товарознавства і фармації
|
БОЖКО ТЕТЯНА ВАСИЛІВНА
кандидат технічних наук, доцент,
доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю,
начальник навчально-методичного відділу ДТЕУ
e-mail: t.bozhko@knute.edu.ua
|
|
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА |
SCOPUS
Web
of Science
ORCID
ResearchGate
Google Scholar
|
|
|
СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ |
безпечність і якість харчових продуктів, товарні категорії,
інновації в освіті, внутрішнє забезпечення якості освітньої
діяльності та якості вищої освіти
|
|
|
ДИСЦИПЛІНИ |
«Товарознавство. Пакувальні матеріали і тара»,
«Товарознавство. Харчові продукти», «Сенсорний аналіз»
|
|
|
АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ |
- доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та
якістю, 2020 р.,
- ступінь вищої освіти «магістр» спеціальність «Філологія»
спеціалізація «Германські мови та літератури (переклад включно),
перша – англійська», Вінницький торговельно-економічний інститут
КНТЕУ, 2019 р.
- кандидат технічних наук,
спеціальність 05.18.15 - Товарознавство харчових продуктів, тема
дисертації: «Формування споживних властивостей десертних
емульсійних крем-лікерів», 2016 р.
- «магістр» спеціальність
«Товарознавство та комерційна діяльність», Київський національний
торговельно-економічний університет, 2002 р.
- товарознавець-експерт (ОС
«спеціаліст»), Київський національний торговельно-економічний
університет, 2001 р.
|
|
|
ДОСВІД РОБОТИ |
- начальник навчально-методичного
відділу Державного торговельно-економічного університету МОН
України, з 01 лютого 2022 р. до цього часу;
- начальник навчально-методичного
відділу Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2014-2022;
- методист навчально-методичного
відділу Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2001-2014 рр.;
- доцент за сумісництвом кафедри
товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського
національного торговельно-економічного університету МОН України, з
2018 р. до цього часу;
- старший викладач за сумісництвом кафедри товарознавства,
управління безпечністю та якістю Київського національного
торговельно-економічного університету МОН України, 2017-2018
рр.,
- асистент за сумісництвом кафедри товарознавства та експертизи
харчових продуктів Київського національного
торговельно-економічного університету МОН України, 2008-2011
рр.
|
|
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ |
Пуб
- Nutritional value of a dry soluble gerodietetic product for
enteral nutrition/ Antiushko, D., Bozhko, T., Shapovalova, N., Fil,
M., Brovenko, T., Tolok, G., Antonenko, A., Gyrka, O., Bodak, M.,
Bezruchko, L. (2021). Eastern-European Journal of Enterprise
Technologies, 5 (11 (113)), 35–42. (Scopus).
- Defining a criteria for the identification of a technique for
producing tomato juice / O. Babii, S. Vezhlivtseva, R.
Donchevska, O. Moroz., N. Vdovenko, T. Denysenko, N. Shapovalova //
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies – 2019. -
№11 (99), Vol 3. – P. 6-12 (Scopus);
- Improvement of the technology of garden strawberry jam in
combination with apple puree / I. Zamorska, V. Zamorskyi, Y.
Halahur, V. Osyka, S. Belinska, I. Motuzka, O. Krasulya, M. Fil//
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies – 2019. -
№11 (102), Vol 6 – P. 14-21. (Scopus).
- Prospects for the use of apiproducts in human healthy
nutrition. / Prytulska, N., Karpenko, P., Antiushko, D., Bozhko,
T., Shapovalova, N. (2021). EUREKA: Life Sciences, 5, 54–60.
- E-LEARNING DURING THE COVID-19 PANDEMIC: A PRACTICAL ASPECT
/ Prytulska N., Bozhko T., Kaminskyi S. // ВІСНИК КНТЕУ. -
2021. - №4/ - С.110-117.
