logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

Події 2016

міжнародного, цивільного та комерційного права


Круглий стіл «Професія юрист: алгоритми успішності»

25 квітня 2017 року в залі засідань вченої ради КНТЕУ відбувся круглий стіл «Професія юрист: алгоритми успішності», організований кафедрою міжнародного приватного, комерційного та цивільного права.

Захід, в першу чергу, мав на меті ознайомлення студентів з особливостями юридичної професії, визначення чинників успішного працевлаштування за спеціальністю, а також формування пропозицій щодо вдосконалення навчального процесу, з урахуванням існуючої юридичної практики.

Засідання круглого столу розпочалося з вітальних слів декана факультету міжнародної торгівлі і права, к. е. н. Ладиченко Катерини Іллівни та завідувача кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права, д. ю. н. Бакалінської Ольги Олегівни, які наголосили на необхідності розвитку та вдосконалення вищої юридичної освіти в Україні, спрямованої на надання студентам як якісних теоретичних знань, так і практичних навичок, особливо в сучасних умовах розбудови правової держави.

На запрошення взяти участь у дискусії відгукнулись успішні фахівці-юристи. Зокрема, помічник президента Національної академії наук України, д. ю. н. Демченко Сергій Федорович, ведучи мову у своєму виступі про необхідні якості юриста, наголосив на необхідності виховати студента «з точки зору інтелектуальної», оскільки саме те, яких принципів дотримується носій юридичних знань, є важливим і вирішальним у майбутній його професійній діяльності. «Дати юридичні знання і виховати таким чином, щоб гідно ніс ці знання та не піддавався спокусам» - саме такою була його настанова.

Про існування «лігал ботів», необхідність вибудовування в собі юридичної ДНК та про деякі особливості роботи молодих юристів у юридичних фірмах розповів адвокат, керуючий партнер ЮФ «Кай і Ленард», арбітр Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торговельно-промисловій палаті України, к. ю .н. Пільков Костянтин Миколайович, який також звернув увагу студентів на потребі продовжувати розвиток позитивної тенденції, за якої «від юриспруденції як лушпиння відходять речі рутинні, і залишається справа, яку можна назвати мистецтвом». А на завершення свого виступу ще раз закликав студентів-юристів розвивати в собі здатність продумувати на один крок вперед, та не гаяти час, і опановувати іноземні мови.

Помічник судді Святошинського районного суду м. Києва, к. ю .н. Головачова Анастасія Сергіївна розповіла про особливості роботи на посаді помічника судді та про якості, яким має відповідати кандидат на заняття цієї посади. Крім того, доповідач наголосила на тому, що ефективна робота судді можлива лише за наявності тісної співпраці, результатом якої є, так звана, триєдність: суддя – помічник судді – секретар судового засідання.

Зацікавленість серед студентів та учасників круглого столу викликав виступ директора з продажу ТДВ «СК «Альфа-гарант», к. ю. н. Ільченка Антона Вікторовича, який розповів про деякі нюанси роботи юристів у сфері страхування. Виводячи в процесі своєї жвавої доповіді алгоритм успішності юриста, він порівнював роботу майбутнього фахівця з шахістом, який розігрує партію. На завершення свого виступу доповідач ще раз нагадав студентам, що «найкраща теорія – це практика».

З доповіддю про особливості роботи нотаріусів виступила приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, к. ю. н. Регурецька Олександра Вадимівна, яка з-поміж інших, вже озвучених якостей юриста виділила ще й необхідність мати психологічні знання. Крім того, доповідач звернула увагу на те, що враховуючи специфіку клієнтів, які звертаються за отриманням послуг, в роботі нотаріуса має неабияке значення вміння писати юридичні документи доступною мовою.

Останньою слово взяла приватний адвокат, член Громадської організації адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, адвокат Центру надання безоплатної вторинної правової допомоги Охінченко Марина Сергіївна, яка на прикладах з власної адвокатської діяльності розповіла про особливості роботи адвоката у кримінальних справах та про існуючі прогалини в чинному кримінально-процесуальному законодавстві, з якими можуть стикнутись на практиці молоді фахівці. 

