logo
Кафедра економіки та фінансів підприємства
Кафедра економіки та фінансів підприємства
logo
Кафедра економіки та фінансів підприємства
img

Події кафедри

економіки та фінансів підприємства


Анонс

З 4 березня стартує 1-й етап IV Всеукраїнського студентського конкурсу бізнес-проєктів "Бізнес-трамплін".

Докладніше

24.11

Здобувачі освітньої програми «Агробізнес» бакалаврського і магістерського рівнів взяли участь у 5-му Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт з економіки, який проводив Комратський державний університет (Молдова), і отримали дипломи: за 2 місце Гаєвська Валерія з роботою «FINANCIAL MANAGEMENT IN SMALL AND MEDIUM-SIZED ENTERPRISES IN AN UNSTABLE ENVIRONMENT» (наук.керівник - проф. Танклевська Н.С.), 3 місце - Сахно Дар’я «FOREIGN INVESTMENT IN UKRAINIAN AGRIBUSINESS: STATE, PROBLEMS AND PROSPECTS» (наук.керівник - проф. Блакита Г.В.), Баранчук В. Ю. «CURRENT PROSPECTS FOR THE DEVELOPMENT OF VEGETABLE GROWING IN UKRAINE» (наук.керівник - проф. Танклевська Н.С.).

03.11

Відбулась відкрита лекція начальника відділу торгівлі на організованих ринках департаменту торгівельних операцій на ринку електроенергії ДП "ГАРАНТОВАНИЙ ПОКУПЕЦЬ", аспіранта кафедри економіки та фінансів підприємства Максима Пашкуди на тему: «Функціонування ринку електричної енергії в умовах війни» для студентів 4 курсу ФЕМП освітньої програми «Менеджмент антимонопольної діяльності» у рамках вивчення дисципліни "Дослідження та регулювання споживчого ринку"

Дякуємо шановному спікеру за цікаву, змістовну лекцію і практичні кейси та чекаємо на нові зустрічі.

02.11

Відбулась відкрита лекція директора з операцій та розвитку торговельної мережі «Антошка» Івана Чивкіна на тему: «Управління маржинальністю та прибутковістю в торгівлі» для студентів 4 курсу ФЕМП освітньої програми «Економіка торгівлі». Лекцію було організовано в межах дисципліни «Економіка торгівлі» професором Височин І.В.

Дякуємо шановному спікеру за цікаву, змістовну лекцію і практичні кейси та чекаємо на нові зустрічі.

25.10

Відбулося засідання Всеукраїнського круглого столу «Бізнес та освіта: партнерство в умовах нових викликів». Організатором заходу була кафедра економіки та фінансів підприємства.

Докладніше

17.10

Відбувся вебінар від University of Salford Manchester (Великобританія) на тему: Educational Guidance Resources for State University of Trade and Economics. Він пройшов у форматі зустрічі в Teams.

Від кафедри економіки та фінансів підприємства у цьому заході взяла участь доц. Ганущак Т.В.

02.10

Відбулася зустріч студентів 4-го курсу ОП «Економіка бізнесу» та 3-го курсу ОП «Агробізнес» з представниками групи компаній «Агропросперіс»: Олександром Рекалом, директором з логістики, Тетяною Чернишевською, менеджером з персоналу,  Марією Кулик, менеджером з логістики, випускницею ДТЕУ. Захід організовано доцентом кафедри Ганечко І.Г. та гарантом ОП «Агробізнес», професором Танклевською Н.С.

Спікери поділилися досвідом ведення аграрного бізнесу в умовах війни, викликами бізнесу та способами їх подолання. Студенти отримали інформацію про можливості кар’єрного зростання в групі компаній  «Агропросперіс», Марія Кулик розповіла про власний професійний розвиток.
Вдячні шановним спікерам за змістовну зустріч  та початок співпраці заради досягнення спільного успіху.

16.06

На базі Львівського національного університету імені Івана Франка відбувся Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціальності «Фінансова екосистема». За результатами оцінювання журі студентка освітнього ступеня «бакалавр» ФЕМП 3 групи 9 курсу Малько Д.Д. (наукова робота на тему «Ділова активність підприємства та шляхи її підвищення») нагороджена Дипломом ІІІ ступеня. Подяку за підготовку переможця отримала науковий керівник доц. Стояненко І.В. 

   

Вітаємо студентку та наукового керівника і бажаємо подальших успіхів!

01.06

Доцент кафедри економіки та фінансів підприємства факультету економіки, менеджменту та психології Жук О.С. пройшла наукове стажування в рамках грантової програми «Volkswagen Foundation» на базі кафедри підприємництва та інновацій економічного факультету Геттінгенського університету імені Георга-Августа(нім. Georg-August-Universität) (м.Геттінген, Німеччина). Термін стажування 06.2022-05.2023. 

   

Під час проходження стажування відбулось ознайомлення з досвідом організації навчального процесу та застосування інноваційних технологій в університетах Європейського Союзу, підвищено кваліфікацію: розширено, поглиблено і вдосконалено професійні компетентності викладача, перейнято європейські методи досвіду провадження науково-дослідної і викладацької діяльності, який інтегровано в навчальний процес ДТЕУ.

25.05

Кафедрою проведено І Міжнародну науково-практичну конференцію «Економіка та безпека бізнесу в ХХІ столітті», що об’єднала понад 70 освітян, науковців закордонних та вітчизняних закладів вищої освіти, структурних підрозділів ДТЕУ, представників підприємств, державних установ, зокрема університету Казимира Великого в Бидгощі (Польща), Університету Ржешова (Польща), Коледжу комп’ютерних наук та інформатики eMpiricom (Боснія і Герцеговина), Університету бізнесу та технологій, Тбілісі (Грузія), Університетського коледжу бізнесу, Тирана (Албанія), Університету Неаполя, Неаполь (Італія), Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України.

Учасники висловили впевненість у перспективах гіпотез і пропозицій, висвітлених досвідченими науковцями та практиками щодо напрямів підтримки  економіки та бізнесу під час воєнного стану, шляхів їх відновлення та розвитку у післявоєнний період, а також сподівання щодо продовження плідної співпраці науковців ДТЕУ з колегами для обміну набутими знаннями та досвідом задля досягнення сталого розвитку національної економіки в глобальному світі, наближаючи перемогу.

10.05

Відповідно до наказу № 470 від 16.02.2023 було проведено перший тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році. У конкурсі взяли участь роботи студентів таких освітніх програм:

  • Економіка бізнесу (спец. 051 "Економіка"),
  • Економіка торгівлі (спец. 051 "Економіка"),
  • Корпоративні фінанси (спец. 072 "Фінанси, банківська справа та страхування").

Вітаємо студентів та їхніх наукових керівників! Бажаємо подальших успіхів і мирного неба.

04.05

На базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувся ІІ етап Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Управлінські, соціальні та поведінкові науки у реалізації засад сталого розвитку».

За результатами виступу в онлайн режимі із використанням сервісу ZOOM студентка ФЕМП 3 групи 3 курсу Прокопенко С.-М. В. (наукова робота на тему «Цифрова трансформація ритейлу: сучасний стан та повоєнні перспективи») нагороджена Дипломом ІІІ ступеня. Подяку за високий рівень фаховості, плідну наукову працю та підготовку переможця отримала науковий керівник проф. Височин І.В.

     

Вітаємо студентку та наукового керівника і бажаємо подальших успіхів!

03.05

Відбулась щорічна студентська наукова конференція «ПРІОРИТЕТИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ СУСПІЛЬСТВА». Кафедрою економіки та фінансів підприємства було організовано засідання чотирьох секцій з такою тематикою:

  • Пріоритети розвитку бізнесу у відновленні економіки України (керівники секції: доц. Зубко Т.Л., доц. Ганущак Т.В.),
  • Адаптаційний потенціал торговельного бізнесу в кризових умовах (керівники секції: проф. Височин І.В., доц. Стояненко І.В.),
  • Фінансові драйвери розвитку підприємств (керівники секції: проф. Барабаш Н.С., проф. Богма О.С.),
  • War and business: adaptation, revival, development (керівники секції: доц. Вавдійчик І.М., доц. Жук О.С.). 

На пленарному засіданні з доповіддю на тему «Людський капітал в умовах війни» виступила студентка ФЕМП 3 курсу 3 групи ОП «Економіка торгівлі» Прокопенко С.-М. В. (науковий керівник – проф. Височин І.В.).

Вітаємо переможців та їхніх наукових керівників! Бажаємо творчої наснаги, нових здобутків та професійного зростання.

28.04

Відбувся V Всеукраїнський студентський конкурс бізнес-проєктів «Бізнес-трамплін».
У фіналі взяли участь 18 команд студентів, які презентували свої комерційні та соціальні проєкти.

Докладніше

21.04

Відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу дипломних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціалізації «Економіка підприємства» (на базі Харківського національного автомобільно-дорожнього університету), під час якого розглянуто 135 дипломних робіт (у т.ч. 46 дипломних робіт бакалаврів і 89 дипломних робіт магістрів) із 30 закладів вищої освіти. Серед переможців конкурсу були роботи випускників ДТЕУ:  

  • дипломом ІІІ ступеня нагороджена робота Гутник Поліни (науковий керівник - д.е.н., проф. Блакита Г.В.);
  • нагороджені грамотами в номінаціях дипломні роботи: Верчак Анастасії (науковий керівник - д.е.н., проф. Блакита Г.В.) «за наочне представлення результатів дослідження» та Слободенюка Арсенія (науковий керівник - д.е.н., проф. Ситник Г.В.) «за ґрунтовне теоретичне дослідження».