- Quality investigation of frozen garden strawberries at partial
dehydration before freezing / Zamorska I., Zamorskyi V., Halahur
Y., Osyka V., Belinska S., Motuzka I., Bozhko T., Krasulya O., Fil
M. // Eureka: Life Sciences. – 2020. – Number 1. –
P.11-17. DOI: https://dx.doi.org/10.121303/2504-5695.2020.001051
- Research of quality and competitiveness of tomato juices /
O.Babii, T. Bozhko, R. Donchevska, S. Vezhlivtseva // Eureka: Life
Sciences. – 2019/ - Number 3. - P.25-35.
doi:10.21303/2504-5695.2019.00896
8.Товарознавча оцінка засобів жіночої гігієни / Божко Т.,
Загрівая І., Боліла Н. // Міжнародний науково-практичний журнал
"Товари і ринки". 2021. № 1. С. 106-114.DOI:
https://doi.org/10.31617/tr.knute.2021(37)09
9.Божко Т., Загрівая І. Класифікація засобів жіночої гігієни //
Товари і ринки. – 2020. – №3 (35.) – С. 128-139. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(35)06
- Бабій О., Божко Т. Безпечність і якість фіточаїв
українського виробництва // Товари і ринки. – 2020. – №2 (34.) – С.
128-139. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(34)11
- Ринок соусної продукції: детермінанти
розвитку в Україні / Дончевська Р., Божко Т., Шаповалова
Н. // Товари і ринки. – 2019. – №4 (32.) – С. 26-39.
DOI:https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(32)03
- Якість та конкурентоспроможність хліба із суміші
житнього і пшеничного борошна на ринку України / Божко Т., Бабій
О., Дончевська Р. // Науковий вісник Львівського національного
університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені
С.З.Гжицького. Серія: Харчові технології. Т.21. – 2019. - №92. –
С.28-35. DOI: https://doi.org/ 10.32718/nvlvet-f9206
- Божко Т.В. Реологічні властивості крем-лікерів та їх
зміни в процесі транспортування / Т.В. Божко, Р.С. Дончевська, Р.П.
Романенко // Науковий вісник Львівського національного університету
ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького. Серія:
Харчові технології. Т.21. – 2019. - №91. – С.149-156. doi:
10.32718/nvlvet-f9125
- Божко Т.В. Роль самостійної роботи студентів при
вивченні товарознавчих дисциплін / Т.В. Божко // науковий журнал
SCIENTIFIC LETTERS OF ACADEMIC SOCIETY OF MICHAL BADULANSKY. -
№1(6), 2018. – С.27-30.
- Божко Т.В. Оцінювання якості лікерів за профілем
флейвору / Т.В. Божко, Л.О. Павліш // Товари і ринки. – 2015. - №2.
– С.57-63.
- Рудавська Г.Б. Формування споживних властивостей
лікерів / Г.Б. Рудавська, Т.В. Божко, Л.О. Павліш // Технологічний
аудит та резерви виробництва. – 2015. – № 6/4 (26). –
С.25-29.
- Рудавська Г.Б. Напрями удосконалення класифікації
лікерів / Г.Б. Рудавська, Т.В. Божко, Н.С. Метельська // Товари і
ринки. – 2015. - №1 (19.) – С. 90-97.
- Tatyana Bozhko: Consumer preferences on the
Ukrainian market of ligueurs. The review / T. Bozhko // Nauki
inzynierskie i technologie. – Wydawnictwo Uniwersytetu
Ekonomicznego we Wroclawiu. – 2014. - № 2 (13). –
S.14-25.
- Nutritional value of a dry soluble gerodietetic product for
enteral nutrition/ Antiushko, D., Bozhko, T., Shapovalova, N., Fil,
M., Brovenko, T., Tolok, G., Antonenko, A., Gyrka, O., Bodak, M.,
Bezruchko, L. (2021). Eastern-European Journal of Enterprise
Technologies, 5 (11 (113)), 35–42. (Scopus).
- Defining a criteria for the identification of a technique for
producing tomato juice / O. Babii, S. Vezhlivtseva, R.
Donchevska, O. Moroz., N. Vdovenko, T. Denysenko, N. Shapovalova //
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies – 2019. -
№11 (99), Vol 3. – P. 6-12 (Scopus);
- Improvement of the technology of garden strawberry jam in
combination with apple puree / I. Zamorska, V. Zamorskyi, Y.
Halahur, V. Osyka, S. Belinska, I. Motuzka, O. Krasulya, M. Fil//
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies – 2019. -
№11 (102), Vol 6 – P. 14-21. (Scopus).
- Prospects for the use of apiproducts in human healthy
nutrition. / Prytulska, N., Karpenko, P., Antiushko, D., Bozhko,
T., Shapovalova, N. (2021). EUREKA: Life Sciences, 5, 54–60.