Міжнародний конкурс з комерційного арбітражу

5.12.2016 р. команда студентів ФМТП Фомичова Діана, Махама Мхамба Худу Гбагма, Говоруха Катерина та Тітова Сандра разом з доцентом кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Кучаковською Н.О. взяли участь у презентації ІV Міжнародного конкурсу з комерційного арбітражу на базі Інституту міжнародних відноси Київського національного університету імені Тараса Шевченка за сприяння Європейської арбітражної палати. На презентації відбулося жеребкування, внаслідок якого визначили, що наша команда буде змагатися з командою студентів Ужгородського національного університету.

Всеукраїнський правовий VIP-турнір 

08 грудня 2016 року в стінах Національного авіаційного університету пройшов Всеукраїнський правовий VIP-турнір серед студентів-правників вищих навчальних закладів України.

Наш університет представляли дві команди, друга з яких, у складі Богдана Габлюка (4 курс), Сандри Тітової (2 курс), Ярослава Даниша (4 курс), Марини Якименко (4 курс) та Наталії Довганюк (4 курс) дійшла до півфіналу, але поступилася команді з Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого з рахунком 5:6.

Участь у турнірі взяло 20 команд з найкращих вищих навчальних закладів Києва, Харькова, Чернігова, Дніпропетровська, Запоріжжя, Вінниці та ін. Команди-учасниці  змагалися за правилами гри брейн-ринг, відповідаючи на питання з усіх галузей права.

Метою турніру було сприяння розвитку правової культури студентської молоді, виховання поваги до права в Україні, підвищення рівня правових знань та уміння застосовувати їх на практиці, впровадження юридичних традицій через проведення високоінтелектуального правничого конкурсу.

Організаторами виступили Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України спільно з НН Юридичним інститутом НАУ. Генеральним партнером заходу виступило Адвокатське об’єднання «Клочков та партнери».

Екскурсія до Конституційного Суду України

7 грудня 2016 р. у Конституційному Суді України відбулася оглядова екскурсія для студентів 17 групи 1 курсу факультету міжнародної торгівлі і права КНТЕУ у супроводі доцента кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Тищенко Ю.В.

Під час проведення екскурсії студентів ознайомили з історією становлення, основними засадами діяльності Конституційного Суду України, повноваженнями, складом та порядком формування Конституційного Суду України, розповіли про міжнародні зв’язки Конституційного Суду України та показали музейну експозицію, яка складається із подарунків іноземних держав, фотографій суддів Конституційного Суду України, фотографій Президентів України під час складення присяги у присутності голів Конституційного Суду України. Студенти відвідали бібліотеку, архів і Прес центр Конституційного Суду України.

Судові дебати з господарського процесу

6 грудня 2016 року на базі навчально-наукового юридичного інституту Національного авіаційного університету відбудбувся конкурс «Судові дебати з господарського процесу» з нагоди відзначення Всеукраїнського тижня права. В роботі якого прийняли участь студенти 1 курсу магістратури факультету міжнародної торгівлі та права Київського національного торговельно-еконічного університету, а саме Синєпольський Артем і Франчук Андрій.

Мета проведення даних заходів покликана на опанування практичних навичок майбутніх фахівців права, а також підвищення рівеня правової культури населення щодо можливостей їх реалізації та захисту своїх прав.

Актуальні питання представництва інтересів України в міжнародних судах

06. 12. 2016 року в рамках Тижня права відбулася відкрита лекція нальника відділу  представництва інтересів держави в міжнародних судах Управління представництва інтересів держави в закордонних юрисдикційних органах Департаменту з питань судової роботи та банкрутства Міністерства юстиції України Сироїжка Михайло Сергійович на тему: «Проблемні питання  представництва інтересів України в міжнародних судах Міністерством юстиції України»  за організаційної підтримки кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права.  Жвавий інтерес викликали у студентів обговорення питання з приводу інвестиційних спорів за участю держави.

Диплом в номінації  «Кращий меморандум відповідача»

на V Міжнародному студентському конкурсі з міжнародного комерційного арбітражу ICC Lex mercatoria

 Міжнародні конкурси – це завжди хороша ідея  як для студента,  так і для ВНЗ у якому він навчається.  Для студента   це можливість перевірити свої уміння на практиці, не хвилюючись, що від твоїх дій залежить доля людини. Для ВНЗ – можливість заявити про себе світовій спільноті, довести, що ви належним чином готуєте своїх студентів, надаєте можливість їм для самореалізації. Так, студенти факультету міжнародної торгівлі та права Бойченко Анастасія та Карпочева Олена разом з тренером кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Гончаренко Оленою Миколаївною взяли участь у V Міжнародному студентському конкурсі з міжнародного торгового права та міжнародного комерційного арбітражу ICC Lex mercatoria, який проходив у Білорусії на базі Білоруського державного університету за сприяння Міжнародного арбітражного суду ICC (Париж)  25-27 листопада 2016 року.

