logo
Кафедра психології
Кафедра психології
logo
Кафедра психології
img

Події (архів)

психології


03.12.22р. завідувач кафедри психології Сергій Миронець в рамках Дня абітурієнта провів зустрічі з науково-педагогічними працівниками кафедри психології Національного університету біоресурсів і природокористування України (4 особи), вчителями шкіл та ліцеїв м. Києва 131 школа, 40 школа м. Києва з поглибленим вивченням німецької мови та Школа №3 м. Вишгорода. Також відбулася зустріч з керівником сектору освіти Вишгородської міської Ради народних депутатів. З гостями заходу були обговорені питання щодо подальшої співпраці з профорієнтаційної роботи, а з науково-педагогічними працівниками НУБІП проведена оглядова екскурсія ДТЕУ. 


30.11.22р. Старший викладач кафедри психології Олександра Шатілова провела відкриту лекцію на тему «Галузі психології: розширений огляд» (онлайн).


23.11.22р. Завідувач кафедри психології Сергій Миронець взяв участь у роботі круглого столу, який відбувся на майданчику Української національної інформаційної агенції «УкрІНФОРМ» на тему «Фізична та психологічна реабілітація учасників бойових дій і цивільних громадян України, постраждалих від наслідків російської агресії в Україні як ключова складова забезпечення для них міжнародних стандартів комплексного безбар’єрного простору і подальшої соціалізації в суспільство».

З трансляцією круглого столу можна ознайомитися за посиланням.

                         


22.11.22р. У межах партнерської співпраці між закладами вищої освіти відбулася гостьова лекція для аспірантів та молодих вчених Уманського державного педагогічного університету   імені Павла Тичини та Хмельницького національного  університету  на тему:"ПРАКТИКА ВИКОРИСТАННЯ ПРОГРАМНИХ ЗАСОБІВ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ" . 

Лектор: Завідувач кафедри психології ДТЕУ, доктор психологічних наук Сергій Миронець

З матеріалами лекції можна ознайомитися за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1sK9PbywynXY98J_3_SKKyaouDufIjujw/view?fbclid=IwAR1kKF-k4wuTjkhkMVbEtgN_ECRwM9mPgGsa_nqlezWhRGvyt_GuGKT7Ou0


З 09 по 11.11. 2022 р. доцент кафедри психології О. Г. Скрипкін прийняв участь у семінарі «Мережа татохабів: нові виклики, нові відповіді», який проходив у м. Трускавець, Україна.

Захід проводився в рамках Програми «ЄС за гендерну рівність: разом проти гендерних стереотипів та гендерно-зумовленого насильства», що фінансується Європейським Союзом, реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення спільно зі структурою ООН Жінки, а також Проєкту «Трамплін до рівності: проєкт зі зміни соціальних норм та викорінення гендерних стереотипів в Україні», який реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення за фінансової підтримки Швеції.

Нашим колегою було здобуто нові знання щодо належної презентації та просування, реалізації ролі татівства у сім’ї на теренах України, а також предметно обговорено низку складових питань щодо реалізації цих завдань.

 

   


Миронець С.М., завідувач кафедри психології,    О.С., ст.викл. кафедри психології та Мартиненко О.О., аспірант кафедри психології у жовтні-листопаді 2022 року взяли участь у серії онлайн-вебінарів «Технології психологічної підтримки особистості та організації в умовах війни». Навчання було організовано стейкхолдерами ДТЕУ - Українською Асоціацією організаційних психологів та психологів праці.


Експерта предметної комісії зі здоров’я, безпеки й добробуту Інституту модернізації змісту освіти МОН України, завідувача кафедри психології Сергія МИРОНЦЯ нагороджено Подякою за вагомий внесок у розбудову Нової української школи, забезпечення якісної, науково-методичної, психолого-педагогічної та дизайнерської експертиз навчальної й навчально-методичної літератури.

 


25.10.22р. кафедра психології  щиро запрошує усіх бажаючих на корисну та цікаву лекцію!

Долучитися до конференції Zoom за посиланням.

Ідентифікатор конференції: 844 1253 5674
Код доступу: 2022


18.10. 22р. кафедра психології запрошує усіх бажаючих на відкриту лекцію!

Платформа – Zoom. Посилання на конференцію:

https://knute-edu-ua.zoom.us/j/84412535674?pwd=RE9senRXWHBxZlVFZmErYmd5bTFSQT09&fbclid=IwAR1d55ro9fyUbNVu3VuTr-3f-FFZxor7gDcfO0uXVBD_QJHHqwAVczZ92QI#success

   


01.10.22р. відбувся черговий день Відкритих дверей! Запити гостей, абітурієнтів та їх батьків, студентів, які бажають отримати подальший освітній розвиток були повноцінно задоволені дружньою командою Факультету економіки, менеджменту та психології!

