товарознавства і фармації
|
МОТУЗКА ЮЛІЯ МИКОЛАЇВНА
Доктор технічних наук, професор, професор кафедри
товарознавства,управління безпечністю та якістю
e-mail: y.motuzka@knute.edu.ua
|
|
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА |
SCOPUS
Web of
Science
ORCID
ResearchGate
Google Scholar
|
|
|
АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ |
У 2002 році закінчила КНТЕУ за спеціальністю «Експертиза товарів
та послуг», кваліфікація “товарознавець-експерт”.
У 2006 р. захистила дисертаційну роботу на здобуття наукового
ступеня кандидата технічних наук на тему: “Управління якістю
напоїв для спортсменів” за спеціальністю 05.18.15 – товарознавство
харчових продуктів.
У 2018 році захистила дисертаційну роботу на здобуття наукового
ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.15 -
товарознавство харчових продуктів. на тему: “Управління безпечністю
та якістю продуктів для ентерального харчування”.
|
|
|
ДОСВІД РОБОТИ |
- З 2002 року працює в Київському національному
торговельно-економічному університеті:
- 2002 - 2005 рр.- аспірант кафедри товарознавства та експертизи
харчових продуктів;
- 2005-2007 рр.- асистент кафедри товарознавства та експертизи
харчових продуктів;
- 2007-2009 рр.- старший викладач кафедри товарознавства, та
експертизи харчових продуктів;
- 2010-2012 рр.- доцент кафедри товарознавства, управління
безпечністю та якістю;
- 2010-2012 рр.- заступник декана товарознавчого факультету,
доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та
якістю;
- 2013-2016 рр.- докторант кафедри товарознавства,
управління безпечністю та якістю;
- 2016-2018 рр.- доцент кафедри товарознавства, управління
безпечністю та якістю Київського національного
торговельно-економічного університету;
- 2019-2020 рр.- професор кафедри товарознавства, управління
безпечністю та якістю Київського національного
торговельно-економічного університету;
- З липня 2020 р. займає посаду завідувача кафедри
товарознавства, управління безпечністю та якістю.
|
|
|
МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД |
Інститут інформації для споживачів Stiftung
Warentest” (Німеччина, Берлін), 2007
Тема: вивчення міжнародних практик проведення порівняльних
тестувань товарів та послуг.
Інститут харчування РАМН, контакт центр Комісії
Кодекс Аліментаріус, 2011
Тема: вивчення міжнародних досвіду використання
стандартів безпечності харчових продуктів.
Інститут європейської політики (Німеччина, Берлін),
2019
Тема: вивчення міжнародних практик захисту прав
споживачів та безпечності товарів.
|
|
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ |
Наукометрична база даних
SCOPUS:
- Zamorska I., Osyka V., Motuzka I. Improvement of the Technology
of garden Strawberry jam in combination with apple puree
//Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019.
6/11 ( 102 ). p. 14-21
- Притульская Н. В., Мотузка Ю. М., Антюшко Д. П. Законодательное
регулирование производства и оборота специализированных пищевых
продуктов для лиц с различными заболеваниями // Вопросы питания.
2013. Т. 82. № 4. С. 63–68.
Публікації
у наукових фахових виданнях:
- Pritulska N., Motuzka I., Koschelnyk A. Plant-based milk
analogues in the nutrition of people with nutrition-dependent
non-infectious diseases //Food science and technology Volume 14
Issue 2. 2020 p. 11-24.
- Motuzka Yu., Koshelnyk A. Formation of quality of milk analogue
from Greek fenugreek seeds // Товари і ринки. 2020. № 2.
С.
110-118.
- Кошельник А.В., Мотузка Ю.М., Романенко О.В.Forming
the consistence of a milk analogue made of the fenugreek seeds
Товари і ринки. 2020. № 1. С. 56-63.
- Кошельник А.В. Мотузка Ю.М., Бабій О.В.Термінологічна
неузгодженість у сфері виробництва та обігу аналогів молока
рослинного походження //Вісник Львівського торговельно-економічного
університету. Технічні науки. 2020. №23.
С.
