.2024


Індивідуальний День Вступника у ДТЕУ!

22 березня у Навчально-виховному комплексі № 183 «Фортуна» з поглибленим вивченням іноземних мов  міста Києва студентка першого  курсу Софія САГУН,   що навчається  на факультеті торгівлі та маркетингу провела зустріч з майбутніми вступниками та поділилась своїм досвідом навчання у Державному торговельно-економічному університеті.

Майбутні вступники обговорили:

  • Різноманітні аспекти навчання в ДТЕУ.
  • Освітні програми "Політологія міжнародних відносин" та "Соціологія економічної діяльності"
  • Практика та професійна підготовка.
  • Дозвілля і вільний від навчання час студентів у ДТЕУ.

Особливий акцент: Спеціальності 054 "Соціологія" та 052 "Політологія".

Обирай свій майбутній фах.

Приходь на  до зустрічі Днів вступника у  ДТЕУ.

Дізнавайся більше та приєднуйтеся до нашої освітньої спільноти!

Захід організовано професором  кафедри  філософії, соціології та політології Миколою ЛІПІНИМ

22.03.2024


Індивідуальний День вступника ДТЕУ у колегіумі «Елінт» міста Запоріжжя

Індивідуальний День вступника у Державному торговельно-економічному університеті онлайн 15 березня 2024 року у колегіумі «Елінт» міста Запоріжжя відбувся онлайн-захід, організований доцентом кафедри філософії, соціології та політології Державного торговельно-економічного університету, Ольгою ГОРПИНИЧ.

Майбутні вступники провели цікаві та продуктивні обговорення про спеціальності:

054 «Соціологія», освітня програма "Соціологія економічної діяльності"

052 «Політологія», освітня програма "Політологія міжнародних відносин"

Долучайтесь до наших соціальних мереж, щоб дізнатися більше про наші заходи та події.

15.03.2024


 

Онлайн зустріч із стейкголдером

11 березня відбулась зустріч студентів соціологів із заступником керівника дослідницької компанії Smart Data Service, магістром соціології Анною ДЕМЧЕНКО.
Анна розповіла студентам про свій шлях в соціології від оператора колл-центру до заступника керівника. Про особливості роботи на кожному етапі своєї кар’єри: асистента менеджера в великій дослідницькій компанії, провідного спеціаліста в галузі медіа-досліджень в міжнародній компанії GfK. У розмові Анна звернула увагу на особливості соціологічних досліджень в умовах воєнного часу, на труднощі, з якими стикаються сьогодні українські соціологи.
Обговорили актуальні проблеми та питання, які можуть стати основою для кваліфікаційних робіт наших студентів.

Дякуємо Анні за неймовірно цікаву зустріч та високий рівень інсайтів!
Чекайте нових цікавих спікерів та подій у майбутньому!

11.03.2024


 

День вступника у Державному торговельно-економічному університеті

Особливий день для вступників, що надає можливість зануритися в атмосферу ДТЕУ під час захоплюючих екскурсій та лекторіїв від професійних викладачів.

Екскурсія університетом відбулася під керівництвом професора кафедри філософії, соціології та політології, Любомира ГУБИЦЬКОГО, а також студентки 1-го курсу факультету міжнародної торгівлі та права, Оксани ЯРОВОЇ, яка навчається за освітньою програмою "Політологія міжнародних відносин".

  • Лекторій ДТЕУ "Політологи vs Соціологи: конкуренти чи колеги?":
  • Соціологи – архітектори суспільства. 

Політологи вивчають, як це - мати монополію на владу та керувати суспільством. 

Про це поговорили разом з доцентами кафедри філософії, соціології та політології Ольгою ГОРПИНИЧ та Наталією КРОХМАЛЬ.

Висловлюйте свої враження та думки у коментарях. Які аспекти соціології та політології вас зацікавили найбільше?

2.03.2024


 

Індивідуальний День Вступника у Білоцерківському академічному ліцеї «Вектор» гімназії № 18

1 березня у Білоцерківському академічному ліцеї «Вектор» гімназії № 18 студентка першого курсу Тетяна ДЗЮМАН, що навчається за освітньою програмою «Політологія міжнародних відносин» у Державному торговельно-економічному університеті поділилась своїм досвідом з освітньої програми "Політологія міжнародних відносин".

Майбутні вступники обговорили:

  • Різноманітні аспекти навчання в ДТЕУ.
  • Навчальні дисципліни ОП "Політологія міжнародних відносин" та "Соціологія економічної діяльності"
  • Академічна програма, наукові дослідження та професійна підготовка.
  • Дозвілля і вільний від навчання час у ДТЕУ.

Особливий акцент:

  • Спеціальності 054 "Соціологія" та 052 "Політологія".
  • Особистий досвід навчання студентки Тетяни ДЗЮМАН у ДТЕУ.

Ми віримо, що такі зустрічі:

  • Допоможуть абітурієнтам обрати свій майбутній фах.
  • Сприятимуть вибору навчального закладу.
  • Спонукатимуть до зустрічі в стінах ДТЕУ.

Приєднуйтеся до нашої освітньої спільноти!

Захід організовано доцентом кафедри філософії, соціології та політології Віталієм РАЗІЦЬКИМ

1.03.2024


Індивідуальний День вступника в Економіко-правовому ліцеї

м. Києва

29 лютого 2024 року став особливим для 11-го класу Економіко-правового ліцею! Доктор історичних наук, професор Любомир ГУБИЦЬКИЙ, провів дружню зустріч з майбутніми вступниками.

Що цікавило ?

Особливий інтерес до Державного торговельно-економічного університету та його факультетів. Освітні програми "Соціологія економічної діяльності" та "Політологія Міжнародних відносин".

Що дізналися ?

Професор Любомир ГУБИЦЬКИЙ поділився важливою інформацією про навчання, дав відповіді на всі питання та провів консультації щодо до реєстрації на Національний мультидисциплінарний тест (НМТ), який стартує 14 березня.

Запрошення на День відкритих дверей ДТЕУ!

Випускники отримали спеціальне запрошення на День відкритих дверей ДТЕУ, що відбудеться 2 березня 2024 року. Де їх чекають: екскурсії, знайомство з викладачами та студентами, інтерактивні презентації та відповіді на всі питання.

Готові до нового етапу?

Нехай ця зустріч стане поштовхом на шляху до успішного навчання та професійного розвитку! Старт великих можливостей - вам з нами!

29.02.2024


Індивідуальний день вступника у ДТЕУ

27 лютого в Уманському міському ліцеї №3 відбулася надзвичайно цікава зустріч з Оксаною ЯРОВОЮ, студенткою першого курсу, що навчається за освітньою програмою «Політологія міжнародних відносин» у Державному торговельно-економічному університеті!

Оксана поділилась своїми враженнями про навчання та розповіла  свій досвід вибору університету.

В ході зустрічі учні ліцею активно ділилися своїми запитаннями та цікавились аспектами вступу. Оксана відповіла на всі питання та надала важливі поради щодо вибору спеціальностей 054 «Соціологія» та 052 «Політологія»

«Я вважаю, що це була корисна інформація для майбутніх студентів. Рік тому я була на вашому місці і не завжди мала відповіді на свої питання. Я рада, що зараз навчаюсь на політології в ДТЕУ і хочу, щоб про нашу спеціальність дізналось якомога більше прогресивної молоді», - поділилась своїми думками студентка Оксана.

Такі інтерактивні та діалогові заходи сприяють покращенню профорієнтації молоді, допомагаючи їм зробити обдуманий вибір стосовно майбутньої освіти та кар'єри.

Бажаємо учням успіху на обраному шляху та вдячні Оксані за цікавий та корисний досвід, яким вона поділилась!

27.02.2024


 

День вступника у Державному торговельно-економічному університеті!

Сьогодні, 03 лютого 2024 року, вступники, які прийшли до нашого університету,  занурилися у світ знань та можливостей ДТЕУ, де доктор політичних наук, професор Фелікс БАРАНОВСЬКИЙ, провів  майстер-клас  та познайомив присутніх з освітніми програмами «Політологія міжнародних відносин» та «Соціологія економічної діяльності».

В рамках заходу вступники дізналися не тільки про можливості навчання у ДТЕУ на кафедрі філософії, соціології та політології, але й отримали важливу  інформацію про місця та посади працевлаштування випускників.

Наші майбутні фахівці отримають не лише глибокі знання, але й розумітимуть свої кар'єрні перспективи.

Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до нашої великої родини ДТЕУ! Разом ми будуємо світле майбутнє та розкриваємо потенціал кожного студента.


Зустріч зі студентами політологами!

Сьогодні кафедра філософії, соціології та політології мала можливість поспілкуватися з нашими талановитими студентами політологами в рамках зустрічі з завідувачем кафедри, гарантом освітньої програми та наставниками груп.

Основні питання обговорення включали:

  • Оцінку академічного прогресу студентів за перший семестр.
  • Улюблені предмети та теми, які викликали особливий інтерес.
  • Співпрацю з викладачами та колегами.
  • Перспективи професійного розвитку в галузі політології.

Студенти висловили свої погляди та ідеї, і ми спільно обговорили можливості для поліпшення навчального процесу та співпраці всієї академічної спільноти.

22.12.2023


 

Індивідуальний день вступника ДТЕУ!

18 грудня 2023 року відбувся індивідуальний день вступника ДТЕУ, організований професором кафедри філософії, соціології та політології, доктором політичних наук, професором Феліксом БАРАНОВСЬКИМ. У заході взяли участь учні 10-11 класів Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №207 з поглибленим вивченням англійської мови Деснянського району м. Київ.

Про що говорили:

Переваги навчання у престижному Державному торговельно-економічному університеті.

Вичерпна інформація про освітні програми кафедри: "Політологія міжнародних відносин" та "Соціологія економічної діяльності".

Чому варто відвідати індивідуальний день вступника:

  • Дізнайтеся, як отримати високоякісну освіту у Державному торговельно-економічному університеті.
  • Знайомство із викладачами та можливість обговорення питань що вас цікавлять.

Не пропустіть  унікальну можливість розширити свій горизонт та зробити перший  крок до омріяного університету!

Спостерігайте за нашими подальшими новинами та заходами!

18.12.2023


Майстер-клас «Соціологія: Що? Де? Навіщо?» в ДТЕУ!

Сьогодні День вступника в Державному торговельно-економічному університеті виявився корисним та цікавим!

Вступники  мали можливість долучитися до дружньої атмосфери нашого університету, та взяли участь у  майстер-класі «Соціологія: Що? Де? Навіщо?», який проводили Наталія КРОХМАЛЬ та Ольга ГОРПИНИЧ.

Вивчайте та розумійте важливі аспекти соціології в економічній сфері та дізнавайтеся, як вона може змінити ваше майбутнє!

На День вступника у ДТЕУ вас чекає:

  • Зустріч із висококваліфікованими викладачами.
  • Відповіді на всі питання про спеціальність.
  • Заглиблення в атмосферу нашого університету.

Нехай ваш вибір стане ще свідомішим та обдуманим!

Ловіть можливість змінити своє майбутнє разом з Державним торговельно-економічним університетом!

2.12.2023


Зустріч із стейкхолдером ОП "Диджитал соціологія"

28 листопада 2023 року студенти-соціологи  ОП "Диджитал соціологія" ОС магістр мали можливість поспілкуватися з доктором соціологічних наук,  професором та старшим науковим співробітником відділу соціальної експертизи Інституту соціології АН України Оленою КЛИМЕНКО.

Тема Зустрічі: "Робота соціолога – можливість маніпулювання даними".

Олена КЛИМЕНКО використовуючи конкретні соціологічні дослідження, ділиться прикладами з практики та розкриває поширені помилки в презентації даних.

Мета зустрічі розглянути механізми маніпуляції даними, аби майбутні соціологи були готові до викликів сучасності.

Питання та відповіді:

Олена Юріївна відкрила простір для обговорення майбутньої професії соціолога та відповіла на запитання щодо сучасних вимог до соціологів та соціології загалом.

Майбутні соціологи: освічені, відкриті для діалогу та свідомі про важливість етичного використання даних.

Ми завжди відкриті для нових знань та обговорень.


Індивідуальний день вступника ДТЕУ

23 листопада 2023 року кафедра філософії, соціології та політології Державного торговельно-економічного університету провела індивідуальний день вступника.

