товарознавства і фармації
|
ПРИТУЛЬСЬКА
НАТАЛІЯ ВОЛОДИМИРІВНА
Перший проректор з науково-педагогічної роботи,
доктор технічних наук,
професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та
якістю
e-mail: pritulska@knute.edu.ua
|
|
|
ІДЕНТИФІКАТОРИ АВТОРА |
Scopus
ORCID
Web of Science
Google Scholar
|
|
|
СФЕРА НАУКОВИХ
ІНТЕРЕСІВ |
Напрями формування та
забезпечення якості товарів спеціального призначення (для
спортсменів, поранених, хворих, людей з підвищеним фізичним та
психоемоційним навантаженням), наукові засади управління
безпечністю та якістю товарів і послуг, методологічні
та науково-практичні підходи у сфері захисту прав споживачів,
ідентифікації товарів.
|
|
|
ДИСЦИПЛІНИ |
«Захист прав споживачів»,
«Codex Alimentarius», «Методологія і організація наукових
досліджень». В навчальному процесі поєднує традиційні
та нетрадиційні методи викладання із використанням інноваційних
технологій.
|
|
|
ДОСВІД РОБОТИ |
- З 1987 р. по 1993 р. працювала у Всесоюзному науково-дослідному
інституті нових харчових продуктів і добавок у лабораторії нових
харчових продуктів на посаді молодшого наукового співробітника,
наукового співробітника, старшого наукового співробітника,
завідувача лабораторії.
- З 1993 р. працює у Київському державному
торговельно-економічному інституті, у 2001р. захистила докторську
дисертаційну роботу на тему: “Оптимізація споживчих властивостей
комбінованих консервів та харчових концентратів з
білоквмісною сировиною різного походження”.
- З 2003 по 2015 р.р. – завідувач кафедри товарознавства та
експертизи харчових продуктів.
- З 2006 р. – декан товарознавчого факультету.
- З 2007 р. – проректор з наукової та навчально-методичної
роботи.
- З 2009 р. – проректор з наукової роботи, з 2012 р. – перший
проректор з науково-педагогічної роботи.
- Голова спеціалізованої вченої ради з технічних наук із захисту
кандидатських та докторських дисертаційних робіт, голова підкомісії
з товарознавства та торговельного підприємництва Науково-методичної
комісії Міністерства освіти і науки України, керівник системи
управління якістю ДТЕУ, член громадських рад Державної інспекції
України з питань захисту прав споживачів, Міністерства аграрної
політики та продовольства України, входить до складу міжнародної
ради Міжнародного товариства товарознавців і технологів, член
Консультаційної ради країн СНД з питань захисту прав
споживачів.
|
|
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ |
Є автором понад 300 наукових та науково-методичних праць, у тому
числі трьох монографій та двох підручників, має авторські свідоцтва
та більше 30 деклараційних патентів. Є співавтором державних
стандартів вищої освіти України; постійно залучається до роботи з
розробки, проведення експертизи, внесення змін до законодавчих
актів (Закони України «Про захист прав споживачів», «Про
безпечність та якість харчових продуктів», «Про внутрішню торгівлю»
та ін.), Концепції державної політики України у сфері захисту прав
споживачів тощо.
Система управління якістю як фактор
конкурентоспроможності Київського національного
торговельно-економічного університету //Збірник праць 17 Симпозіуму
міжнародного товариства товарознавців та технологів, Румунія, 21-25
вересня 2010. - С. 273-277
Mazaraki A., Prytulska N. The concept of Consumer Policy of
Ukraine// Proceedings of 18th Symposium of IGWT – Rome, Italy. –
2012 Prytulska N., Holub B. Food safety management in Ukraine
within economic globalization //Proceedings of 18th Symposium of
IGWT – Rome, Italy. – 2012
Prytulska N., Motuzka I.The conceptual foundations of system
development of comparative testing goods and services //Proceedings
of 18th Symposium of IGWT – Rome, Italy. – 2012
Притульська Н.В., Мотузка Ю.М., Антюшко Д.П. Закодательное
регулирование производства и оборота специализированных пищевых
продуктов для лиц с различными заболеваниями //Вопросы питания. №
4. – 2013. - Том 82. - С. 63-68. Притульськая Н.В., Мотузка
Ю.Н., Антюшко Д.П. Продукты для энтерального питания //Сборник
докладов XII научной конференции с международным участием
“Товароведная наука - традиции и актуальность”, Варна, Болгария,
24-25 октября. – С. 250-255.
Pritulska N., Motuzka I. Conceptual Principles of Product
Development for enteral nutrition ////Commodity Science in Research
and Practice – Future trends and challenger in the food sector,
Polish Society of Commodity Science, Cracov, 2014. -. P
143-148.
|
|
|
НАГОРОДИ ТА
ВІДЗНАКИ |
- Знак “Відмінник освіти
України” (2003 р.)
- Подяка Київської міської
державної адміністрації (2003 р.)
- Почесна грамота Київського
міського голови (2003 р.)
- Почесна грамота Верховної
Ради України (2005 р.)
- "Знак Пошани" Київського
міського голови (2008 р.)
- Нагрудний знак "За наукові
досягнення" (2009 р.)
- Почесна грамота Міністерства
аграрної політики України (2009 р.)
- Нагрудний знак «За сприяння
митним органам України», 2009 р.
- Почесна грамота Київського
міського голови, 2010 р.
- Нагрудний знак Міністерства
економічного розвитку і торгівлі України «За сумлінну працю»
І ступеня, 2011 р.
- Подяка Прем’єр-міністра
України, 2012 р.
- Почесна грамота
Кабінету Міністрів України, 2013 р.
-
У 2017 р. Указом Президента України за
значний особистий внесок, вагомі трудові здобутки та високий
професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений діяч науки
і техніки України».
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ
КВАЛІФІКАЦІЇ |
- Стажування щодо питань
запроваждення системи HACCP на підприємствах харчової промисловості
на базі Агроцентру Університету штату Луїзіана (США). У 2019
р.
- Міжнародне стажування щодо
впровадження інноваційних технологій у навчальний процес на базі
Пряшівського університету (Словацька республіка).
- Участь у XXI IGWT Symposium
"Sustainability, quality and innovation: a global view of commodity
sciences" (Рим); у навчальних курсах, а саме: “Thermal
processing operations for canned food”, організованого Агроцентром
Університету штату Луїзіана, "European integration: models of
students' practical training" на базі Академії професійної освіти
"Меркур" (Словацька республіка)
- Серії семінарів та
навчальних курсів з питань запровадження міжнародних стандартів у
сфері управління безпечністю товарів, організованих Міжнародним
інститутом безпечності та якості товарів
тощо.
|
|
|
остання редакція 04.11.2024