157-165.
- Мотузка Ю.М. Ідентифікація харчових продуктів для
спортсменів // Товарознавчий вісник : збірник наукових праць.
Випуск 13. 2020 Луцьк: РВВ Луцького НТУ. C. 29-3.
- Мотузка Ю.М., Кошельник А.В Ринок аналогів молочних
продуктів рослинного походження: світові тренди //Товари і ринки.
2019. № 3. С. 38–49.
- Мотузка Ю.М. Споживча оцінка асортименту та якості
продуктів для ентерального харчування //Товарознавчий вісник.
Збірник наукових праць. 2019. Випуск 12. С. 29-36.
- Motuzka I., Laskova A, Jarossova M.Consumer right
protection: the priorities or the EU Товари і ринки. 2019.
№ 1 (10). С. 5-14
- Мотузка Ю.М., Ященко Л.О. Математичне моделювання
комплексних показників якості продуктів для ентерального харчування
на етапах їх життєвого циклу //Технічні науки та технології. 2018.
№ 4 (14). С. 223-230.
- Мотузка Ю.М., Притульська Н.В., Асланян С.А
Фізіологічна ефективність продуктів для ентерального харчування
//Товари і ринки. 2018. № 4 (10). С. 85-93.
- Притульська Н.В., Мотузка Ю.М. Порівняльні
тестування продуктів для ентерального харчування //Товари і
ринки. 2018. № 3 (9). С. 50–55.
- Mотузка Ю. М. Управління безпечністю продуктів
для спеціальних медичних цілей // Науковий вісник Львівського
торговельно-економічного університету. Технічні науки. Серія
«Харчові технології». 2017. Т. 18. С. 99–103.
- Mотузка Ю. М. Вуглеводний склад продуктів для
ентерального харчування // Вісник Херсонського національного
технічного університету. 2017. № 4 (63).
С. 154–159.
- Mотузка Ю. М. Біологічна цінність продуктів для
ентерального харчування // Товарознавчий вісник: зб. наук. праць.
2018. Вип. 11. С. 29–35.
- Мотузка Ю. М. Управління якістю продуктів для
ентерального харчування: процесно-орієнтований підхід //Товари і
ринки № 1. К., 2017. С. 16-26.
- Mотузка Ю. М. Жирнокислотний склад продуктів
для ентерального харчування // Технічні науки та технології. 2017.
№ 3 (9). С. 155–162.
- Концептуальні засади розробки продуктів для
харчування військовослужбовців в екстремальних умовах / Притульська
Н., Карпенко П., Кравченко М., Федорова Д., Мотузка Ю., Гніцевич
В., Юдіна Т. // ScienceRise. 2017. № 10 (39).
С. 31–41.
- Науково-практичні підходи до розробки продуктів для
нутрітивної підтримки поранених, постраждалих і хворих в
екстремальних умовах бойових дій та на етапах медичної евакуації /
Притульська Н. В., Мотузка Ю. М., Гуліч М. П.,
Асланян С. А., Антюшко Д. П. // Наукові праці Національного
університету харчових технологій. 2017. Т. 23, № 5. Ч. 1.
С. 200–209.
- Мотузка Ю. М., Харчова та енергетична цінність
продуктів для спеціальних медичних цілей // Товари і ринки. 2017. №
2. С. 59–65.
- Mотузка Ю. М., Романенко О. В, Казаченко С. В.
Розчинність продуктів для ентерального харчування // Технічні науки
та технології. 2017. № 3 (9). С. 155–163.
- Антюшко Д. П., Мотузка Ю. М. Класифікація
продуктів для ентерального харчування // Товари і ринки. 2015.
№ 2. С. 17–24. 22. Притульська Н. В., Мотузка Ю. М.
Захист прав споживачів продуктів для спеціальних медичних цілей //
Товари і ринки. 2016. № 1. С. 59–70.
- Мотузка Ю. М., Казаченко С. В. Дослідження
показників мікробіологічної безпечності продуктів для ентерального
харчування // Товарознавчий вісник. зб. наук. праць. 2016. Вип. 9.
С. 136–143.