             


   


20.09. 2022 р в рамках партнерської роботи кафедри зі стейкхолдерами відбулася відкрита лекція випускниці кафедри психології ДТЕУ 2017 року, психологині благодійного фонду «ЗЦІЛЕНІ ДІТИ» Наталки КРИВОЇ на тему "Діти та війна: техніки зцілення"

                                            


11.09. 2022 р. в Літературно-меморіальному музею-квартири Павла Тичини розпочав свою роботу 23 Тиждень освіти дорослих в Україні під патронатом ЮНЕСКО. На відкритті заходу виступив з доповіддю «Коли тато на війні: робота кризового психолога із сім’ями учасників бойових дій - завідувач кафедри психології Сергій Миронець

                            

 14.09.2022 року на телеканалі ПРЯМИЙ у телевізійній програмі «Психологія війни» завідувач кафедри психології Сергій Миронець з телеведучою Наталкою Фіцич обговорили питання надання психологічної допомоги та підтримки військових та цивільних громадян в умовах воєнного часу

https://www.youtube.com/watch?v=V6ObmwrqG4c&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%9F%D1%80%D1%8F%D0%BC%D0%B8%D0%B9


 10.09.2022 р. науково-педагогічні працівники кафедри психології Державного торговельно-економічного університету зустрілися зі своїми підшефними студентами-першокурсниками, майбутніми практичними психологами, та в якості кураторів навчальних груп довели до них усю необхідну інформацію щодо навчання.

Впевнений рух наставників та студентів спільним шляхом розпочато!


25.06.2022р. завершився червневий марафон найскладнішої вступної компанії за всі роки незалежності  України!

Проведено сотні консультацій, зустрічей, майстер-класів, спілкувань з абітурієнтами, студентами, майбутніми аспірантами.

Фронт освіти і науки як ніколи є актуальним, адже є дуже багато питань, які треба вирішувати тут і зараз, а після ПЕРЕМОГИ відбудувати нашу вільну і незалежну НЕНЬКУ- УКРАЇНУ з високоосвіченими і кваліфікованими кадрами.


24.06. 2022р. доценти кафедри психології Овдієнко І.М. та Вербицька Л.Ф.  відвідали вебінар «Арт-терапія. Як відновити та стабілізувати свій емоційний стан», за підтримки Міжнародної психологічної асоціації проективних методик.

На зустрічі були відпрацьовані наступні техніки: «Вибір форми» (психодіагностична функція), «Захисна мандала» (захисна функція), «Дванадцять квадратів» (функція заміни), «Мелодія емоцій».


11.06.2022р. науково-педагогічними працівниками кафедри психології в рамках Марафону Дня відкритих дверей проведено черговий день абітурієнта 2022 року!
У ході заходу усі бажаючі (батьки, абітурієнти, представники загальноосвітніх навчальних закладів) мали змогу отримати вичерпну інформацію з питань особливостей вступної компанії 2022 року від представників приймальної комісії, зустрітися із студентами та викладачами кафедри. У ході заходу викладачі кафедри провели змістовні майстер-класи:
Ірина ОВДІЄНКО «Психологія і спілкування – шлях до себе та інших»;
Ірина ЄВЧЕНКО «Пізнай себе». 
Наступні Дні вступника відбудуться 18 та 25 червня 2022 року. 
Чекаємо на Вас шановні абітурієнти!

     

  


02 червня 2022 року відбулося чергове засідання групи забезпечення освітньої програми «Практична психологія», де було обговорення проєкту освітньої програми 2022 року вступу. З інформацією виступила гарант ОП доцент кафедри психології, к.психол.н., доц. Овдієнко І. М.).

Стейкхолдер Гординею Н. Д. - заступник директора Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Київської обласної державної адміністрації, внесла пропозицію щодо перенесення навчальної дисципліни «Соціологія» на 6 семестр з метою якісної підготовки здобувачів вищої освіти до складання єдиного фахового вступного випробування з психології та соціології.

Голова РСС ФЕМП Надія Наложитова внесла пропозицію від студентів освітньої програми «Практична психологія» включити до переліку вибіркових компонент дисципліну «Психологія безпеки особистості»

 


29.05.2022 р. відбулася чергова онлайн-зустріч стейкхолдерів з гарантом освітньої програми доцентом Овдієнко І. М. щодо обговорення змісту освітньої програми «Практична психологія». У зв'язку з активними воєнними діями в Україні, які є небезпечними для фізичного та психічного стану особистості; збільшенням кількості вимушено переміщених осіб, які потребують психологічної допомоги студенти ІІІ курсу на чолі з Кот Альоною висунули пропозицію: додати до освітньої програми вибіркову навчальну дисципліну «Психологія безпеки особистості». В обговоренні даного питання взяли участь представники навчальних груп денної та заочної форм навчання спеціальності 053 «Психологія», спеціалізації «Практична психологія».

Було прийнято одноголосно рішення: додати до змісту освітньо-професійної програми «Практична психологія» навчальну дисципліну «Психологія безпеки особистості» як вибіркову компоненту.

     


20.05.2022р. доценти Овдієнко І.М. та Вербицька Л.Ф. успішно пройшли курс .наданий викладачам через платформу масових онлайн курсів

   


18.05.2022 р. кафедра психології взяла участь у проведенні студентської наукової конференції «Пріоритети соціально-економічного розвитку суспільства в умовах війни та післявоєнний період».

На чолі з завідувачем кафедри д. психол. н., Миронцем С.М. було організовано роботу трьох секцій:

- Психологічний захист особистості в умовах воєнного стану – д.психол.н., Миронець С.М.

- Психологічне забезпечення діяльності фахівців у звичайних та екстремальних умовах – д.психол.н., Корольчук М.С.

- Соціальний та економічний виміри психологічного благополуччя особистості – д.психологПозднишев Є.В.