Щиросердно вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу дипломних робіт та їхніх наукових керівників і бажаємо творчої наснаги, нових перемог і професійного зростання!

03.04

Відбулася відкрита лекція співвласника та директора ТОВ «КЛЕВЕР ДЕСІЖН», юриста-консультанта ТОВ "ЕКВІДЕС КЛАБ" Валентина КАЧИНСЬКОГО на тему: «Оподаткування підприємницької діяльності в Україні» для студентів 3 курсу ФЕМП освітніх програм «Економіка бізнесу» та «Корпоративні фінанси». Лекцію було організовано в межах дисципліни «Економіка підприємства» доцентом Стояненко І.В.

Дякуємо шановному спікеру за цікаву, змістовну лекцію і практичні кейси та чекаємо на нові зустрічі.

23.03

Відбулася відкрита лекція директора з операцій та розвитку торговельної мережі «Антошка» Івана Чивкіна на тему: «Управління товарооборотом у мережевому ритейлі» для студентів 3 курсу ФЕМП освітньої програми «Економіка торгівлі». Лекцію було організовано в межах дисципліни «Економіка торгівлі» професором Височин І.В.

Дякуємо шановному спікеру за цікаву, змістовну лекцію і практичні кейси та чекаємо на нові зустрічі.

09.03

Відбулася відкрита лекція комерційного директора торговельної мережі «Фокстрот» В’ячеслава Склонного на тему: «Управління товарними запасами у великій торговельній мережі» для студентів 3 курсу ФЕМП освітньої програми «Економіка торгівлі». Лекцію було організовано в межах дисципліни «Економіка торгівлі» професором Височин І.В.

Дякуємо шановному спікеру за цікаву, змістовну лекцію і практичні кейси та чекаємо на нові зустрічі.

07.03

Відбулася зустріч зі співзасновником проєкту TEMB Military Богданом Кулинком, під час якої він поділився власним досвідом створення стартапу в умовах воєнного стану та надав змістовні відповіді на усі запитання зацікавлених учасників. 

Захід було організовано доцентом Пурденко О.А. 

07.03

Проведено гостьову лекцію для студентів ФМТП 3 курсу 1-2 гр. (спеціальність «Міжнародна економіка») за участю Михайла Верескуна (завідувач кафедри Soft Skills, директор інституту сучасних технологій ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», доктор економічних наук, професор, академік Академії економічних наук України, академік Міжнародної кадрової академії, сертифікований бізнес-тренер і лайф-коуч). Тема: «Коучінговий підхід в управлінні персоналом»

Дякуємо шановному спікеру за цікаву, змістовну лекцію.
Захід організовано в межах дисципліни «Економіка підприємства» професором Богмою О.С. 

28.02

Відбулася відкрита лекція на тему: "Практика управління товарними ресурсами в торговельній мережі NOVUS" для студентів ФЕМП освітньої програми «Економіка торгівлі». Спікерами від ТОВ “НОВУС УКРАЇНА” були: начальник відділу групи товарів “Швидкопсувних харчових продуктів”  Валерій Нечитайло та начальник відділу управління товарними запасами Олексій Піскунов. Захід організовано в межах дисципліни «Економіка торгівлі» професором Височин І.В. 

Дякуємо шановним спікерам за цікаву, змістовну лекцію і практичні кейси та чекаємо на нові зустрічі.
Дякуємо за сприяння в проведенні заходу Наталії Бадьоровій - начальнику відділу навчання та оцінки персоналу, випускниці нашого університету!

20.02

Відбулася відкрита лекція випускника кафедри, керівника амбулаторного департаменту ТОВ «Б. БРАУН МЕДІКАЛ УКРАЇНА», Богдана Флорова на тему: «Прогнозування кон’юнктури товарного ринку: практика сьогодення» для студентів 3 курсу ФЕМП освітньої програми «Економіка бізнесу» . Лекцію було організовано в межах дисципліни «Економіка підприємства» доцентом Стояненко І.В. 

Дякуємо шановному спікеру за цікаву, змістовну лекцію і практичні кейси та чекаємо на нові зустрічі.

02.02.2023

Студенти нашого університету: Федотов Андрій, Баштовий Іван, Кулинко Богдан, Астаф‘єва Вікторія та Гарбар Антон розробили проєкт TEMB Military, що має на меті пришвидшити надання допомоги військовим у госпіталях та на фронті. Завдяки технологічним жетонам з QR міткою кожен військовий зможе бути впевненим у якісній та швидкій допомозі, адже всі його дані збережені в одному місці.

Щодня наші захисники піклуються про нас, тримаючи оборону. Настав наш час потурбуватись про них. Переходьте на профіль проєкту та дізнавайтесь більше про те, як допомогти своїм рідним, друзям та знайомим виконувати свою роботу на фронті ще якісніше!.

05.12-07.12

Відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт студентів, що здобувають освітній ступінь «магістр» за освітніми програмами кафедри.

Не зважаючи на складні умови, захист в екзаменаційних комісіях відбувся відповідно до затвердженого розкладу. Майбутні магістри продемонстрували високий рівень теоретичної та практичної підготовки.

07.10

Кафедра економіки та фінансів підприємства 28, 30 вересня та 5, 7 жовтня провела науковий семінар на тему: «Роздрібна торгівля. Ключові показники ефективності» для керуючих магазинами, керівників та інших працівників ТОВ «НОВУС УКРАЇНА». Спікер: Ірина Височин, доктор економічних наук, професор.

Докладніше

04.10

В рамках Career Week-2022 для студентів 1 та 2 курсу освітньої програми Аграрний бізнес було організовано майстер клас: "Лайфхаки агробізнесу: Виробництво сублімованих фруктів, ягід, овочів". Спікер: Юлія Майстренко, співзасновник проекту ТМ IBerries.

Організатор заходу - доцент кафедри економіки та фінансів підприємства Ганущак Т.В.

03.06 - 16.06

Викладачі кафедри провели серію із шести днів вступника в режимі он-лайн. В організації профорієнтаційних заходів взяли участь: проф. Богма О.С., доц. Сілакова Г.В., ст. викл. Пашкуда Т.В., доц. Стояненко І.В., доц. Кондратюк О.І.,  доц. Жук О.С., доц. Лаптєва В.В.

Майбутніх вступників проінформували про історію створення і розвитку ДТЕУ, його організаційну структуру, матеріально-технічну базу, факультети, спеціальності та спеціалізації, за якими ведеться підготовка здобувачів  освітнього ступеня бакалавр, в тому числі і на кафедрі економіки та фінансів підприємства. Розповіли по умови та особливості вступу до ДТЕУ у 2022 році, можливості продовження навчання в магістратурі та організацією студентського позанавчального життя.

29.05

Зі святом, дорогий ДТЕУ!
Кафедра економіки та фінансів підприємства долучилась до участі в святкуванні Дня Університету.
Були проведені екскурсії кампусом для абітурієнтів з викладачами кафедри та організовано майстер-клас "Економічний турнір".

Дякуємо усім, хто долучився.

19.05

На базі Одеського національного економічного університету відбувся фінальний етап Всеукраїнського професійного творчого конкурсу стартап проєктів серед студентської молоді у 2021 - 2022 н.р., у якому відзначилися студенти ДТЕУ під науковим керівництвом доц. Пурденко О.А.

    

Вітаємо переможців!

18.05

На факультеті економіки, менеджменту та психології проведено студентську наукову конференцію «Пріоритети соціально-економічного розвитку суспільства в умовах війни та післявоєнний період» в дистанційному режимі. У рамках заходу працювало 12 секцій, 3-ма з яких керували провідні науковці кафедри економіки та фінансів підприємства.

Конференція проводилась в режимі публічних дискусій на пленарному та секційних засідання, відзначено високий рівень підготовки доповідей доповідачами під професійним керівництвом наукових керівників.

26.04 - 12.05

Викладачі кафедри провели серію днів гостинності в режимі он-лайн. В організації профорієнтаційних заходів взяли участь: зав. кафедри, проф. Блакита Г.В., проф. Барабаш Н.С., ст. викл. Пашкуда Т.В., доц. Стояненко І.В., доц. Кондратюк О.І.,  доц. Пурденко О.А., доц. Гейдор А.П., доц. Трубей О.М., доц. Ганечко І.Г., ст. викл. Блаженко С.Л., доц. Терещенко Е.Ю., доц. Андрєєва В.Г.


Студентів проінформували про умови вступу до ДТЕУ у 2022 році, а також надали інформацію про спеціальності та матеріально-технічну базу університету.

07.05

Для студентів ФЕМП 4 курсу в рамках дисципліни «Корпоративні фінанси» доцентом кафедри Сілаковою Г.В. була організована відкрита лекція на тему: «Аналітика даних за допомогою інструменту POWER BI».