- Асланян С. А., Антюшко Д. П., Мотузка
Ю. М. Елементний склад продуктів для ентерального харчування
// Товари і ринки. 2015. № 1. С. 84–90.
- Притульська Н. В., Мотузка Ю. М.,
Кучинська А. М. Органолептична оцінка якості продуктів для
нутрітивної підтримки людей з опіковими травмами // Вісник
Херсонського національного технічного університету. 2015. № 1.
C. 48–52.
- Мотузка Ю. М. Дослідження потреб цільової
категорії споживачів у продуктах для спеціальних медичних цілей //
Технічні науки та технології. 2015. № 2. С. 231–237.
- Притульська Н. В., Мотузка Ю. М. Технічне
регулювання: міжнародні практики та вітчизняні реалії // Вісник
КНТЕУ. 2015. № 3. С. 5–20.
- Гуліч М., Мотузка Ю., Антюшко Д. Амінокислотний
склад продуктів для ентерального харчування // Товари і ринки.
2014. № 1. С. 60–66.
- Притульська Н. В., Мотузка Ю. М.
Товарознавчі засади позиціонування продуктів для ентерального
харчування // Товари і ринки. 2014. № 2. С. 53–61.
- Притульська Н. В., Антюшко Д. П., Мотузка
Ю. М. Математичне моделювання макронутрієнтного складу
продуктів для нутрітивної підтримки організму при гіперметаболізмі
// Товарознавчий вісник: зб. наук. праць. 2013. Вип. 6. С. 220–227.
17.
- Антюшко Д. П., Мотузка Ю. М., Романенко
Р. П. Реологічні властивості продуктів для ентерального
харчування // Товари і ринки. 2013. № 1. С. 125–130.
- Притульська Н. В., Антюшко Д. П., Мотузка
Ю. М. Критерії безпечності продуктів для ентерального
харчування // Товари і ринки. 2013. № 2. С. 169–176.
- Притульська Н. В., Антюшко Д. П., Мотузка
Ю. М. Наукові підходи до розробки продуктів для людей із
термічними травмами // Товари і ринки. 2012. № 2. С.
89–97.
- Притульська Н. В., Антюшко Д. П., Мотузка
Ю. М. Сучасний стан і тенденції розвитку ринку продуктів для
нутрітивної підтримки людини // Харчова наука і технології. 2012.
№ 4 (21). – С. 106–108.
- Белінська С. О., Орлова Н. Я., Мотузка
Ю. М. Концептуальні засади гарантій безпечності харчових
продуктів // Товари і ринки. 2011. № 1. С. 176–182.
Статті в
іноземних виданнях:
- Quality investigation of frozen garden strawberries at partial
dehydration before freezing / Zamorska I., Zamorskyi V., Halahur
Y., Osyka V., Belinska S., Motuzka I., Bozhko T., Krasulya O., Fil
M. // Eureka: Life Sciences. 2020. Number 1.
P.11-17. DOI: https://dx.doi.org/10.121303/2504-5695.2020.001051
- Pritulska N., Borodachova N.European vector of reforming the
consumer rights protection system in Ukraine XXII GWT Symposium:
"Sustainability, Quality and Innovation: A Global View of Commodity
Sciences" Rome and Gaeta, Italy, September 20-25, 2018.
P.100-105
- Pritulska N., Motuzka I. Conceptual Principles of Product
Development for enteral nutrition // Commodity Science in Research
and Practice – Future trends and challenger in the food sector:
monograph. Cracow: Polish Society of Commodity Science, 2014.
Р. 143–148.
- Pritulska N., Motuzka I., Aslanian S. The Quality of Products
for Enteral Nutrition // Commodity Science in а Changing World:
Proceedings of the 20th IGWT Symposium, Varna, University of
Economics, September 12–16, 2016. Varna: Publishing house «Science
and economics», 2016. Р. 580–584
- Мотузка Ю. М. Складові якості продуктів для спеціальних
медичних цілей // Agrobiodiversity for Improving Nutrition, Health
and Life Quality: The Scientific Proceedings of the International
Network AgroBioNet. 2017. № 1. С. 334–337.