Було відмічено плідну наукову дискусію, високу мотивованість та величезний творчій потенціал  всіх учасників


16 травня 2022 року завідувач кафедри психології  проф. С. М.Миронець, доц. І.М. Овдієнко відвідали лекцію «Травматична пам'ять», яку проводив професор кафедри медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії О.С. Чабан в рамках проекту «Кризове психологічне консультування в умовах воєнного стану». Було розглянуто особливості застосування методів ПТРС (ТФ-ПКТ, EMDR/ДПРО, Стрес-менеджмент, Психосовіта, Соціальна психотерапія), з техніками травм фокусованих втручань, групової психотерапії, психологічними інтервенціями.


Дні гостинності кафедри психології спільно з Центром профорієнтаційної роботи ДТЕУ у період з 11.05 по 13.05.2022 р.

Кафедрою психології Факультету економіки, менеджменту та психології Державного торговельно-економічного університету (ДТЕУ) з 11.05.2022 по 13.05.2022 проведено 3 (три дні гостинності) у яких взяли участь понад 100 учнів із 7 (семи) шкіл та ліцеїв.

У ході заходу абітурієнтам були роз’яснені конкурентні переваги закладу та спеціальностей, що представлені на факультеті.  Особливості вступної компанії в умовах воєнного стану.

Серед запитань, які були поставлені абітурієнтами, окрім традиційних були питання:

  1. Умови та особливості оформлення та подачі мотиваційних листів;
  2. Чи є можливість навчатися в дистанційному навчанні, якщо абітурієнт на момент вступу буде перебувати за кордоном у статусі вимушеного переселенця?
  3. Прохання поінформувати, які спеціальності будуть найбільш затребувані найближчим часом, і чи представлені вони в переліку спеціальностей ДТЕУ. На всі питання було надано вичерпні відповіді.

P.S. Оскільки 13.05.2022 р. До дня гостинності долучалися учні у тому числі 9-х класів, до зустрічі було залучено профорієнтатора від ВСП КТЕФК ДТЕУ практичного психолога коледжу Коновалову О.В.  

ГРАФІК ЗУСТРІЧЕЙ

№ з/п

Назва закладу

Дата та

час зустрічі

Кількість учасників

Відповідальний

1.

1. Гімназія №136 м. Київ

2. Гімназія «Діалог»

м. Київ

11 травня 2022 р.

12.00-13.00

50 учнів

Миронець С.М.

Ярошенко Л.В.

Корольчук М.С.

Євченко І.М.

2.

3. ЗОШ № 69 м. Київ;

4. ЗОШ № 1 м. Бровари

учні 10-11 класів

5. Сріблянська ЗОШ Чернігівської області

12 травня 2022 р.

15.00-16.00

30 учнів

Миронець С.М.

Ярошенко Л.В.

Кушніренко К.О.

Мостова І.В.

3.

6. Ліцей «Edukator»

м. Київ, учні 9-11 класів

7. Ліцей «Наукова Зміна»

м. Київ (математичний та економічний профіль навчання)

13 травня 2022 р.

15.00-16.00

25 учнів

Миронець С.М.

Ярошенко Л.В.

Корольчук М.С.

Мостова І.В.

Кушніренко К.О.

Коновалова О.В. – практичний психолог ТЕК ДТЕУ

                  


05.05.2022рр. доценти кафедри психології Вербицька Л.Ф. та Овдієнко І.М.  взяли участь у відкритому онлайн- семінарі на тему:  " Психологічна допомога потерпілим від сексуального насильства під час війни" на базі Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені І.Зязюна НАПН України

ВЕДУЧИЙ: доктор психологічних наук, професор, завідувач відділом психології праці Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені І.Зязюна НАПН України, практикуючий психолог Е.О. Помиткін 

 


01.02.-05.02.2022рр. Студенти третього курсу освітньої програми «Практична психологія» (Лавріненко Д. Кот А., Федько Ю., Паламарчук М.) в рамках навчальної дисципліни «Психодіагностика з курсом психоаналізу» взяли участь у 5-ти денному марафоні «Ключ до підсвідомості» на базі LIFT онлайн-університету розвитку потенціалу та здоров'я людини. (ОНЛАЙН)

На практичних зустрічах розглядали ряд питань:

чому ми робимо 95% всіх справ на автоматизмі;

чим ми можемо управляти за допомогою свідомості;

науково пояснювали ефективність гіпнозу та самогіпнозу;

ТОП-способи увійти в стан спокою або, навпаки, сконцентруватися на складній задачі;


17.01.22р. на кафедрі психології на чолі  з завідувачем кафедри Миронцем С.М.  відбувся методичний семінар на тему:"Алгоритм підготовки та затвердження навчально-методичних розробок"


24.12.2021 р. завідувач кафедри психології Миронець С.М. у період:

з 9.00 до 11.00 провів зустріч з учнями 11 класів 
(55 осіб) та вчителями Гімназії «Інтелект» – у ході зустрічі були проведені профорієнтаційні заходи та психодіагностичний тренінг «Твій вибір майбутньої професії»

з 11.30 до 14.00 провів зустріч з учнями 4-х класів (9, 10-2, 11) класів ЗОШ №1 м. Вишгорода -  у ході зустрічі були проведені профорієнтаційні заходи та психодіагностичний тренінг «Твій вибір майбутньої професії» (80 осіб). 


23.12.2021 р. завідувач кафедри психології Миронець С.М. провів семінар-тренінг з учнями та вчителями Школи №3 «Сузір’я» на тему «Твій вибір майбутньої професії» 10-11 класи (45 чоловік) (Онлайн).