Структура конкурсу наступна: у перший день відбулося урочисте відкриття конкурсу форумом по міжнародному комерційному праву та арбітражу та реєстрація самих учасників конкурсу. У перший та другий день проходять попередні раунди, усього команда виступає тричі (обов’язково по одному разу на кожну роль, Позивач та Відповідач). У другий день також проводиться четверть фінал, в який виходять 8 команд. На третій день проводиться  півфінал та фінал. А також закриття конкурсу, на якому оголошуються і додаткові призи, у таких номінаціях « Найкращий меморандум Позивача» ( 1,2,3 місце, спеціальний приз(4 місце)), «Найкращий меморандум Відповідача» ( 1,2,3 місце, спеціальний приз(4 місце)), «Найкращий Оратор» ( 1,2,3 місце).

Здобутком нашої команди є Диплом в номінації  «Кращий меморандум відповідача».

Екскурсії до Будинку з химерами

3 грудня 2016 р. для студентів ФМТП КНТЕУ було організовано дві екскурсії до Будинку з химерами. Для студентів 1 курсу 13, 19 груп екскурсію проведено у супроводі доцента кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Кучаковської Н.О., для студентів 2 курсу 3, 4, 5 груп – у супроводі доцента кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Гончаренко О.М.

Під час проведення екскурсії студентам розповіли про історію побудови цього архітектурного пам’ятника, біографію його архітектора Владислава Городецького, показали приміщення, які колись являли собою жилі кімнати, а сьогодні є Малою резиденцією Президента України, призначеною для прийому закордонних делегацій та підписання міжнародних договорів. Будинок побудований у стилі модерн і у своєму зовнішньому оформленні та внутрішньому  інтер’єрі є неповторним.

Профорієнтаційні заходи кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права

Кафедра міжнародного приватного, комерційного та цивільного права продовжує займатись правоосвітньою та правовиховною роботою у межах профорієнтаційної діяльності шляхом проведення зустрічей з керівництвом, вчителями, школярами загальноосвітніх шкіл.

02.12.2016р. за ініціативою керівництва гімназії №179 Голосіївського району м. Києва відбулась зустріч доцента кафедри к.ю.н., доцента Нескородженої Л.Л., студентки 4 курсу Крупко Ю. та учнями 9-10 класів, яка була присвячена темі: «Насильство, його види та покарання».

Метою проведення даного заходу є попередження та запобігання вчиненню насильства неповнолітніми, роз’яснення чинного законодавства щодо юридичної відповідальності, а також проінформування про покарання за вчинення насильства.

Варто зазначити, що школярі були вкрай зацікавлені виступами Нескородженої Л.Л. та Крупко Ю., під час яких між учасниками відбувся живий та відкритий діалог. При цьому учні дуже уважно прислухались до аргументів та орієнтувались на їх позицію.

По завершенню заступник директора з виховної роботи Богдан С.Д. та учні подякували за плідну співпрацю та висловили надію на подальші зустрічі за участю студентів КНТЕУ

Екскурсія до Конституційного Суду України

30 листопада 2016 р. у Конституційному Суді України відбулася оглядова екскурсія для студентів 13 групи 1 курсу факультету міжнародної торгівлі і права КНТЕУ у супроводі доцента кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Кучаковської Н.О.

Під час проведення екскурсії студентів ознайомили з історією становлення, основними засадами діяльності Конституційного Суду України, повноваженнями, складом та порядком формування Конституційного Суду України, розповіли про міжнародні зв’язки Конституційного Суду України та показали музейну експозицію, яка складається із подарунків іноземних держав, фотографій суддів Конституційного Суду України, фотографій Президентів України під час складення присяги у присутності голів Конституційного Суду України. Студенти відвідали бібліотеку, архів, Зал засідань і Прес центр Конституційного Суду України.