- Motuzka I. Management of food safety for enteral feeding by
HACCP principles // Quality and safety of consumer goods. Articles
from a round table with international participation. Варна: Наука и
икономика, 2017. С. 224–232.
- Pritulskа N., Motuzka I. Reforms of consumer rights protection
system in Ukraine // Quality and safety of consumer goods. Articles
from a round table with international participation. Варна: Наука и
икономика, 2017. С. 249–256.
Статті в
науково-популярних виданнях:
- 1. Використання продуктів для нутрітивної підтримки у
харчуванні військовослужбовців, поранених, постраждалих і хворих /
Гуліч М. П., Асланян С. А., Мотузка Ю. М., Сидорук
Д.П., Купченко Я.В., Околець А.В., Трохименко В.Б. // Медичне
забезпечення антитерористичної операції: науково-організаційні та
медико-соціальні аспекти»: зб. наук. праць. Київ: НАМН, 2016. С.
144–150.
- 2. Асланян С. А., Притульська Н. В.,
Мотузка Ю. М. Вітчизняні продукти для ентерального харчування
в контексті імпортозаміщення // Зб. наук. праць Української
військово-медичної академії. 2017. Вип. 48. С. 3–9.
- 3. Притульська Н. В., Мотузка Ю. М., Антюшко
Д. П. Органолептичні властивості продуктів на сухій розчинній
основі для ентерального харчування // Современные проблемы и пути
их решения в науке, транспорте, производстве и образовании ‘2013:
сб. науч. трудов SWorld. 2013. Т. 9, № 2.
С. 82–86.
- 4. Мотузка Ю. М. Розробка продуктів для ентерального
харчування онкологічних хворих // Перспективные инновации в науке,
образовании, производстве и транспорте ‘2014: сб. науч. трудов
SWorld. 2014. Т. 10, № 4. С. 59–62.
Тези і
матеріали наукових конференцій:
- Притульська Н.В. Консумерські аспекти обігу продуктів для
ентерального харчування // Міжнародна науково-практична
Інтернет-конференція «Підприємництво, торгівля, маркетинг:
стратегії, технології, інновації» (КНТЕУ. 27 травня 2020). С.
170-173
- Мотузка Ю.М., Романенко О.В Теоретико-методологічний підхід до
управління безпечністю продуктів для ентерального харчування //
Міжнародна науково-практична інтернет-конференція
«Маркетингові стратегії, підприємництво і торгівля: сучасний
стан, напрямки розвитку» (КНУБА, м. Київ, 14 квітня 2020. С-
72-75.
- Притульська Н.В., Мотузка Ю.М. Методологічні підходи до
розробки Продуктів для ентерального харчування //Матеріали
Всеукраїнської науково-практичної конференції «Інноваційні
технології та підвищення ефективності виробництва харчових
продуктів», Умань, 2020, С. 111-114
- Мотузка Ю.М. Інновації на ринку йогуртів функціонального
призначення// Стан і перспективи харчової науки та промисловості :
тези доповідей V Міжнародної науково-технічної конференції.
(Тернопіль 10–11 жовтня 2019 року)
- Мотузка Ю.М. Идентификация соков и напитков на их основе:
научно-практический подход Потребительская кооперация стран
постсоветского пространства: состояние, проблемы, перспективы
развития. Сборник научных статей международной научно-практической
конференции, посвященной 55-летию «Белорусского
торгово-экономического университета потребительской кооперации»,
Гомель, 26-27 сентября 2019
- Притульська Н. В., Мотузка Ю. М. Антюшко Д. П.
Особливості харчування людей із термічними травмами // Теоретичні
та практичні аспекти розвитку сучасної медицини: зб. тез міжнар.
наук.-практ. конф., м. Львів, 21–22 вересня 2012 р. Львів: ГО
«Львівська медична спільнота», 2012. С. 94–97.
- Мотузка Ю. М., Антюшко Д. П. Реологічні властивості
суміші для ентерального харчування // Сучасний ринок товарів та
проблеми здорового харчування: тези доп. міжнар. наук.-практ.