ВІТАЄМО ШАТІЛОВУ ОЛЕКСАНДРУ СЕРГІЇВНУ

З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ ДИСЕРТАЦІЇ!!!

22.12.2021 р. на кафедрі психології відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії Phd, асистента кафедри Шатілової Олександри Сергіївни.

Склад ради:

Голова спеціалізованої вченої ради д.е.н.,  Ільченко Н.Б. 

Опоненти:д.психол.н, доцент Ткалич М,Г., д. психол.н., Креденцер О.В.

Науковий керівник: д.психол.н., Полунін О.В.

                           


21.12.2021 р. завідувач кафедри психології Миронець С.М. провів семінар-тренінг з учнями 9 класу та вчителями Хотянівської ЗОШ, Вишгородського району.

У заході взяли участь 28 осіб. 


20.12.21р. завідувач кафедри психології Миронець С.М.  взяв участь у турнірі з більярдного спорту серед  науково-педагогічних працівників КНТЕУ, де виборов 1 місце. 


20.12.2021 р. завідувач кафедри психології Миронець С.М. о 12.00 на запрошення Соціально-гуманітарного управління взяв участь у засіданні Вишгородської міської ради з питань заходів профорієнтаційної роботи з учнями старших класів м. Вишгорода та Вишгородської територіальної громади.

У засіданні взяли участь директора шкіл та спеціалізованих гімназій.  


06 та 10.12.21р. кафедрою психології  проведено День гостинності з учнями 10-х, 11-х  класів 136 гімназії м. Києва.

У заході взяли участь представники  університету, батьківського комітету та адміністрація  гімназії.
У ході зустрічі завідувачем кафедри психології С.М. Миронцем, професорами кафедри Корольчуком М.С., Корольчук В.М. здійснено презентацію освітнього середовища та матеріально – технічної бази університету.

Всього до участі у заході 06.10 було залучено  більше 140 осіб  10-11 класів  та  10.12. більше 170 учнів 8-9 класів.


03.12. 2021р. доцент кафедри Войтенко О.В. відвідала  інформаційний онлайн-захід «Horizon Europe Launch Day in Ukraine», організований МОН України для ознайомлення потенційних учасників Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа

30.11.21р. кафедрою психології спільно з Центром профорієнтаційної роботи проведено День гостинності з учнями 10-х класів Кловського ліцею №77. (( м.Київ).

У заході взяли участь представники батьківського комітету та вчителі ліцею.
У ході зустрічі завідувачем кафедри психології С.М. Миронцем, викладачами кафедри доцентом Мостовою І.В., та асистентом кафедри Шатіловою О.С. здійснено презентацію освітнього середовища та матеріально – технічної бази університету. Всього до участі у заході було залучено 35 осіб. 
Під час заходу перед учнями виступили Директор Центру профорієнтаційної роботи Ярошенко Людмила В’ячеславівна та Директор центр педагогічних та психологічних досліджень Пасічнюк Ольга Петрівна.
На завершення зустрічі, завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук Миронець Сергій Миколайович, провів з учнями майстер клас з демонстрації технік ефективної комунікації.
 

      


8.11.21р. Доценти кафедри Вербицька Л.Ф.,Овдієнко І.М. взяли участь в онлайн-конференції «Дитяча психосоматика: тіло, емоції, поведінка». Отримано сертифікати (9 акад. годин), організатор Міжнародна  асоціація Психосоматики та Тілесної терапії.

   


26.11.21р. проведено відкриту лекцію (онлайн) на тему «Життєстійкість особистості як напрям дослідження сучасної психології» Лекцію провів заступник директора Інституту психології ім. Г.С. Костюка з науково-інноваційної роботи, доктор психологічних наук, професор, член-кореспондент  НАПН України Кокун Олег Матвійович.  
(Залучено більше 150 учасників: студенти, аспіранти, викладачі). Лекція транслювалася також для студентів кафедри психології діяльності в особливих умовах Національного університету цивільного захисту (м. Харків) та слухачам Національного університету оборони України імені Івана Черняховського (м. Київ). Відповідно до партнерських угод між закладами. 

Організатор: кафедра психології


Представники кафедри журналістики та реклами Київського національного торговельно-економічного університету за інформаційної та організаційної підтримки Творчого Рекламного Об’єднання Студентів КНТЕУ взяли участь в організації унікальної бізнес-події «BUSINESS WINSDOM SUMMIT 2021».

26 листопада 2021 року учасники та представники університету кафедри журналістики та реклами Діана Файвішенко, Яніна Лісун, Євгенія Кияниця та представники кафедри психології доцент Олександр Хлонь приєднались до події року Business Wisdom Summit 2021 - «Архітектори нової реальності».


17.11. 2021 року на базі КНУБА в рамках ІV Всеукраїнського круглого столу з міжнародною участю «Актуальні проблеми освітнього процесу в контексті європейського вибору» науково-педагогічні працівники кафедри психології та студенти освітньої програми «Практична психологія» взяли участь в обговоренні проблем формування конкурентноспроможного та конкуретноздатного фахівця в умовах дистанційного навчання, обміні досвідом зі словацькими, польськими колегами щодо впровадження новітніх інформаційних технологій в освітній простір.