- E-LEARNING DURING THE COVID-19 PANDEMIC: A PRACTICAL ASPECT
/ Prytulska N., Bozhko T., Kaminskyi S. // ВІСНИК КНТЕУ. -
2021. - №4/ - С.110-117.
- Quality investigation of frozen garden strawberries at partial
dehydration before freezing / Zamorska I., Zamorskyi V., Halahur
Y., Osyka V., Belinska S., Motuzka I., Bozhko T., Krasulya O., Fil
M. // Eureka: Life Sciences. – 2020. – Number 1. –
P.11-17. DOI: https://dx.doi.org/10.121303/2504-5695.2020.001051
- Research of quality and competitiveness of tomato juices /
O.Babii, T. Bozhko, R. Donchevska, S. Vezhlivtseva // Eureka: Life
Sciences. – 2019/ - Number 3. - P.25-35.
doi:10.21303/2504-5695.2019.00896
-
8.Товарознавча оцінка засобів жіночої гігієни / Божко Т.,
Загрівая І., Боліла Н. // Міжнародний науково-практичний журнал
"Товари і ринки". 2021. № 1. С. 106-114.DOI:
https://doi.org/10.31617/tr.knute.2021(37)09
9.Божко Т., Загрівая І. Класифікація засобів жіночої гігієни //
Товари і ринки. – 2020. – №3 (35.) – С. 128-139. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(35)06
- Бабій О., Божко Т. Безпечність і якість фіточаїв
українського виробництва // Товари і ринки. – 2020. – №2 (34.) – С.
128-139. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(34)11
- Ринок соусної продукції: детермінанти
розвитку в Україні / Дончевська Р., Божко Т., Шаповалова
Н. // Товари і ринки. – 2019. – №4 (32.) – С. 26-39.
DOI:https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(32)03
- Якість та конкурентоспроможність хліба із суміші
житнього і пшеничного борошна на ринку України / Божко Т., Бабій
О., Дончевська Р. // Науковий вісник Львівського національного
університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені
С.З.Гжицького. Серія: Харчові технології. Т.21. – 2019. - №92. –
С.28-35. DOI: https://doi.org/ 10.32718/nvlvet-f9206
- Божко Т.В. Реологічні властивості крем-лікерів та їх
зміни в процесі транспортування / Т.В. Божко, Р.С. Дончевська, Р.П.
Романенко // Науковий вісник Львівського національного університету
ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького. Серія:
Харчові технології. Т.21. – 2019. - №91. – С.149-156. doi:
10.32718/nvlvet-f9125
- Божко Т.В. Роль самостійної роботи студентів при
вивченні товарознавчих дисциплін / Т.В. Божко // науковий журнал
SCIENTIFIC LETTERS OF ACADEMIC SOCIETY OF MICHAL BADULANSKY. -
№1(6), 2018. – С.27-30.
- Божко Т.В. Оцінювання якості лікерів за профілем
флейвору / Т.В. Божко, Л.О. Павліш // Товари і ринки. – 2015. - №2.
– С.57-63.
- Рудавська Г.Б. Формування споживних властивостей
лікерів / Г.Б. Рудавська, Т.В. Божко, Л.О. Павліш // Технологічний
аудит та резерви виробництва. – 2015. – № 6/4 (26). –
С.25-29.
- Рудавська Г.Б. Напрями удосконалення класифікації
лікерів / Г.Б. Рудавська, Т.В. Божко, Н.С. Метельська // Товари і
ринки. – 2015. - №1 (19.) – С. 90-97.
- Tatyana Bozhko: Consumer preferences on the
Ukrainian market of ligueurs. The review / T. Bozhko // Nauki
inzynierskie i technologie. – Wydawnictwo Uniwersytetu
Ekonomicznego we Wroclawiu. – 2014. - № 2 (13). –
S.14-25.
- Nutritional value of a dry soluble gerodietetic product for
enteral nutrition/ Antiushko, D., Bozhko, T., Shapovalova, N., Fil,
M., Brovenko, T., Tolok, G., Antonenko, A., Gyrka, O., Bodak, M.,
Bezruchko, L. (2021). Eastern-European Journal of Enterprise
Technologies, 5 (11 (113)), 35–42. (Scopus).
- Defining a criteria for the identification of a technique for
producing tomato juice / O. Babii, S. Vezhlivtseva, R.