 Це був цікавий захід, де вступники мали унікальну можливість поспілкуватися з провідним фахівцем у галузі соціології, професором Наталією ШУСТ та магістром кафедри Микитою ОМЕЛЬЧЕНКО.

  • Дізналися про всі тонкощі освітнього процесу в ДТЕУ.
  • Поговорили про  студентські нишпорки та секрети успішного навчання.
  • Розглянули важливі деталі освітньої програми "Соціологія економічної діяльності".

Чекаємо на вас в аудиторіях ДТЕУ!

Не пропустіть свій шанс стати частиною динамічного та інноваційного середовища нашого університету. Разом з нами ви зможете розкрити свій потенціал та отримати якісну освіту у сфері соціології !

Обирайте свій шлях до успіху разом із ДТЕУ!

23.11.2023.


Зустріч із студентами ФМТП 1-го курсу 3 групи ОП "Політологія міжнародних відносин"

23 листопада 2023 р. відбулась зустріч із студентами 1-го курсу 3 групи факультету міжнародної торгівлі та права , що навчаються за освітньою програмою "Політологія міжнародних відносин"

Конструктивну бесіду  з нашими першокурсниками провели завідувач кафедри філософії, соціології та політології, професор Алла КРАВЧЕНКО та наставник академічної групи  професор Любомир ГУБИЦЬКИЙ.

Основні теми обговорення:

  • Успішність та темпи розвитку групи під час семестрового контролю.
  • Хвилювання та підготовка до першої екзаменаційної сесії.
  • Вибіркові дисципліни: інтереси та пріоритети освітньої програми.

Група продемонструвала високий рівень відповідальності та саморганізації, створивши інтерактивне бліц-опитування у чаті та голосування щодо вибору дисциплін.

Ми вдячні за активну участь та прагнення до спільного вдосконалення освітнього процесу!

23.11.2023


Індивідуальний День вступника в Державному торговельно-економічному університеті!

Сьогодні кафедра філософії, соціології та політології відкрила свої двері для майбутніх вступників, учнів 11-го класу Княжицького ліцею Броварської міської ради Броварського району Київської області.

Наші гості отримали унікальну можливість поспілкуватися з завідувачем кафедри, професором Аллою КРАВЧЕНКО та професором Любомиром ГУБИЦЬКИМ, дізналися більше про освітні програми "Соціологія економічної діяльності" та "Політологія міжнародних відносин".

Чекаємо наших майбутніх студентів в аудиторіях ДТЕУ!

Нехай цей день стане початком вашого шляху до омріяного університету!

16.11.2023


Зустріч студентів 3-го та 4-го курсу ФМТП з деканесою факультету і завідувачкою кафедри

Сьогодні студенти 3-го та 4-го курсу, що навчаються на освітній програмі "Політологія міжнародних відносин", зустрілись з деканесою факультету міжнародної торгівлі та права, Юлією ГОНЧАРОВОЮ, та завідувачкою кафедри філософії, соціології та політології, Аллою КРАВЧЕНКО

Обговорити ключові питання щодо навчального процесу. Важливий обмін ідеями відбувся щодо підготовки до сесії та перспектив майбутнього навчання в магістратурі.

Дякуємо Юлії ГОНЧАРОВІЙ  за відданість студентам та зацікавленість у їхньому розвитку

Разом ми будуємо майбутнє освіти, де кожен голос важливий!

13.11.2023


День вступника у Державному торговельно-економічному університеті

4 листопада 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті відбувся День вступника.

Майстер-клас "Політологи міжнародних відносин як драйвери повоєнної відбудови" провела кандидат політичних наук,  доцент Ірина ПРОКОПЧУК. Вона поділилася своїм багаторічним досвідом у сфері політології та міжнародних відносин, надихаючи молодь на успішну кар'єру.

Захоплюючу екскурсію  нашим університетом провів  доцент Сергій ГУДКОВ. Вступники мали можливість познайомитись з  нашим навчальним закладом та його інфраструктурою.

Неабиякий інтерес вступників викликала фахова підготовка та можливості кар'єри політолога та соціолога. Ми віримо, що наші майбутні студенти творитимуть історію та внесуть вагомий внесок у суспільні та міжнародні справи.

Дякуємо всім, хто прийшов та долучився до нашого Дня вступника!

Найближчим часом ми плануємо ще багато цікавих заходів, тож слідкуйте за нашими новинами.

4.11.2023


Зустріч зі студентами ФМТП 1 курсу 3 групи (ОП Політологія міжнародних відносин)

27 жовтня 2023 року, відбулася зустріч зі студентами ФМТП 1 курсу 3 групи (ОП Політологія міжнародних відносин) на якій були присутні завідувач кафедри, професор  Алла КРАВЧЕНКО та наставник групи  професор Любомир ГУБИЦЬКИЙ.

Обговорили безліч актуальних питань, що стосуються  студентського життя, побуту та комунікацій з керівництвом.

Присутні обмінялися думками, ідеями та планами щодо поліпшення студентського академічного середовища.

Спільна робота студентів та викладачів завжди приводить до позитивних змін, і ми плануємо надалі активно співпрацювати над вирішенням важливих питань.

Разом ми здатні на багато, і  готові долати нові виклики разом!

27.10.2023


"Війна ідентичностей, шлях до перемоги – історична правда"

19 жовтня у нашому університеті відбулась цікава подія, зустріч з кандидатом історичних наук, директором громадської організації «Центр стратегічних розробок»  Андрієм Ніцоєм.

Університет – це не лише навчання, це  можливість зустрічати цікавих спікерів і вчитися  чогось нового та важливого!

Заряд позитивного настрою, захоплюючі обговорення, активні питання і незабутні враження – ось що ми отримали після цього заходу!

Рухайтесь вперед разом з нами!

19.10.2023


Онлайн зустріч магістрів-соціологів з проектним менеджером ГО "Східноукраїнський центр громадських ініціатив" Аліною Сергою

6 жовтня 2023 року відбулася цікава та корисна онлайн зустріч наших студентів 4 курсу бакалаврату та магістрів-соціологів з проектним менеджером ГО "Східноукраїнський центр громадських ініціатив" - Аліною Сергою!

Студенти мали можливість задати питання про роль соціологів в проектах центру та поспілкуватися з практикуючим соціологом на важливі теми для українського суспільства.

Східноукраїнський центр громадських ініціатив - це неурядова правозахисна організація, яка працює над відновленням справедливості та миру в Україні. Вони здійснюють документування порушень прав людини, надають правову допомогу постраждалим та стимулюють суспільний діалог з питань, важливих для подолання наслідків війни.

Дізнайтеся більше про роботу цієї організації за посиланням: https://totalaction.org.ua/

Ми вдячні ГО "Східноукраїнський центр громадських ініціатив" за можливість такої цікавої зустрічі, і віримо, що спільна робота соціологів та правозахисників важлива для розвитку нашого суспільства та побудови справедливого майбутнього.

Долучайтеся до нас і беріть активну участь у важливих суспільних ініціативах!

6.10.23


День вступника у Державному торговельно-економічному університеті!

7 жовтня 2023 року став продуктивним днем для всіх, хто мріє про навчання у Державному торговельно-економічному університеті.

Наша команда рада мати можливість відповісти на всі ваші питання та поділитися корисною інформацією, яка цікавить вас, майбутніх студентів!

Майстер-клас від Наталії КРОХМАЛЬ та Ольги ГОРПИНИЧ:

Дізнавайтеся більше про унікальні освітні програми, які ми пропонуємо:

"Соціологія економічної діяльності" - де ви зможете розкрити та розвинути свій аналітичний потенціал та долучитись  до розбудови держави, отримавши унікальні знання та навички.

"Політологія міжнародних відносин" - для тих, хто прагне розуміти сучасну політичну картину світу та брати участь у формуванні майбутнього.

Приходьте і долучайтеся до нашої університетської спільноти!

Не втратьте свій шанс отримати інформацію від професіоналів та відкрити для себе світ знань та можливостей, які вам пропонує Державний торговельно-економічний університет!


Індивідуальний день вступника

5 жовтня відбувся індивідуальний день вступника, організований доцентом кафедри філософії, соціології та політології, кандидатом філософських наук, доцентом Наталією КРОХМАЛЬ для учнів 11А та 11Б класів Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №189 з поглибленим вивченням англійської та німецької мов Деснянського району м. Києва.

Участь у заході взяли 29 обдарованих учнів, і це була чудова нагода для них ознайомитися з можливостями навчання на кафедрі філософії, соціології та політології ДТЕУ. На цій зустрічі вони отримали вичерпну інформацію про актуальні та сучасні  спеціальності:

  • Соціологія (ОП «Соціологія економічної діяльності»)
  • Політологія (ОП «Політологія міжнародних відносин»)

На зустрічі, учні дізнались про переваги кожної спеціальності, перспективи розвитку кар'єри після отримання відповідної освіти та отримали всю необхідну інформацію щодо процесу вступу до Державного торговельно-економічного університету.

Учасники заходу були запрошені на Дні вступника ДТЕУ, де вони зможуть ще детальніше познайомитися із навчальним процесом та атмосферою університету.

Бажаєте дізнатися більше? Приєднуйтесь до нас на Дні вступника!

5.10.2023


День вступника у Державному торговельно-економічному університеті

Завжди з  нетерпінням зустрічаємо вступників у Державному торговельно-економічному університеті. Незабаром розпочнеться вступна кампанія

Ми розуміємо, як важливо для вас обрати найкращий університет для здобуття якісної освіти і створення  майбутньої кар'єри.

ДТЕУ - це освітній заклад, який відкриває безліч можливостей для вашого професійного зростання та особистого розвитку.

Залишайтесь з нами та долучайтесь до вступної кампанії ДТЕУ, щоб дізнатися більше про умови вступу, дати вступних випробувань та багато іншого! Слідкуйте за нашими сторінками у соціальних мережах та офіційним веб-сайтом knute.edu.ua - https://knute.edu.ua/fmtp

Не пропустіть можливість приєднатися до  академічної родини ДТЕУ!

 ДТЕУ  - це безліч перспектив та успішних шляхів у майбутньому.

З нетерпінням чекаємо на вас, вступники!

knute.edu.ua (https://knute.edu.ua/fmtp)

24.06.2023


Підсумкова зустріч наставників академічних груп кафедри філософії, соціології та політології

Сьогодні ми хочемо поділитися з результатами, які були досягнуті у роботі зі студентами протягом навчального року на кафедрі філософії, соціології та політології.

Цей навчальний рік був часом незліченних досягнень та цікавих досліджень, завдяки невтомній праці наших талановитих студентів та їхніх відданих наставників. Захоплююча енергія та зацікавленість в наших академічних групах стали справжньою силою, яка сприяла навчанню та розвитку.

Протягом року студенти кафедри філософії, соціології та політології досліджували різноманітні теми, проводили власні наукові роботи та активно долучалися до дискусійних груп. Вони проявили високу самостійність, критичне мислення та здатність до колективної роботи. Завдяки цьому вони досягли вражаючих результатів у своїх студентських проектах, конференціях та публікаціях. Студенти 2 го курсу 5 групи спеціальності ''Соціологія" були номіновані на звання "Краща група факультету".

Кафедра філософії, соціології та політології також пишається своїми наставниками, які з великим захопленням та відданістю підтримували студентів протягом року. Ваша професійна експертиза, наставницькі якості та вміння надихати і підтримувати студентів заслуговують на найвищу похвалу.

Безумовно, навчальний рік був повним викликів, але наші студенти та наставники показали велику стійкість та витримку. Вони зіткнулися з новими ідеями, викликами суспільства та складними дослідницькими завданнями, доводячи, що мають потенціал стати лідерами у своїх галузях.

Ми хочемо висловити щиру вдячність нашим студентам за їхній наполегливий труд та захоплення навчанням.

Дякуємо також нашим наставникам за їхню віддану працю та незмінну підтримку. Ви вкладаєте серце і душу у формування майбутньої генерації дослідників соціологів та політологів.

Нехай наступний навчальний рік принесе ще більше успіхів, досліджень та взаєморозуміння. Разом ми будуємо незабутні академічні спогади та рухаємося вперед до нових досягнень.

23.06.2023


День вступника у Державному торговельно-економічному університеті

День вступника у Державному торговельно-економічному університеті - це  освітні програми ДТЕУ, незабутні екскурсії університетом, знайомство з викладачами та студентами, цікаві майстер-класи, огляд навчальних аудиторій та кампусу університету:

* це побачити все на власні очі та вступити на омріяну спеціальність. 
* це  перший крок до своєї мрії.
Обрай  правильний шлях  професійної кар’єри!