Лекцію провела к.е.н., доцент, аналітик рішень ПрАТ "ФРАКТАЛ АНАЛІТИКС" Олена Матусова.

25.04

Для студентів ФЕМП 3 курсу спеціалізації «Менеджмент персоналу» в рамках дисципліни «Економіка і фінанси підприємства» професором кафедри Богмою О.С. була організована відкрита лекція на тему: «Використання Soft Skills для підвищення особистої ефективності в умовах воєнного конфлікту».

Лекцію провів завідувач кафедри Soft Skills ДВНЗ «Приазовський державний технічний університет», д.е.н., професор, академік Академії економічних наук України, Міжнародної кадрової академії, сертифікований бізнес-тренер і лайф-коуч Михайло Верескун.

20.04

З метою обговорення актуальних питань функціонування ритейлу, забезпечення продовольчої безпеки України в умовах воєнного стану та пошуку шляхів подальшого розвитку роздрібної торгівлі у поствоєнний період, відбувся круглий стіл  «Ритейл: виклики війни». Кафедра економіки та фінансів підприємства була одним з організаторів цього заходу.

Докладніше

11.04

Для студентів ФТМ 2 курсу спеціалізації «Реклама і зв’язки з громадськістю» в рамках дисципліни «Економіка підприємства» професором кафедри Богмою О.С. була організована відкрита лекція на тему: «PR підприємства. Роль Персонального бренду власника та топ менеджерів».

Лекцію проводила PR-експерт, СЕО «Європейської асоціації програмної інженерії» Любов Мочалова.

14.02

Доцентом кафедри Кондратюк О.І. проведено в он-лайн режимі день гостинності для для студентів 4 курсу Уманського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу ім. Т.Г. Шевченка.

Студентів проінформували про умови вступу до ДТЕУ у 2022 році, а також надали інформацію про спеціальності та матеріально-технічну базу університету.

25.01.2022

Під керівництвом доцента кафедри Пурденко О.А. резиденти Бізнес-інкубатора КНТЕУ представили проєкт у півфіналі всеукраїнського конкурсу стартапів Student Startup Battle. 

Проєкт студентів КНТЕУ був відібраний з 98 проєктів та допущений до півфіналу конкурсу.

26.11

Відбувся фінал ІV Всеукраїнського студентського Конкурсу бізнес-проєктів «БІЗНЕС-ТРАМПЛІН» 

Докладніше

04.11

В рамках курсу "Технологія створення стартапу" для студентів 2 курсу ФЕМП та резидентів стартап-клубу КНТЕУ за сприяння проф. Височин І.В. відбулася мотиваційна лекція на тему: "Оцінка вартості стартапу", яку провів Михайло Попчук – випускник КНТЕУ, співзасновник та CEO міжнародної IT-компанії з автоматизації обліку та продажів Saldo Apps (компанія має 5 продуктів та понад 20 000 тис. користувачів по всьому світу). 

Дякуємо за інсайти, було повчально та цікаво!

02.11

В рамках дисципліни "Технологія створення стартапу" для студентів ФЕМП 2 курсу проведено зустріч з керівником Інжинірингової школи Noosphera Сергієм Веретюком.


    

Дякуємо за атмосферну і цікаву лекцію!

27.09

За сприяння кафедри економіки і фінансів підприємства в рамках дисципліни "Економіка підприємства" для студентів третього курсу спеціалізації "Корпоративні фінанси" відбувся практичний тренінг на тему "Системне управління як ключовий фактор підвищення ефективності діяльності підприємства", який проводив Калита Тарас Петрович (Керівник ТОВ "КПЯ "СИСТЕМИ", Українська асоціація досконалості і якості).


    

Були обговорені питання системного управління підприємством та його складові: процесний підхід, управління ризиками, моніторинг та удосконалення економічної діяльності підприємства. Особливий інтерес викликав експеримент з червоними намистинами Е. Демінга. Студенти мали  змогу безпосередньо, на власному досвіді застосувати практичний підхід до визначення та оцінки ризиків, які притаманні підприємству в сучасних умовах господарювання. Дуже дякуємо шановному Калиті Тарасу Петровичу за цікавий та насичений тренінг!

20.05

19-20 травня 2021 року в КНТЕУ відбулася ХІ Міжнародна науково-практична конференція на тему: «Проблеми та перспективи розвитку підприємництва в Україні». Організатор заходу - кафедра економіки та фінансів підприємства.
Докладніше

 

Програма конференції

Збірник тез

27.04

На базі Харківського державного університету харчування та торгівлі відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020/2021 навчальному році зі спеціалізації «Економіка та управління в сфері торгівлі». Найкращою визнана наукова робота студентки кафедри економіки та фінансів підприємства КНТЕУ Агати Хмари.


 

 Докладніше

Щиро вітаємо переможниць конкурсу та їхніх наукових керівників і бажаємо подальших наукових досягнень!

22.04

На базі Харківського національного автомобільно-дорожнього університету було проведено ІІ тур Всеукраїнського конкурсу дипломних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціалізації «Економіка підприємства». Серед переможців випускні кваліфікаційні роботи студентів кафедри економіки та фінансів підприємства КНТЕУ.


 

 Докладніше

Пишаємося нашими переможцями, вітаємо наукових керівників і бажаємо подальших професійних успіхів!

21.04

Вітаємо переможців II етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з дисципліни "Економіка підприємства":
     - Гриценко Владислава (наук. керівник - професор І.В. Височин). Тема роботи: "Оцінювання результативності діяльності підприємства торгівлі";
     - Симоненко Інну (наук. керівник - доцент І.Г. Ганечко). Тема роботи "Діджиталізація послуг як фактор збільшення доходів підприємства торгівлі".


 

Пишаємося здобутками студентів та їхніх наукових керівників!

22.02

Відбулася відкрита лекція за участю засновника першого в Україні онлайн продуктового супермаркету Foodex24 Владислава Савченко на тему: «Перспективи розвитку e-commerce ринку в Україні. Нові гравці, які змогли» з дисципліни "Економіка підприємства"  для студентів 2 курсу спеціальності "Інженерія програмного забезпечення". Організатор заходу - доцент кафедри економіки та фінансів підприємства Лаптєва В.В.


 

15.02

В рамках дисципліни «Технологія створення стартапу» для студентів 1 курсу ФІТ відбулася відкрита лекція з керівником Інжинірингової школи асоціації Noosphere Сергієм Веретюком на тему: «Idea management». Організатор заходу - доцент кафедри економіки та фінансів підприємства Пурденко О.А.


 

На лекції студенти дізнались про основи дизайн-мислення та основні тренди в генерації ідей, ознайомились з основними успішними стартапами реалізованими в рамках роботи асоціації.

27.11

В Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся студентський Конкурс бізнес-проєктів «БІЗНЕС-ТРАМПЛІН», організатором якого вже шостий рік поспіль є кафедра економіки та фінансів підприємства. У Конкурсі взяли участь 35 команд студентів, які представили 31 комерційний та 4 соціальних проєкти.


 

Докладніше

12.11

У межах проведення Днів торгівлі за ініціативи кафедри економіки та фінансів підприємства відбулася зустріч викладачів та студентів різних факультетів КНТЕУ  із представниками торговельної мережі АШАН. Тематика зустрічі  - «Ритейл в умовах карантину: проблеми та можливості»

 

Образцова Тетяна, директор по персоналу ТЦ «Ашан Rive Gauche» та Ященко Дмитро, директор по персоналу ТЦ «Ашан Чернігівська»  поділилися практикою адаптації ритейлу до нових кризових умов, розповіли про трансформаційні зміни бізнес-моделі компанії, які відбулися в поточному році. 

Партнери університету відповіли на низку запитань, при цьому студенти цікавилися можливістю працевлаштування, проходження практики, вимогами до потенційних працівників та соціальною діяльністю компанії. Вдячні компанії-партнеру АШАН за співпрацю та чекаємо нових зустрічей,  спікерів, знань  та вражень!

04.11

У межах проведення Днів торгівлі за ініціативи кафедри економіки та фінансів підприємства відбувся майстер-клас з використання прикладного рішення «YouControl» Тема: Інноваційна діяльність підприємств України з використанням сучасного програмного забезпечення з дисципліни "Економіка підприємства"  для студентів 3 курсу спеціальності "Право" Майстер-клас проводив Михайло Кольцов, тренер з продукту. 

 

Майстер-клас був організований доцентом кафедри економіки та фінансів підприємства Лаптєвою В.В.

26.10

Відбулося відкрите заняття з дисципліни "Економіка і організація інноваційної діяльності" для студентів 4 курсу ФЕМП 1 гр. за участю засновника міжнародної групи IT компаній "Powercode" та онлайн супермаркету "Foodex 24" Владислава Савченка

 

Заняття було організоване доцентом кафедри економіки та фінансів підприємства Пурденко О.А.

15.10

На базі кафедри відбувся круглий стіл на тему "Підвищення якості фінансово-економічної підготовки фахівців для сфери підприємництва в Україні", у якому взяли участь представники державних та громадських організацій, освітніх установ та бізнесу. Загальна кількість учасників перевищида 100 осіб. На початку вітальним словом виступила перший проректор КНТЕУ, д.т.н., проф. Притульська Н.В.