інтернет-конф., м. Харків, 13–14 травня, 2013 р. Харків: ХДУХТ,
2013. С. 29–30. 52.
- Притульская Н., Мотузка Ю., Антюшко Д. Продукты для
энтерального питания // Стоковедната наука – традиции и актуалност:
ХІІ науч. конф. с междунар. участие, г. Варна, 24–25 октомбри 2013
г. Варна: Икономически университет, 2013. С. 250–255.
- Притульская Н. В., Мотузка Ю. Н., Антюшко Д. П.
К вопросу о безопасности и качестве продуктов для энтерального
питания // Питание и здоровье: мат. Междунар. Конгресса, г. Москва,
13–15 декабря 2013 г. Национальное общество диетологов РФ. Москва:
РМАПО МЗ РФ, 2013. С. 85–86.
- Притульська Н. В., Мотузка Ю. М., Антюшко Д. П.
Біологічна цінність продуктів для ентерального харчування на основі
сухих розчинних сумішей. Фізико-хімічні дослідження якості
продуктів на сухій розчинній основі для ентерального харчування //
Товарознавство і торговельне підприємництво: стан, проблеми,
перспективи: тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ,
18–19 квітня 2013 р. Київ: КНТЕУ, 2013. С. 106–109.
- Антюшко Д. П., Мотузка Ю. М. Фізико-хімічні
дослідження якості продуктів на сухій розчинній основі для
ентерального харчування // Актуальні проблеми товарознавства,
торговельного підприємництва та захисту прав споживачів: тези доп.
міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Київ, 13 березня 2014 р.
Київ: КНТЕУ, 2014. С. 56–59.
- Мотузка Ю. М. Ентеральне харчування в Україні // Нові ідеї
в харчовій науці – нові продукти харчовій промисловості: мат.
Міжнар. наук. конф., м. Київ, 13–16 жовтня 2014 р. Київ: НУХТ,
2014. С. 57–58.
- Мотузка Ю. М. Продукти для ентерального харчування –
запорука здоров’я нації // Проблеми формування здорового способу
життя у молоді: мат. VII Всеукр. наук.-практ. конф. мол.
учених та студентів з міжнар. участю, м. Одеса, 4–5 листопада 2014
р. Одеса: ОНАХТ, 2014. С. 60–61.
- Мотузка Ю. М. Критичний аналіз сировинних компонентів
продуктів для ентерального харчування // Формування і оцінювання
асортименту, властивостей та якості подовольчих товарів: мат. II
міжнар. наук.-практ. конф., м. Львів, 23 грудня 2014 р. Львів:
Растр-7, 2014. С. 58–60.
- Притульська Н. В., Мотузка Ю. М. Реалії та
перспективи розвитку ринку продуктів для ентерального харчування //
Туризм: реалії та перспективи сталого розвитку: мат. Міжнар.
наук.-практ. конф., м. Київ, 23–23 жовтня 2014 р. Київ: КНТЕУ,
2014. С. 285–286.
- Мотузка Ю. М. Суспільна значимість вітчизняних продуктів
для нутрітивної підтримки хворих // Забезпечення здоров’я нації та
здоров’я особистості як пріоритетна функція держави: мат. міжнар.
наук.-практ. конф., м. Одеса, 23–24 січня 2015 р. Одеса: ГО
«Південна фундація медицини», 2015. С. 107–110.
- Притульська Н. В., Мотузка Ю. М. Концептуальні засади
реформування систем технічного регулювання та споживчої політики
України // Україна та ЄС: подолання технічних бар’єрів у торгівлі:
мат. міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 18–19 березня 2015
р. Київ: КНТЕУ, 2015. С. 301–303.
- Мотузка Ю. М. Питання термінологічної неузгодженості в
сфері обігу продуктів для ентерального харчування // Україна та ЄС:
подолання технічних бар’єрів у торгівлі: мат. міжнар. наук.-практ.
конф., м. Київ, 18–19 березня 2015 р. Київ: КНТЕУ, 2015. С.
172–174.
