logo
Кафедра економіки та фінансів підприємства
Кафедра економіки та фінансів підприємства
logo
Кафедра економіки та фінансів підприємства
img

Наукові заходи кафедри

економіки та фінансів підприємства


25.10

Відбулося засідання Всеукраїнського круглого столу «Бізнес та освіта: партнерство в умовах нових викликів». Організатором заходу була кафедра економіки та фінансів підприємства.

Докладніше

01.06

Доцент кафедри економіки та фінансів підприємства факультету економіки, менеджменту та психології Жук О.С. пройшла наукове стажування в рамках грантової програми «Volkswagen Foundation» на базі кафедри підприємництва та інновацій економічного факультету Геттінгенського університету імені Георга-Августа(нім. Georg-August-Universität) (м.Геттінген, Німеччина) за темою "Роль фінансового капіталу в новій підприємницькій екосистемі". Термін стажування 06.2022-05.2023. 

   

Під час проходження стажування відбулось ознайомлення з досвідом організації навчального процесу та застосування інноваційних технологій в університетах Європейського Союзу, підвищено кваліфікацію: розширено, поглиблено і вдосконалено професійні компетентності викладача, перейнято європейські методи досвіду провадження науково-дослідної і викладацької діяльності, який інтегровано в навчальний процес ДТЕУ.

25.05

Кафедрою проведено І Міжнародну науково-практичну конференцію «Економіка та безпека бізнесу в ХХІ столітті», що об’єднала понад 70 освітян, науковців закордонних та вітчизняних закладів вищої освіти, структурних підрозділів ДТЕУ, представників підприємств, державних установ, зокрема університету Казимира Великого в Бидгощі (Польща), Університету Ржешова (Польща), Коледжу комп’ютерних наук та інформатики eMpiricom (Боснія і Герцеговина), Університету бізнесу та технологій, Тбілісі (Грузія), Університетського коледжу бізнесу, Тирана (Албанія), Університету Неаполя, Неаполь (Італія), Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України.

Учасники висловили впевненість у перспективах гіпотез і пропозицій, висвітлених досвідченими науковцями та практиками щодо напрямів підтримки  економіки та бізнесу під час воєнного стану, шляхів їх відновлення та розвитку у післявоєнний період, а також сподівання щодо продовження плідної співпраці науковців ДТЕУ з колегами для обміну набутими знаннями та досвідом задля досягнення сталого розвитку національної економіки в глобальному світі, наближаючи перемогу.

03.05.2023

Відбулась щорічна студентська наукова конференція «ПРІОРИТЕТИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ СУСПІЛЬСТВА». Кафедрою економіки та фінансів підприємства було організовано засідання чотирьох секцій з такою тематикою:

  • Пріоритети розвитку бізнесу у відновленні економіки України (керівники секції: доц. Зубко Т.Л., доц. Ганущак Т.В.),
  • Адаптаційний потенціал торговельного бізнесу в кризових умовах (керівники секції: проф. Височин І.В., доц. Стояненко І.В.),
  • Фінансові драйвери розвитку підприємств (керівники секції: проф. Барабаш Н.С., проф. Богма О.С.),
  • War and business: adaptation, revival, development (керівники секції: доц. Вавдійчик І.М., доц. Жук О.С.). 

На пленарному засіданні з доповіддю на тему «Людський капітал в умовах війни» виступила студентка ФЕМП 3 курсу 3 групи ОП «Економіка торгівлі» Прокопенко С.-М. В. (науковий керівник – проф. Височин І.В.).

Вітаємо переможців та їхніх наукових керівників! Бажаємо творчої наснаги, нових здобутків та професійного зростання.

07.10.2022

Кафедра економіки та фінансів підприємства 28, 30 вересня та 5, 7 жовтня провела науковий семінар на тему: «Роздрібна торгівля. Ключові показники ефективності» для керуючих магазинами, керівників та інших працівників ТОВ «НОВУС УКРАЇНА». Спікер: Ірина Височин, доктор економічних наук, професор.

Докладніше

29.01.2024
849
167
остання редакція 07.05.2024
849