Екскурсія до Верховної Ради України

24 листопада 2016 року відбулася екскурсія найуспішніших студентів КНТЕУ до Верховної Ради України, організованою доцентом кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Микитенко Л.А. На екскурсії, студентам випала нагода дізнатися багато цікавих фактів з історії та сьогодення головного будинку Верховної Ради України, а також ознайомитися з унікальними речами та приміщеннями:

• національною реліквією - Прапором Незалежності, який народні депутати першого демократичного скликання внесли до сесійної зали Верховної Ради України 24 серпня 1991 року;

• балконом сесійної зали, в якій ухвалюються закони України; 

• картинами, які прикрашають стіни приміщень уряду;

• знаменитими кулуарами Верховної Ради; 

• 4-тонною люстрою, яка має 76 енергозберігаючих лампочок;

•  конференц-залом.


Участь у Всеукраїнській школі з ADR (альтернативне вирішення спорів)

21.10.2016 року студентка другого курсу спеціалізації «Комерційне право», Тітова Сандра взяла участь у Всеукраїнській школі з ADR (альтернативного вирішенняя спорів), організатором якої виступили Координаційна рада молодих юристів при Мінюсті у партнерстві з ЮФ Eterna Law.

Протягом дня виступили 4 спікера: Евгеній Блінов, (партнер, керівник практики міжднародного арбітражу ЮФ Eterna Law), Ігорь Семенов (FCIArb, радник ЮФ Eterna Law), Сергій Уваров (старший юрист ЮФ Avellum) і Наталія Безхлєбна (юрист ЮФ Asters, медіатор (акредитація CEDR)). На заняттях студенти змогли не тільки дізнатися нове, а й на практиці застосувати нові знання на майстер-класі з медіації.

У цілому участь взяли близько 60 учасників з 6 міст України та 4 спікери.  Відкрили школу Голова Координаційної ради Андрій Бутенко та Партнер Eterna Law Андрій Астапов.

Круглий стіл «Правові проблеми розвитку законодавства України в сфері внутрішньої торгівлі»

18 жовтня 2016 року в рамках Європейських днів торгівлі об 11:00 в залі засідань вченої ради КНТЕУ відбувся круглий стіл «Правові проблеми розвитку законодавства України в сфері внутрішньої торгівлі», у якому прийняли участь заступник директора департаменту публічного права Міністерства юстиції України Петрицький А.Л., перший заступник директора департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Панчий Т. М., провідний спеціаліст департаменту стратегічного розвитку сектору оборони та безпеки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Кушнір О.В., помічник-консультант депутата Київської міської ради Слюсарев І.О., юрисконсульт адвокатської компанії «Моор і партнери» Іщенко І.П., а також викладачі та студенти КНТЕУ.

З привітальним словом до учасників круглого столу звернулася декан факультету міжнародної торгівлі та права, к.е.н., доц. Ладиченко К.І., яка зазначила, що проблематика розвитку правової регламентації торговельної діяльності в Україні  має принципове значення в сучасних умовах реформування.

Багатогранність теми круглого столу була підкреслена та проілюстрована у вступному слові модератора заходу - к.ю.н., доцента кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права КНТЕУ Микитенко Л.А., яка наголосила на актуальності визначення пріоритетних напрямів удосконалення законодавства України про торговельну діяльність в умовах Євроінтеграції.

Зокрема, підчас круглого столу обговорювались питання вдосконалення законодавства України щодо регламентації торговельної діяльності; практика судового розгляду спорів, пов’язаних із здійсненням торговельної діяльності; міжнародний комерційний контракт як засіб саморегулювання господарської діяльності; напрями адаптації законодавства України про торговельну діяльність до законодавства ЄС. Жвава дискусія виникла після виступу Панчия Т.М., присвяченого правовим проблемам регламентації розміщення та демонтажу тимчасових споруд.

Круглий стіл «Правові проблеми розвитку законодавства України в сфері внутрішньої торгівлі» відбувся на високому рівні, він став ареною жвавих дискусій, обміну думками з проблем, що піднімалися під час його роботи. Проведення таких наукових заходів є надзвичайно корисним для поглиблення знань, отриманих в процесі навчання, формування та розвитку здібностей студентів до наукових досліджень.

Музей КНТЕУ

17 жовтня 2016 р. в музеї КНТЕУ було проведено екскурсію для студентів 1 курсу 12, 13 та 16 груп факультету міжнародної торгівлі та права у супроводі викладачів кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Кучаковської Н.О., Шарабуриної О.О. та Ільченко Г.О.