10.06.2023


Зустріч із стейкхолдером

Зустріч із стейкхолдером, провідним фахівцем-практиком, кандидатом математичних наук, доктором філософії, доцентом кафедри теоретичної фізики КНУ ім. Тараса Шевченка Шаповаловим Владиславом Юрійовичем.  На зустрічі були присутні викладачі кафедри, аспіранти спеціальностей «Філософія», «Політологія», «Міжнародна економіка». Зустріч розпочалася зі вступного слова д.ф.н., професора кафедри філософії, соціології та політології Морозова АЮ., який представив аудиторії запрошеного гостя та ввів присутніх у загальне коло проблем метафізики та її актуальності для філософського дискурсу ХХІ ст.  Шаповалов Владислав Юрійович представив  доповідь-презентацію на тему «Метафізична проблема ментального сущого як теоретичне підгрунтя сучасної філософії штучного інтелекту». Доповідь торкалася між-дисциплінарних питань на стику філософії пізнання, філософії науки, математики і кібернетики, і природно викликала жваве обговорення, у якому взяли викладачі та аспіранти. Підсумки зустрічі підвела завідувач кафедри, д.ф.н., професор Кравченко Алла Анатоліївна, зазначивши плідність подібних дискусій як для наукової роботи, так і з точки зору обміну досвідом і співпраці між науковцями ДТЕУ та КНУ ім. Тараса Шевченка.

22.05.2023


Виховний захід  до Дня пам ’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Учасники заходу повернулися в далекий 1944 рік, коли в Середню Азію з Криму був відправлений перший ешелон кримських татар і прозвучало страшне слово «депортація», яка скалічила багато людських доль, забрала сотні життів  корінного населення Криму. Багато сімей було розлучено назавжди.

Сьогодні кожен українець розділяє з кримськотатарським народом  біль від трагедії 18 травня 1944 року. Ця дата нагадує, що можна злочинно відібрати в народу його землю, та неможливо відібрати в народу його дух і волю.

Про трагічні сторінки нашої історії від кваліфікованих дослідників кафедри, кандидатів історичних наук: Наталії ГУСЄВОЇ, Олени КРАСІЛЬНІКОВОЇ та Ірини КИЗИМЕНКО.

Цікавитесь історією та хочете дізнаватись багато нового, запрошуємо на наші тематичні заходи.

19.05.2023


Зустріч зі студентами 4-го курсу спеціальності 052 «Соціологія»

Дуже швидко промайнули 4 роки непростого студентського життя в умовах пандемії та війни, на часі підготовка до захисту бакалаврської дипломної роботи та перспективи вступу у магістратуру за освітньою програмою «Діджитал соціологія». 

Отримання магістерської освіти демонструє високий рівень академічних здібностей та показує здатність до глибокого аналізу інформації, самостійного мислення та дослідницької роботи. Це може бути важливим критерієм при вступі на посади з високими вимогами та в конкурентному середовищі.

Вибір вступу до магістратури є вагомим кроком у поглибленому вивченні обраної галузі, розширенні кар'єрних можливостей і здобутті нових знань, які можуть бути використані для створення значущого внеску у світ соціології та суспільних наук.

Бажаємо нашим студентам досягти поставлених цілей та реалізувати себе на обраному шляху.

09.05.2023


Індивідуальний день вступника

Сьогодні учні шкіл Чернігова, Полтави, Рівного, Житомира, Ізмаїлу, Кривого Рогу, Києва та Київської області відвідали Індивідуальний День Вступника в Державному Торговельно-Економічному Університеті, щоб дізнатися більше по спеціальності 052"Політологія" та 054"Соціологія". 
Викладачі кафедри філософії, соціології та політології розповіли майбутнім вступникам та їх батькам про нові освітні програми, активну участь студентів у наукових, мистецьких та спортивних заходах, а також їх досягнення. Вступники мали можливість задати запитання щодо навчання в університеті, організації дозвілля та проживання в гуртожитках. 
Якщо  хочеш дізнатися більше про наш університет, зустрітися з викладачами та представниками приймальної комісії, то пиши нам на kfs@knute.edu.ua. 
Не забудь, що зустріч може відбутись як в офлайн, так і в онлайн форматі. Чекаємо на тебе!


Політологи vs Соціологи: конкуренти чи колеги?

Цим питанням ми задалися на нашому лекторії ДТЕУ.

Соціологи без політологів ризикують ніколи не впливати на суспільні тенденції (і, що гріха таїти, залишаться без багатьох вигідних замовлень).

Політологи без соціологів – наче сліпі кошенята, змушені будувати стратегії тільки на припущеннях (і через це постійно факапити).

Тож дійшли висновку, що політологи та соціологи разом – то любов і плідний союз.

Хочете дізнатися, чому, на думку політологів та соціологів, Гаррі Поттер переміг Волдеморта?

Слідкуйте за нашими заходами!


Вітаємо майбутніх студентів!

Вступники з Кривого Рогу, Херсона, Києва, Стрия, Житомира, Борисполя та інших куточків України відвідали індивідуальний День вступника у Державному торговельно-економічному університеті, щоб дізнатися більше про спеціальності 052 «Політологія» та 054 «Соціологія».

Викладачі розповіли про нові освітні програми, а також про активну участь студентів у мистецьких заходах та спортивних змаганнях.

Майбутні вступники задавали багато питань та проявляли цікавість до нашого університету. Ми віримо, що ДТЕУ допоможе їм здобути гідну освіту та реалізувати свій потенціал.

Майбутні студенти, будемо раді бачити вас в нашій великій родині! Ми чекаємо на нові зустрічі та бажаємо успіхів у навчанні! #ДТЕУ #Політологія #Соціологія #Університет #Освіта #Студентство #Успіхи #ДеньГостинності #AbiTUReinti


Екскурсії в ДТЕУ

Відбувся незабутній День вступника у Державному торговельно-економічному університеті! Ми були раді вітати студентів та дізнаватись про їхні враження від студентського життя. Наші представники студентства поділилися своїм досвідом вступу та розповіли про важливі моменти у студентському житті.

Особливо цікавими були майстер-класи від професійних викладачів та екскурсії університетом. Наші найкращі екскурсоводи з кафедри філософії, соціології та політології Світлана Радченко та Світлана Казмірчук провели незабутню екскурсію, показавши найкрасивіші місця нашого університету.

Ми впевнені, що корисна інформація про наші освітні програми та спеціальності допоможуть тобі з вектором вибору майбутньої професії! Приєднуйся до нашої сім'ї та стань частиною найкращої освітньої спільноти в країні! Долучайся до Державного торговельно-економічного університету вже сьогодні!


 

Майстер клас з політології

Навіть ранкова повітряна тривога не завадила ДТЕУ познайомити майбутніх абітурієнтів з Університетом.

Знаєте, що з нашого досвіду проведення майстер-класів в рамках Днів відкритих дверей змінилося за цей рік? Усе більше молоді задається питанням, чим саме можуть бути корисними Україні. І при виборі спеціальності мотивуються відповіддю саме на це запитання.

Так от, вибір освітньої програми «Політологія міжнародних відносин» в ДТЕУ – це можливість безпосередньо вплинути як на політичне майбутнє нашої країни, так і на її позиції на міжнародній арені. Адже піар і адвокація національних інтересів – це до нас.


Виховні зустрічі з куратором – ефективна форма взаємодії між студентами та викладачами на кафедрі філософії, соціології та політології

Дні та тижні навчального семестру у воєнний час промайнули  надзвичайно стрімко і вже настав той момент коли необхідно підводити  підсумки результатів навчання. 27 грудня 2022 року Любомир Володимирович Губицький провів зустріч зі своїми підопічними студентами  3 курсу 5 групи, що навчаються за освітньою програмою «Політологія міжнародних відносин» на факультеті міжнародної торгівлі та права. Подолано всі виклики складного навчального процесу 2022 , попереду Новий рік 2023 і віра в перемогу!

Обговорили життя і навчання в умовах воєнного часу, правила безпеки  під час повітряної тривоги та висловили щирі слова вдячності за високий професіоналізм викладачів кафедрі філософії, соціології та політології та цікаве навчання в ДТЕУ.

З вірою в ЗСУ та взаємними теплими і щирими побажаннями, надією та оптимізмом з Новим роком та Різдвом Христовим!


Зустріч зі студентами 4-го курсу спеціальності 052 «Соціологія»

Між перебоями електропостачання, труднощами з інтернетом, повітряною тривогою, та з величезною вірою в ЗСУ, 23 грудня 2022 року,  кафедра філософії, соціології та політології провела зустріч зі студентами 4-го курсу, майбутніми випускниками бакалаврами  2023.

Приємно поспілкуватися з дорослими , розумними студентами, які чотири роки тому поповнили родину ДТЕУ і обрали освітню програму «Соціологія економічної діяльності». Обговорено багато питань: складнощі навчального процесу в умовах війни, якість успішності за семестр, особливості освітньої програми,  практика та майбутній омріяний диплом. Попереду ще багато справ, серед яких важливе значення має вступ у магістратуру.

Бажаємо нашим талановитим студентам досягти поставлених цілей, реалізувати себе, сягнути досі непідкорених вершин, нехай здобуті знання у нашому університеті  допоможуть піднятися на значно вищий якісний рівень.

Щасливого Нового року!


Спілкування викладачів кафедри з учнями 11 класів шкіл та ліцеїв України

3 грудня 2022 року в межах загальноуніверситетського «Дня відкритих дверей» професором кафедри філософії, соціології та політології Барановським Ф. В. та доцентом тієї ж кафедри Боровською Л.О. була проведена профорієнтаційна робота з учнями 11 класів шкіл та ліцеїв України. Зустріч з майбутніми абітурієнтами проходила онлайн і на ній були присутні учні випускних класів Ніжинської СШ № 1, Київської СШ № 88, Бориспільської СШ № 4, Житомирських ліцеїв № 21 та № 24, Харківського ліцею № 3 та інших навчальних закладів України.

На зустрічі були презентовані спеціальності 054 «Соціологія» ОП «Соціологія економічної діяльності» та 052 «Політологія» ОП «Політологія міжнародних відносин». У доступній формі присутніх було поінформовано про те, де знайти важливу інформацію для вступу в ДТЕУ, ознайомлено з перевагами спеціальностей політологія і соціологія та кар’єрними перспективами майбутніх фахівців, а також з роботою університету в цілому й кращими університетськими традиціями. Зацікавлені школярі отримали відповіді на актуальні для них питання.


СОЦІОЛОГІЯ ЯК НАУКА, ПРОФЕСІЯ ТА СПЕЦІАЛЬНІСТЬ: ДУМКИ І ПОГЛЯДИ ФАХІВЦІВ-СОЦІОЛОГІВ, ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 054 «СОЦІОЛОГІЯ»

Цікаві зустрічі зі спеціалістами в галузі соціології в Державному торговельно-економічному університеті продовжуються: черговий корисний   майстер-клас «Професія-соціолог» від професора кафедри філософії, соціології та політології доктора соціологічних наук Мирослави Павлівни Кухти.

«Соціолог має бути активним, він повинен бути публічним – перебувати у гущі подій, звертатися до суспільства, аби знати закономірності суспільного функціонування чи життя і правильно вибирати модель його майбутнього», - зазначила Кухта М.П.

Навчання за освітньою програмою  «Соціологія економічної діяльності» в Державному торговельно-економічному університеті є комплексним, системним, ґрунтовним і таким, що дає можливість реалізувати теоретичні знання у практичній діяльності. Кваліфіковані викладачі працюють зі студентами у сучасному діалоговому стилі, що сприяє становленню фахівців-соціологів як справжніх соціальних аналітиків.


Засідання групи забезпечення спеціальності 033 «Філософія» третього рівня вищої освіти.

​21 листопада 2022 року відбулось засідання групи забезпечення спеціальності 033 «Філософія» третього рівня вищої освіти. На засіданні обговорювались питання організації наукової та навчальної роботи аспірантів першого року навчання.

Гарант спеціальності Алла Кравченко ознайомила аспірантів з переліком вибіркових компонент, їх презентаціями та акцентувала увагу на тому, чим може бути корисною кожна дисципліна для проведення наукових досліджень, відповідно до обраних наукових тем. Аспіранти першого року навчання Ігор Кивлюк, Павло Облап, Ярослав Сегень висловили свої побажання щодо вибору дисциплін для включення в план навчальної роботи аспіранта. Вони підкреслили, що вибір дисциплін є достатнім, а їх тематика відповідає дослідницьким інтересам молодих науковців. Наукові керівники підтримали вибір аспірантів.