 

Тематичні напрями для обговорення на круглому столі:
1. Бізнес в умовах пандемії та інших викликів: тотальні загрози vs нові можливості.
2. "Діджитал-університет": тренди в організації освітнього процесу та партнерства з бізнесом.
Особливий інтерес учасників викликала доповідь засновника міжнародної групи ІТ компаній "Powercode" та онлайн супермаркету "Foodex 24" Владислава Савченка.

Також із доповідями на круглому столі виступили: голова спілки малих, середніх та приватизованих підприємств Биковець В.М., корпоративний аналітик ТОВ "СофтСерв" Гнатко Д., контролер компанії "ЕuroChem" (м. Мангейм, Німеччина) Карпунцов М. та викладачі кафедри: Трубей О.М. та Адаменко В.В.

27.08

Науковці кафедри зареєстрували авторське право на наукову статтю щодо інноваційного потенціалу підприємства.


 

02.12

У стінах партнера КНТЕУ – ПрАТ «Дитячий світ «Київ» відбувся успішний виїзний публічний захист випускних кваліфікаційних робіт студентів, що здобувають освітній ступінь «магістр» за спеціальністю «Менеджмент» спеціалізацією «Фінансове управління». 

Майбутні магістри продемонстрували високий рівень теоретичної підготовки та практичну значущість одержаних результатів дослідження. У процесі захисту робіт відбувалась активна науково-практична дискусія з питань фінансового управління на підприємстві.

Голова комісії Курило Дмитро Володимирович, фінансовий директор «Bayadera group» дав корисні настанови випускникам, побажавши їм професійного успіху та розвитку.

28.11

У Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся Всеукраїнський студентський конкурс бізнес-проєктів «БІЗНЕС-ТРАМПЛІН», в організації якого брала участь кафедра економіки та фінансів підприємства. На фінал конкурсу було відібрано п'ятнадцять кращих бізнес-проєктів, які претендували на призові місця. За результатами публічного захисту різнопланових бізнес-ідей були визначені переможці.


 

Докладніше

22.11

Тренери Львівської Tech Startup School презентували Міжнародний проект "CreativeSpark" від British Council - новітню освітню програму з розвитку підприємництва - для студентів та резидентів Бізнес-інкубатору КНТЕУ

Студенти, які були присутні на презентації, серед іншого дізналися: 
- як знайти перспективну ідею;
- в чому полягає особливість стартапів;
- які стартапи є успішними в наш час.

07.11

У Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся Всеукраїнський круглий стіл «Підвищення якості фінансово-економічної підготовки фахівців для сфери підприємництва в Україні», який організувала кафедра економіки та фінансів підприємства. Круглий стіл був присвячений обговоренню проблем та внесення пропозицій щодо удосконалення підготовки фахівців з економіки та фінансів для сфери торгівлі, зокрема актуалізації навчальних програм, підвищення рівня практичної підготовки студентів відповідно до вимог ринку праці, поглиблення співпраці між ЗВО та підприємницькими структурами, в тому числі в сфері корпоративного навчання.


 

Докладніше

05-07.11

В рамках IV Міжнародного форуму “Innovation Market” команда КНТЕУ представила проект ТЕМБ (твій електронний медичний браслет). Науковий консультант команди - доц. кафедри економіки та фінансів підприємства Пурденко О.А.


 

30.09

Студенти 1 курсу спеціалізації "Економіка бізнесу" та "Корпоративні фінанси"  відвідали ТОВ "Кока-Кола Україна Лімітед" з метою ознайомлення з виробничим процесом підприємства. Студентам було приведено екскурсію заводом, завдяки якій вони ознайомились з роботою відділу якості продукції та виробничих цехів. Відвідали музей заводу де відбулася дегустація продукції підприємства.

  

10.09

Відбулася ознайомча екскурсія для студентів 1 курсу 3 групи ФЕМП, які  відвідали магазин мережі "Фуршет", що знаходиться за адресою м. Київ, Антоновича 165. Студенти ознайомились з роботою магазину, з основними логістичними операціями, з особливостями викладки товарів, ознайомились з деякими аспектами взаємодії підприємства з постачальниками товарів. Під час екскурсії було багато питань та обговорення.


 

Студентство та колектив кафедри економіки та фінанси підприємства вдячні директору магазину Ковальчуку Володимиру за співпрацю.

22-23.05

Відбулася Х Міжнародна науково-практична конференція "Проблеми та перспективи розвитку підприємництва в Україні", в якій традиційно взяли участь науковці закордонних та вітчизняних закладів вищої освіти, структурних підрозділів КНТЕУ,  представники підприємств, державних установ та громадських організацій.

Докладніше

23.04

На базі Харківського державного університету харчування та торгівлі відбулася підсумкова конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціалізації «Економіка та управління в сфері торгівлі».
Призером Конкурсу (диплом І ступеню) стала студентка 1 курсу ОС «магістр» спеціалізації «Економіка та безпека бізнесу» Коваль Карина (науковий керівник – кандидат економічних  наук, доцент кафедри економіки і фінансів підприємства Стояненко Ірина Василівна).

   

22.04

В рамках вивчення дисципліни «Ціноутворення» для студентів 3 курсу спеціалізацій «Економіка підприємства» та «Фінанси підприємства» відбулась відкрита лекція Чередніченко Дар’ї Петрівни, начальника управління економічного аналізу Антимонопольного комітету України на тему: «Ціни та конкуренція: типи порушень на практика правозастосування АМКУ».

 

22.04

Для студентів 3 та 4 курсів спеціальностей «Економіка підприємства», «Фінанси підприємства», «Фінансовий контроль» на запрошення кафедри економіки та фінансів підприємства провів лекцію на тему: «Ключові тренди в розвитку економічної науки. Поведінкова економіка»  економіст, підприємець, викладач фінансів kmbs, фінансовий директор компанії «Юг-Контракт» Олексій Геращенко.

 

Студенти дізналися про  один з найцікавіших напрямків сучасної економічної науки – поведінкову економіку – теорію, яка зробила прорив в економіці, вплинула на зміну уявлень про роботу людського розуму, раціональність людей та ринків. Заняття пройшло за активної участі слухачів, найбільш активні студенти отримали в подарунок книгу Олексія Геращенка «Економіка XXI» та автограф автора.

22.04

Відбулась проблемна відкрита лекція на тему: “Проектный менеджмент: facing the reality”, яку провели представники міжнародної ІТ компанії Attendify:  Олександр Вовченко, Андрій Петровський та Аліса Івашкевич. Лекцію було організовано в межах дисципліни "Проектний аналіз". На ній були присутні студенти 3 та 4 курсу спец."Економіка підприємства".

 

19.04

В рамках вивчення дисципліни «Економіка підприємства» для студентів 3 курсу спеціалізації «Економіка підприємства» відбулась відкрита лекція Богдана Флорова, product-manager компанії B.BRAUN на тему: "Підприємство-клієнт: практика взаємодії".

 

18-19.04

Студенти 3 курсу  спец. «Економіка підприємства», «Фінанси підприємства» Пащенко Ольга, Марчук Андрій та Бізбіз Тетяна у складі команди «KNUTEnergy» здобули 2 місце на І Всеукраїнському економічному турнірі у м. Рівне, що відбувся на базі Національного університету водного господарства та природокористування. Серед тренерів команди були викладачі кафедри – доц. Трубей О. М., доц. Стояненко І. В. та ст. викл. Рибак Р. І.

 

Докладніше

15.04

Проведено майстер-клас на тему: «Фінансова медіація:  вирішення питань проблемної заборгованості» для студентів 4 курсу ФЕМП спеціалізації «Економіка підприємства» та  ФМТП  «Міжнародна економіка». Заняття провів  засновник та директор групи компаній  ТОВ «ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ», ГО «ФІНАНСОВА СТАБІЛЬНІСТЬ», ТОВ «ЦЕНТР ФІНАНСОВОЇ МЕДІАЦІЇ» Короленко Микола Володимирович.

 

05.04.2019

На базі Придніпровської державної академії будівництва та архітектури (м. Дніпро) протягом 3-5 квітня 2019 року відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіаді з дисципліни «Економіка підприємства». Студенти 4-го курсу 11 групи ФЕМП успішно пройшли випробовування фахових знань та достойно представили КНТЕУ. Зокрема, Яценко Аліна посіла друге місце, а Біленко Яна - четверте місце.

 

У складі журі олімпіади була доцент кафедри економіки та фінансів підприємства Трубей Оксана Миколаївна.

07.12.2018

Вчетверте зусиллями кафедри організовано та проведено Всеукраїнський студентський конкурс бізнес-проектів "Бізнес-трамплін". Цього року в конкурсі взяли участь 64 команди студентів з різних регіонів України. Захід  дійсно став Всеукраїнським конкурсом студентських бізнес-проектів. У фіналі конкурсу було представлено п'ятнадцять кращих бізнес-проектів (десять комерційних та п'ять соціальних), які претендували на призові місця.

 

Докладніше

03-06.12

На кафедрі відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт магістрів зі спеціальності 051 «Економіка» спеціалізацій: «Економіка підприємства», «Економічна безпека підприємства» та «Фінансовий менеджмент».