Директор музею Кучеренко Віктор Дмитрович ознайомив студентів з історією розвитку університету. На зустріч зі студентами було запрошено канд. юрид наук, доцента Коломацьку Світлану Прокопівну, яка 50 років працювала в цьому університеті і приймала активну участь у формуванні та розвитку кафедри комерційного права. Коломацька С.П. поділилася зі студентами своїми спогадами про роботу в університеті, а також розповіла про професію юриста та її роль у правовому житті суспільства.

«Диплом» у конкурсі на

«Кубок Головного територіального управління юстиції у місті Києві

06.10.2016 року студентка ФМТП спеціальності «Право» Тітова Сандра взяла участь у третьому турі конкурсу на «Кубок Головного територіального управління юстиції у місті Києві».

На цьому етапі, на відмінну від попередніх двох, командам-учасницям була надана фабула кримінальної справи щодо незаконного обігу наркотичних та психотропних речовин, суб’єктами злочину були неповнолітні особи.  Учасники турніру повинні були вирішити завдання будуючи позицію захисту за участю адвоката (-ів) місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги або ж представника обвинувачення за участю прокурора. Команди могли приєднати для обґрунтування своєї позиції додатки – «документи».

За результатами конкурсу представниця КНТЕУ Тітова Сандра отримала «Диплом».

Студенти-правознавці на конкурсі «Кубок Головного територіального управління юстиції у місті Києві»

Другий рік поспіль студенти-правознавці беруть участь у конкурсі на «Кубок Головного територіального управління юстиції у місті Києві». У цьому році КНТЕУ представляли студенти другого курсу С. Тітова, В.Самусь та студент четвертого курсу А. Чістік. Конкурс проходить у три етапи. Перший відбірковий тур, який проходив у виді тестування, пройшли усі студенти КНТЕУ, за що отримали відповідні грамоти. У другому турі студенти отримали для доповіді актуальну для сьогодення тему та роль, яку вони будуть виконувати (доповідач, опонент). Зокрема, зазначений етап був репрезентований такою тематикою: відповідальність без вини; чи необхідно значно обмежити імміграцію; молодіжна політика; чи повинні батьки обирати релігію для дітей тощо. Студенти КНТЕУ гідно виступили у цьому нелегкому конкурсі поряд з представниками команд з інших вузів: Академії Адвокатури України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського інституту міжнародних відносин, Університету державної фіскальної служби України, Національної академії внутрішніх справ України, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна».  До третього туру (у десятку кращих з п’ятдесяти учасників) пройшла С.Тітова.  

Зустріч на День кар’єри

12 квітня 2016 року у рамках Дня кар’єри відбулася лекція випускника КНТЕУ, керуючого партнера, керівника практик міжнародної торгівлі та арбітражу, митного та податкового права юридичної фірми  Cai & Lenard, члена Королівського Інституту Арбітрів, Німецького Арбітражного Інституту,  Австрійської Асоціаціїя Арбітрів, Швейцарської Асоціації Арбітрів,  Асоціації молодих арбітрів Торгової палати Стокгольму, Європейської Арбітражної Палати, Асоціації юристів України, визнаним одним із кращих авторів видання "ЮРИСТ І ЗАКОН" всеукраїнської мережі ЛІГА:ЗАКОН 2013 року, визнаним одним із кращих фахівців у галузі податкового права за версією дослідження Legal 500: Europe, Middle East & Africa 2013 Костянтина Пількова, яка була організована кафедрою міжнародного приватного, комерційного та цивільного права ФМТП.
Студенти 4, 5 курсу спеціальності «Правознавство» мали змогу ознайомитися з цікавими прикладами справ, які навів досвідчений фахівець з власної практики. Крім того, К.М. Пільков поділився зі студентами своїм баченням побудови юридичної кар’єри як в Україні так і на міжнародному рівні. Зустріч пройшла у дружній не вимушеній атмосфері. Студенти активно задавали питання, які їх хвилюють, з приводу юридичної освіти та подальшого працевлаштування.
Студенти були задоволені зустріччю з К.М. Пільковим та висловили щиру вдячність.







 


Ділова гра з міжнародного комерційного арбітражу

11 квітня 2016 року на 1 курсі магістратури спеціальності «Правознавство» за керівництва к.ю.н. доцента, доцента кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права О.М.Гончаренко відбулась імпровізація розгляду міжнародних комерційних справ за Регламентом Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України.
Студенти готували проекти позовних заяв, відзивів на позов, рішень міжнародного комерційного арбітражного суду, вираховували арбітражний збір та інше. Гра пройшла цікаво, оскільки мала значний практичний інтерес.