Donchevska, O. Moroz., N. Vdovenko, T. Denysenko, N. Shapovalova //
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies – 2019. -
№11 (99), Vol 3. – P. 6-12 (Scopus);
- Improvement of the technology of garden strawberry jam in
combination with apple puree / I. Zamorska, V. Zamorskyi, Y.
Halahur, V. Osyka, S. Belinska, I. Motuzka, O. Krasulya, M. Fil//
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies – 2019. -
№11 (102), Vol 6 – P. 14-21. (Scopus).
- Prospects for the use of apiproducts in human healthy
nutrition. / Prytulska, N., Karpenko, P., Antiushko, D., Bozhko,
T., Shapovalova, N. (2021). EUREKA: Life Sciences, 5, 54–60.
- E-LEARNING DURING THE COVID-19 PANDEMIC: A PRACTICAL ASPECT
/ Prytulska N., Bozhko T., Kaminskyi S. // ВІСНИК КНТЕУ. -
2021. - №4/ - С.110-117.
- Quality investigation of frozen garden strawberries at partial
dehydration before freezing / Zamorska I., Zamorskyi V., Halahur
Y., Osyka V., Belinska S., Motuzka I., Bozhko T., Krasulya O., Fil
M. // Eureka: Life Sciences. – 2020. – Number 1. –
P.11-17. DOI: https://dx.doi.org/10.121303/2504-5695.2020.001051
- Research of quality and competitiveness of tomato juices /
O.Babii, T. Bozhko, R. Donchevska, S. Vezhlivtseva // Eureka: Life
Sciences. – 2019/ - Number 3. - P.25-35.
doi:10.21303/2504-5695.2019.00896
-
8.Товарознавча оцінка засобів жіночої гігієни / Божко Т.,
Загрівая І., Боліла Н. // Міжнародний науково-практичний журнал
"Товари і ринки". 2021. № 1. С. 106-114.DOI:
https://doi.org/10.31617/tr.knute.2021(37)09
9.Божко Т., Загрівая І. Класифікація засобів жіночої гігієни //
Товари і ринки. – 2020. – №3 (35.) – С. 128-139. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(35)06
- Бабій О., Божко Т. Безпечність і якість фіточаїв
українського виробництва // Товари і ринки. – 2020. – №2 (34.) – С.
128-139. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(34)11
- Ринок соусної продукції: детермінанти
розвитку в Україні / Дончевська Р., Божко Т., Шаповалова
Н. // Товари і ринки. – 2019. – №4 (32.) – С. 26-39.
DOI:https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(32)03
- Якість та конкурентоспроможність хліба із суміші
житнього і пшеничного борошна на ринку України / Божко Т., Бабій
О., Дончевська Р. // Науковий вісник Львівського національного
університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені
С.З.Гжицького. Серія: Харчові технології. Т.21. – 2019. - №92. –
С.28-35. DOI: https://doi.org/ 10.32718/nvlvet-f9206
- Божко Т.В. Реологічні властивості крем-лікерів та їх
зміни в процесі транспортування / Т.В. Божко, Р.С. Дончевська, Р.П.
Романенко // Науковий вісник Львівського національного університету
ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького. Серія:
Харчові технології. Т.21. – 2019. - №91. – С.149-156. doi:
10.32718/nvlvet-f9125
- Божко Т.В. Роль самостійної роботи студентів при
вивченні товарознавчих дисциплін / Т.В. Божко // науковий журнал
SCIENTIFIC LETTERS OF ACADEMIC SOCIETY OF MICHAL BADULANSKY. -
№1(6), 2018. – С.27-30.
- Божко Т.В. Оцінювання якості лікерів за профілем
флейвору / Т.В. Божко, Л.О. Павліш // Товари і ринки. – 2015. - №2.
– С.57-63.
- Рудавська Г.Б. Формування споживних властивостей
лікерів / Г.Б. Рудавська, Т.В. Божко, Л.О. Павліш // Технологічний
аудит та резерви виробництва. – 2015. – № 6/4 (26). –
С.25-29.
- Рудавська Г.Б. Напрями удосконалення класифікації
лікерів / Г.Б. Рудавська, Т.В. Божко, Н.С. Метельська // Товари і
ринки. – 2015. - №1 (19.) – С. 90-97.
- Tatyana Bozhko: Consumer preferences on the
Ukrainian market of ligueurs. The review / T. Bozhko // Nauki
inzynierskie i technologie. – Wydawnictwo Uniwersytetu
Ekonomicznego we Wroclawiu. – 2014. - № 2 (13). –
S.14-25.