 

Найкращим студентам, таким як Піщалова В. Гармаш Т., Нікітина О., голова комісії Чередниченко Д.П.  запропонувала пройти стажування в управлінні економічного аналізу Антимонопольного комітету України та реалізовувати на практиці набуті знання і вміння. 
Вітаємо випускників з успішним захистом та бажаємо їм особистого розвитку і професійного зростання!

29.11

Доценти кафедри економіки та фінансів підприємства Ганущак Т.В. отримала свідоцтво про те, що пройшла навчання у Вищій школі педагогічної майстерності КНТЕУ загальним обсягом 135 годин і захистила випускну роботу.

 

27.11

Доценти кафедри економіки та фінансів підприємства ФЕМП Лановська Г.І. та Багацька К.В.  27.11. 2018 року зяли участь у Інвестиційному форумі міста Києва 2018 – щорічній платформі, яка об’єднує міську владу, бізнес-спільноту та громадський сектор для обговорення спільних проектів та залучення інвестицій. Основні акценти були спрямовані на розвиток інновацій у столиці України, запровадження локальних та глобальних інновації у фінансових технологіях, міжнародний досвід стимулювання інновацій. Гості з Польщі і країн Балтії ділилися успішним досвідом сприяння розвитку стартапів на державному та місцевому рівнях. 

 

Всі зарубіжні спікери акцентували на провідній ролі університетів як наукових центрів в створенні і реалізації інновацій. Також значну увагу було приділено ролі діджиталізації в розвитку інвестиційної активності, в тому числі і в навчальних закладах. Цікавим прикладом може слугувати досвід Естонії, яка є лідером електронного врядування в Східній Європі, зокрема в усіх університетах Естонії запроваджено програму повної автоматизації всіх адміністративних процесів і відмова від паперового документообігу.

21-23.11

Команда КНТЕУ «StudPower» у складі студентів: Марчука А. (ФЕМП 3 курс 2 група), Чудіка М. (ФОАІС 3 курс 6 група), Тимошенко К. (ФМТП  1 курс магістратури 4 група) та Місецького Д. (ФЕМП 3 курс 2 група), взяла участь у роботі ІІІ Міжнародного інноваційного форум «INNOVATION MARKET», який проводився відповідно до розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2016 р. № 864-р. Форум мав насичену програму – див.: http://innovationmarket.com.ua/ 

 

Наприкінці роботи форуму відбулася урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України» та конкурсу «Марафон з інтелектуальної власності – IP MARATHON 2018». Команда КНТЕУ «StudPower» отримала Диплом учасника.

22.11

Кафедрою економіки та фінансів підприємства Київського національного торговельно-економічного  університету проведено Всеукраїнський круглий стіл "Підвищення якості фінансово-економічної підготовки фахівців для сфери підприємництва в Україні" з метою обговорення проблем та внесення пропозицій щодо удосконалення підготовки фахівців з економіки та фінансів в умовах інтеграції в європейський освітній простір та спрямованості освітнього процесу на формування компетентностей студентів відповідно до вимог сучасного ринку праці, мобільності людського капіталу.

Докладніше

20.11

Студенти ФЕМП 3 курсу спеціалізації «Фінанси підприємства» в рамках дисципліни «Економіка підприємства» під керівництвом к.е.н., доцента Андрєєвої В.Г. та к.е.н., доцента Лановської Г.І. відвідали наймасштабніший в Європі завод «Кока-кола».  В ході екскурсії студенти мали унікальну можливість ознайомитись зі встановлення інноваційної лінії виробництва, інноваційними розробками підприємства, фінансовим та організаційним механізмом забезпечення переходу до економіки замкненого циклу та основними  аспектами розвитку компанії у відповідності зі змінами уподобань споживачів та очікуваннями співвласників компанії.

19.11

Завершився I етап Всеукраїнського студентського конкурсу бізнес-проектів "Бізнес-трамплін", організатором якого є кафедра економіки та фінансів підприємства. Усього на адресу конкурсу було направлено 64 проекти з різних закладів вищої освіти  міст України. 
Відповідно до Положення про проведення  конкурсу, членами журі у складі викладачів провідних ЗВО, представників бізнес-спільноти, інвестиційних структур, бізнес-інкубаторів "YEP" та "Sikorsky Challenge" сформовано рейтингові списки кращих проектів. Зокрема, визначено 20 кращих робіт у номінації "Комерційний проект" та  10  - у номінації "Cоціальний проект".

 Відповідно до порядку проведення конкурсу, до участі у II (фінальному) етапі запрошуються 10 перших команд, які представили комерційні проекти і 5 перших команд, які представили соціальні проекти. Фінальне змагання відбудеться 6 грудня 2018 року в Київському національному торговельно-економічному університеті за адресою:02156, Україна, м. Київ, вул. Кіото, 19, про що учасники фіналу конкурсу будуть повідомлені особисто.

15.11

На тематичну  зустріч до студентів - магістрів 1 курсу англомовної групи спеціальності «Економіка підприємства», спеціалізації «Фінансовий менеджмент» на запрошення доцента кафедри економіки та фінаснів підприємства Багацької Катерини Володимирівни завітав старший аналітик компанії “CIVITTA” Корнилюк Сергій. До зустрічі також приєдналися викладачі і студенти Центру бізнес-тренінгу. Лекція була присвячена темі управління бізнес-процесами в компаніях. Майстерність спікера, цікаві приклади реальних кейсів, нетривіальні завдання для аудиторії і запитання від зацікавлених слухачів перетворили лекцію на невимушене, але ефективне  інтерактивне спілкування між гостем і студентами.

 Студенти разом зі спікером та викладачами не лише ознайомлювалися з цікавими бізнес-кейсами, а й  обговорювали актуальні проблеми майбутнього економічних професій, роботизації і зміни структури ринку праці та розмірковували над необхідністю розвитку навичок дизайн-мислення  як ефективної переваги людини над штучним інтелектом. Приємним сюрпризом стала пропозиція від Сергія подавати резюме до компанії CIVITTA і випробувати майбутнім економістам свої сили на ниві управлінського консалтингу.

08.11

Відбулась відкрита лекція "Податкове планування на підприємстві" податкового менеджера компанії "VEON" (Амстердам, Нідерланди) Полякова Олексія, який у 2011 році блискуче закінчив навчання в КНТЕУ за спеціалізацією "Фінанси підприємства".

 Докладніше

22.10

Відбулося виїзне заняття в компанії Кока-Кола Беверіджиз Лімітід на тему «Продукція підприємства» для студентів 2 курсу спеціальності «Фінанси підприємства» та студентів 3 курсу спеціальності "Маркетинг" у супроводі доцента кафедри економіки та фінансів підприємства Ганущак Т.В.

  

18.10

Відбувся інформаційний день за підтримки «Як це працює. Програми EU4Business для інноваційного малого та середнього бізнесу: Horizon2020, COSME»  за підтримки ЄБРР: консультації для малого бізнесу в Україні, його відвідали доц. Лановська  Галина Іванівна, асп. Кузьменко Оксана Сергіївна,  доц. Кондратюк Оксана Іванівна та доц. Лаптєва Вікторія Василівна. Важливий та змістовний захід, що відкрив простір для поєднання та плідної міжнародної співпраці між науковцями, бізнесом і промисловістю з різних країн світу.

  

12.10

Доцент кафедри економіки та фінансів підприємств Катерина Багацька взяла участь у роботі круглого столу ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, що проводиться кафедрою корпоративних фінансів  і контролінгу Київського національного економічного  університету "Корпоративні фінанси: проблеми та перспективи інноваційного розвитку"

  

Доцент Багацька К.В. представила науковій спільноті доповідь на тему "Фінансовий моніторинг комунальних підприємств в системі підзвітності і прозорості місцевого самоврядування", в якій розкрила структурні  деформації  у формуванні  капіталу комунальних підприємств, алекватності відображення їх фінансових результатів, а також наголосила на сучасних  інструментах  моніторингу цих компаній. Окрім наукових питань, особливу увагу на засіданні  круглого столу булоділено актуальним проблемам і викликам в підготовці фахівців з напрямку Корпоративні фінанси.

9.10

Вже другий рік поспіль для студентів-старшокурсників спеціалізацій кафедри проводиться виїзне заняття на  одному з провідних підприємств e-commerce - Kasta.  Цього разу PR-директор компанії Наталія Логвін розкрила секрети  побудови бізнес-процесів та відповіла на увсі запитання щодо діяльності Інтернет-магазину, які цікавили студентів.

 

Разом з викладачами кафедри економіки та фінансів підприємства доц. Ганечко І.Г.  та ст.викл. Рибак Р.І. у студентів була чудова нагода наочно ознайомитись з процесами управління підприємством он-лайн-рітейлу і поспілкуватись із засновником Kasta Андрієм Логвіним, який надихнув молодь своєю невичерпною енергією та цілеспрямованістю. "Інвестуйте в свою освіту, та будьте рішучими на шляху до своїх мрій"- побажав директор хлопцям та дівчатам.

9.10

Відбувся Форум "Нові стандарти прозорості та підзвітності комунальних підприємств", що був організований Центром політичних студій та аналітики «Ейдос» за підтримки уряду Нідерландів. В його роботі активну участь взяли викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства: доцент Багацька Катерина Володимирівна та доцент Лановська Галина Іванівна. Панельні дискусії форуму були присвячені обговоренню актуальних питань діяльності вітчизняних комунальних підприємств.