- Мотузка Ю. М. Споживні властивості продуктів для
ентерального харчування // Стандартизація, товарознавство та
експертиза промислових і продовольчих товарів: мат. Всеукр. конф.
студентів та мол. вчених, м. Херсон, 18–20 травня 2015 р. Херсон:
ХТУ, 2015. С. 70–73.
- Мотузка Ю. М. Теоретичні та практичні аспекти використання
продуктів для ентерального харчування // Розвиток харчових
виробництв, ресторанного і готельного господарств в торгівлі:
проблеми, перспективи, ефективність: мат. міжнар. наук.-практ.
конф., м. Харків, 14 травня 2015 р. Харків: ХДУХТ, 2015. Ч. 1.
С. 199–200.
- Мотузка Ю. М. Наукові підходи до харчування хворих з
нирковою недостатністю // Проблеми формування здорового способу
життя у молоді: VIII Всеукр. наук.-практ. конф. мол. учених і
студентів, м. Одеса, 10–11 листопада 2015 р. Одеса: Одеська
національна академія харчових технологій, 2015. С. 87–88.
- Мотузка Ю. М. Щодо стандартизації продуктів для
спеціальних медичних цілей // Стан і перспективи харчової науки та
промисловості: тези доп. міжнар. наук.-техн. конф., м. Тернопіль,
8–9 жовтня 2015 р. Тернопіль: Вид-во ТНТУ імені Івана Пулюя, 2015.
С. 193.
- Мотузка Ю. М. Технічне регулювання в сфері обігу продуктів
для спеціальних медичних цілей – європейський контекст // Якість і
безпека харчових продуктів: тези доп. ІІ Міжнар. наук.-практ.
конф., м. Київ, 12–13 листопада 2015 р. Київ: НУХТ, 2015. С.
306–308.
- Мотузка Ю. М. Оптимізація асортименту продуктів для
ентерального харчування // Товарознавчий аналіз товарів обмеженого
аптечного асортименту: мат. III наук.-практ. інтернет-конф. з
міжнар. участю, м. Харків, 15 квітня 2016 р. Харків: Вид-во НФаУ,
2016. C. 13–14.
- Мотузка Ю. М. Харчові продукти для спеціальних медичних
цілей: практика ЄС та України // Актуальні задачі сучасних
технологій: тези V Міжнар. наук.-техн. конф. мол. учених та
студентів, м. Тернопіль, 17–18 листопада 2016 р.: у 2 ч.
Тернопіль, 2016. Ч. 2. C. 246–247.
- Притульська Н. В., Мотузка Ю. М., Романенко
О. В. Дослідження розчинності сухих продуктів для ентерального
харчування // Стратегічні пріоритети розвитку внутрішньої торгівлі
України на інноваційних засадах: мат. міжнар. наук.-практ. конф.,
м. Львів, 2–3 листопада 2017. Львів: ЛТЕУ, 2017. С. 308–309.
(Особистий внесок здобувача – проведено дослідження розчинності
продуктів, узагальнення отриманих даних).
- Pritulska N., Motuzka I. Methodological approaches to managing
quality of foods for special medical purposes // Carrent Trends in
Commodity Science: Proceedings of the 14-th International Commodity
Science Conference, Dolsk, Poland, 19–22 June, 2017. Poznan: Poznan
University of Economics and Business, 2017. Р. 50–51
- 28.Мотузка Ю. М. Щодо ідентифікації складу продуктів для
ентерального харчування // Актуальні питання гігієни та екологічної
безпеки України: зб. тез доп. наук.-практ. конф. (Тринадцяті
Марзєєвські читання), м. Київ, 19–20 жовтня 2017 р. Київ: ДП
«Інститут громадського здоров’я», 2017. Вип. 17. С. 120–121.
- Науково-практичні підходи до розробки продуктів для нутрітивної
підтримки поранених, постраждалих і хворих в екстремальних умовах
бойових дій та на етапах медичної евакуації / Притульська
Н. В., Мотузка Ю. М., Асланян С. А., Гуліч
М. П. // Наукові проблеми харчових технологій та промислової
біотехнології в контексті євроінтеграції: програма та тези міжнар.
