logo
Кафедра товарознавства і фармації
Кафедра товарознавства і фармації
logo
Кафедра товарознавства і фармації
img

Наукова дискусія «Nuclear Power's Future or Nuclear energy: to be or not to be?»

товарознавства і фармації

26 квітня 2023 року відбулася англомовна Наукова дискусія «Nuclear Power's Future or Nuclear energy: to be or not to be?», приурочена до Міжнародного дня пам’яті Чорнобиля. Захід було проведено за ініціативи активістів студентського наукового клубу «Start in Science», організатором виступила старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, науковий керівник наукового клубу "Start in Science" Чикун Надія Юріївна. Модератором події виступила координатор наукового клубу «Start in Science» Калюжна Анастасія.

Метою події було нагадати присутнім про Чорнобильську трагедію та висвітлити перспективи атомної енергетики у майбутньому. У рамках заходу учасники обговорили природу радіоактивності, який вплив вона має на навколишнє середовище, зробили невеликий екскурс у події атомної енергетики, висвітлили переваги та недоліки атомної енергетики, а також підняли найважливіше питання – яке майбутнє у енергетичної системи. З презентаціями, що розкривають дані теми, виступили студенти Фесенко Валентина та Калюжна Анастасія (ФТМ 4-19), Дзюбенко Анастасія (ФТМ 1-6), Видрич Тетяна (ФТМ 2-26), Рижа Вікторія та Рута Катерина (ФТМ 1-17), Калюжна Єлизавета (ФТМ 1-15м)

До події долучилися учні 10 та 11 класів УЗОШ І-ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер» (м. Ужгород) під керівництвом вчителя-методиста Цанько Мирослави Юріївни та Українського колежу імені В.О. Сухомлинського (м. Київ) під керівництвом заступника директора Хайруліної Тетяни Геннадіївни та вчителя хімії Якуб Оксани Вікторівни. Учні 11 класу УЗОШ І-ІІІ ст. № 20 – ліцею «Лідер» Юрченко Дмитро та Лисишин Андрій презентували доповіді, у яких представили переваги та недоліки ядерної енергетики і особливості її використання, а учні 10 класу Українського колежу імені В.О. Сухомлинського Кармазін Роман та Гаврилов Влад розповіли про синтез ядерної енергетики та перспективи її застосування.

Гостями заходу також стали доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Сидоренко Олена Володимирівна, доктор фармацевтичних наук, професор кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Семенів Дмитро Васильович та кандидат технічних наук. доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Вежлівцева Світлана Петрівна. Вони відзначили високий рівень підготовки виступів, безперечну актуальність проблематики ядерної енергетики, важливості співпраці зі здобувачами освіти на всіх рівнях.

Важливо, що в процесі підготовки наукової дискусії студенти розвивають та підвищують свої soft-skills таhard-skills – на це вказують їх виступи з перезентаціями. Необхідно відзначити, що виступ кожного з учасників був креативним, відображав індивідуальність доповідача, цікавим та змістовним, а також у повній мірі висвітлював мету та завдання даного івенту та розкривав обрану тему доповіді. Даний захід був насичений актуальною інформацією щодо ядерної енергетики та перспектив її застосування, яка була цікава та корисна для обговорення учасникам івенту.

   

09.05.2023
43719
95
остання редакція 04.11.2023
41574