 


7 квітня 2016 року учням гімназії №191 м. Києва було проведено "День гостинності" у супроводі профорієнтатора Погарченко Тетяни Віталіївни.



 


29 березня 2016 року студенти 3 курсу факультету торгівлі та маркетингу разом з к.ю.н., старшим викладачем кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Біленко Маріанною Сергіївною, відвідали дивовижний світ виробництва Coca-Cola, побувавши на заводі ІП «Кока-Кола Беверіджез Україна».

Під час екскурсії, було детально досліджено діяльність даного підприємства, починаючи від виробництва продукції та закінчуючи стратегіями розвитку та збуту. Не забувши охопити і правову основу діяльності компанії, в рамках вивчення курсу «Господарське право», студенти наочно ознайомились з принципами діяльності та системою управління саме «іноземного підприємства» – створеного за законодавством України, але яке діє виключно на основі власності іноземців, яке належить The Coca-Cola Company.










 


30-31 березня 2016 року на базі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбулась підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з юридичних наук у 2015/2016 навчальному році.

Галузева конкурсна комісія забезпечила рецензування 243 студентських наукових робіт (252 авторів), що надійшли з 62 вищих навчальних закладів. На підсумковій науково-практичній конференції виступив 61 студент з 26 вищих навчальних закладів.
Студентка 4 курсу, 8 групи, факультету міжнародної торгівлі і права, Раєвська Катерина Іллівна нагороджена Дипломом ІІІ ступеня.
Науковий керівник роботи – Клименко Світлана Вікторівна, к.ю.н., доцент кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права.


Студентська конференція

17 травня 2016 року відбудеться Міжнародна науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих учених «Стратегія сталого розвитку «Україна – 2020» (економіка, фінанси і право)» у Конгрес - центрі Київського національного торговельно-економічного університету. Усю необхідну інформацію можна знайти в інформаційному листі.
Запрошуємо до участі.


Лекція провідного фахівця на Дні кар’єри

 12 квітня 2016 року у рамках Дня кар’єри відбудеться лекція випускника КНТЕУ, керуючого партнера, керівника практик міжнародної торгівлі та арбітражу, митного та податкового права юридичної фірми  Cai & Lenard, члена Королівського Інституту Арбітрів, Німецького Арбітражного Інституту,  Австрійської Асоціаціїя Арбітрів, Швейцарської Асоціації Арбітрів,  Асоціації молодих арбітрів Торгової палати Стокгольму, Європейської Арбітражної Палати, Асоціації юристів України, визнаним одним із кращих авторів видання "ЮРИСТ І ЗАКОН" всеукраїнської мережі ЛІГА:ЗАКОН 2013 року, визнаним одним із кращих фахівців у галузі податкового права за версією дослідження Legal 500: Europe, Middle East & Africa 2013 Костянтином Пільковим.
Про місце і час проведення заходу буде повідомлено додатково.
 


РЕЗУЛЬТАТИ ПЕРШОГО ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ «ПРАВОЗНАВСТВО»

11.02.2016 р. на факультеті міжнародної торгівлі та права КНТЕУ було проведено перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю «Правознавство».
Участь в олімпіаді взяли 105 студентів, які здобувають освіту за спеціальністю «Правознавство». Студентам було запропоновано 60 тестових завдань (п’ять варіантів) з дисциплін: Теорія держави і права; Конституційне право; Римське (цивільне) право; Цивільне право; Сімейне право; Житлове право; Трудове право; Кримінальне право; Адміністративне право; Господарське право; Фінансове право; Аграрне право; Земельне право; Цивільне процесуальне право; Господарське процесуальне право; Міжнародне приватне право; Право Європейського Союзу; Право соціального забезпечення.
Журі опрацювало роботи студентів та визначило переможців:
І місце –             Сидоренко Роман Володимирович (4 к. 7 гр);
ІІ місце -             Білецький Володимир Дмитрович (4 к. 5 гр.);
                          Лазаренко Владислава Романівна (4 к. 6 гр.);
ІІІ місце -            Іванченко Анатолій Сергійович ( 4 к. 6 гр.);
                          Скоропад Тетяна Іванівна (4 к. 5 гр.);
                          Шульгін Андрій Артурович ( 4 к. 9 гр.).
Тітова Сандра Володимирівна (1 к. 4 гр.) посіла четверте місце.

29.03.2016
2908
3597
остання редакція 12.06.2020
456287