наук.-техн. конф., м. Київ, 7–8 листопада 2017 р. Київ: НУХТ, 2017.
С. 43.
- Мотузка Ю. М. Товарознавча оцінка асортименту продуктів
для ентерального харчування // Товарознавчий аналіз товарів
аптечного асортименту: мат. IV наук.-практ. інтернет-конф. з
міжнар. участю, м. Харків, 6 квітня 2018 р. Харків: Вид-во НФаУ,
2018. С. 40.
Деклараційні патенти:
- Композиція для виготовлення напою безалкогольного сокового
“Стимул-Активність. Патент на корисну модель.
№ 7155, 2005.
- Композиція для виготовлення напою безалкогольного сокового
“Апогей-Активність. Патент на корисну модель
№ 7156, 2005
- Композиція для виготовлення напою безалкогольного сокового
“Релакс-Активність Патент на корисну модель
№ 7154, 2005.
- Вуглеводно-білковий харчовий продукт. Патент на корисну
модель № 823195, 2013.
- Суміш для ентерельного харчування “Реабілакт Д”. Патент на
корисну модель № 83183, 2013.
- Суміш для ентерельного харчування “Реабілакт”. Патент на
корисну модель № 83184, 2013.
- Суміш для ентерального харчування хворих при гіперметаболізмі
«Енергія відновлення». Патент на корисну модель №83048
України, 2013.
- Суміш суха для ентерального харчування хворих з онкологічними
захворюваннями. Патент на корисну модель № 109971,
2016.
- Суміш суха для ентерального харчування хворих в критичних
станах. Патент на корисну модель № 108993.
- Cуміш суха для ентерального харчування хворих з нирковою
недостатністю. Патент на корисну модель № 109970,
2016.
- Суміш суха для ентерального харчування людей з порушеною
толерантністю до глюкози. Патент на корисну модель
№ 109972, 2016.
- Драглеподібний продукт для ентерального харчування хворих з
онкологічними захворюваннями. Патент на корисну модель
№ 115783, 2017.
- Драглеподібний продукт для ентерального харчування людей з
порушеною толерантністю до глюкози. Патент на корисну модель
№ 115782, 2017.
- Драглеподібний продукт для ентерального харчування хворих з
нирковою недостатністю. Патент на корисну модель
№ 115784, 2017.
- Драглеподібний продукт для ентерального харчування хворих в
критичних станах. Патент на корисну модель № 115781,
2017.
- Композиція для виготовлення пудингу для ентерального харчування
хворих з онкологічними захворюваннями. Патент на корисну
модель № 117351, 2017.
- Композиція для виготовлення пудингу для ентерального харчування
хворих в критичних станах. Патент на корисну модель
№ 118074, 2017.
- Композиція для виготовлення пудингу для ентерального харчування
хворих з нирковою недостатністю. Патент на корисну модель
№ 118075, 2017.
- Композиція для виготовлення пудингу для ентерального харчування
людей з порушеною толерантністю до глюкози. Патент на корисну
модель № 117352, 2017.
- Композиція для виготовлення пудингу для ентерального харчування
хворих з онкологічними захворюваннями. Патент на винахід
№ 116852, 2018.
- Напій для дієтичного споживання з насіння гуньби грецької
Патент України на корисну модель № 143065, 2020.
- Композиція для виготовлення напою антидіабетичної дії. Патент
України на корисну модель №143066,2020.
.
|
|
|
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ |
- Почесна грамота Державної інспекції України у справах захисту
прав споживачів (2011р.)
- Подяка Деснянської районної у м. Києві державної адміністрації
(2012 р., 2017 р.)
- Премія Кабінету Міністрів України для молодих вчених (2014-2015
р.)
- Почесна грамота Київського національного
торговельно-економічного університету за наукові досягнення (2015
р., 2019 р.).
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ |
- Науково-дослідний центр незалежних споживих експертиз “ТЕСТ”,
2017 р.
- Всеукраїнська федерація споживачів “ПУЛЬС”, 2015 р.
|
остання редакція 19.04.2023