товарознавства і фармації
 |
ШАПОВАЛОВА НАТАЛІЯ ПЕТРІВНА
кандидат технічних наук, доцент,
доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю
e-mail: n.shapovalova@knute.edu.ua
|
|
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА |
Scopus
Web of
Science
ORCID
Google Scholar
|
|
|
СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ |
безпечність і якість харчових продуктів, товарні категорії,
інновації в освіті, внутрішнє забезпечення якості освітньої
діяльності та якості вищої освіти
|
|
|
ДИСЦИПЛІНИ |
"Товарознавство. Харчові продукти", «Товарознавство», «Категорії
та систематика товарів у ритейлі»
|
|
|
АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ |
- кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.15 -
Товарознавство харчових продуктів, тема дисертації: «Формування
споживних властивостей пастильних кондитерських виробів підвищеної
біологічної цінності», 2013 р.
- «магістр» спеціальність «Товарознавство та комерційна
діяльність», Луганський національний університет ім. Тараса
Шевченка, 2007 р.
- «бакалавр» спеціальність «Товарознавство та комерційна
діяльність», Луганський національний університет ім. Тараса
Шевченка, 2006 р.
|
|
|
ДОСВІД РОБОТИ |
- заступник декана факультету торгівлі та маркетингу Київського
національного торговельно-економічного університету, з 2020 р. до
цього часу;
- доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю
КНТЕУ з 2019 року до цього часу.
- доцент кафедри експертизи харчових продуктів Національного
університету харчових технологій, 2013-2019р.
- асистент кафедри товарознавства та експертизи товарів
Львівського інституту економіки та туризму, 2013р.
- асистент кафедри товарознавства, торговельного підприємництва
та експертизи товарів ЛНУ ім. Т.Шевченка, 2007-2009 рр.
|
|
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ |
- Defining a criteria for the identification of a technique for
producing tomato juice / O. Babii, S. Vezhlivtseva, R.
Donchevska, O. Moroz., N. Vdovenko, T. Denysenko, N. Shapovalova //
Eastern-European Journal of Enterprise Technologies – 2019. -
№11 (99), Vol 3. – P. 6-12 (Scopus);
- Amino acid content of gerodietetic product for enteral
nutrition / N. Prytulska, D. Antiushko, N. Shapovalova // Товари і
ринки. – 2020. – №3 (35). – С. 85-92.
- Розробка цукерок марципан на основі арахісової пасти та
пасти з цикорію / Т.М. Артюх, Н. П. Шаповалова // Товарознавчий
вісник «ЛНТУ» №11., Ч.1. – 2018‑ С. 37-46.
- Ринок соусної продукції: детермінанти розвитку в Україні /
Дончевська Р., Божко Т., Шаповалова Н. // Товари і ринки. – 2019. –
№4 (32.) – С. 26-39.
DOI:https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(32)03.
- Шляхи підвищення ефективності викорис-тання матеріальних
ресурсів на ПАТ «Карлсберг Україна» / Шаповалова Н.П., Ніценко
В.С., Фоменко А.О. // Вісник ХНАУ: Збірник наукових праць
Харківського національного аграрного університету Харків: ХНАУ,
2017. –Вип. 1. – С. 109-121
- Роль функціональних продуктів у корекції йододефіциту та
збереженні здоров’я населення України // Scientific proceedings is
published within the project Small Grant 11540020 of Visegrad Fund
scientific papers under the title Biodiversity after the Chernobyl
Accident. ‑ International Visegrad Fund, Bratislava. – Р.
145-150
- Збивні кондитерські вироби з подовженим терміном
зберігання / Н.П. Шаповалова, М.В. Рудавська // Прогресивні техніка
та технології харчових виробництв ресторанного господарства і
торгівлі: зб. наук. пр. – Харків : ХДУХТ, 2016. –Вип. 1 (23). – С.
310-323.
- Фактори формування та зберігання якості кави натуральної
смаженої // Науковий журнал Молодий вчений. — 2016. — №5. ‑
С. 272 – 276.
- Сonfections with a long-term storage. Науковий журнал
«Молодий вчений» №11 (26) листопад, 2015.-Ч.1. – С. 45-49
- Контроль шоколадної продукції в системі технічного
регулювання України / Н.П, Шаповалова, І.В., Григоренко.,
А.В.Карбовська // Науковий журнал «Молодий вчений» №11 (26)
листопад, 2015.-Ч1. – С. 17-21.
- Вплив пакувальних матеріалів на подовження гарантійного терміну
зберігання кондитерських виробів пінної структури. Науковий журнал
«Молодий вчений» №2 (17) лютий, Ч. 5, 2015. – С. 23-26.
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ |
- Міжнародне стажування у Міжнародному Польсько-Українському
інституті інновацій науки, освіти та розвитку (м. Варшава, Польща)
та отримала міжнародний сертифікат про піврічне стажування,
2016р.
- Виробниче стажування Науково-дослідний центр незалежних
споживчих експертиз «ТЕСТ», м. Київ, Україна, 2019р.
- Підвищення кваліфікації за професійною програмою педагогічної
майстерності у Вищій школі педагогічної майстерності 135 год.,
2020р.
|
|
|
ХОБІ |
подорожі, спорт, дизайн інтер’єру
|
остання редакція 25.04.2023