               

16.11.2021р. доценти кафедри Овдієнко І.М. та Вербицька Л.Ф. взяли участь у відкритій Всеукраїнській онлайн- зустрічі "Психодрама з любов ю"

Організатор: секція психодрами Української спілки психотерапетів (УСП). Ведучі: Олена Ступак, Ольга Бондар.

  


15.11. 2021 року доценти кафедри Скрипкін О.Г. і Войтенко О.В. взяли участь у роботі науково-практичної онлайн-конференції “Філософсько-соціологічні та психолого-педагогічні проблеми підготовки військового професіонала у глобалізованому світі”, яка відбувалась у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського


13.11.2021 децент кафедри психології О.Г. Скрипкін після проходження навчального курсу «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн-тренінг» успішно склав тестовий залік та отримав відповідний сертифікат від Національного агентства забезпечення якості вищої освіти


12.11.21р. було проведено відкриту лекцію (онлайн)  доктором психологічних наук, професором, завідувачем кафедри соціальної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка ШВАЛБОМ ЮРІЄМ МИХАЙЛОВИЧЕМ на тему: «Мотиваційна структура особистості» ( взяли участь аспіранти, студенти, викладачі кафедри психології).


10-11.11.21р. Завідувач кафедри психології МИРОНЕЦЬ Сергій Миколайович, провів дводенний семінар-тренінг (10 годин) з працівниками апарату Верховної Ради України на тему: «Психологічні аспекти професійної діяльності та профілактика професійного вигоряння працівників державної служби». 


  

09.11.21р. на кафедрі психології  проведено відкриту лекцію (онлайн) докт. псих. наук, професором Кочаряном О.С. завідувачем кафедри психологічного консультування і  психотерапії  Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна,  членом єдиного реєстру психотерапевтів Європи (ЕАП), директором Інституту клієнт-центрованої експірієнтальної психотерапії на тему: «Експірієнтально-процесуальні підстави психотерапії».

Було залучено біля 180 учасників ( викладачі, аспіранти. студентська молодь).

  


3.11. 21р. доценти кафедри психології  Вербицька Л.Ф. та Овдієнко І.М. взяли участь у семінарі та майстер-класі з фізіогноміки  на базі Тренінгового центру майстерні візуальної фізіогноміки.

Ведучі: практикуючі спеціалісти в області візуальної психодіагностики, фізіогноміки та графології.

                           


30. 10. 21р. за попередньою реєстрацією відбувся День відкритих дверей КНТЕУ в сезоні Вступної кампанії 2022.

 Кафедра психології була залучена до урочистостей. Координатори заходу доцент Скрипкін О.Г., доцент Мостова І.В., асистент Шатілова О.С.  

У кожного була можливість поспілкуватися з представниками приймальної комісії, відвідати індивідуальні екскурсії університетом та вживу познайомитись із новітнім матеріально-технічним забезпеченням процесу навчання та іншими особливостями. Зокрема, під час екскурсій гості на власні очі побачили сучасні коворкінги та хаби, лабораторії, комп‘ютерні класи та багато інших цікавинок.

                                                                       


25.10.21р.  на чолі з завідувачем кафедри психології Миронцем С.Мвикладачі кафедри Овдієнко І.М., Позднишев Є.В. та Мостова І.В. взяли  участь у Вебінарі "Як бути готовим до змін".

Ведуча: О.Берднікова, старший тренен, консультант CBSD THUNDERBIRD.,коуч ACC ICF, GRP®, сертифікований EQ Assessor & Profiler. 

Організатори УАОППП .


Доцентом Шевченком В.Є. проведено 22.10.21р. виїзне заняття ФІТ групи спеціальності "Кібербезпека"в ТРЦ ГУЛІВЕР.


З 01.10. 21р.- 14.10.21р. у межах Міжнародного онлайн стажування “Soft skills development in teaching professional training" відбувся виїзний семінар ( включно з онлайн)  до Туреччини із серією тренінгів за участю доцента кафедри Войтенко О.В.

     


   

6.10.2021р. доцент Вербицька Л.Ф. в рамках зазначеного заходу прийняла участь у психотерапевтичній групі  у тренінгу  на тему: «Психолог – консультант:  психологічне консультування та терапія» У Київському  інституті раціонально-інтуїтивної психотерапії «Я».


23-24 вересня 2021 року на запрошення апарату Конституційного Суду України у співпраці з Інститутом вищої кваліфікації КНТЕУ завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук Миронець Сергій Миколайович провів дводенний семінар-тренінг за короткостроковою програмою «ЕФЕКТИВНЕ ПРИЙНЯТТЯ РІШЕНЬ».


11-12 вересня 2021 року – завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук, член наукової ради Європейської асоціації наук з безпеки, - Сергій Миколайович МИРОНЕЦЬ взяв участь у роботі ХХІІ міжнародного «ТИЖНЯ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ В УКРАЇНІ» під патронатом ЮНЕСКО, де виступив з доповіддю на тему «Транскордонна безпека суспільства у вимірах ХХІ століття: соціально-психологічний аспект.    
За період існування місії відбулася значна кількість знакових зустрічей у різних куточках України з видатними людьми різних сфер діяльності від політиків до представників різноманітних мистецьких жанрів, героїв України, провідних вчених, які за різних часів прославляли нашу рідну Землю.


