logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Викладачем кафедри проведено серію тренінгів на базі Варненського Вільного Університету ім. Чорноризця Грабара

23-30 червня 2024 року доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права ДТЕУ Тамара Кортукова виступила у якості спікера у Міжнародному стажуванні "Цифрові технології та сталий розвиток", яке проходило на базі Варненського Вільного Університету ім. Чорноризця Грабара (Болгарія) за підтримки E-Science Space.

Тамара Кортукова провела серію тренінгів для мультикультурної та мультидисциплінарної аудиторії, в ході яких були розглянуті актуальні питання, пов'язані з правовим регулюванням цифрових технологій в Європейському Союзі.

Тематика тренінгів охопила широкий спектр питань, зокрема:

- Підхід Європейського Союзу до цифрової трансформації: аналіз стратегії ЄС щодо переходу до цифрової економіки та суспільства, ключові пріоритети та напрямки розвитку.

- Єдиний цифрововий ринок Європейського Союзу: вивчення основних принципів та положень, що регулюють функціонування єдиного цифрового простору ЄС, у тому числі вільний рух товарів, послуг, капіталу та даних.

- Захист персональних даних у Європейському Союзі: детальний аналіз Загального регламенту про захист даних (GDPR) та його впливу на практики обробки персональних даних в ЄС та за його межами.

- Брюсельський ефект регулювання штучного інтелекту в Європейському Союзі: дослідження впливу європейських норм та стандартів регулювання штучного інтелекту на глобальному рівні.

- Зміцнення кібербезпеки на рівні ЄС: правовий вимір: аналіз правових актів ЄС, спрямованих на протидію кіберзагрозам та захист кіберінфраструктури.

- Забезпечення справедливого функціонування онлайн-платформ в ЄС.

- Закон ЄС про чіпи: аналіз нового законодавства ЄС, спрямованого на стимулювання виробництва та досліджень в сфері напівпровідників та забезпечення технологічної незалежності Європи.

28 червня 2024 року Тамара Кортукова також виступила з доповіддю на тему "Правове регулювання штучного інтелекту в ЄС: виклики та перспективи" в межах Наукової конференції "Право: теорія і практика" у Варненському вільному університеті ім. Чорноризця Грабара.

Участь у якості спікера у Міжнародному стажуванні "Цифрові технології та сталий розвиток" стало цінною можливістю поділитися своїми знаннями та досвідом з міжнародною аудиторією, а також ознайомити учасників із актуальними тенденціями правового регулювання цифрових технологій в ЄС.

27.06.2024
42241
10
остання редакція 27.06.2024
42241