ікації
-
Nutritional value of a dry soluble
gerodietetic product for enteral nutrition/ Antiushko, D., Bozhko,
T., Shapovalova, N., Fil, M., Brovenko, T., Tolok, G., Antonenko,
A., Gyrka, O., Bodak, M., Bezruchko, L. (2021).
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (11 (113)),
35–42. (Scopus).
-
Defining a criteria for the
identification of a technique for producing tomato juice / O.
Babii, S. Vezhlivtseva, R. Donchevska, O. Moroz., N.
Vdovenko, T. Denysenko, N. Shapovalova // Eastern-European Journal
of Enterprise Technologies – 2019. - №11 (99), Vol 3. – P.
6-12 (Scopus);
-
Improvement of the technology of
garden strawberry jam in combination with apple puree / I.
Zamorska, V. Zamorskyi, Y. Halahur, V. Osyka, S. Belinska, I.
Motuzka, O. Krasulya, M. Fil// Eastern-European Journal of
Enterprise Technologies – 2019. - №11 (102), Vol 6 – P.
14-21. (Scopus).
-
Prospects for the use of
apiproducts in human healthy nutrition. / Prytulska, N., Karpenko,
P., Antiushko, D., Bozhko, T., Shapovalova, N. (2021). EUREKA: Life
Sciences, 5, 54–60.
-
E-LEARNING DURING THE COVID-19
PANDEMIC: A PRACTICAL ASPECT / Prytulska N., Bozhko T.,
Kaminskyi S. // ВІСНИК КНТЕУ. - 2021. - №4/ - С.110-117.
-
Quality investigation of frozen
garden strawberries at partial dehydration before freezing /
Zamorska I., Zamorskyi V., Halahur Y., Osyka V., Belinska S.,
Motuzka I., Bozhko T., Krasulya O., Fil M. // Eureka: Life
Sciences. – 2020. – Number 1. – P.11-17. DOI: https://dx.doi.org/10.121303/2504-5695.2020.001051
-
Research of quality and
competitiveness of tomato juices / O.Babii, T. Bozhko, R.
Donchevska, S. Vezhlivtseva // Eureka: Life Sciences. – 2019/ -
Number 3. - P.25-35. doi:10.21303/2504-5695.2019.00896
-
Товарознавча оцінка засобів жіночої
гігієни / Божко Т., Загрівая І., Боліла Н. // Міжнародний
науково-практичний журнал "Товари і ринки". 2021. № 1. С.
106-114.DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2021(37)09
-
Божко Т., Загрівая І. Класифікація
засобів жіночої гігієни // Товари і ринки. – 2020. – №3 (35.) – С.
128-139. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(35)06
-
Бабій О., Божко Т. Безпечність і
якість фіточаїв українського виробництва // Товари і ринки. – 2020.
– №2 (34.) – С. 128-139. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(34)11
-
Ринок соусної
продукції: детермінанти розвитку в Україні /
Дончевська Р., Божко Т., Шаповалова Н. // Товари і ринки. – 2019. –
№4 (32.) – С. 26-39.
DOI:https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(32)03
-
Якість та конкурентоспроможність
хліба із суміші житнього і пшеничного борошна на ринку України /
Божко Т., Бабій О., Дончевська Р. // Науковий вісник Львівського
національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій
імені С.З.Гжицького. Серія: Харчові технології. Т.21. – 2019. -
№92. – С.28-35. DOI: https://doi.org/ 10.32718/nvlvet-f9206
-
Божко Т.В. Реологічні властивості
крем-лікерів та їх зміни в процесі транспортування / Т.В. Божко,
Р.С. Дончевська, Р.П. Романенко // Науковий вісник Львівського
національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій
імені С.З.Гжицького. Серія: Харчові технології. Т.21. – 2019. -
№91. – С.149-156. doi: 10.32718/nvlvet-f9125
-
Божко Т.В. Роль самостійної роботи
студентів при вивченні товарознавчих дисциплін / Т.В. Божко //
науковий журнал SCIENTIFIC LETTERS OF ACADEMIC SOCIETY OF MICHAL
BADULANSKY. - №1(6), 2018. – С.27-30.
-
Божко Т.В. Оцінювання якості
лікерів за профілем флейвору / Т.В. Божко, Л.О. Павліш // Товари і
ринки. – 2015. - №2. – С.57-63.
