logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Застосування міжнародного права в Україні

    7 травня 2024 року відбулась зустріч з адвокаткою, Головою правління ГО «Студія сучасного права», членкинею правління ГО «Центр сімейно-правових досліджень», заступницею голів комітетів НААУ з міжнародного права та з питань гендерної політики, Головою Громадської ради при Державній міграційній службі України, к.ю.н., доценткою кафедри міжнародного права НН ІМВ КНУ ім. Т. Шевченка Поєдинок Ольгою Романівною на тему "Застосування міжнародного права в Україні". Організатором та модератором зустрічі виступила Невара Лілія Михайлівна, к.ю.н., доцентка кафедри.

    Питання застосування міжнародного права у національному праві є сьогодні надзвичайно актуальним для України. Визначення примату міжнародного права у національній правовій системі потребує виваженого підходу і тлумачення застосування міжнародних договорів у практичній площині. Відтак надзвичайно важливо розуміти роль міжнародних договорів у правозастосовній практиці і адвокатів, і суддів, і прокурорів, і нотаріусів, і законотворців.

   Ольга Романівна поділилась досвідом правозахисної діяльності і розкрила питання, які турбують правників-практиків: яке міжнародне право «бачить» національна правова система, як на практиці долати проблеми застосування міжнародних договорів. Студенти виявили зацікавленість, ставили питання. Зустріч пройшла змістовно і інформативно.

   До зустрічі долучились студенти спеціальності «Міжнародне право», «Право», інших спеціальностей (більше 150 осіб), а також викладачі кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права.

Дякуємо Ользі Романівні за змістовну і цікаву інформацію, практичні кейси, за відкриту та доброзичливу атмосферу!

Будемо чекати на наступні зустрічі!

08.05.2024
42241
18
остання редакція 08.05.2024