logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Курс "Написання позовної заяви в цивільному судочинстві"

  Завершився триденний курс «Написання позовної заяви в цивільному судочинстві», що проходив з 06-08.06.2024 року, на базі юридичної клініка «Центр правового захисту» Державного торговельно-економічного університету, який проводила адвокатка, кандидат юридичних наук, доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права, а також куратор юридичної клініки «Центр правового захисту» ДТЕУ - Кононець Олена Миколаївна.
Тому настав час підвести підсумки…

Перший день нашого курсу був присвячений теоретичним навичкам. Кононець Олена Миколаївна розповіла про основні аспекти, на які варто звернути увагу під час написання позовної заяви, учасники детально ознайомилися з елементами структури позовної заяви та розібралися з вимогами процесуального законодавства щодо написання позову, навчилися правильно визначати підсудність суду до якого подається позовна заява та зазначати всі реквізити передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Також в перший день курсу значну увагу було приділено опису обставин справи, на яких грунтується позовні вимоги, написанню чіткого формулюванню вимог до суду. 

Окрім цього, Олена Миколаївна поділилася з учасниками курсу власним досвідом та певними тонкощами, які значно підвищують шанси на успішний розгляд справи, а також розповіла про типові помилки, з якими зіштовхується кожен адвокат початківець та способи, як їх уникнути.

Для тих, у кого не було можливості долучитися до нас офлайн, було створено ZOOM конференцію, щоб всі бажаючі змогли долучитися до обговорення та задати питання, які їх цікавлять. 

В завершення першого дня всі учасники отримали завдання, яке передбачало написання позовної заяви за наданою фабулою, після чого всі мали нагоду відпочити, поспілкуватися та обговорити враження під час кава-брейку.

Другий день курсу відбувався в онлайн форматі. Отримавши повноцінний багаж знань під час першого дня учасники перейшли до практичної складової, написання своєї першої позовної заяви, адже практичні навички для майбутнього юриста надзвичайно важливі. Знання теорії дуже важливе у цій справі, проте на початку свого шляху у юристів завжди виникає питання як правильно застосувати свої знання на практиці. Саме з метою відповісти на питання, які виникли у учасників під час виконання свого завдання, а саме написання позовної заяви та допомогти практично застосувати набуті знання і була проведена ця віртуальна зустріч з Оленою Миколаївною.

Третій день курсу був присвячений підведенню підсумків. Учасники презентували свої роботи аудиторії і всі, разом з Оленою Миколаївною, їх детально розбирали та обговорювали, звертаючи увагу на найдрібніші деталі, після чого кожен учасник отримав індивідуальний експертний висновок своєї роботи, побажання щодо її вдосконалення та було відзначені найкращі роботи.
А на завершення нашого курсу на учасників очікував приємний сюрприз - сертифікат про проходження триденного курсу «Написання позовної заяви в цивільному судочинстві». Автори найкращих робіт отримали солодкі подарунки та памʼятні блокноти з логотипом нашого університету.

На завершення учасники заходу  та колектив юридичної клініки «Центр правового захисту» подякувати ректору Державного торговельно-економічного університету - Мазаракі Анатолію Антоновичу, деканату факультету міжнародної торгівлі та права та завідувачці кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права - Мазаракі Наталії Анатоліївні за постійну допомогу та підтримку роботи нашої клініки, а також всім студентам, за їх активну позицію та бажання до вдосконалення! 

13.06.2024
42241
13
остання редакція 13.06.2024