Професор кафедри Микола Ліпін зорієнтував аспірантів щодо алгоритму подальшої наукової роботи, зазначивши, що їх перший науковий доробок – тези виступів на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Соціокультурні трансформації та геополітичні виклики в умовах багатополярного світу» вийдуть друком вже за два дні. Вітаємо з першими кроками в науці!


Зустріч зі студентами 2 курсу 4 групи ФМТП

Виховна робота на кафедрі філософії, соціології та політології реалізується шляхом індивідуальної роботи викладачів зі студентами, де у процесі спільного діалогу з завідувачем кафедри, наставником вирішуються важливі питання навчального процесу в цей нелегкий для країни час.

Напередодні початку сесії та захисту курсових робіт відбулась зустріч зі студентами 2 курсу 4 групи ФМТП, що навчаються за освітньою програмою «Політологія міжнародних відносин».

Були обговорені нагальні питання безпеки на сесії,  та що ж робити, коли на екзамені зникає світло, думки і  враження  студентів від семестру, а найважливіше – це підтримка один одного.

За 9 місяців війни ми звикли знаходити вихід із найскладніших ситуацій, тож і цього разу неодмінно впораємося. Так, усім важко, але ми знаємо заради чого. Освічена молодь — гарантія успішності нашої держави.

Переможемо разом!


Профорієнтаційна робота кафедри філософії, соціології та політології до Вступної кампанії 2023!

9 листопада 2022 року доцент кафедри філософії, соціології та політології ФМТП Горпинич О.В. провела профорієнтаційну роботу серед випускників колегіуму «Елінт»  міста Запоріжжя.

 На онлайн-зустрічі була представлена презентація кафедри по спеціальностях 054 «Соціологія» та 052 «Політологія». Майбутні абітурієнти за посередництва відеоматеріалів ознайомилися з перевагами та можливостями навчання в ДТЕУ,  із матеріальною базою університету, отримали відповіді на актуальні питання щодо освітніх програм, спеціальностей та спеціалізацій та особливостей приймальної кампанії 2023 р.

З радістю чекаємо нових студентів з міста Запоріжжя у сім'ї ДТЕУ! 

Переможемо разом!


 

Соціолог – сучасна та унікальна професія

10 листопада 2022 року кафедра філософії, соціології та політології організувала зустріч студентів соціологів 4 курсу з молодим фахівцем соціологом Анною Демченко.

Ганна з 2015 по 2020 роки працювала в GfK Ukraine на різних посадах. З 2017 р. робила в віділлі медіа досліджень на посаді асистента менеджера медіа досліджень. З 2021 року вона відкрила свій власний бізнес та працює незалежно як фоп по організації проведення соціологічних досліджень. Її компанія співпрацює з такими провідними організаціями як КМІС, Фактум груп, ІНФО САПІЕНС, Нью Імідж та іншими.

Ганна поділилася своїм досвідом роботи у соціологічних дослідженнях, розповіла як і де сьогодні затребуваний спеціаліст-соціолог. Як знайти перше робоче місце випускнику-соціологу та які вимоги роботодавців сьогодні до співробітників.

Студенти мали змогу задати питання, які їх цікавлять, та отримати фахові відповіді експерта. Бесіда була дуже цікава та корисна майбутнім соціологам.


Студентський круглий стіл «Україна у світовому геополітичному просторі»

16 листопада кафедра філософії, соціології та політології ДТЕУ провела студентський круглий стіл «Україна у світовому геополітичному просторі».

Разом зі студентами та викладачами обговорили роль України в сучасному геополітичному просторі та становленні нової архітектури справедливості.

Який трибунал чекає російських воєнних злочинців, зокрема, пропагандистів❓

Як покарати якомога більше винних у міжнародних злочинах: від натхненників до виконавців❓

Чи відбудеться реформування ООН та чи залежить це від України❓

Шукали відповідь, дискутували, пропонували варіанти.

Дякуємо кожному, хто долучився. Свідома нація - шлях до перемоги


День вступника в умовах offline у Державному торговельно-економічному університеті 5 листопада 2022!

Кафедра  філософії, соціології та політології презентує майстер-класи для майбутніх студентів ОП «Політологія міжнародних відносин» і «Соціологія економічної діяльності». Цікавий майстер – клас про людяність, про перспективи, про неймовірний час великих змін, про креативність в політиці, про прагматизм і творчість - про все це розповіли викладачі кафедри доценти  Міщенко А.М. та Воробйова Г.Ю.

Запрошуємо на освітні програми «Політологія міжнародних відносин» та «Соціологія економічної діяльності»! Чекаємо на нові зустрічі з майбутніми політологами та соціологами!

Працюємо згуртовано, переможемо!


Випускний клас Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 202 м. Києва у гостях на кафедрі філософії, соціології та політології

Кафедра філософії, соціології та політології  активно проводить профорієнтаційну роботу до Вступної кампанії 2023!

5 листопада 2022 на День вступника Державного торговельно-економічного університету ми запросили випускний клас Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 202 з поглибленим вивченням природничо-математичних наук Деснянського району міста Києва.

Дні відкритих дверей у ДТЕУ – це чудова нагода особисто  отримати безцінну інформацію з перших вуст!

Майбутні абітурієнти поспілкувалися в дружній атмосфері з завідувачем кафедри проф. Кравченко А.А.  та викладачами кафедри, зокрема доц. Кизименко І.О.  та отримали грунтовні  відповіді на всі питання щодо умов навчання, освітніх програм «Соціологія економічної діяльності» і «Політологія міжнародних відносин» та  відвідали віртуальну  екскурсію університетом.

Навіть у найскрутніші часи родина ДТЕУ – це один злагоджений, ефективний механізм. Переможемо разом!


Профорієнтаційна робота серед абітурієнтів Центру довузівської підготовки

27 жовтня 2022 року доцент кафедри філософії, соціології та політології ФМТП Литвин Н.М. провела на платформі Zoom профорієнтаційну роботу серед абітурієнтів Центру довузівської підготовки. У процесі цієї роботи була представлена презентація кафедри по спеціальностях 054 «Соціологія» та 052 «Політологія міжнародних відносин». Також була показана коротенька онлайн-екскурсія по університету та представлені всі інформаційні документи по даних спеціальностях. На цій зустрічі викладач надала детальну інформацію про вступні іспити на спеціальності 054 «Соціологія» та 052 «Політологія міжнародних відносин», а також розповіла про майбутні фахові професії, які є досить актуальними на сьогоднішній день.


Студентський круглий стіл «Соціологія торгівлі та брендингу»

18 жовтня 2022 року в дружній та творчій атмосфері кафедра філософії, соціології та політології разом з кафедрою маркетингу Державного торговельно-економічного університету провели спільний студентський круглий стіл на тему: «Соціологія торгівлі та брендингу» у режимі онлайн.

В роботі круглого столу під керівництвом професора Шуст Наталії та доцента Федоришиної Ірини взяли участь студенти, викладачі та аспіранти університету.

Під час заходу обговорювались питання споживацької поведінки населення, особливості соціології торгівлі та брендингу. Були розглянуті питання соціальної ролі бренду, бренд-поведінки цільової аудиторії воєнного періоду.

Великий інтерес та зацікавленість учасників круглого столу викликали доповіді завідувача кафедри світової економіки Дугінець Ганни, доцента кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Гуржій Анни, професора кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Сидоренко Олени. Активну участь в обговоренні брали кандидат економічних наук Янковець Тетяна, здобувачі вищої освіти, аспіранти: Кравчук Валентина, Кибець Єлізавета, Лагода Дар’я, Малій Марія, Медведєва Катерина, Павлик Соломія, Попадін Владислав, Шаєва Анастісія, Шоломіцька Ксенія. 


День гостинності ДТЕУ в Дрогобичі

17 жовтня 2022 р.  кафедра філософії, соціології та політології, яку представляв Губицький  Любомир Володимирович, провела День гостинності ДТЕУ в Ліцеї №3 імені В'ячеслава Чорновола міста Дрогобич, поміж сигналами повітряної тривоги.  Серед учнів обох випускових класів зацікавлення викликали спеціальності факультету міжнародної торгівлі та права, зокрема, політології міжнародних відносин та соціологія економічної діяльності. Слухачі за посередництва презентацій та відеоматеріалів ознайомилися із матеріальною базою університету, отримали відповіді на актуальні питання щодо освітніх програм, спеціальностей та спеціалізацій та особливостей приймальної кампанії 2023 р. З радістю чекаємо нових студентів з міста Дрогобич у сім'ї ДТЕУ! Ми сильні - коли ми разом!



Зустріч студентів соціологів з провідним фахівцем у галузі соціології

26 вересня 2022 року на базі кафедри філософії, соціології та політології факультету міжнародної торгівлі та права відбувся виступ провідного фахівця, відомого науковця у галузі соціології, доктора соціологічних наук, професора, старшого наукового співробітника відділу соціальної експертизи Інституту соціології НАН України, заступника начальника відділу моніторингу та соціальних досліджень відокремленого підрозділу Асоціації Triangle Generation Humanitaire Ukraine Клименко Олени Юріївни.

Тематика виступу «Основні питання початківців щодо участі у грантових конкурсах» зустріла жвавий відгук з боку студентів спеціальності «Соціологія». Під час виступу обговорювалися важливі питання: хто такий грантодавець, бенефіціар, з чого починати роботу, які  помилки частіше роблять початківці, як на виграш в конкурсі впливає соціологічна освіта та багато інших.

Студенти мали змогу задати питання, які їх цікавлять, та отримати фахові відповіді експерта. Бесіда була дуже цікава та корисна майбутнім соціологам.


Зустріч студентів соціологів з Головою громадської організації «Міжнародний центр неформальної освіти»

22 вересня 2022 року на базі кафедри філософії, соціології та політології факультету міжнародної торгівлі та права відбулася зустріч студентів соціологів 4 курсу й Голови та засновника громадської організації «Міжнародний центр неформальної освіти», кандидата філософських наук Москаленко Лариси Миколаївни.

Основною темою зустрічі було обговорення  питань працевлаштування випускників спеціальності "Соціологія" в умовах сьогодення. Під час виступу обговорювалися важливі питання навчання в онлайн форматі, перспективи подальшого освітнього, професійного розвитку, життєвої самореалізації студентів. Розглядалися соціологічні дослідження які проводяться громадською організацію з теми працевлаштування молоді.

Студенти соціологи представили на розсуд експерта власне дослідження «Структура працевлаштування студентів-випускників спеціальності «Соціологія», а також взяли участь як респонденти у Всеукраїнському опитуванні «Проблеми працевлаштування молоді в умовах війни».

Тематика зустрічі зустріла жвавий відгук з боку студентів спеціальності «Соціологія». Студенти мали змогу задати питання, які їх цікавлять, та отримати фахові відповіді спеціаліста, долучитися до соціологічного дослідження, а також виступити в ролі експертів.


Поміж сигналів тривоги в ДТЕУ відбувся День відкритих дверей

20 серпня 2022 р. в ДТЕУ поміж сигналами тривоги відбувся День відкритих дверей.  Серед майбутніх абітурієнтів зацікавлення викликають спеціальності факультету міжнародної торгівлі та права, зокрема, політологія міжнародних відносин та соціологія економічної діяльності. Відвідувачі мали нагоду ознайомитися із матеріальною базою університету, отримали відповіді на актуальні питання щодо освітніх програм, спеціальностей та спеціалізацій та щодо здійснення приймальної кампанії. З радістю чекаємо нових студентів у сім'ї ДТЕУ!


ДТЕУ відкрив свої двері для майбутніх вступників

30 липня у рамках Дня працівників торгівлі ДТЕУ відкрив свої двері для майбутніх вступників. Наближається час подачі документів в університет та отримання бажаного статусу студента.

Особливістю цього дня відкритих дверей була можливість разом  створювати електронний кабінет вступника та подавати електронні заяви на вступ до найкращого університету.

Вступники отримали відповіді  на запитання щодо вступу, побували на  екскурсії університетом, а найголовніше – мали можливість обрати майбутню спеціальність та освітню програму.

Готуємось відновлювати та розвивати рідну країну разом! Все буде Україна


Сьогодні двері ДТЕУ знову відкриті для абітурієнтів.