      


10.09.21р. відбувся Міжкафедральний семінар з обговорення дисертаційної роботи Шатілової Олександри Сергіївни «Психологічні чинники розбудови кар’єри в торгівлі»

В засіданні  взяли участь Завідувач кафедри Миронець С.М. доктор психол.наук, викладачі кафедри та рецензенти.

 Науковий керівник дисертаційної роботи: Полунін О.В, доктор психол.наук, професор.

Рецензенти: Козарезенко Людмила Володимирівна, доктор економічних наук, професор, професор кафедри фінансів КНТЕУ;

Овдієнко Ірина Михайлівна, кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри психології КНТЕУ

                                             

Вітаємо з наступними кроками!


ВІТАЄМО СТУДЕНТІВ ПСИХОЛОГІВ - ПЕРШОКУРСНИКІВ ІЗ ПОЧАТКОМ НОВОГО ЕТАПУ В ЖИТТІ!

1 вересня 2021 року, в Київському національному торговельно-економічному університеті відбулась урочиста та хвилююча подія – Інавгурація студентів-першокурсників!

Цього року лави студентства КНТЕУ поповнили 4 824 першокурсники (3426 осіб розпочали навчання за ОС «бакалавр»,  1246 осіб – за ОС «магістр», 152 особи – за ОС «молодший бакалавр»).

Традиційно, церемонію відкривав ректор КНТЕУ Анатолій Антонович МазаракіНа святі були присутні почесні гості та партнери Університету, викладацький склад які також привітали першокурсників КНТЕУ.

                          


28.08.21р. доцент Вербицька Л.Ф. взяла участь у  Fest PSY-BODY-SOUL, Фестивалі Психології альтернативної медицини на базі Інтитуту вищої психології м.Київ. Де були представлені 5 секцій з різними програмами та тренінгами.

                                                                                        


            

Доцент Зазимко О.В. прийняла  участь у VI Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми психологічної та соціальної адаптації в умовах кризового суспільства»


06.21р.відбулась 7th International Online Conference on Management Studies у Парижі за участі викладачів кафедри психології

 


4.06.21р.в рамках проведеного профорієнтаційного заходу на чолі з завідувачем кафедри психології  професором Миронцем С.М. викладачі кафедри Хлонь О.М., Овдієнко І.М. та Мостова І.В. організували та провели зустріч із школярами та їхніми батьками Срібнянської ЗОШ 1-3ст., Чернігівської області. 
   В процесі зустрічі учасники змогли переглянути відео щодо роботи кафедри та університету, ознайомитися з університетом в режимі он-лайн, отримати відповіді на всі актуа  


ДЕНЬ УНІВЕРСИТЕТУ!!!

      Довгоочікувана і найголовніша подія року в КНТЕУ – День університету, зібрала 29 травня всю велику університетську родину. Зазначимо, що цьогоріч свято є особливим, оскільки КНТЕУ відзначає 75-річчя.   Святковий   концерт,  конкурси, спортивні змагання,фотозони – все це створювало незабутню атмосферу. Навіть погодні умови, що до останнього тримали інтригу – врешті порадували. 

     Відкриття заходу розпочалось з урочистого вітального слова ректора КНТЕУ Анатолія Антоновича Мазаракі. Він привітав усіх присутніх і зазначив, що велика родина КНТЕУ нарешті рада вітати друзів офлайн, адже всі ми скучили за рідними стінами Альма матер. 

Викладацький склад на чолі з завідувачем кафедри професором Миронцем С.М. щиро вітає університет зі святом!
Віват, випускники КНТЕУ! Університет, Віват!
До наступних зустрічей!

  



ВІВАТ багаторічній співпраці

кафедри психології та 25 ої Державної пожежно-рятувальної служби

Оболонського району ГУ ДСНС України м.Києва 


ВІТАЄМО ПАНЕ ПРОФЕСОРЕ !!!!


23 квітня 21р. ВІДБУЛАСЯ СТУДЕНТСЬКА  НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІІЯ "ПРІОРИТЕТИ СОЦІАЛЬНО- ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ СУСПІЛЬСТВА"

             РОЗКЛАД РОБОТИ СЕКЦІЙ
          СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ КОНФЕРЕНЦІЇЇ

СЕКЦІЯ 9

ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ФАХІВЦІВ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ

Керівник секції: проф. Корольчук М.С., Мостова І.В.

Секретар: Кудінова В.С.

Робота секції: початок роботи о 10-00

ПІБ доповідача і наукового керівника

Назва доповіді

1.

Зирянов Є. С.,

ФЕМП 2 курс, 2м група Науковий керівник – Корольчук М.С., проф.

Психологічне                                        забезпечення професійного відбору працівників приватної організації ТОВ «АСКАР ТБК»

2.

Ляшук Б.О.,

ФЕМП 2 курс, 2м група

Науковий керівник –

Корольчук М.С., проф.

Психологічні засади профілактики конфліктів у підрозділі

3.

Пономаренко В.І., ФЕМП, 2м курс, 2м група Науковий керівник –

Корольчук М.С., проф.

Програма                    психологічного

забезпечення                                     безконфліктної взаємодії працівників відділу продажів з клієнтами автосалону

4.

Чайковська А.Є., ФЕМП, 2м курс, 2м група Науковий керівник –

Корольчук М.С., проф.

Психологічний аналіз діяльності менеджерів банку методом професіографії

5.

Харькова І.А.,

ФЕМП, 2м курс, 2м група

Психологічне  забезпечення

стресостійкості працівників

Науковий керівник –

Корольчук В.М., проф.

