logo
Кафедра товарознавства, управління безпечністю та якістю
Кафедра товарознавства, управління безпечністю та якістю
logo
Кафедра товарознавства, управління безпечністю та якістю
img

Притульська Наталія Володимирівна

товарознавства, управління безпечністю та якістю

ПРИТУЛЬСЬКА НАТАЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА

Перший проректор з науково-педагогічної роботи,
доктор технічних наук,
професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю

e-mail: pritulska@knute.edu.ua

ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА

Scopus
ORCID
Web of Science
Google Scholar

СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ

Напрями формування та забезпечення якості товарів спеціального призначення (для спортсменів, поранених, хворих, людей з підвищеним фізичним та психоемоційним навантаженням), наукові засади управління безпечністю та якістю товарів і послуг,  методологічні  та науково-практичні підходи у сфері захисту прав споживачів, ідентифікації товарів.

ДИСЦИПЛІНИ

«Захист прав споживачів», «Codex Alimentarius», «Методологія і організація наукових досліджень».   В навчальному процесі поєднує традиційні та нетрадиційні методи викладання із використанням інноваційних технологій.

ДОСВІД РОБОТИ
  • З 1987 р. по 1993 р. працювала у Всесоюзному науково-дослідному інституті нових харчових продуктів і добавок у лабораторії нових харчових продуктів на посаді молодшого наукового співробітника, наукового співробітника, старшого наукового співробітника,  завідувача лабораторії.
  • З 1993 р. працює у Київському державному торговельно-економічному інституті, у 2001р. захистила докторську дисертаційну роботу на тему: “Оптимізація споживчих властивостей комбінованих консервів та харчових концентратів  з  білоквмісною сировиною різного походження”.
  • З 2003 по 2015 р.р. – завідувач кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів.
  • З 2006 р. – декан товарознавчого факультету.
  • З 2007 р. – проректор з наукової та навчально-методичної роботи КНТЕУ.
  • З 2009 р. – проректор з наукової роботи, з 2012 р. – перший проректор з науково-педагогічної роботи. 
  • Голова спеціалізованої вченої ради з технічних наук із захисту кандидатських та докторських дисертаційних робіт, голова підкомісії з товарознавства та торговельного підприємництва Науково-методичної комісії Міністерства освіти і науки України, керівник системи управління якістю КНТЕУ, член громадських рад Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів, Міністерства аграрної політики та продовольства України, входить до складу міжнародної ради Міжнародного товариства товарознавців і технологів, член Консультаційної ради країн СНД з питань захисту прав споживачів.
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ

Є автором понад 300 наукових та науково-методичних праць, у тому числі трьох монографій та двох підручників, має авторські свідоцтва та більше 30 деклараційних патентів. Є співавтором державних стандартів вищої освіти України; постійно залучається до роботи з розробки, проведення експертизи, внесення змін до законодавчих актів (Закони України «Про захист прав споживачів», «Про безпечність та якість харчових продуктів», «Про внутрішню торгівлю» та ін.), Концепції державної політики України у сфері захисту прав споживачів тощо.

Публікації
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ
  • Знак “Відмінник освіти України” (2003 р.)
  • Подяка Київської міської державної адміністрації (2003 р.)
  • Почесна грамота Київського міського голови (2003 р.)
  • Почесна грамота Верховної Ради України (2005 р.)
  • "Знак Пошани" Київського міського голови (2008 р.)
  • Нагрудний знак "За наукові досягнення" (2009 р.)
  • Почесна грамота Міністерства аграрної політики України (2009 р.)
  • Нагрудний знак «За сприяння митним органам України», 2009 р.
  • Почесна грамота Київського міського голови, 2010 р.
  • Нагрудний знак Міністерства економічного розвитку і торгівлі України «За сумлінну працю»  І ступеня, 2011 р.
  • Подяка Прем’єр-міністра України,  2012 р.
  • Почесна грамота  Кабінету Міністрів України, 2013 р. 
  • У 2017 р. Указом Президента України за значний особистий внесок, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України».
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
  • Стажування щодо питань запроваждення системи HACCP на підприємствах харчової промисловості на базі Агроцентру Університету штату Луїзіана (США). У 2019 р.
  • Міжнародне стажування щодо впровадження інноваційних технологій у навчальний процес на базі Пряшівського університету (Словацька республіка).
  • Участь у XXI IGWT Symposium "Sustainability, quality and innovation: a global view of commodity sciences" (Рим); у навчальних  курсах, а саме: “Thermal processing operations for canned food”, організованого Агроцентром Університету штату Луїзіана, "European integration: models of students' practical training" на базі Академії професійної освіти "Меркур" (Словацька республіка)
  • Серії семінарів та навчальних курсів з питань запровадження міжнародних стандартів у сфері управління безпечністю товарів, організованих Міжнародним інститутом безпечності та якості товарів тощо.  

02.03.2021
43220
3478
остання редакція 15.04.2024
43630