товарознавства і фармації
|
БЕЛІНСЬКА СВІТЛАНА ОМЕЛЯНІВНА
доктор технічних наук, професор,
професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та
якістю
e-mail: s.belinskas@knute.edu.ua
|
|
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА |
SCOPUS
Web of
Science
ORCID
Google Scholar
ResearchGate
|
|
|
СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ |
безпечність і якість плодів, овочів та продуктів їхньої
переробки
|
|
|
ДИСЦИПЛІНИ |
«Експертиза товарів», «Експертиза алкогольних напоїв та
тютюнових виробів», «Експертиза алкогольних напоїв»,
«Товарознавство. Харчові продукти»
|
|
|
АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ |
- професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та
якістю, 2013 р. по теперішній час
- ступінь вищої освіти «спеціаліст» спеціальність «Менеджмент
організацій і адміністрування», Вінницький національний технічний
університет, 2016 р.
- доктор технічних наук, спеціальність 05.18.15 - Товарознавство
харчових продуктів, тема дисертації: «Управління безпечністю та
якістю швидкозамороженої плодоовочевої продукції», 2011 р.
- кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.15 -
Товарознавство харчових продуктів, тема дисертації: «Товарознавча
характеристика заморожених гарбузових овочів», 2000 р.
- аспірантка кафедри товарознавства та експертизи
продовольчих товарів, 1997 – 2000 рр.
- товарознавець вищої кваліфікації, Київський торгово-економічний
інститут, 1985 рр.
|
|
|
ДОСВІД РОБОТИ |
- професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та
якістю Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2013 р. по теперішній час;
- завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та
якістю Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2015 - 2020 рр.;
- доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів
Київського національного торговельно-економічного університету МОН
України, 2005 – 2013 рр.;
- заступник декана товарознавчого факультету 2002- 2006 рр.;
- старший викладач кафедри товарознавства та експертизи харчових
продуктів Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2002 – 2005 рр.,
- асистент кафедри товарознавства та експертизи харчових
продуктів Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2000-2002 рр.
- завідувач відділу, заступник директора гастроному Жовтневого
РГТ м. Києва, 1985 - 1997 рр.
|
|
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ |
- Belinska, S; Kаmienieva N;
Levytska S ; Rogalskiy, S Effect of blanching and
treatment with a salt solution on the biological value of broccoli
"Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - Vol. №3/11
(93). – 2018. – Р. – 25-32. (Scopus).
- Zamorska, V . Zamorskyi, Y . Halahur, V . Osyka, S . Belinska,
I . Motuzka, T . Bozhko, O . Krasulya , M . Fil Improvement of the
Technology of Garden Strawberry Jam in Combination With Apple
Puree/ "Eastern-European Journal of Enterprise Technologies" Vol.
6, No 11(102). - 2019. – Р. 14-21. (Scopus).
- Belinska S., Levitskaya S., Roskladka А., Kitayev О.,
Каmienieva N. The Peculiarities of Crystal Formation During
Freezing of Broccoli / Food science and technology. Volume 12
Issue 3 / 2018 Р.21-27. (WoS)
- Розділ у монографії Інформаційно-методичне забезпечення
функціонування соціально-економічних систем різного рівня:
колективна монографія / за заг. ред. д-ра економ. наук, проф.
О.К. Єлісєєва. – Д : ЛІРА, 2018.
- Розділ у монографії Scientific development and
achievements: monograph
[Text]. LP22772, 20-22 Wenlock Road, London, N1
7GU, 2018, volume 1, P. 109-120.
- Belinska S., Moroz O., Safiullina L. Consumer properties of
fresh and frozen hippophae berries of the Velikan variety
// Товари і ринки. - №4. - 2020. – С. 113-121.
- Белінська С.О. Прогнозування збереженості якості капусти
броколі / броколі / С.О. Белінська, , С.О.Левицька, Н.В. Каменєва
// Товари і ринки. - №1. - 2019. – С. 61-71.
- Товарознавча оцінка рамбутана // Товари і ринки. -
№3. - 2019. – С. 87-94.
- Belinska S. Determination of Amino Acid Composition of
Broсcoli Cabbage Protein / Belinska S; Kаmienieva
N; Levytska S ; Rogalskiy S // «EUREKA: Life Sciences»,
Life Sciences». - № 3. - 2018. - р. 25-33.
