logo
Кафедра товарознавства і фармації
Кафедра товарознавства і фармації
logo
Кафедра товарознавства і фармації
img

Притульська Наталія Володимирівна

товарознавства і фармації

ПРИТУЛЬСЬКА НАТАЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА

Перший проректор з науково-педагогічної роботи,
доктор технічних наук,
професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю

e-mail: pritulska@knute.edu.ua

ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА

Scopus
ORCID
Web of Science
Google Scholar

СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ

Напрями формування та забезпечення якості товарів спеціального призначення (для спортсменів, поранених, хворих, людей з підвищеним фізичним та психоемоційним навантаженням), наукові засади управління безпечністю та якістю товарів і послуг,  методологічні  та науково-практичні підходи у сфері захисту прав споживачів, ідентифікації товарів.

ДИСЦИПЛІНИ

«Захист прав споживачів», «Codex Alimentarius», «Методологія і організація наукових досліджень».   В навчальному процесі поєднує традиційні та нетрадиційні методи викладання із використанням інноваційних технологій.

ДОСВІД РОБОТИ
  • З 1987 р. по 1993 р. працювала у Всесоюзному науково-дослідному інституті нових харчових продуктів і добавок у лабораторії нових харчових продуктів на посаді молодшого наукового співробітника, наукового співробітника, старшого наукового співробітника,  завідувача лабораторії.
  • З 1993 р. працює у Київському державному торговельно-економічному інституті, у 2001р. захистила докторську дисертаційну роботу на тему: “Оптимізація споживчих властивостей комбінованих консервів та харчових концентратів  з  білоквмісною сировиною різного походження”.
  • З 2003 по 2015 р.р. – завідувач кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів.
  • З 2006 р. – декан товарознавчого факультету.
  • З 2007 р. – проректор з наукової та навчально-методичної роботи.
  • З 2009 р. – проректор з наукової роботи, з 2012 р. – перший проректор з науково-педагогічної роботи. 
  • Голова спеціалізованої вченої ради з технічних наук із захисту кандидатських та докторських дисертаційних робіт, голова підкомісії з товарознавства та торговельного підприємництва Науково-методичної комісії Міністерства освіти і науки України, керівник системи управління якістю ДТЕУ, член громадських рад Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів, Міністерства аграрної політики та продовольства України, входить до складу міжнародної ради Міжнародного товариства товарознавців і технологів, член Консультаційної ради країн СНД з питань захисту прав споживачів.
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ

Є автором понад 300 наукових та науково-методичних праць, у тому числі трьох монографій та двох підручників, має авторські свідоцтва та більше 30 деклараційних патентів. Є співавтором державних стандартів вищої освіти України; постійно залучається до роботи з розробки, проведення експертизи, внесення змін до законодавчих актів (Закони України «Про захист прав споживачів», «Про безпечність та якість харчових продуктів», «Про внутрішню торгівлю» та ін.), Концепції державної політики України у сфері захисту прав споживачів тощо.

Публікації
НАГОРОДИ ТА ВІДЗНАКИ
  • Знак “Відмінник освіти України” (2003 р.)
  • Подяка Київської міської державної адміністрації (2003 р.)
  • Почесна грамота Київського міського голови (2003 р.)
  • Почесна грамота Верховної Ради України (2005 р.)
  • "Знак Пошани" Київського міського голови (2008 р.)
  • Нагрудний знак "За наукові досягнення" (2009 р.)
  • Почесна грамота Міністерства аграрної політики України (2009 р.)
  • Нагрудний знак «За сприяння митним органам України», 2009 р.
  • Почесна грамота Київського міського голови, 2010 р.
  • Нагрудний знак Міністерства економічного розвитку і торгівлі України «За сумлінну працю»  І ступеня, 2011 р.
  • Подяка Прем’єр-міністра України,  2012 р.
  • Почесна грамота  Кабінету Міністрів України, 2013 р. 
  • У 2017 р. Указом Президента України за значний особистий внесок, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України».
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ
  • Стажування щодо питань запроваждення системи HACCP на підприємствах харчової промисловості на базі Агроцентру Університету штату Луїзіана (США). У 2019 р.
  • Міжнародне стажування щодо впровадження інноваційних технологій у навчальний процес на базі Пряшівського університету (Словацька республіка).
  • Участь у XXI IGWT Symposium "Sustainability, quality and innovation: a global view of commodity sciences" (Рим); у навчальних  курсах, а саме: “Thermal processing operations for canned food”, організованого Агроцентром Університету штату Луїзіана, "European integration: models of students' practical training" на базі Академії професійної освіти "Меркур" (Словацька республіка)
  • Серії семінарів та навчальних курсів з питань запровадження міжнародних стандартів у сфері управління безпечністю товарів, організованих Міжнародним інститутом безпечності та якості товарів тощо.  

02.03.2021
43220
4403
остання редакція 04.11.2024
433884