Наша кафедра презентує майстер-класи для майбутніх студентів ОП «Політологія міжнародних відносин» і «Соціологія економічної діяльності».

Вважаємо, що за міждисциплінарністю та унікальністю — майбутнє України.

Обговорили не лише переваги спеціальностей, а й останні суспільно-політичні новини. То що ж нам чекати після відставки Бориса Джонсона та чому в нашому суспільстві так люблять харизматичних лідерів?

Відповіді шукатимемо в осінньому семестрі в рідному ДТЕУ. Запрошуємо!


Сьогодні в ДТЕУ — День відкритих дверей!

Війна війною, а країні дуже потрібні молоді, амбітні, освічені й пасіонарні фахівці. Тож сьогодні наша кафедральна команда презентувала дві освітні програми: «Політологія міжнародних відносин» та «Соціологія економічної діяльності». Поговорили про предмети, конкурентні переваги та очікування. А ще — трохи пограли, вгадуючи політиків на архівних фото. 

Ласкаво просимо в ДТЕУ!


 

Зустріч з абітурієнтами в рамках проведення Днів гостинності в ДТЕУ

11 червня 2022 р. в ДТЕУ відбувся День відкритих дверей.  Серед майбутніх абітурієнтів зацікавлення викликають спеціальності факультету міжнародної торгівлі та права, зокрема, політологія міжнародних відносин та соціологія економічної діяльності. Відвідувачі мали нагоду ознайомитися із матеріальною базою університету, отримали відповіді на актуальні питання щодо освітніх програм, спеціальностей та спеціалізацій та щодо здійснення приймальної кампанії.

З радістю чекаємо нових студентів у сім'ї ДТЕУ!


День гостинності на кафедрі філософії, соціології та політології ДТЕУ

21 травня 2022 р. кафедра філософії, соціології та політології факультету міжнародної торгівлі та права Державного торговельно-економічного університету організувала День гостинності, до якого долучилися представники випускних класів ліцеїв №3 та №16 м.Дрогобича. У Дні гостинності брали участь завідувач кафедри філософії, соціології та політології професор, д.філос.наук А.А.Кравченко, професор, д.соціол.наук М.П.Кухта, доцент, канд.політ.наук А.М.Міщенко, доцент, канд.іст.наук І.О.Кизименко, доцент, д.іст.наук Л.В.Губицький. Інформація щодо спеціальностей «Політологія міжнародних відносин» та «Соціологія економічної діяльності» викликала жваве обговорення. Майбутніх вступників цікавили питання, пов’язані з розміром оплати за навчання, умов проживання у гуртожитках, розвитку спорту.


День відкритих дверей у Державному торговельно-економічному університеті

5 лютого 2022 року відбувся День відкритих дверей у Державному торговельно-економічному університеті.

У сучасних реаліях життя своєчасний і обґрунтований вибір молоддю професії, навчального закладу, набуває все більшого економічного і соціального значення. Кафедра філософії, соціології та політології  щомісяця проводить зустрічі з  абітурієнтами та знайомить їх з випусковими спеціальностями: 054 «Соціологія» (спеціалізація «Соціологія економічної діяльності») та 052 «Політологія» (спеціалізація «Політологія міжнародних відносин»).

Сьогодні майбутні студенти мали можливість відвідати offline - екскурсію університетом, яку проводила доцент Радченко С.Г.,  та online – зустріч з гарантом спеціальності 054 «Соціологія»  професором Кухтою М.П., та  викладачами кафедри доцентами Кизименко І.О. та Красільніковою О.В. Абітурієнти отримали відповіді на поставлені питання: якість навчального процесу, матеріально-технічна база, дисципліни, що вивчатимуться, перспективи обраних професій. 

Спілкування у змішаному форматі розширило можливості абітурієнтів та їх батьків з різних куточків України поспілкуватися наживо з представниками університету, отримати відповіді на свої запитання. Високі вимоги, які кафедра ставить до себе, дозволяють з гордістю презентувати її здобутки та гарантувати якісне навчання впродовж усіх років. 

Дякуємо нашим майбутнім студентам за присутність. Особлива подяка учням та класним керівникам 11-х класів Броварської гімназії імені С.І. Олійника за участь у спілкуванні та змістовні запитання!

До нових зустрічей! 


День відкритих дверей в КНТЕУ (листопад 2021 р.)

27 листопада 2021 р. кафедра філософії, соціології та політології провела на платформі Zoom День відкритих дверей – традиційний захід, у межах якого вступники мали змогу отримати необхідну інформацію про спеціальності 052 «Політологія» та 054 «Соціологія» і зробити перший крок до своєї освіти в Київському національному торговельно-економічному університеті.

У роботі заходу взяли участь викладачі кафедри, які знайомили батьків та абітурієнтів не лише з новими напрямами і спеціальностями, а й розповідали про активну участь студентів в загальноуніверситетському житті.

Під час заходу «День відкритих дверей» був справжній ажіотаж, оскільки присутніх було настільки багато, що платформа Zoom не змогла вмістити всіх одразу. На Дні відкритих дверей панувала дружня атмосфера, майбутні абітурієнти та їх батьки задавали багато питань, цікавилися запропонованими спеціальностями.

Майбутні студенти упевнені – вони зробили правильний вибір і КНТЕУ допоможе їм в здобутті гідної освіти і реалізації свого потенціалу. Чекаємо на нові зустрічі.


Учасники кіноклубу «Промінь» переглянули фільм Рона Говарда «Ігри розуму» (2001)

10.11.2021 в онлайн режимі в межах студентського кіноклубу «Промінь» відбувся перегляд фільму Рона Говарда «Ігри розуму» (2001). Якою є природа людського розуму? До чого призводить абсолютизація розсудкової раціональності? Чи є межа для раціонального розрахунку і що фільм «Ігри розуму» може розповісти про наше повсякденне життя? Всі ці питання виникли під час перегляду фільму і були обговорені на on-line засіданні кіноклубу. Жваву дискусію викликало питання, чому «логічні підстави можна виявити у таємничих рівняннях любові»? Можливо саме в любові знаходяться підстави для перетворення бездушного, нічим необмеженого, калькулюючого розсудку на дійсно розумне мислення, а божевільних, несвідомих пристрастей на людську чуттєвість, яка розгортається у небайдужому відношенні однієї людини до іншої.

Висловлюємо щиру подяку всім учасникам за цікаву і плідну зустріч.


Зустріч з учнями 11 класу під час проведення Дня відкритих дверей в КНТЕУ

25 вересня відбувся День відкритих дверей в КНТЕУ. Викладачі кафедри філософії, соціології та політології зустрілися з учнями 11 класів – майбутніми абітурієнтами. В рамках проведення цього заходу учням була проведена загальна екскурсія по університету, під час якої відвідали Smart бібліотеку, кімнату віртуальної реальності, розглянули устаткування лекційних аудиторій. Студенти факультету міжнародної торгівлі та права провели цікаві вікторини з винагородою учасників. Крім того, на кафедрі філософії, соціології та політології був проведений майстер-клас, на якому потенційні абітурієнти дізналися, що таке соціологія та де випускник цієї спеціальності може себе реалізувати як фахівець. Відповідаючи на питання гостей, викладачі кафедри пояснили специфіку напрямку соціології економічної діяльності та особливості практичного застосування отриманих під час навчання в КНТЕУ на цій спеціальності знань.

Викладацький колектив кафедри філософії, соціології та політології радий вітати гостей-абітурієнтів у стінах КНТЕУ та запрошує долучитися до дружньої сім’ї соціологів.


Зустріч студентів-політологів зі стейкхолдером

Вибір спеціальності - одне з перших відповідальних рішень у житті кожної людини. І найчастіше воно ґрунтується на уявленнях про майбутню професію. 

Сьогодні, 26 квітня 2021 року першопрохідці нашої спеціальності «Політологія міжнародних відносин» зустрілися зі своїм стейкхолдером - Олександром Поживановим, депутатом Київської міської ради VIII скликання, координатором громадської організації «Фонд муніципальних реформ «Магдебурзьке право». Він на практиці знає, що таке політика і як співпрацювати з політологами та політтехнологами, адже пройшов не одну виборчу кампанію і як кандидат, і як працівник штабів. Крім того, будучи депутатом Київської міської ради, займався розробкою та втіленням проектів рішень, що змінюють на краще наше місто. 

Тож студенти отримали відповіді на запитання щодо своєї майбутньої професії та поради, які знання їм реально знадобляться в житті.


День відкритих дверей у Київському національному торговельно-економічному університеті

Сьогодні, 24 квітня 2021 р. пройшов День відкритих дверей у Київському національному торговельно-економічному університеті. Оскільки надважливий етап у житті кожної людини -  вибір професії та закладу вищої освіти, КНТЕУ щомісяця відчиняється абітурієнтам та знайомить їх з матеріально-технічною базою, майбутніми викладачами, перспективами обраних професій, а також дисциплінами, що вивчатимуться. 

Кафедра філософії, соціології та політології бере активну участь у комунікації з абітурієнтами (нашими майбутніми студентами), адже вона є випусковою за 2-ма (!) спеціальностями: "Соціологія" та "Політологія". 

Спілкування у дистанційному форматі дає можливість абітурієнтам з різних куточків України поспілкуватися наживо з представниками університету, дізнатися про спеціальності, отримати відповіді на свої запитання. Високі вимоги, які кафедра ставить до себе, дозволяють з гордістю презентувати її здобутки та гарантувати якісне навчання упродовж усіх років. 

Дякуємо нашим майбутнім студентам за присутність, включеність у спілкування та ґрунтовні запитання! До нових зустрічей! 


 

Дискусійну зустрічі клубу "Фенікс" у форматі Clubhouse

В часи розгортання пандемії та цифровізації як освітнього, так і позанавчального процесу, представники філософського наукового клубу "Фенікс" пiд керiвництвом д.ф.н., проф. Морозова А.Ю. знайшли своє унікальне рішення:

Дискусійні зустрічі перейшли у формат Clubhouse, а філософські позиції та оригінальні думки членів клубу висвітлюються у форматі авторського телеграм-блогу "Вісник Відродження", в якому окремими рубриками розвиваються такі напрямки: філософські статті, критики, нотатки дискусійних зустрічей в CubHouse, формування філософського маніфесту Феніксу.

Останньою активністю клубу були березневі зустрічі в Clubhouse, з метою обговорення пізнього Ф. Ніцше та критики Логіко-філософського трактату Л. Вітгенштейна, а на каналі опублікувались статті, присвячені філософії трансгуманізму.

Варто також відзначити, що найактивніші представники клубу сформували аналог політичної партії філософів-об'єктивістів "По ту сторону добра та зла" і зайняли 40% парламенту на виборах до Студмагістрату міста Києва, а голова клубу - Лопуга Владислав, був обраний Студмером.


День відкритих дверей на кафедрі філософії, соціології та політології

20 березня 2021 року викладачі кафедри філософії, соціології та політології провели майстер-класи по спеціальностях "Соціологія" та "Політологія". Розповідали про спеціальності проф. Кухта М.П., доц. Воробйова Г.Ю., а відповіді на усі питання стосовно вступу в університет та студентського життя давали доц. Губицький Л.Ю. та студент Єфремов Г. Зустріч була динамічною та інформативною. Радіємо плідному дню та чекаємо у нашому університеті!


 

Викладачі кафедри філософії, соціології та політології провели майстер-класи по спеціальностях "Соціологія" та "Політологія"

20 лютого викладачі кафедри філософії, соціології та політології провели майстер-класи по спеціальностях "Соціологія" та "Політологія". Чим політолог відрізняється від політтехнолога? Хто насправді виграє вибори,  чи дружать між собою «соціолог» та «політолог» − дізнавались майбутні абітурієнти на майстер класі «Компетенції політолога» під час Дня відкритих дверей в КНТЕУ. 

Про особливості професії політолог та спеціальності «політологія міжнародних відносин» розповідала школярам кандидат політичних наук, викладач кафедри філософії, соціології та політології Воробйова Ганна Юріївна. Майбутнім абітурієнтам розказали про переваги професії, її особливості та наголосили на тому, що власне фахових експертів зі спеціальності «політологія міжнародних відносин» в України не вистачає. 

Які теми будуть вивчати на цій спеціальності, які предмети очікують на студентів та навіть те, в яких гуртожитках вони дізнаватимуться таємниці політики, − все це обговорювали у суботу, 20 лютого разом зі школярами.