організації: наукові підходи

6.

Осадча Ю.В.,

ФЕМП, 2м курс, 2м група

Науковий керівник –

Корольчук М.С., проф.

Психодіагностика            детермінант

самореалізації       особистості                               на підприємстві торгівлі

7.

Шевчук В.Л.,

ФЕМП, 2м курс, 2м група

Науковий керівник –

Корольчук В.М., проф.

Психологічне здоров’я менеджерів з

продажу інтернет-магазинів

8.

Шпанко А.О.,

ФЕМП, 2м курс, 2м група

Науковий керівник –

Корольчук В.М., проф.

Організаційно-методичне    підгрунтя

психодіагностики                                       преморбідних станів особистості

9.

Кравець С. О., РГТБ, 1 курс, 16 група Науковий керівник – Глухова О.Г., ст.викл.

Психологічні особливості індивідуального стилю професійної діяльності у фахівців ресторанно-

готельного бізнесу

10.

КузевановаМ.І., ФЕМП, 2м курс, 2м група Науковий керівник –

Корольчук М.С., проф

Психологічний аналіз професійної

діяльності офісних працівників

11.

Кудінова В.С., ФЕМП, 4 курс, група Науковий керівник

Вербицька Л.Ф.

Професійна адаптації майбутніх

психологів

12.

Доля О.А.

ФТМ, 2 курс 8 група Науковий керівник – Позднишев Є.В.

Психологічні                    особливості

професійної          діяльності         PR- менеджера

13.

Волохонська Ю.О. ФТМ, 2 курс 8 група Науковий керівник – Позднишев Є.В.

Психологічні    основи    професійної

діяльності рекламіста

14.

Топіха Ю.В.,

ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник Мостова І.В.

Особистісні кризи

15.

Митяй О. С.,

ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник Мостова І.В.

Вплив ЗМІ на соціалізацію підлітків

16.

Пащенко Т.І.,

ФЕМП, 2 курс 6 група

Науковий керівник Мостова І.В.

Дослідження         рис                              характеру темпераменту

17.

Боброва Б.Ю.

ФЕМП, 2 курс 6 група

Науковий керівник Мостова І.В.

Вплив    акцентуації    характеру   на

схильність до насильства

СЕКЦІЯ 10

ЕКОНОМІЧНА ТА ОРГАНІЗАЦІЙНА ПСИХОЛОГІЯ

Керівник секції: проф. Полунін О.В., Войтенко О.В.

Секретар: Шатілова О.С.

Робота секції: початок роботи о 10-00

ПІБ доповідача і наукового керівника

Назва доповіді

1.

Волкова Г.М.,

ФЕМП, 1м курс, 2 група

Науковий керівник – Войтенко О.В., доц.

Розвиток емоційного інтелекту: засіб профілактики          вигорання          у працівників торгівлі

2.

Войтюк С.,

ФРГТБ, 2 курс, 13 група

Науковий керівник – Войтенко О.В., доц.

Психологічний клімат у колективі як умова профілактики емоційного вигорання фахівців

3.

Мищенко В.Р,

ФРГТБ, 2 курс 13 група

Науковий керівник – Войтенко О.В., доц.

Емоційне вигорання фахівців сфери готельно-ресторанного бізнесу та способи його профілактики

4.

Бузилевич Т.О., ФЕМП, 1м курс, 2 група Науковий керівник

Войтенко О.В., доц.

Психологічні особливості розвитку самоефективності в професійній діяльності менеджерів з продажу

5.

Палієнко М.М., ФЕМП, 2м курс, 2м група Науковий керівник –

Корольчук В.М., проф.

Аналіз    наукових    підходів               щодо формування корпоративного іміджу

6.

Кот А.О.,

ФЕМП, 2 курс, 5 група

Науковий керівник – Вербицька Л.Ф., доц.

Психологічні чинники успішності студентів під час дистанційного навчання

7.

Пономарьова Д.О. ФЕМП, 1 курс, 6 група Науковий керівник

Позднишев Є.В., проф.

Психологічні основи формування іміджу працівника готельного та ресторанного бізнесу

8.

Шевчук А. О.,

ФРГТБ 2 курс , 4 група Науковий керівник – Хлонь О.М.

Формування           лідерства            в студентському середовищі

9.

Чайковська Ю., ФЕМП, 3 курс, 6 група Науковий керівник

Вербицька Л.Ф., доц.

Забезпечення психологічного балансу

між роботою і відпочинком в умовах карантину

10.

Травнікова А. Д.,

ФЕМП, 1 курс, 7 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Гендерні особливості  в організації:

психологічний аспект

11.

Шило А. Ю.,

ФТМ, 1 курс, 15 група Науковий керівник – Овдієнко І. М., доц.

Формування  лідерських   якостей   у

майбутніх фахівців з маркетингу

12.

Рудас К. О.

ФЕМП, 1 курс , 5 група Науковий керівник – Гулько А.

Методи     дослідження    економічної

поведінки

13.

Бернацька А. Ю., ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник Мостова І.В.

Психологічні         маніпуляції         в супермаркеті

14.

Зеленська Є. Л., ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник

Мостова І.В.