 

Доцент Багацька К.В. виступила експертом в панельній дискусії «Перспективи реформування діяльності комунальних підприємств» з доповіддю про фінансовий стан та результати діяльності обраних для дослідження 104-х комунальних підприємств. В доповіді було акцентовано увагу на проблемних питаннях, виявлених в ході дослідження. Актуальні питання реформування комунальних підприємств дістали широкого обговорення аудиторії.

4.10

Викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства доц. Трубей О. М., доц. Лаптєва В. В., доц. Новікова Н. М. та ст. викл. Рибак Р. І. стали учасниками івенту "Uni-Biz Bribge", який відбувся на базі Київської школи економіки.

 

Докладніше

25.09

У рамках підготовки до проведення Всеукраїнського конкурсу бізнес-проектів "Бізнес-трамплін" за ініціативи кафедри відбувся майстер-клас з розробки бізнес-проектів.

 

Докладніше

22.09

Викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства: доц. Ганущак Т.В. та ст. викладач Мельник В.В. взяли участь у Фестивалі освітнього лідерства CLEVER і отримали сертифікати учасників

 

21.09

Кафедра економіки та фінансів підприємства у межах дисципліни "Економіка і фінанси підприємства" (викладач - доц. Ганущак Т.В.) організувала зустріч студентів 3 курсу спеціальності "Фінансове посередництво" факультету фінансів та банківської справи з головним економістом відділу грошових переказів, міжбанківських розрахунків та супроводження операцій казначейства, операційне управління ПАТ КРЕДИТ ЄВРОПА БАНК, Мороз Ксенією Олександрівною. Тема: "Формування позикового капіталу на підприємстві".

    

14.09

Зав. кафедри, проф. Блакита Г.В. та  доцент Лановська Г.І. провели день гостинності для учнів 11 класу НВК "Домінанта".

 

12.09

Студенти I курсу ФЕМП разом із доцентом кафедри економіки та фінансів підприємства Новіковою Н. М. відвідали один із магазинів мережі сімейної покупки "Фуршет" у м. Києві.  Під час екскурсії студенти ознайомилися з діяльністю мережі, яка нараховує 74 магазини на території України, підходами до формування асортименту товарів, цінової політики, сучасними м'ясопереробними та рибними цехами, кондитерським відділом, пекарнею та кулінарією. Підприємство активно впроваджує та розвиває власні торгові марки "Фуршет" та "Народна", завдяки яким продукція реалізується за доступними цінами.

 
 

4.07

Доцент кафедри економіки та фінансів підприємства  к.е.н., Лановська Г.І. та аспірант кафедри, директор Центру бізнес-тренінгу Кузьменко О.С. взяли участь в Українсько-китайському економічному форумі Перспективи співробітництва в межах ініціативи «Один пояс - один шлях».

 
Офіційна делегація Китайської ради просування міжнародної торгівлі (China Council for the Promotion of International Trade) а також численна делегація з представників китайського бізнесу та китайських торгових організацій висловили свою зацікавленість в ознайомленні з українськими пропозиціями щодо інвестиційних проектів в різних сферах економічної діяльності. Також розглядались питання налагодження зв’язків між українськими та китайськими науковцями  щодо запровадження інноваційних проектів.

26.06

Викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства  к.е.н., доцент Лановська Г.І. та ст. викладач Рибак Р.І. взяли участь у 2-му щорічному Національному Форумі розвитку МСБ 2018. Форум забезпечив унікальну можливість для малих і середніх підприємств дізнатися про актуальні програми підтримки бізнесу й отримати консультації щодо участі в них «із перших вуст» – від експертів міжнародних донорських і фінансових організацій.

 
Співорганізаторами даного заходу виступили Торгово-промислова палата України спільно з проектом FORBIZ | EU4Business.  Даний форум об’єднав близько 500 представників малих та середніх підприємств, організацій підтримки бізнесу, уряду, міжнародного співтовариства донорів,  фінансових установ та науковців. Модератором форуму виступив відомий журналіст, редактор, радіоведучий, телеведучий, медіа-експерт Андрій Куликов, відкривали форум Вільям Томпсон, Керівник ОЕСР Євразія; Геннадій Чижиков, Президент Торгово-промислової палати України; Йоганнес Баур, перший радник і керівник відділу програм зовнішньої допомоги у секторі економічної співпраці, енергетики, інфраструктури та навколишнього середовища, Представництво ЄС в Україні; Маттіас Халдер, Керівник проекту EU4Business | FORBIZ та Кирило Шевченко, Голова правління ПАТ «УКРГАЗБАНК».
Панельні дискусії були присвячені обговоренню сучасних міжнародних проектів підтримки МСБ (COSME, Horizon 2020, програми Enterprise Europe Network, Проект «Соціальне підприємництво» та ін.), інструментів підтримки МСБ від фінансових установ та платформ, а також експерти обґрунтували європейські механізми розвитку бізнесу в Україні.

18.06

Під науковим керівництвом доцента кафедпри економіки та фінансів підприємства Пурденко О.А. команда студентів нашого університету здобула ІІІ місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Newideas. Newpossibilities 2018» / «Нові ідеї. Нові можливості 2018», що відбувся на базі факультету фінансів ДВНЗ “Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана”. У конкурсі взяли участь 7 вищих навчальних закладів України: м. Києва, Вінницької, Львівської, Київської та Волинської областей.

31.05

Студентка магістратури ФЕМП 4ам групи Дащенко Леся Олександрівна посіла 3 місце за підсумками Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт "Black Sea Science", що проводився в Одеській національній академії харчових технологій (за напрямом "Економіка та управління") з роботою на тему: "Creating a value driver tree as an element of influence on the indicators of the financial state of an enterprise" (Створення дерева драйверів вартості як елемента впливу на індикатори фінансового стану підприємства); науковий керівник - доцент кафедпри економіки та фінансів підприємства Касьянова А.О.

27.04

Студент КНТЕУ 4 курсу ФЕМП 11 групи Михайлик Роман посів II місце за підсумками 2-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади  зі спеціальності "Економіка підприємства" (за видами діяльності), який проходив на базі економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

показати повністю

21.04

Закінчилося наукове стажування викладачів, яке проходило 18 – 21 квітня 2018 року у м. Варшава і було організоване Університетом Кардинала Стефана Вишинського (UKSW) спільно із Інститутом Міжнародної Академічної і Наукової Співпраці (IIASC) та Фундацією ADD з метою підвищення кваліфікації освітян і поглиблення співпраці в академічній й науковій сфері між Україною та Польщею.
Програма стажування передбачала два етапи: 1) самостійне дослідження в Україні та написання наукового есе на тему “Інновації в науці та освіті: виклики сучасності”; 2) участь у робочій програмі у Варшаві 18 - 21 квітня 2018 року.
По завершенні програми учасники стажування ст. викладач Мельник В.В., ст. викладач Лаптєва В.В., доц. Пурденко О.А. отримали сертифікати про участь в науковому стажуванні у Варшаві на базі Духовної Академії Університету С. Вишинського (108 годин аудиторної та позааудиторної, у тому числі дистанційної роботи).

  

18.04

Доцент кафедри економіки та фінансів підприємства Ганечко І.Г. організувала проведення відкритої леції Олексія Геращенка, фінансового директора компанії «Юг-Контракт», на тему: «Вартість бізнесу та фактори, що впливають на капіталізацію бізнесу» для студентів 3-го курсу ФЕМП, ФОАІС (спеціальності «Економіка підприємства», «Облік і аудит»).
Студенти мали змогу ознайомитися з основами управління вартістю (Value-based management), підходами та методами оцінки вартості підприємства, зокрема, дохідного підходу для оцінювання вартості бізнесу.  Було акцентовано увагу студентів на труднощах практичного застосування DСF – методу дисконтування майбутніх грошових потоків через невизначеність майбутніх економічних  вигод; факторах, які впливають на вартість. Лекція викликала великий інтерес в аудиторії.  Оргнізатор лекції висловила вдячність за цікаву презентацію та надану можливість для студентів проходити стажування в компанії та набувати практичного досвіду за фахом.

      

Олексій Геращенко - фінансовий директор компанії «Юг-Контракт» -  одного з найбільших в Україні національних дистриб'юторів з мультипродуктовим портфелем;  підприємець з багаторічним управлінським досвідом роботи у банківській сфері та в галузі управління фінансами підприємства; автор популярного сучасного підручника «Економіка XXI», онлайн-курсів «Економіка для всіх», «Фінансовий менеджмент» та художнього роману «Лише секунда».

17.04

Викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства: доцент Новікова Н.М. та асистент Жук О.С. організували для студентів університету виїздне заняття-екскурсію на підприємство «Кока-Кола Беверіджиз Україна», яке є лідером на вітчизняному ринку безалкогольних напоїв. Студенти відвідали музей Кока-кола, виробничі цехи, ознайомилися з вимогами до якості продукції, принципами ведення бізнесу, рекламною діяльністю, асортиментом товарів (всесвітньо відомі газовані напої, як Coca-Cola, Fanta та Sprite; холодні чаї; соки та нектари під брендами Rich, BotaniQ, «Добрий»; природна питна вода «BonAqua» тощо). На завершення відбувалася дегустація напоїв підприємства, під час якої студенти задавали питання, які їх цікавили стосовно діяльності підприємства. На згадку всі отримали пам’ятні подарунки.