Про спеціальність «Соціологія» розповідала проф. Кухта М.П., а відповіді на усі питання стосовно вступу до університету та студентського життя давали доц. Губицький Л.В. та студентка першого курсу Кулик К.

Викладачі були вражені активністю школярів та їх наснагою! Зустріч була дуже динамічною та інформативною, адже участь у заході взяв 91 абітурієнт! Радіємо плідному і творчому дню, чудовій комунікації та чекаємо нових знайомих у нашому університеті! Запрошуйте друзів на наступні дні відкритих дверей та дізнавайтесь про таємниці навчання на спеціальностях 054 «Соціологія» і 052 «Політологія міжнародних відносин».

Чекаємо на вас!


ZOOM – зустріч кафедри філософії, соціології та політології зі студентами 1 курсу спеціальностей 052 «Політологія» та 054 «Соціологія»

10 лютого 2021 року відбулась ZOOM – зустріч кафедри філософії, соціології та політології зі студентами 1 курсу спеціальностей 052 «Політологія» 5 група та  054 «Соціологія» 6 група.

Порядок денний: результати та підсумки першої екзаменаційної сесії, вибіркові дисципліни ОП  052 «Політологія» та 054 «Соціологія», участь студентів у всеукраїнській науково-практичній онлайн конференції «Суспільно-політичні процеси в умовах пандемії: особливості та виклики» (До 75-річчя Київського національного торговельно-економічного університету) що відбудеться 16 квітня 2021 року, дні відкритих дверей КНТЕУ.

Присутні: Кравченко А.А., Шуст Н.Б., Кухта М.П., Міщенко А.М., Губицький Л.В., Гудков С.О., Кизименко І.О.


День гостинності в Економіко-правовому ліцеї Деснянського району м.Києва

27 листопада 2020 р. кафедра філософії, соціології та політології факультету міжнародної торгівлі та права Київського національного торговельно-економічного університету організувала День гостинності в 11-Ю класі Економіко-правового ліцею Деснянського району м.Києва. День гостинності провів доцент, канд..іст.наук Л.В.Губицький. Інформація щодо спеціальностей «Політологія міжнародних відносин» та «Соціологія економічної діяльності» викликала жваве обговорення.


Викладачі кафедри взяли участь у проведенні заходів в рамках Дня відкритих дверей в КНТЕУ

У суботу, 21 листопада в Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся День відкритих дверей. В умовах стрімких соціальних та економічних змін вибір професії стає вагомою проблемою для випускників загальноосвітніх навчальних закладів та їхніх батьків. При цих нелегких обставинах КНТЕУ продовжує проводити заходи, які покликані зорієнтувати молодь щодо вибору закладу вищої освіти для продовження навчання та визначення майбутньої спеціальності.

У рамках цього заходу викладачі кафедри філософії, соціології та політології ФМТП провели для майбутніх абітурієнтів онлайн екскурсії по університету та майстер-класи з соціології і політології.

У рамках проведеного майстер-класу з соціології на тему «Соціологія як покликання та професія» учасники дізналися про перспективи професії, рівні її затребуваності в суспільстві, особливості студентського життя в КНТЕУ. Певний інтерес в учасників викликали дисципліни, які вивчаються студентами-соціологами. У форматі запитань-відповідей присутні отримали всю необхідну інформацію щодо подальшого навчання та можливостей працевлаштування.

Для відвідувачів онлайн майстер-класу з політології була запропонована тема «Компетенції політолога: від проведення виборчих кампаній до написання промов президентам». Майбутні абітурієнти дізнались про особливості професії «політолога». Також їх

 увагу було звернено на якості професіонала, який хоче у майбутньому співпрацювати з політикою. 

Усі присутні дізналися головний секрет майбутньої професії: «Чи може політолог стати політиком?». Абітурієнтам пояснили

 багатовекторність майбутніх завдань, які виконує політолог у своєму житті. 

Також під час цього заходу було доведено до відома майбутніх абітурієнтів та їх батьків, що у стінах КНТЕУ студенти, які обирають фах «політологія міжнародних відносин», отримають не лише теоретичну ґрунтовну базу знань, а й познайомляться з практикою – ситуацією за лаштунками політики.

Традиція проведення Днів відкритих дверей в КНТЕУ буде продовжуватися. Дякуємо учасникам заходу та запрошуємо всіх бажаючих до наступних зустрічей.


Відбувся літературно-просвітницький вечір, присвячений 150-річчю з дня народження Лесі Українки «Contra spem spero!»

18 листопада 2020 року, у форматі zoom – конференції, на кафедрі філософії, соціології та політології, факультету міжнародної торгівлі та права відбувся літературно-просвітницький вечір, присвячений 150-річчю з дня народження Лесі Українки «Contra spem spero!».

Зі вступним словом до студентської молоді звернулась декан факультету Гончарова Юлія Анатоліївна. Побажавши творчого натхнення, вона акцентувала увагу на важливості тісної співпраці викладачів та студентів.

  Мелодійно звучали вірші видатної української поетеси: мистецька атмосфера, щирість та творчість, запалили серця усіх присутніх і зробили цей по справжньому зимовий вечір теплим... 

Захід підготували  студенти ФМТП 2 курсу 23 групи спеціальності 054 «Соціологія» та 1 курсу 5 групи спеціальності 052 «Політологія»: Омельченко Микита, Робейко Діана,  Корнієнко Тетяна, Приходько Тетяна, Старік Ганна, Скляр Олена, Жамойтіна Тетяна, Шемчук Катерина, Шух Олександра.


Профорієнтаційна дискусія з учнями 11-го класу Броварської гімназії ім. С.І. Олійника

Профорієнтаційна робота доцента кафедри філософії, соціології та політології КНТЕУ Кизименко І.О.  з учнями 11-го класу Броварської гімназії ім. С.І. Олійника

Закінчення школи – важливий життєвий етап.  Шановні випускники 11-го класу Броварської гімназії ім. С.І. Олійника,  нехай обраний Вами шлях буде  щасливим і яскравим! Задумані плани та цілі обов'язково стануть реальністю! Бажаємо зробити правильний вибір професії, вступити в бажаний ВНЗ, отримати гарну освіту і неоціненний досвід студентських років, та престижну роботу.


День відкритих дверей

1 лютого 2020 р. у Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся День відкритих дверей. У рамках проведення цього заходу кафедра філософії, соціології та політології підготувала для вступників цікавий майстер-клас «Соціокадр».

Вступники та їх батьки отримали інформацію про переваги навчання на спеціальностях 052 «Політологія», 054 «Соціологія» та зробили перший крок до своєї освіти в КНТЕУ.

Запрошуємо до лав студентства КНТЕУ!


Майстер-клас "Професія соціолог"

22 листопада 2019 року на кафедрі філософських та соціальних наук відбувся майстер-клас "Професія соціолог" для студентів спеціальності 054 "Соціологія". Зустріч проводила доктор соціологічних наук Кухта М.П., яка розповіла про можливості та перспективи, що відкриваються перед молодими соціологами. Особливу увагу було звернуто на набуття hard skills та soft skills − навички, що допоможуть у кар'єрному рості. Студенти дізналися, як розвивати соціологічну уяву, досліджувати гумор та інші цікаві речі.


Наші майбутні соціологи в "Молодому театрі"

Велич театру – у його здатності бути грандіозним скарбом морального й соціального досвіду людства, у його здатності дати безсмертя людському духу... Наші майбутні соціологи в "Молодому театрі" під час перегляду детективу "Пастка", тема дослідження: "Театр як засіб впливу на культурне та соціальне становлення особистості".


"День відкритих дверей" у КНТЕУ: майстер-клас «Соціокадр»

28 вересня 2019 року відбувся "День відкритих дверей" у КНТЕУ. Кафедра філософських та соціальних наук разом із студентами першого курсу спеціальності 054 "Соціологія" провела майстер-клас «Соціокадр». Студентка Анастасія Ткачова підготувала анкетування та провела дослідження з майбутніми абітурієнтами. У соцопитуванні взяли участь учні Броварської гімназії ім. С.І. Олійника.



 

Візит майбутніх соціологів до Національного музею історії України

Наші майбутні соціологи з візитом у Національному музеї історії України. Завдання до спецкурсу "Історія українського суспільства " виконано. Скринька знань наповнюється. Незабутні емоції ... Попереду практичні заняття.



 

День відкритих дверей в КНТЕУ майстер-клас «Соціокадр»

6 квітня 2019 р. у Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся День відкритих дверей. У рамках проведення цього заходу кафедра філософських та соціальних наук підготувала для вступників цікавий майстер-клас «Соціокадр». Вступники та їх батьки отримали інформацію про переваги навчання на спеціальності 054 «Соціологія» та зробили перший крок до своєї освіти в КНТЕУ.

Також викладачами кафедри філософських та соціальних наук був проведений «Турнір з соціології, соціальної роботи, історії благодійництва». У турнірі взяли участь студенти КНТЕУ та учні середніх загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва.


Дякуємо учасникам турніру за цікаву дискусію та  запрошуємо до лав студентства КНТЕУ!


Екскурсія «Історичні будівлі київського Подолу»

У межах вивчення дисципліни «Історія української культури», під керівництвом викладачів кафедри філософських та соціальних наук, студенти 1 групи 1 курсу Факультету фінансів та банківської справи підготували і провели екскурсію «Історичні будівлі київського Подолу».


Студенти КНТЕУ у «Національному музей історії України»

2 квітня 2019 року студенти 1-го курсу 21-ї групи Факультету торгівлі та маркетингу, вивчаючи дисципліну «Історія України», відвідали «Національний музей історії України». Знання історії свого народу та світової історії формує кращі громадянські якості майбутніх фахівців: високу моральність, честь і обов'язок перед суспільством, почуття патріотизму, любов до рідної землі, до свого народу.


Студенти Факультету торгівлі та маркетингу відвідали «Національний музей історії України»

   18 березня 2019 року з ініціативи кафедри філософських та соціальних наук, в рамках вивчення дисципліни «Історія України», студенти 1-го курсу 20-ї групи ФТМ відвідали «Національний музей історії України»

Нині за кількістю і значенням колекцій музей є одним із провідних в Україні. Фондові зібрання НМІУ налічують понад 800 тис. од. зб. Вони представляють історію України від найдавніших часів до сьогодення.


День відкритих дверей КНТЕУ: Турнір з соціології

У рамках Дня відкритих дверей КНТЕУ 2 березня 2019 р., кафедрою філософських та соціальних наук був проведений «Турнір з соціології, соціальної роботи, історії благодійництва». У турнірі взяли участь  студенти КНТЕУ та учні Навчально-виховного комплексу №8 м. Бровари. Учасники турніру обговорили актуальні проблеми у сфері проведення соціологічних досліджень та організації роботи соціологічної служби. Дякуємо учасникам турніру за цікаву дискусію та  запрошуємо до лав студентства КНТЕУ!


Турнір з соціології

2 лютого 2019 року в рамках Дня відкритих дверей в КНТЕУ для вступників-2019, на базі кафедри філософських та соціальних наук вперше проведено «Турнір з соціології, соціальної роботи, історії благодійництва». Учасникам турніру було запропоновано розглянути наступні питання:

  1. Творчість О. Конта в контекст сучасності.
  2. Національна культура в параметрах глобалізації: конфлікт або нові можливості?
  3. Навіщо потрібна соціологія?
  4. Значення традиції та інновації в постіндустріальному суспільстві.
  5. Біологічне і соціальне в розвитку людини.
  6. Конфлікт та консенсус як способи розвитку суспільства.
  7. Місце релігії в секуляризованому суспільстві.
  8. Загрози та перспективи сім’ї в ХХІ столітті.
  9. Плинне та вічне в моралі.
  10. Причини виникнення та шляхи подолання екологічних проблем в Україні.

У турнірі взяли участь та студенти ТЕК КНТЕУ та учні 190 школи м. Києва, котрі були розподілені на три команди. А сам турнір проведений у формі дебатів. Кожна команда виступала в одній з трьох ролей: Доповідач, Опонент, Рецензент. Проведення дебатного турніру дало можливість у невимушеній атмосфері висловити різні точки зору, пов’язані з соціологією та соціальною роботою.


Студенти ФОАІС відвідали «Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник»

   4 жовтня 2018 року з ініціативи кафедри філософських та соціальних наук, в рамках вивчення дисципліни «Історія української культури», студенти 1-го курсу 6-ї групи ФОАІС відвідали «Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник».

