logo
Кафедра товарознавства, управління безпечністю та якістю
Кафедра товарознавства, управління безпечністю та якістю
logo
Кафедра товарознавства, управління безпечністю та якістю
img

Белінська Світлана Омелянівна

товарознавства, управління безпечністю та якістю

БЕЛІНСЬКА СВІТЛАНА ОМЕЛЯНІВНА

доктор технічних наук, професор,
професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю

e-mail: s.belinskas@knute.edu.ua

ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА

SCOPUS
ResearcherID
ORCID
Scholar.google

ResearchGate

СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ

безпечність і якість плодів, овочів та продуктів їхньої переробки 

​ДИСЦИПЛІНИ

«Експертиза товарів», «Експертиза алкогольних напоїв та тютюнових виробів», «Експертиза алкогольних напоїв», «Товарознавство. Харчові продукти»

АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ
  • професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, 2013 р. по теперішній час
  • ​ступінь вищої освіти «спеціаліст» спеціальність «Менеджмент організацій і адміністрування», Вінницький національний технічний університет, 2016 р.
  • доктор технічних наук, спеціальність 05.18.15 - Товарознавство харчових продуктів, тема дисертації: «Управління безпечністю та якістю швидкозамороженої плодоовочевої продукції», 2011 р.
  • кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.15 - Товарознавство харчових продуктів, тема дисертації: «Товарознавча характеристика заморожених гарбузових овочів», 2000 р.
  • аспірантка кафедри товарознавства  та експертизи продовольчих товарів, 1997 – 2000 рр. 
  • товарознавець вищої кваліфікації, Київський торгово-економічний інститут, 1985 рр.
ДОСВІД РОБОТИ
  • професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, 2013 р. по теперішній час;
  • завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, 2015 - 2020 рр.;
  • доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, 2005 – 2013 рр.;
  • заступник декана товарознавчого факультету 2002- 2006 рр.;
  • старший викладач кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, 2002 – 2005 рр.,
  • асистент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Київського національного торговельно-економічного університету МОН України, 2000-2002 рр.
  • завідувач відділу, заступник директора гастроному Жовтневого РГТ м. Києва, 1985 - 1997 рр.
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ
Публікації
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ

Подяка Голови Деснянської районної державної адміністрації в м. Києві, 2005 р.;

Почесна грамота Міністерства освіти і науки України, 2006 р.;

Грамота Комітету з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Верховної Ради України, 2014 р.

ДОДАТКОВІ ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ
  • Член спеціалізованої вченої ради Д26.055.02 при Київському національному торговельно-економічному університеті за спеціальністю 05.18.15 «Товарознавство харчових продуктів»;
  • Член спеціалізованої вченої ради Д 64.088.03 при Харківському державному університеті харчування та торгівлі за спеціальністю 05.18.15 «Товарознавство харчових продуктів»;
  • Член редакційної колегії журналу «Товари і ринки»;
  • Гарант освітньої програми «Управління безпечністю та якістю товарів»;
  • Член ГО «Українське товариство товарознавців і технологів»;
  • Член журі Українського професійного дегустаційного конкурсу «Independent Craft». 
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
  • -НДІ «Держводекологія», 2020 р.;
  • Семінар «Нові аналітичні прилади компанії Agilent Technologies для аналізу якості сировини і готової продукції», сертифікат, Agilent Technologies, 2017 р.;

  • Семінар «Створення ефективної системи державного контролю якості та безпечності харчових продуктів. Обов’язковість впровадження системи НАССР. Мікробіологічний контроль харчової продукції. Оновлене харчове та санітарне законодавство України», свідоцтво, ТОВ «НТЦ ІНСТАЛСЕРВІС», 2017 р.;

  • Міжнародний інститут безпечності та якості харчових продуктів -Україна, 2015 р.

ХОБІ подорожі

02.03.2021
43220
1210
остання редакція 16.07.2022
457549