       

13.04

Студентка КНТЕУ 4 курсу ФЕМП 12 групи Ковбасинська Альона посіла III місце за підсумками 2-го етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Економіка підприємства", що відбувся у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури (м. Дніпро).

показати повністю

12.04

За ініціативи і сприяння кафедри економіки та фінансів підприємства підписано договір про співробітництво та меморандум про партнерство освітніх програм з ТОВ "Лореаль Україна". Договір підписали - ректор Анатолій Антонович Мазаракі та Генеральний директор "Лореаль Україна"  Марк Савчук. Церемонія пройшла за участю керівників підрозділів, завідувачів кафедр, викладачів та студентів університету.

показати повністю

30.03

За ініціативи кафедри студенти ФЕМП взяли участь у конференціі наукової молоді "Економічне майбутнє України", яку проводила Українська асоціація Римського клубу спільно з Київським міжнародним економічним форумом (КМЕФ) у м. Києві.

38c0702c5f72e0eb7ca797d8e95dd634.JPG (450×600)

показати повністю

9-26.03

Доцент кафедри економіки та фінансів підприємства Касьянова Анастасія Олександрівна викладала англійською мовою дисципліну "Управління вартістю підприємства" в одному з провідних ЗВО Франції – Університеті Гренобль Альпи  в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ "Навчальна (академічна) мобільність".

показати повністю

19.03

На 2-й парі в ауд. Д-401 була проведена лекція фахівця-практика для студентів спеціалізацій "Економіка підприємства" та "Фінанси підприємства" на тему: «Основні підходи до написання бізнес-плану та розробка стратегії  фінансування». Лектор - Апалькова  Вікторія Валеріївна, к.е.н., управляючий партнер компанії  Business Format. Організаторами заходу були викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства: доц. Ганущак Т.В. та доц. Афанасьєв К.М. 

17.03

Доцентом кафедри економіки та фінансів підприємства Ганущак Т.В. було організовано похід до НБУ та музею грошей для студентів  спеціалізації "Фінанси підприємства" 1 курсу 3 групи  та 4 курсу 18 групи . Студенти взяли участь у фінансовій грі Cash Flow, яка проводилася НБУ та Інститутом банківської справи з метою підвищення фінансової грамотності молоді.

  

13.03

Українська асоціація інвестиційних професіоналів "CFA Society Ukraine" висловила подяку завідувачу кафедри економіки та фінансів підприємства, проф. Блакиті Г.В. за підтримку у залученні студентів до участі у Всеукраїнському етапі Міжнародного студентського конкурсу з інвестиційних досліджень "CFA Institute Research Challenge"

5.02.18

Відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Економіка підприємства» а також університетські олімпіади з дисциплін «Економіка підприємства» і «Фінансовий менеджмент». Організатором олімпіад була кафедра економіки та фінансів підприємства.

показати повністю

15.01-18.01.18

На кафедрі відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня "магістр" денної та заочної форми навчання.

4.12.17

Старший викладач кафедри Рибак Руслана Іванівна взяла участь у роботі Форуму бізнес інновацій BIF Ukraine 2017. Під час проведення панельних дискусій про Глобальні тренди IT-інновацій спікери обговорювали новітні бізнес-моделі майбутнього, хмарні технології, роль blockchain, презентували CRM/BPM -системи, інструменти Digital-маркетингу, ділилися бізнес-кейсами.

29.11.17

У період з вересня по листопад  для викладачів Центру бізнес-тренінгу було організовано сертифіковані курси з освоєння програмного продукту «1С Підприємство. Версія 8.3». У складі групи викладачів, які успішно завершили навчання, були представники кафедри економіки та фінансів підприємства: доц. Андрєєва В.Г., доц. Ганечко І.Г., доц. Лановська Г.І., ст.викл. Пурденко О.А. та ст.викл. Рибак Р.І.

показати повністю

21-24.11.17

Фіналісти конкурсу бізнес-проектів «Бізнес-трамплін»: Долда Наталія (ФЕМП, 4-18), Гирич Владислав, Шуляєв Даніїл  (ФЕМП, 4-19) та Титюк Аліна (ФФБС, 2-5) взяли участь у Міжнародному форумі «INNOVATION MARKET», що відбувся в МВЦ (метро «Лівобережна»).

16.11.17

За сприяння кафедри економіки та фінансів підприємства у межах програми роботи Бізнес-інкубатора КНТЕУ відбувся третій щорічний конкурс бізнес-проектів серед студентів «Бізнес-трамплін»У фіналі конкурсу було представлено одинадцять кращих  бізнес-проектів, які й претендували на призові місця та окремі номінації: "Кращий інноваційний проект" та "Кращий соціальний проект". 
Спонсорську підтримку надала компанія «
L’Oréal Україна».

показати повністю

13.11.17

Відбулася відкрита лекція Курила Дмитра Володимировича –фінансового директора найбільшого алкогольного холдингу Східної Європи "Баядера Груп" – на тему: "Розроблення антикризової програми та антикризової стратегії підприємства". На лекції були присутні студенти 1 курсу магістратури спеціалізації "Економіка підприємства" та "Міжнародний бізнес", а також студенти 4 курсу ФЕМП спеціалізації "Фінанси підприємства". Організатор заходу – доц. кафедри економіки та фінансів підприємства Лановська Г.І.

   

3.11.17

За сприяння кафедри економіки та фінансів підприємства відбулася зустріч студентів 4-го курсу спеціалізації  «Економіка підприємства» з випускницею КНТЕУ, директором ТОВ «ЛАССІ»  і ТОВ «ГІС КОСМЕТІК», засновником та керівником проекту  «UA Krasa»  Лідією Суярко.

показати повністю

2.11.17

Відбулося виїзне заняття зі студентами 3 курсу 1 гр. спеціалізації "Економіка підприємства" та 3 гр. спеціалізації "Фінанси підприємства" на ПрАТ "Оболонь" (м. Київ). Тема заняття: "Продукція підприємства". Організатори заходу, викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства: доц. Ганущак Т.В. та ст. викл. Лаптєва В.В. 

          

18.09.17

За сприяння кафедри економіки та фінансів підприємства відбулось перше засідання студентського "Бізнес-клубу", метою діяльності якого є:  розкриття творчого потенціалу студентів щодо генерування бізнес ідей, розвитку економічного мислення, самостійного здобуття, засвоювання і застосовування економічних знань; формування у студентів активної життєвої позиції у сучасному суспільстві. 

Завдання клубу:
• навчити студентів  проводити дослідження потенційно перспективних шляхів розвитку бізнесу на рівні суб'єктів господарювання, регіонів, держави та світу у цілому;
• засвоїти основні методи генерування креативних ідей;
• розглядати проблемні питання стосовно функціонування суб’єктів господарювання та можливостей запровадження бізнес-ідей;
• аналізувати новації у законодавстві з економічних питань та оцінювати їхній вплив на бізнес, розробляти пропозиції щодо впровадження нових законодавчих норм;
• організовувати та брати участь у конференціях, круглих столах та інших науково-практичних заходах, присвячених креативному підприємництву.

План заходів клубу

28.08.17

У рамках проекту Міжнародної кредитної мобільності з Університетом Центрального Ланкаширу (м. Престон, Великобританія), що реалізує Київський національний торговельно-економічний університет у поточному році за програмою Європейського союзу ERASMUS+, два викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства, що читають лекції протягом останніх декількох років на магістерських програмах англійською мовою викладання: Андрієць Віталій Савич та Афанасьєв Костянтин Михайлович, у складі групи викладачів КНТЕУ підвищували кваліфікацію у Великобританії влітку протягом 4 тижнів.

  

показати повністю

24.06.17

У період з 19.06 по 24.06 2017 року на кафедрі економіки та фінансів підприємства проходили кваліфікаційні екзамени  для здобуття освітнього ступеня «бакалавр». Випускні випробування витримали 66 студентів, що навчалися за напрямом підготовки 6.030504 «Економіка підприємства»  та 31 студент, що навчався за напрямом підготовки 6.030508 «Фінанси підприємства».
Під час проведення кваліфікаційних екзаменів працювало дві комісії до складу яких входили:
- за напрямом підготовки «Економіка підприємства»: голова комісії - Степанова О.В., старший науковий співробітник відділу державних фінансів ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України, канд. екон. наук; Блакита Г.В., професор, завідувач кафедри економіки та фінансів підприємства, д-р. екон. наук; Трубей О.М., доцент кафедри економіки та фінансів підприємства, канд. екон. наук; Пархаєва Н.В., доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики, канд. екон. наук.
- за напрямом підготовки «Фінанси підприємства»: голова комісії - Обущак Т.А., головний бухгалтер ПАТ «Київзовніштранс»,  канд. екон. наук; Бланк І.О., професор кафедри економіки та фінансів підприємства, д-р. екон. наук; Ситник Г.В., професор кафедри економіки та фінансів підприємства, д-р. екон. наук; Бондаренко О.С. доцент кафедри фінансів, канд. екон. наук.

