товарознавства і фармації
|
ДОНЧЕВСЬКА РАЇСА СТЕПАНІВНА
кандидат технічних наук, доцент кафедри
товарознавства, управління безпечністю та якістю
e-mail: r.donchevska@knute.edu.ua
|
|
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА |
SCOPUS
ORCID
Google Scholar
|
|
|
СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ |
безпечність та якість харчових продуктів, розширення асортименту
продуктів із гідробіонтів
|
|
|
ДИСЦИПЛІНИ |
«Товарознавство», «Товарознавство. Харчові продукти», практичний
курс «Бізнес-симуляція»
|
|
|
АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ |
- доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та
якістю, 2015 р. до цього часу;
- кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.15 -
Товарознавство, тема дисертації: «Формування споживних властивостей
заморожених заливних продуктів із прісноводної риби», 2011
р.;
- «магістр» спеціальність «Товарознавство та комерційна
діяльність», Вінницький торговельно-економічний інститут Київського
національного торговельно-економічного університету, 2007 р.;
- аспірантка кафедри товарознавства та експертизи харчових
продуктів Київського національного торговельно-економічного
університету (2009-2011 рр.).
|
|
|
ДОСВІД РОБОТИ |
- доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю
Київського національного торговельно-економічного університету МОН
України, з 2015 р. до цього часу;
- старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю
та якістю Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2013-2015 рр.,
- асистент кафедри товарознавства та експертизи харчових
продуктів Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2012 рр.
- завідувач лабораторії кафедри товарознавства та експертизи
харчових продуктів Київського національного
торговельно-економічного університету МОН України, 2011 рр.
- старший лаборант кафедри економіки підприємництва та
міжнародної економіки Вінницького торговельно-економічного
інституту Київського національного торговельно-економічного
університету МОН України, 2007-2008 рр.
|
|
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ |
- Дончевська Р., Сидоренко О.В. Споживна цінність заливних
продуктів із прісноводної риби: Товари і ринки. 2020. №4 (36.) С.
121-128. DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2020(36)12
- Babii O., Vezhlivtseva S., Donchevska R., Moroz O.,
Vdovenko N., Denysenko T., Shapovalova N.Defining a criteria for
the identification of a technique for producing tomato juice:
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019. №11
(99), Vol 3. P. 6-12 (Scopus);
- Babii O., Bozhko T., Donchevska R., Vezhlivtseva S. Research of
quality and competitiveness of tomato juices: Eureka: Life
Sciences. 2019. Number 3. P.25-35.
doi:10.21303/2504-5695.2019.00896
- Дончевська Р., Божко Т., Шаповалова Н. Ринок соусної
продукції: детермінанти розвитку в Україні: Товари і ринки.
2019. №4 (32.) С. 26-39.
DOI:https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(32)03
- Дончевська Р.С., Божко Т.В., Бабій О.В. Якість та
конкурентоспроможність хліба із суміші
житнього і пшеничного борошна на ринку
України: Науковий вісник Львівського національного університету
ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького. Серія:
Харчові технології. Т.21. –2019. №92. – С.28-35. doi:
10.32718/nvlvet-f9125
- Божко Т.В., Дончевська Р.С., Романенко Р.П. Реологічні
властивості крем-лікерів та їх зміни в процесі транспортування:
Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної
медицини та біотехнологій імені С.З.Гжицького. Серія: Харчові
технології. Т.21. 2019. 91. С.149-156. doi:
10.32718/nvlvet-f9125
- Дончевська Р. С., Божко Т.В., Рубаха В.В. Якість майонезу
«Провансаль» на ринку України: Міжнародний науковий журнал
"Інтернаука". №14 (76). Т.1. 2019. С. 58-61
DOI: 10.25313/2520-2057-2019-14-5269
- Sydorenko Olena, Petrova Olena, Donchevska R. S Status and
Prospects for the Shrimp Market13th Scientific Conference with
International Participation„COMMODITY SCIENCE – TRADITIONS AND
ACTUALITY” 18th – 19th October 2018, Varna.
|
|
|
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ |
Нагороджена Почесними грамотами ректора КНТЕУ (2012 р., 2018
р.).
|
|
|
ДОДАТКОВІ ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ |
- Член вченої ради ФТМ Київського національного
торговельно-економічного університету МОН України.
- Член ГО «Українське товариство товарознавців і технологів» з
2010 р. до цього часу;
- заступник завідувача кафедри;
- відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри.
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ |
- міжнародне стажування “Uczciwość akademicka” на базі
Wyższe Seminarium Stowarzyszenia Apostolstwa Katolickiego o
wsparcie Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego, Warszawa,
2019 р.
- підвищення кваліфікації у Вищій школі педагогічної майстерності
КНТЕУ, 2014 р.
- стажування в Асоціації українських виробників «Морозиво і
заморожені продукти» 2016 р.
|
|
|
ХОБІ |
подорожі, кулінарія |
остання редакція 19.04.2023