    Музейний комплекс, що діє на території Києво-Печерської лаври, був заснований у 1922 році, у 1996 році отримав статус національного, сьогодні є найбільшим музейним комплексом України, де зосереджено 144 пам'ятки історії та культури. Серед них - два унікальних підземних комплекси (дальні і ближні печери), храми, пам'ятки архітектури XI—XIX ст., виставкові приміщення.

   На території заповідника розміщені: Музей книги і друкарства України, Національний музей українського народного декоративного мистецтва, Музей театрального, музичного та кіномистецтва України, Музей історичних коштовностей України.

    Фондова колекція Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника нині нараховує більше 70 000 одиниць зберігання, серед яких культові вироби з дорогоцінних металів, предмети іконопису, портрети церковних діячів та світських осіб, коштовні тканини з гаптуванням, стародруки, графічні роботи, фото, археологічні речі тощо. Це переважно експонати XVII—XX століть.


Студенти ФОАІС відвідали Музей «Золоті Ворота»

3 жовтня 2018 року з ініціативи кафедри філософських та соціальних наук , в рамках вивчення дисципліни «Історія України» , студенти 1-го курсу 8-ї групи ФОАІС  відвідали унікальний Музей «Золоті Ворота» .

     Один із символів Києва, найстаріша збережена оборонна споруда Русі, головний в’їзд до древнього Києва – такими є Золоті ворота, одна з головних пам'яток української столиці.

    Зараз у триярусному павільйоні воріт розташований музей, присвячений видатній будівлі та загалом фортифікації стародавнього Києва. Центральною частиною експозиції є фрагменти справжніх стін воріт. Є можливість піднятися на оглядові майданчики, а також до церкви Благовіщення, аби зрозуміти архітектурний задум давніх зодчих. Окрім того, в отворі воріт, користуючись відмінною акустикою, з недавнього часу проводяться концерти та драматичні вистави. У залах музею часто бувають виставки, пов'язані з давньоруською тематикою.
 


Студенти ФТМ відвідали відвідали Музей історії Києва

19 вересня 12 група 1 го курсу факультету маркетингу та торгівлі з ініціативи кафедри філософських та соціальних наук відвідала Музей історії Києва.

Музей історії міста Києва – унікальна музейна структура столиці, що об’єднує 8 філій, які органічно доповнюють загальну концепцію Музею та висвітлюють різні аспекти історії, літератури, науки, мистецтва, суспільно-політичного життя міста Києва, а через його столичний статус – й всієї країни.

   Музейне зібрання  налічує понад 280 тисяч музейних предметів основного та майже 31 500 науково-допоміжного фондів і складається з археологічної, нумізматичної, етнографічної колекцій, а також з тематичних комплексів сучасного періоду. Це й київські пам’ятки пізньопалеолітичного періоду

 (Кирилівська стоянка), й археологічні знахідки кам’яної доби, доби бронзи (Трипільська культура), знайдені українськими вченими під час археологічних розкопок, здійснених на теренах Києва; рідкісні кам’яні візантійські іконки та унікальний фресковий живопис з розкопок князівського палацу Давнього Києва; реліквії київського самоврядування, зокрема, печатки київських ремісничих цехів. Окрасою зібрання є колекція стародруків XVI–XVII ст., колекції фаянсу та порцеляни Києво-Межигірської фабрики та фабрики Міклашевського, оригінальні комплекси-інтер’єри: дворянська вітальня початку ХІХ ст., музична вітальня з колекцією музичних інструментів кінця XVIII–поч. ХІХ ст., реміснича світлиця, швецька майстерня, фотоательє початку ХХ ст. Величезним здобутком науковців Музею є зібрання комплексів матеріалів Михайла Грушевського, Павла Скоропадського, великих вчених, авіаконструкторів, письменників: Ігоря Сікорського, Олега Антонова, Євгена та Бориса Патонів, Михаїла Булгакова, – імена яких відомі не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Окрасою музейного зібрання є й колекція живопису: твори першого народного художника України Григорія Світлицького, живописні роботи видатних українських митців Сергія Шишка, Олександра Хвостенка-Хвостова, Тетяни Яблонської та багатьох інших.

    Студенти 12 групи ФТМ не залишили без уваги жоден експонат, так як кожен з них привертає увагу та викликає інтерес з першого погляду. Цей похід назавжди  залишиться в пам’яті  та спонукатиме до глибокого вивчення дисципліни « Історії України».


 «День гостинності» на кафедрі філософських та соціальних наук

12 червня 2018 року кафедра філософських та соціальних наук  КНТЕУ провела профорієнтаційний захід. На кафедру завітали гості: учні 9 класу гімназії № 178 м. Києва та 11 класу Технічного ліцею м. Києва.

Доцент кафедри Бабіна Світлана Іванівна розповіла про діяльність кафедри та факультетів університету, презентувала наукові та навчальні видання викладачів кафедри, а також провела екскурсію університетом для майбутніх абітурієнтів.

Гості висловили своє захоплення та зацікавленість університетом. 


Студенти ФОАІС відвідали національну оперу України

Вивчаючи дисципліну «Історія української культури», студенти ФОАІС першого  курсу відвідали національну оперу України і побачили «Запорожець за Дунаєм» С. С. Гулака-Артемовського.

 Талановитий витвір уже скоро півтораста років користується популярністю у широкого загалу слухачів та глядачів. Опера є першою повноцінною національною українською оперою за змістом і особливостями музичної мови. Народний реалістичний твір, написаний з великою майстерністю і чудовим знанням вокалу, – став першим класичним зразком української опери лірико-комічного жанру.


Мистецько-виховний захід "СВІЧА ПАМ'ЯТІ"

24 листопада 2017 року на факультеті ФОАІС,  з ініціативи кафедри філософських та соціальних наук,  було проведено мистецько-виховний захід «Свіча пам’яті», присвячений роковинам Голодомору 1932-1933 років.

   Відкрила захід та звернулась до студентів з вступним словом завідувач кафедри філософських та соціальних наук, професор Латигіна Н. А., яка наголосила на важливості вивчення історії України, усвідомленні молодим поколінням її трагічних уроків.

   Захід пройшов у творчій та емоційно напруженій атмосфері, виступали  студенти першого курсу ФОАІС, які читали вірші присвячені пам’яті жертв голодомору, підготували доповіді, які розкрили причини та наслідки політики колективізації, що призвела до створення штучних умов голоду 1932-1933 років. Педяш Яна майстерно виконала вірш, а Клименко Карина та Рибець Марія заспівали колискову в пам’ять про загиблих дітей у період голодомору. Стецюк Євгеній та Герасименко Максим підготували 

цікаву мультимедійну презентацію, що висвітлювала уривки документального фільму-сповіді людей які пережили ті трагічні події.

   На заході були присутні декан ФОАІС Харченко О. А., заступник декана з виховної роботи Муковіз В.С., які звернулись до студентів під час завершення заходу та підкреслили значення вшанування трагічних подій історії та недопущення помилок в контексті сьогодення. Захід був підготовлений під керівництвом доцента кафедри філософських та соціальних наук Кизименко І.О. в рамках вивчення студентами ФОАІС дисципліни «Історія української культури».

                            Не звільняється пам'ять,  відлунює знову роками.

Я зітхну... запалю обгорілу свічу,

Помічаю: не замки-твердині, не храми —

Скам'янілий чорнозем — потріскані стіни плачу.

Піднялись, озиваються в десятиліттях,

З долини, аж немов з кам'яної гори

Надійшли. Придивляюсь: Вкраїна, XX століття

І не рік, а криваве клеймо — «33»…



Екскурсія до Національного музею «Меморіал жертв Голодомору»


Президент України, підтримавши ініціативу громадських організацій, міністерства культури і мистецтв, Державного комітету у справах релігій, Державного комітету телебачення і радіомовлення, ухвалив встановити в країні День пам’яті жертв 

Голодомору і політичних репресій. Заходи, присвячені цьому дню, щорічно проходять у четверту суботу листопада.

В 2017 році День пам’яті жертв голодомору припадає на 25 листопада.


У зв’язку з цим, 31 жовтня 2017 року студенти Київського Національного Торговельно-Економічного Університету, Факультету торгівлі та маркетингу, 1 курсу 17 групи відвідали Національний музей «Меморіал жертв Голодомору».

При відвіданні музею, студенти були враженні побаченим. Зокрема документами. "Ми побачили представлені копії документів, що дають змогу ширше розкрити механізм впровадження штучного голоду в 1932-1933 роках – від документів тогочасного керівництва до особистих справ селян, яких засудили на підставі «Закону про п’ять колосків», від матеріалів у комуністичній пресі проти «ворогів народу, що перешкоджають хлібозаготівлі» та тих, хто «злигається з куркулями», до листівок-звернень з об’єктивним описом ситуації та закликами повалення радянської влади...".


Студенти 1 курсу 8 групи ФОАІС вивчаючи сучасне мистецтво в контексті  дисципліни «Історія української культури»  відвідали PinchukArtCentre і  поділилися своїми враженнями у презентації.


Студенти ФТМ відвідали "Меморіал жертв Голодомору"

День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.

Вшановуючи пам’ять загиблих, громадяни відвідують музеї, пам’ятні місця. З такою  метою 19 група 1 курсу факультету торгівлі та маркетингу вирішили відвідати "Меморіал жертв Голодомору".

31 жовтня 2017 року двадцять вісім студентів пройшлися коридорами музею, продивилися експонати, задали питання екскурсоводам.

Дуже вразила кількість книг з іменами загиблих, в якій  кожен може знайти знайомі прізвища, а можливо й ініціали своїх родичів.

На стінах при вході - фотографії родин початку ХХ ст. з музею Івана Гончара.

Найбільш видима частина меморіалу – монумент у формі свічки – теж має багато додаткових значень. Хрестики на "свічці" – згадка про боротьбу з релігією. Композиція "Стерня за ґратами" – колоски, до яких не можна дотягнутися.

П’ять лелек в основі монументу – це насправді один лелека, який розриває кам’яні лещата, поступово виривається і летить у небо. "Це символ того, що попри всі репресії народ вижив і зберіг свою культуру.

Старовинні родинні портрети повинні відтворити атмосферу українського життя до приходу більшовиків.

Поруч – галерея для художніх виставок.

А центром Зали Пам'яті є чорний вівтар, де кожен відвідувач може поставити свічку.

Словом, кожен студент був вражений масштабами. Кожен вийшов з музею з своїми думками і враженнями. Кожен зробив для себе певні висновки. 


Звіт з екскурсії до Національного музею «Меморіал жертв Голодомору»

Президент України, підтримавши ініціативу громадських організацій, міністерства культури і мистецтв, Державного комітету у справах релігій, Державного комітету телебачення і радіомовлення, ухвалив встановити в країні День пам’яті жертв Голодомору і політичних репресій. Заходи, присвячені цьому дню, щорічно проходять в четверту суботу листопада.
В 2017 році День пам’яті жертв голодомору припадає на 25 листопада.

У зв’язку з цим, 31 жовтня 2017 року студенти Київського національного торговельно-економічного університету, Факультету торгівлі та маркетингу, 1 курсу 15 групи відвідали Національний музей «Меморіал жертв Голодомору».

Структура музею

Музей складається з меморіальної частини (Свіча пам'яті, скульптура дівчинки з колосками в руках «Гірка пам'ять дитинства» на площі «Жорна долі», янголи при вході до меморіалу, Алея «Чорні дошки») та Зали пам'яті, що фактично виконує функцію музею.

На початку алеї, при вході до Меморіального комплексу, з обох сторін розміщені скульптури янголів — охоронців душ померлих у лихоліття Голодомору. Ця композиція є своєрідним вхідним порталом, за яким далі розкривається площа Меморіалу.

У центрі площі мощенням сформовано коло, по зовнішній частині якого розташовані кам'яні жорна — площа «Жорна долі». Жорна — це звичайне знаряддя праці українських селян, за допомогою якого збіжжя перемелювали на борошно. Кожна українська родина перемелювала збіжжя на борошно, з якого випікався хліб. Для українців жорна споконвіку були невід'ємним атрибутом існування, символом життя. Але в роки Голодомору жорна також стали об'єктом уваги так званих активістів — вони розбивали та конфісковували їх, щоб позбавити вмираючих селян можливості подрібнити будь-яке інше насіння і приготувати їжу. В цей час жорна перемелювали людські життя. Стилізовані камені на площі символізують 24 години у добі і те, що за одну добу в лихоліття Голодомору вмирали 24 тисячі голодуючих українських селян.