       

Результати випускного кваліфікаційного екзамену продемонстрували високий  рівень викладання базових та спеціальних дисциплін на кафедрі, врахування в навчальному процесі сучасних вимог до підготовки бакалаврів та запити ринку праці.
Головами комісій відмічено належний рівень підготовки студентів щодо використання сучасних вітчизняних та зарубіжних методик аналізу, діагностики, планування та прогнозування результатів господарсько-фінансової діяльності підприємства, управління фінансами підприємства,  обґрунтовування стратегії та тактики його економічної та фінансової діяльності.

  

Вітаємо наших випускників-бакалаврів! Зичимо подальших успіхів!

07.06.17

Відповідно до програми співпраці кафедри економіки та фінансів підприємства з роботодавцями відбулася зустріч студентів 3 курсу ФЕМП спеціалізацій «Економіка підприємства» та «Фінанси підприємства» з представниками  мультибрендової компанії ПАТ «Рітейл групп»
Третьокурсники напередодні першої виробничої практики мали можливість поспілкуватися із заступником генерального директора з комерційних питань Сериковим О.А., менеджером з підбору та адаптації песоналу Салтиковою Н.В. Студенти отримали цікаву та корисну інформацію щодо програми стажування в компанії «Рітейл груп», можливостей працевлаштування, професійного розвитку та кар’єрного росту її співробітників.

     

30.05.17

У рамках співпраці кафедри економіки та фінансів підприємства КНТЕУ з роботодавцями відбулася зустріч студентів 4 курсу ФЕМП спеціалізацій «Економіка підприємства» та «Фінанси підприємства» з представниками  мультибрендової компанії ПАТ «Рітейл групп»
Студенти отримали цікаву та корисну інформацію щодо програми стажування на підприємстві, можливостей працевлаштування, професійного розвитку та кар’єрного росту співробітників компанії.

     

23-24.05.17

В Київському національному торговельно-економічному університеті відбулася IX Міжнародна науково-практична конференція "Проблеми та перспективи розвитку підприємництва в Україні", співорганізаторами якої виступили: Міністерство освіти і науки України, КНТЕУ, Спілка підприємців малих, середніх, і приватизованих підприємств України, Краківський економічний університет (Польща), Університет Мессіні (Італія). З боку КНТЕУ безпосереднім організатором конференції виступила кафедра економіки та фінансів підприємства. 


показати повністю
РЕКОМЕНДАЦІЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

17.05.17

Зусиллями викладачів кафедри (зокрема доц. Ганечко І.Г.) організовано проведення майстер-класу для студентів спеціалізацій «Економіка підприємства», «Фінанси підприємства» на тему "Залучення кредитів та інвестицій. Як отримати фінансування для бізнесу". Спікер майстер-класу - Микола Короленко, засновник і директор групи компаній ТОВ «ІНВЕСТ КРЕДИТ КАПІТАЛ»,  ТОВ «ЦЕНТР ФІНАНСОВОЇ МЕДІАЦІЇ», ГО «ФІНАНСОВА СТІЙКІСТЬ», бізнес-медіатор ТПП.
показати повністю

15.05.17

Подяка кафедрі від імені Асоціації інвестиційних професіоналів "CFA Society Ukraine"
показати повністю

19-20.04.17

на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Економка підприємства (за видами економічної діяльності)». У заході взяли участь студенти зі 61 вищого навчального закладу України. 

За результатами складних випробувань, студентка IV курсу ФЕМП 11 групи Василенко Анастасія здобула диплом II ступеняБелінська Стефанія отримала сертифікат учасника олімпіади.

       

У журі олімпіади плідно працювала професор, доктор економічних наук, завідувач кафедри економіки та фінансів підприємства Блакита Ганна Владиславівна.

31.03.17

Чергова перемога студентів спеціалізації "Економіка підприємства" на Всеукраїнському конкурсі наукових робіт.
показати повністю

29-31.03.17

 Студентки 4 курсу ФЕМП 11 групи Василенко Анастасія та Белінська Стефанія здобули призові місця у II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Економіка підприємства", що проходив у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури (м. Дніпро).
показати повністю

15.03.17

У київській СЗШ № 279 було проведено "День гостинності" для учнів випускного класу. Захід проводили доценти кафедри економіки та фінансів підприємства  КНТЕУ Зубко Тетяна Леонідівна та Новікова Наталія Миколаївна.

       

14.03.17

У київській СЗШ № 147 було проведено "День гостинності" для учнів випускного класу. Захід проводили доценти кафедри економіки та фінансів підприємства  КНТЕУ Зубко Тетяна Леонідівна, Новікова Наталія Миколаївна та Матусова Олена Миколаївна.

       

13-15.02.17

На кафедрі економіки та фінансів підприємства відбувався I етап Всеукраїнських студентських олімпіад, за результатами якого визначено кращих студентів за критеріями фахової підготовки.
показати повністю

7-8.02.17

Викладачами Кондратюк О.І. та Камінським С.І. була проведена екскурсія до музею грошей зі студентами 1 курсу ФЕМП. Студентам було продемонстровано фильм про історію гривні. Під час екскурсії залами музею їх ознайомили з різними видами грошових одиниць, які були в обігу. Також студенти могли самостійно виготовити для себе пам'ятні монети.

       

27.01.17

В торговельно-економічному коледжі відбувся День гостинності  зі студентами 3 курсу спеціальності "Бухгалтерський облік та Інформаційна діяльність". Профорієнтаційний захід проведено доцентом кафедри Кондратюк О.І.

      

19.01.17

Відбувся Вузівський конкурс на кращий випускний кваліфікаційний проект (роботу) серед студентів КНТЕУ, у якому взяли участь роботи студентів спеціальностей та спеціалізацій кафедри. Конкурсна комісія оцінювала роботи за основними критеріями: відповідність оформлення роботи до вимог стандарту; актуальність теми; глибина проведеного дослідження, рівень науковості та інноваційність використання дослідницького інструментарію; використання ІТ; рівень реальності розробок і пропозицій. Серед представлених робіт визначено переможців з кожної спеціалізації.
показати інформацію про переможців

16-19.01.17

Відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт студентів освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр".
показати звіт

            

25.11.16

Відбувся Всеукраїнський круглий стіл "Підвищення якості фінансово-економічної підготовки фахівців для сфери підприємництва в Україні". Організатором заходу виступила  кафедра економіки та фінансів підприємства.
показати повністю

8.11.16

Відбувся фінал конкурсу бізнес-проектів серед студентів «Бізнес-трамплін», який вже вдруге проводився в нашому університеті. Організаторами конкурсу виступили: ректорат, кафедра економіки та фінансів підприємства, бізнес-інкубатор КНТЕУ.
показати повністю

27.10.16

В ауд. 452 корпусу А відбулось відкрите практичне заняття віце президента інвестиційного управління компанії West House of Commerce LTD Мощенкова Сергія Олександровича на тему "Формування портфелю інвестицій - практичний аспект" з дисципліни "Планування діяльності підприємства" для студентів 4-х курсів ФЕМП спеціалізацій "Економіка підприємства" та "Фінанси підприємства".. Організатори заходу – викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства к.е.н., доц. Кондратюк О.І. та к.е.н., ст. викладач Лаптєва В.В.

      

24.10.16

В ауд. 211 корпусу Б відбулась відкрита лекція віце президента інвестиційного управління компанії West House of Commerce LTD (Канада). Тема лекції "Аналіз пяти сил Майкла Портера". Організатори заходу – викладачі кафедри економіки та фінансів підприємства к.е.н., доц. Кондратюк О.І. та к.е.н., ст. викладач Лаптєва В.В.

21.10.16

В торговельно-економічному коледжі відбувся виїзний День гостинностіПрофорієнтаційний захід проведено викладачами кафедри: Кондратюк О.І., Зубко Т.Л. та Камінським С.І.

21.10.16

В Броварськкій спеціалізованій школі №7 відбувся виїзний День гостинності для учнів 10-11 класів. Профорієнтаційний захід проведено ст. викладачем кафедри Лаптєвою В.В.

19.10.16

Відбувся виїзний День гостинності  для учнів 11 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Петропавлівська Борщагівка

Профорієнтаційний захід проведено доцентом кафедри Кондратюк О.І. Школярі були поінформовані про умови вступу до КНТЕУ, можливості навчання за окремими спеціальностями та спеціалізаціями, особливості студентського життя в університеті. Також було проведено анкетування учнів.

Студенти першого курсу третьої групи разом з куратором провели виїздне практичне заняття на базі підприємcтва ТОВ "Фоззі-Фуд" ("Сільпо") (вул. Полярна 20 Д). Ескурсію провів управляючий преміум-магазину Віктор Миколайович Лук'яненко. За результатами цього заняття студенти набули досвіду в аспекті кар'єрного зростання на базі торгового підприємства та ознайомились із особливостями роботи багатьох відділів гіпермаркету. Проведена ескурсія була захопливою та цікавою, за що щиро вдячні організаторам (Євгенії Фастовець та Віктору Лук'яненко) та співробітникам, які цікаво та змістовно розповідали про свою роботу.

     

23.02.2016
420027
7337
остання редакція 12.02.2024
849