logo
Кафедра товарознавства і фармації
Кафедра товарознавства і фармації
logo
Кафедра товарознавства і фармації
img

Шаповалова Наталія Петрівна

товарознавства і фармації

ШАПОВАЛОВА НАТАЛІЯ ПЕТРІВНА

кандидат технічних наук, доцент,
доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю

e-mail: n.shapovalova@knute.edu.ua

ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА

Scopus
Web of Science
ORCID
Google Scholar

СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ

безпечність і якість харчових продуктів, товарні категорії, інновації в освіті, внутрішнє забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти

​ДИСЦИПЛІНИ

"Товарознавство. Харчові продукти", «Товарознавство», «Категорії та систематика товарів у ритейлі»

АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ
  • кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.15 - Товарознавство харчових продуктів, тема дисертації: «Формування споживних властивостей пастильних кондитерських виробів підвищеної біологічної цінності», 2013 р.
  • «магістр» спеціальність «Товарознавство та комерційна діяльність», Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка, 2007 р.
  • «бакалавр» спеціальність «Товарознавство та комерційна діяльність», Луганський національний університет ім. Тараса Шевченка, 2006 р.
ДОСВІД РОБОТИ
  • заступник декана факультету торгівлі та маркетингу Київського національного торговельно-економічного університету, з 2020 р. до цього часу;
  • доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю КНТЕУ з 2019 року до цього часу.
  • доцент кафедри експертизи харчових продуктів Національного університету харчових технологій, 2013-2019р.
  • асистент кафедри товарознавства та експертизи товарів Львівського інституту економіки та туризму, 2013р.
  • асистент кафедри товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів ЛНУ ім. Т.Шевченка, 2007-2009 рр.
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ
  1. Defining a criteria for the identification of a technique for producing tomato juice / O. Babii,  S. Vezhlivtseva, R. Donchevska, O. Moroz., N. Vdovenko, T. Denysenko, N. Shapovalova // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies  – 2019. - №11 (99), Vol 3. – P. 6-12 (Scopus);
  2. Amino acid content of gerodietetic product for enteral nutrition / N. Prytulska, D. Antiushko, N. Shapovalova // Товари і ринки. – 2020. – №3 (35). – С. 85-92. 
  3.  Розробка цукерок марципан на основі арахісової пасти та пасти з цикорію / Т.М. Артюх, Н. П. Шаповалова // Товарознавчий вісник «ЛНТУ» №11., Ч.1. – 2018‑ С. 37-46.
  4. Ринок соусної продукції: детермінанти розвитку в Україні / Дончевська Р., Божко Т., Шаповалова Н. // Товари і ринки. – 2019. – №4 (32.) – С. 26-39. DOI:https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(32)03.
  5.  Шляхи підвищення ефективності викорис-тання матеріальних ресурсів на ПАТ «Карлсберг Україна» / Шаповалова Н.П., Ніценко В.С., Фоменко А.О. // Вісник ХНАУ: Збірник наукових праць Харківського національного аграрного університету Харків: ХНАУ, 2017. –Вип. 1. – С.  109-121
  6.  Роль функціональних продуктів у корекції йододефіциту та збереженні здоров’я населення України // Scientific proceedings is published within the project Small Grant 11540020 of Visegrad Fund scientific papers under the title Biodiversity after the Chernobyl Accident. ‑ International Visegrad Fund, Bratislava. – Р. 145-150
  7.  Збивні кондитерські вироби з подовженим терміном зберігання / Н.П. Шаповалова, М.В. Рудавська // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі: зб. наук. пр. – Харків : ХДУХТ, 2016. –Вип. 1 (23). – С. 310-323.
  8.  Фактори формування та зберігання якості кави натуральної смаженої // Науковий журнал Молодий вчений. — 2016. — №5. ‑  С. 272 – 276.
  9.  Сonfections with a long-term storage. Науковий журнал «Молодий вчений» №11 (26) листопад, 2015.-Ч.1. – С. 45-49
  10.  Контроль шоколадної продукції в системі технічного регулювання України / Н.П, Шаповалова, І.В., Григоренко., А.В.Карбовська // Науковий журнал «Молодий вчений» №11 (26) листопад, 2015.-Ч1. – С.  17-21.
  11. Вплив пакувальних матеріалів на подовження гарантійного терміну зберігання кондитерських виробів пінної структури. Науковий журнал «Молодий вчений» №2 (17) лютий, Ч. 5, 2015. – С. 23-26.
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
  • Міжнародне стажування у Міжнародному Польсько-Українському інституті інновацій науки, освіти та розвитку (м. Варшава, Польща) та отримала міжнародний сертифікат про піврічне стажування, 2016р.
  • Виробниче стажування Науково-дослідний центр незалежних споживчих експертиз «ТЕСТ», м. Київ, Україна, 2019р.
  • Підвищення кваліфікації за професійною програмою педагогічної майстерності у Вищій школі педагогічної майстерності 135 год., 2020р.
ХОБІ

подорожі, спорт, дизайн інтер’єру

03.03.2021
43220
2529
остання редакція 25.04.2023
43719