По центру площі розташована скульптура дівчинки «Гірка пам'ять дитинства», яка нагадує про трагічну долю найвразливішої категорії жертв Голодомору — дітей.

П'ять пшеничних колосків у руках дівчинки символізують сумнозвісний «Закон про п'ять колосків». За яким до обвинувачених у розкраданні колгоспного майна селян застосовували 10-річне ув'язнення, а до так зв. «куркулів» та організованих груп людей — розстріл з конфіскацією майна. Не були виключенням навіть діти і старі люди, які намагалися врятуватися від голодної смерті. Крадіжкою державного майна вважалися навіть декілька колосків, зірваних дитиною, декілька замерзлих картоплин знайдених на колгоспному полі.

Центральна частина меморіалу — Свіча пам'яті є символом незнищенності пам'яті українського народу про Голодомор. Заввишки свіча 30 метрів і орнаментована скляними хрестами різної величини, що символізують душі померлих від Голодомору. Малі хрести символізують душі маленьких дітей, хрести більшого розміру — дорослих. Основа Свічі — чотири металеві чорні хрести, що імітують тюремні грати. Перед Свічою розташовано скульптурну композицію «Жага до свободи» — траєкторію польоту лелеки, який виривається з кам'яних лещат і поривається у небо. Він символізує сходження на Небо душ українців закатованих голодом. Також політ лелеки є символом відродження України та незламності духу українського народу. У підніжжя трьох хрестів викарбовано дати Голодомору-геноциду 1932—1933 рр., голоду 1921—1922 рр. та голоду 1946—1947 рр.

У Залі пам'яті представлені предмети домашнього вжитку селянства 20-30-х років ХХ ст., зібрані у селах, що постраждали від Голодомору, 19 томів Національної Книги Пам'яті жертв Голодомору 1932—1933 років — найповніший наразі мартиролог, що містить інформацію про майже 900 000 померлих у 1932—33 роках. Також у Книзі Пам'яті містяться численні документальні матеріали, що розповідають про Голодомор 1932—1933 років.

В Залі розташовані моноблоки, які наповнені архівними документами, фотографіями, свідченнями очевидців та картами проекту «Цифровий атлас Голодомору». В галереї експонуються тимчасові плакатні виставки, а також демонструються документальні фільми про Голодомор.

Експозиція побудована таким чином, що дає можливість гостям музею відчути атмосферу 30-х років, а хаотично розміщені предмети вжитку відтворюють атмосферу колективізації. При вході до Зали пам'яті та при виході з Зали — фотографії 1-ї третини ХХ ст., що закарбували життя покоління, якому судилося перенести Голодомор… Як згадка про «втрачене покоління» — при виході з Зали розміщені негативні зображення фото.


Студенти 1 курсу 13 групи ФРГТБ відвідали Національний музей «Меморіал жертв Голодомору»

Студенти 1 курсу 13 групи ФРГТБ, відвідавши Національний музей «Меморіал жертв Голодомору», поділилися своїми враженнями у презентації.


«Дні гостинності» кафедри філософських та соціальних наук у гімназії “Консул” № 86

29 березня в гімназії “Консул” № 86 з поглибленим вивченням англійської мови міста Києва відбувся День гостинності КНТЕУ. Цей захід для учнів 10 класу провів асистент кафедри філософських та соціальних наук Соскін Микита Олександрович. Під час цієї зустрічі учні дізналися про можливість отримання якісної вищої освіти у Київському національному торговельно-економічному університеті та особливості навчання. Вони також задавали питання про наявні спеціальності та умови вступу до університету, тривалість навчання і можливості працевлаштування з дипломом КНТЕУ.

Загалом, зустріч відбулася у дружній атмосфері взаємної зацікавленості.


День гостинності кафедри філософських та соціальних наук у 176 спеціалізованій школі.

16 березня 2017 року в навчально-виховному комплексі, спеціалізованій школі № 176 з поглибленим вивченням іспанської мови відбувся День гостинності КНТЕУ. На заході доцент кафедри філософських та соціальних наук Білозор Дмитро Володимирович розповів учням (потенційним майбутнім абітурієнтам) про можливості отримання вищої освіти в одному з найкращих вищих навчальних закладів України – Київському національному торговельно-економічному університеті. Учні 10 класу задавали багато питань стосовно вступу, наявних спеціальностей та особливостей навчання у нашому університеті. Заслуговує також на увагу той факт, що частина учнів володіла інформацією про наш навчальний заклад і позитивно його характеризувала, оскільки у багатьох із них вже є приклади успішних старших товаришів, які вступили до КНТЕУ і задоволені своїм вибором.

Загалом зустріч відбулася у дружній атмосфері та викликала в учнів значний інтерес.

 

9 листопада 2016 року кафедрою філософських та соціальних наук в рамках вивчення дисципліни «Історія української 

культури» була проведена екскурсія «Архітектурні пам’ятки Подолу» під керівництвом професора кафедри Кравченко А.А., у якій взяли 

участь студенти І курсу факультету фінансів та банківської справи. Студенти мали змогу не лише доторкнутись до історичного минулого Києва, а й спробувати себе у ролі екскурсоводів.

Були оглянуті архітектурні пам’ятки побудовані у стилі «українського бароко» та класицизму: церква Різдва Христового, Покровська церква, церква Св. Миколая Притицького, будівлі Флорівського монастиря, Гостинний двір, старе приміщення Києво-Могилянської академії, Контрактовий будинок та ін.

У ролі екскурсоводів виступили студенти Мошеченко Л., Рафальська І., Сергієнко О., Сирай А., Смаглій О., Страфун Ю., Стрижавська К., Тимошенко А., Тимошенко С., Фундамент М., Хименко Г., Чипинюк В., Шевченко Ю.

 
 
 
 


21.05.14р. в Гімназії № 176 м. Києва відбулася зустріч колективу кафедри з учнями та вчителями 9-11 класів. Викладачі розповіли про історію та сучасність Київського національного торговельно-економічного університету, особливості умов прийому у 2014 році, презентували адміністрації школи підручники і посібники «Історія України», «Історія української культури» та роздали учням рекламні проспекти про вступ до університету.

   

1 листопада 2013 року кафедрою разом зі студентами 1 курсу 2 групи ФРГТБ був проведений історико-просвітницький захід, присвячений «70-річчю з дня визволення Києва». Студентами була прикрашена аудиторія плакатами, був організований показ літератури, в якій висвітлюються події, що відбулися при форсуванні Дніпра та визволенні Києва. З доповідями виступили: доктор історичних наук, професор кафедри філософських та соціальних наук, капітан 1 рангу у відставці Бадах Ю.Г., голова Спілки ветеранів війни та праці університету доцент Кучеренко В.Д. Під час заходу був показаний фільм присвяченій даті та виступили студенти, які використовуючи аудіовізуальний супровід, ознайомили учасників з проведеними операціями під час визволення Києва.

Вечір української драматургії

    9 квітня 2013 р. під керівництвом старшого викладача кафедри Гусєвої Н.Ю. було проведено літературний вечір. Під час заходу учасники познайомились із кращими зразками української літератури та драматургії. Студенти 3 та 5 груп 1 курсу ФФБС інсценували уривки з "Енеїди" та "Наталки Полтавки" І. Котляревського, "Кайдашевої сім’ї" І. Нечуя-Левицького, "Мартина Борулі" І. Карпенка-Карого, "Катерини" та "Наймички" Т. Шевченка, "Ночі перед Різдвом" М. Гоголя тощо. Вечір викликав значний інтерес студентської молоді, оскільки дозволив продемонструвати не лише кращі зразки українського театрального мистецтва, а й наочно показав побут, звичаї і традиції, народну творчість українського народу.

Феномен Семена Гулака-Артемовського
(до 200-річчя від дня народження композитора)

    Семен Гулак-Артемовський - особистість неординарна та талановита. Він славетний співак і композитор, один із поважних діячів українського музичного відродження, фундатор національного музичного театру. Це його "Запорожець за Дунаєм" став першим твором жанру на лібрето українською мовою. Опера завжди була присутня на афішах театрів, транслювалася по радіо, а пісні "Спати мені не хочеться" та "Ой, на горі та й женці жнуть" стали всенародно улюбленими. Як і пісня "Стоїть явір над водою", яку С. Гулак-Артемовський присвятив своєму другу Тарасу Шевченку, з яким подружився у 1838 р.

    5 квітня 2013 року в рамках святкування Дня факультету обліку, аудиту та економічної кібернетики кафедрою філософських та соціальних наук під керівництвом доцента кафедри Кизименко І.О. разом зі студентами ФОАЕК 1 курсу 1 та 5 груп було проведено просвітницько-мистецький захід, присвячений 200-річчю від дня народження українського та російського оперного співака, композитора, актора, драматурга С. Гулака-Артемовського.
    Просвітницько-мистецький захід відкрив завідувач кафедри філософських та соціальних наук Кулагін Ю.І., який наголосив на важливості та значимості цього видатного діяча української культури і його музичної спадщини. Ведучі свята Поплавський Олексій та Черес Світлана нагадали усім присутнім про багатогранність натури С. Гулака-Артемовського, яка і до цього часу викликає захват як у пересічних любителів мистецтва, так і у професіоналів, про особливе значення його творчої діяльності для української культури. Учасники вечора розповіли про особливості життєвого шляху та професійної діяльності видатного композитора й співака. Їх оповіді були підкріплені мультимедійним супроводженням, що давало можливість побачити усе життя С. Гулака-Артемовського.

    Але яке ж свято цього митця без колоритних персонажів невмирущої опери "Запорожець за Дунаєм" - доблесного козака Андрія та його коханої Оксани. Вони постали перед учасниками заходу у виконанні студентів - Рейтор Кирила та Пошаблі Анастасії.
    На святі були присутні декан факультету ФОАЕК Харченко О.А., завідувач кафедри фінансового аналізу і контролю Мних Є.В., завідувач кафедри бухгалтерського обліку Нападовська Л.В., викладачі кафедри філософських і соціальних наук та інші представники факультету ФОАЕК. Всі, хто був присутній на заході, перейнялися значимістю особистості С. Гулака-Артемовського та урочистостей його вшанування.






25 квітня 2012 р. кафедрою філософських та соціальних наук був проведений літературний вечір, присвячений 100-річчю від дня народження Андрія Малишка.

    У ньому взяли участь студенти 1 курсу ОЕФ 2 групи і 1 курсу ФЕМП 16 групи під керівництвом канд. істор. наук, доц. Кизименко І.О. та канд. істор. наук, доц. Литвин Н.М. Ведучі вечора представили цікаву доповідь про життя та діяльність А. Малишка, прокоментували його біографію, зачитали відомі вірші. Всі студенти взяли участь у виконанні таких пісень А. Малишка, як: "Стежина", "Пісня про вчительку", "Білі каштани", "Рідна мати моя". Організатори вечора продемонстрували відео-репортаж із Музею-садиби Андрія Малишка, котрий знаходиться в місті Обухові Київської обл. Фільм значно доповнив виступи студентів та відзначив цікаві подробиці життя поета.

Культура - невичерпне багатство нації

     Студенти першого курсу 4 групи товарознавчого факультету поринули в культурне життя України початку ХХ століття на одному семінарі з історії української культури разом із доц. Терлецькою І.В. Були продемонстровані одні з найкращих перлин літературного, театрального та образотворчого мистецтва, що дійшли до нас із початку ХХ століття: інсценування - уривок із п’єси Лесі Українки "Лісова пісня", декламування поезії В. Сосюри, П. Тичини, Є. Плужника, "усмішки" О. Вишні. Прозвучав романс "Очі чорні" у виконанні студента групи Гуця Є. Колориту додав український народний танець. Студенти підготували також виставку з витворів народного декоративного мистецтва, зроблених їхніми пращурами.

     Уривок з твору Лесі Українки "Лісова пісня". Карпук Н., Нерослик О.

     Пісня "Очі чорні", Гуць Є.

     Народний танець. Комина І., Козак Т., Польова І., Гоменюк Ю., Харченко Л.

     Доц. Терлецька І.В. та студенти І курсу 4 групи ТЗФ

22.04.2013
JuliaGajdaj
9125
остання редакція 23.04.2024
41571