- Belinska S. Determination of Amino Acid Composition of
Broсcoli Cabbage Protein / Belinska S; Kаmienieva
N; Levytska S ; Rogalskiy S // «EUREKA: Life Sciences»,
Life Sciences». - № 3. - 2018. - р. 25-33
- Belinska, S; Kаmienieva N; Levytska S ;
Rogalskiy, S. Determination of Amino Acid Composition of
Broсcoli Cabbage Protein «EUREKA: Life Sciences», Life Sciences».
- № 3. - 2018. - р. 25-33.
- Левицька С., Белінська С., Мороз О.Прогнозування якості
швидкозамороженої капусти броколі //Товари і ринки. - №1. -
2018. – С. 25-34.
- Левицька С.О. Пігментний комплекс замороженої капусти броколі/
С.О. Левицька, С.О.Белінська, В. А. Кривошапка // Товари і ринки №1
(23) 2017. – С. 102 – 109.
- Белінська С.О. Експортно-імпортний потенціал України в торгівлі
замороженими овочами / С.О.Белінська, С.О. Левицька, //Товари і
ринки №2 (24) Том 2, 2017. – С. 72 – 79.
- Орлова Н.Я. Органолептичні властивості заморожених томатів /
Н.Я. Орлова, С.О. Белінська, Н.В. Каменєва //Молодий вчений №1 (28)
січень, 2016 р. – частина 3. – С.118-122.
- Орлова Н.Я. Вологозатримувальна здатність заморожених томатів /
Н.Я. Орлова, С.О. Белінська, Н.В. Каменєва //Товари і ринки №1 (21)
2016. – С.106- 114.
- Белінська С.О. Біологічна цінність білка капусти броколі /
С.О.Белінська, С.О.Левицька // Товари і ринки №2 (22) 2016. – С. 92
– 99.
- Белінська С.О., Левицька С.О., Каменєва
Н.В.Конкурентоспроможність швидкозамороженої капусти броколі / С.О.
Белінська, , С.О.Левицька, Н.В. Каменєва // Вісник львівського
торговельно-економічного університету: Львів, ЛТЕУ, 2016. – Вип.17.
– С.84 – 89.
- Белінська С.О. Динаміка активності ферментів при переробці
баклажанів/ С.О. Белінська // Товари і ринки. - №2 (20)
2015. – С.41- 49.
- Белінська С.О. Трансформація форм води при зберіганні та
заморожуванні квасолі стручкової овочевої / С.О. Белінська,
І.А. Клячин // Товари і ринки. - №1 (19) 2015. – С. 154 -
162.
|
|
|
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ |
Подяка Голови Деснянської районної державної адміністрації в м.
Києві, 2005 р.;
Почесна грамота Міністерства освіти і науки України, 2006
р.;
Грамота Комітету з питань підприємництва, регуляторної та
антимонопольної політики Верховної Ради України, 2014 р.
|
|
|
ДОДАТКОВІ ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ |
- Член спеціалізованої вченої ради Д26.055.02 при Київському
національному торговельно-економічному університеті за
спеціальністю 05.18.15 «Товарознавство харчових продуктів»;
- Член спеціалізованої вченої ради Д 64.088.03 при Харківському
державному університеті харчування та торгівлі за спеціальністю
05.18.15 «Товарознавство харчових продуктів»;
- Член редакційної колегії журналу «Товари і ринки»;
- Гарант освітньої програми «Управління безпечністю та якістю
товарів»;
- Член ГО «Українське товариство товарознавців і
технологів»;
- Член журі Українського професійного дегустаційного конкурсу
«Independent Craft».
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ |
- -НДІ «Держводекологія», 2020 р.;
-
Семінар «Нові аналітичні прилади компанії Agilent Technologies
для аналізу якості сировини і готової продукції», сертифікат,
Agilent Technologies, 2017 р.;
-
Семінар «Створення ефективної системи державного контролю якості
та безпечності харчових продуктів. Обов’язковість впровадження
системи НАССР. Мікробіологічний контроль харчової продукції.
Оновлене харчове та санітарне законодавство України», свідоцтво,
ТОВ «НТЦ ІНСТАЛСЕРВІС», 2017 р.;
-
Міжнародний інститут безпечності та якості харчових продуктів
-Україна, 2015 р.
|
|
|
ХОБІ |
подорожі |
остання редакція 19.04.2023