-
Рудавська Г.Б. Формування споживних
властивостей лікерів / Г.Б. Рудавська, Т.В. Божко, Л.О. Павліш //
Технологічний аудит та резерви виробництва. – 2015. – № 6/4 (26). –
С.25-29.
-
Рудавська Г.Б. Напрями
удосконалення класифікації лікерів / Г.Б. Рудавська, Т.В. Божко,
Н.С. Метельська // Товари і ринки. – 2015. - №1 (19.) – С.
90-97.
-
Tatyana Bozhko: Consumer
preferences on the Ukrainian market of ligueurs. The review / T.
Bozhko // Nauki inzynierskie i technologie. – Wydawnictwo
Uniwersytetu Ekonomicznego we Wroclawiu. – 2014. - № 2 (13). –
S.14-25.
- Technology of craft confiture from
non-traditional local raw materials. Dzyundzya, O., Antonenko, A.,
Brovenko, T., Tolok, G., Kryvoruchko, M., Bozhko, T., Antiushko,
D., Vezhlivtseva, S., Lebedenko, T., Kovalenko, N. Eastern-European
Journal of Enterprise Technologies, 5 (11 (119)), 48–54. doi:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.265201
- Ensuring environmental protection
and economic renewal through organic production certification.
Antiushko, D., Bozhko, T., Osyka, V., Shapovalova, N., Lozova, T.,
Fil, M., Sienohonova, L., Dudla, I., Volodavchyk, V., Sienohonova,
H. / Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 4 (13
(118)), 53–60. doi:
https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.262328
- Research of medical and biological
indicators of eggplant powder. Dzyundzya, O., Antonenko, A.,
Brovenko, T., Tolok, G., Kryvoruchko, M., Bozhko, T., Antiushko,
D., Vezhlivtseva, S., Voievoda, N., Skliarenko, K. (2022). EUREKA:
Life Sciences, (3), 3-8.
https://doi.org/10.21303/2504-5695.2022.002605
- Nutritional value of a dry soluble
gerodietetic product for enteral nutrition/ Antiushko, D., Bozhko,
T., Shapovalova, N., Fil, M., Brovenko, T., Tolok, G., Antonenko,
A., Gyrka, O., Bodak, M., Bezruchko, L. (2021).
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 5 (11 (113)),
35–42. (Scopus).
- Defining a criteria for the identification of a technique for
producing tomato juice / O. Babii, S. Vezhlivtseva, R.
Donchevska, O. Moroz., N. Vdovenko, T. Denysenko, N. Shapovalova //
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies – 2019. -
№11 (99), Vol 3. – P. 6-12 (Scopus);
- Improvement of the technology of garden strawberry jam in
combination with apple puree / I. Zamorska, V. Zamorskyi, Y.
Halahur, V. Osyka, S. Belinska, I. Motuzka, O. Krasulya, M. Fil//
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies – 2019. -
№11 (102), Vol 6 – P. 14-21. (Scopus).
- Prospects for the use of apiproducts in human healthy
nutrition. / Prytulska, N., Karpenko, P., Antiushko, D., Bozhko,
T., Shapovalova, N. (2021). EUREKA: Life Sciences, 5, 54–60.
- E-LEARNING DURING THE COVID-19 PANDEMIC: A PRACTICAL ASPECT
/ Prytulska N., Bozhko T., Kaminskyi S. // ВІСНИК КНТЕУ. -
2021. - №4/ - С.110-117.
- Quality investigation of frozen garden strawberries at partial
dehydration before freezing / Zamorska I., Zamorskyi V., Halahur
Y., Osyka V., Belinska S., Motuzka I., Bozhko T., Krasulya O., Fil
M. // Eureka: Life Sciences. – 2020. – Number 1. –
P.11-17. DOI: https://dx.doi.org/10.121303/2504-5695.2020.001051
- Research of quality and competitiveness of tomato juices /
O.Babii, T. Bozhko, R. Donchevska, S. Vezhlivtseva // Eureka: Life
Sciences. – 2019/ - Number 3. - P.25-35.
doi:10.21303/2504-5695.2019.00896
- Товарознавча оцінка засобів жіночої гігієни / Божко Т.,
Загрівая І., Боліла Н. // Міжнародний науково-практичний журнал
"Товари і ринки". 2021. № 1. С. 106-114.DOI:
https://doi.org/10.31617/tr.knute.2021(37)09
- Божко Т., Загрівая І. Класифікація засобів жіночої гігієни //
Товари і ринки. – 2020. – №3 (35.) – С. 128-139. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(35)06
- Бабій О., Божко Т. Безпечність і якість фіточаїв українського
виробництва // Товари і ринки. – 2020. – №2 (34.) – С. 128-139.
DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(34)11
- Ринок соусної продукції: детермінанти розвитку в Україні
/ Дончевська Р., Божко Т., Шаповалова Н. // Товари
і ринки. – 2019. – №4 (32.) – С. 26-39.
DOI:https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(32)03
- Якість та конкурентоспроможність хліба із суміші житнього і
пшеничного борошна на ринку України / Божко Т., Бабій О.,
Дончевська Р. // Науковий вісник Львівського національного
університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені
С.З.Гжицького. Серія: Харчові технології. Т.21. – 2019. - №92. –
С.28-35. DOI: https://doi.org/ 10.32718/nvlvet-f9206
- Божко Т.В. Реологічні властивості крем-лікерів та їх зміни в
процесі транспортування / Т.В. Божко, Р.С. Дончевська, Р.П.
Романенко // Науковий вісник Львівського національного університету
ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького. Серія:
Харчові технології. Т.21. – 2019. - №91. – С.149-156. doi:
10.32718/nvlvet-f9125
- Божко Т.В. Роль самостійної роботи студентів при вивченні
товарознавчих дисциплін / Т.В. Божко // науковий журнал SCIENTIFIC
LETTERS OF ACADEMIC SOCIETY OF MICHAL BADULANSKY. - №1(6), 2018. –
С.27-30.
- Божко Т.В. Оцінювання якості лікерів за профілем флейвору /
Т.В. Божко, Л.О. Павліш // Товари і ринки. – 2015. - №2. –
С.57-63.
- Рудавська Г.Б. Формування споживних властивостей лікерів / Г.Б.
Рудавська, Т.В. Божко, Л.О. Павліш // Технологічний аудит та
резерви виробництва. – 2015. – № 6/4 (26). –
С.25-29.
- Рудавська Г.Б. Напрями удосконалення класифікації лікерів /
Г.Б. Рудавська, Т.В. Божко, Н.С. Метельська // Товари і ринки. –
2015. - №1 (19.) – С. 90-97.
- Tatyana Bozhko: Consumer preferences on the Ukrainian market of
ligueurs. The review / T. Bozhko // Nauki inzynierskie i
technologie. – Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wroclawiu.
– 2014. - № 2 (13). – S.14-25.
|
|
|
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ |
Нагороджена Почесними грамотами ректора КНТЕУ (2013 р., 2016 р.,
2019 р.),
Грамотою Національної академії педагогічних наук України (2021
р.)
|
|
|
ДОДАТКОВІ ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ |
- Секретар Ради з якості ДТЕУ;
- Секретар методичної ради ДТЕУ;
- Керівник групи внутрішніх аудиторів системи управління якістю
КНТЕУ, з 2016 р. до цього часу;
- Внутрішній аудитор системи управління якістю за ДСТУ ІSO
9001, 2009-2016 рр.
- Член ГО «Українське товариство товарознавців і технологів» з
2010 р. до цього часу.
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ |
-
ПАТ «Мономах», 2018 р.
-
Підвищення кваліфікації начальників навчальних
(навчально-методичних) відділів в НАПНУ, ДВНЗ «Університет
менеджменту освіти», Центральному інституті післядипломної
педагогічної освіти, 2018 р.
-
Навчально-методичні семінари в рамках Міжнародних інформаційних
тижнів програми ЄС Еразмус+ в Україні, Еразмус+офіс в Україні 2017,
2018, 2019 рр.
-
Стажування «Сучасні методи викладання та інноваційні технології
у вищій освіті: європейський досвід та провідні тенденції»
(Віденський університет (Австрія), Пан-Європейский університет
(Словаччина), Кошицький технічний університет (Словаччина), 2018
р.
-
Тренінг щодо внутрішнього та зовнішнього оцінювання якості, Вища
рада Франції з питань оцінки науково-дослідницької роботи і вищої
освіти, 2017 р.
|
|
|
ХОБІ |
подорожі, образотворче мистецтво.
|
остання редакція 12.04.2023