Вплив самооцінки особистості на її

рівень домагань

СЕКЦІЯ 11

ПСИХОЛОГІЧНІ УМОВИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО ЗДОРОВ’Я ПРАЦІВНИКІВ ОРГАНІЗАЦІЙ

Керівник секції: доц. Миронець С.М., Овдієнко І.М. Секретар: Кошева Ю.С.

Робота секції: початок роботи о 10-00

ПІБ доповідача і наукового

керівника

Назва доповіді

1.

Євтушков О. С.,

Київський торговельно-економічний фаховий коледж КНТЕУ, 1 мс курс, ТК 11 група, Науковий керівник

Овдієнко І. М., доц.

Психологічні      аспекти                            мотивації підприємницької діяльності

2.

Глущенко Д. В.,

ФІТ, 1 курс, 1 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Психологічний вплив віртуального середовища на цифровізацію суспільства

3.

Коломоєць Ю.В., Коломійченко Ю.А. ФТМ, 1 курс, 21 група

Науковий керівник – Позднишев Є.В.

Проблема колективної свідомості

4.

Борсук М. В.,

ФЕМП, 1 курс, 7 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Феномен    «Синдром   професійного

вигорання» у працівників торгівлі

5.

Шевченко Р. Є.,

ФЕМП, 1 курс, 7 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Проблема самооцінки у вітчизняній і

зарубіжній психології

6.

Пуховикова Д. В.,

ФЕМП, 1 курс, 7 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Поняття адаптації та дезадаптації у

психологічній науці

7.

Остапенко А. О.,

ФЕМП, 1 курс, 7 група

Науковий керівник Овдієнко І. М., доц.

Проблема    збережання    психічного

здоров’я    особистості     в                   умовах інформаційного простору

8.

Мозоль М. Ю., ФРГТБ, 1 курс, 16 група Науковий керівник – Глухова О.Г.

Психологічні чинники нормалізації стресу у працівників ресторанно- готельного бізнесу

9.

Гончар Е. О.,

ФРГТБ, 1 курс, група 17мб

керівник –

Глухова О.

Психологічний   комфорт   як   умова

психічного     здоров'я                        працівників ресторанно-готельного бізнесу

10.

Пругло І.,

ФЕМП, 2 курс, 6 група

Науковий керівник –

Скрипкін О.Г.

Кероване   сновидіння    як    елемент

управління своєю життєдіяльністю

11.

ЯрмакА.Я.,

ФЕМП, 2м курс, 2м група

Науковий керівник –

Корольчук В.М., проф.

Програма                    психологічного

забезпечення психічного та фізичного здоров’я працівників кол-центру

15.

Струц О.О.,

ФЕМП, 1 м курс, 2 група Науковий керівник – Миронець С.М., доц.

Кроскультуральні                                          особливості взаємодії працівників банківської сфери

16.

Кошева Ю.С.,

ФЕМП, 1 м. курс, 4 група Науковий керівник – Миронець С.М., доц.

Психологічне                  забезпечення

стресостійкості                                          працівників організацій

17.

Раєвська А.А.,

ФЕМП, 1 м. курс, 4 група

Науковий керівник – Миронець С.М., доц.

Психологічні                    особливості

попередження         конфліктів          в організації

18.

Перція Л.В.,

Аспірант 1 -го року навчання Науковий керівник – Миронець С.М., доц.

Психологічні                    особливості

формування      здорового                          способу харчування

19.

Галак М.М.,

Аспірант 1-го року навчання Науковий керівник – Миронець С.М., доц.

Профілактика професійного стресу у

працівників       сфери                           управління персоналом

12.

Казакова Д.А. ФТМ, 2 курс 8 група Науковий керівник – Позднишев Є.В.

Соціальна       адаптація       студентів першокурсників

13.

Прокопенко М.В. ФЕМП, 1 курс, 3 група Науковий керівник

Позднишев Є.В.

Вплив реклами та ілюзій на процес

сприйняття

14.

Цибулька М.А., ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник

Мостова І.В.

Дитячі травми та їх наслідки

15.

Гаврилкіна М.М., ФЕМП, 1 курс, 8 група Науковий керівник Мостова І.В.

Вплив позитивних емоції та  обіймів

на    психічне    і    фізичне        здоров’я людини

16.

Ємець Д.С.

ФЕМП, 3 курс, 5 група,

Науковий   керівник                   Сипливий А.М.

Вплив рівня тривожності студентів на

навчальну діяльність

Zoom
https://zoom.us/j/99889465494?pwd=WTZGNmhSd2wrV1FnWnUxYWRYeUZYQT09
ідентифІкатор конференцІЇ: 998 8946 5494
Код доступа: 777

Секція 9

Ідентифікатор: 767 4797

2906 пароль: a487XT

Психологічні основи ефективності

професійної діяльності

Секція 10

Ідентифікатор: 927 0124

7374

пароль: LfXTX7

Економічна       і                           організаційна психологія

Секція 11

Ідентифікатор: 892 9640

5910

пароль: 230421

Психологічні   умови    збереження

професійного здоров’я працівників організацій


            ВІТАЄМО НАШУ СТУДЕНТКУ 

       КОТ АЛЬОНУ ОЛЕКСАНДРІВНУ З ДИПЛОМОМ ПЕРШОГО СТУПЕНЯ

 у Всеукраїнського конкурсу студентських робіт у галузі «Загальна та соціальна психологія».  

15 – 16 квітня 2021 р. на базі Херсонського державного університету відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських робіт у галузі «Загальна та соціальна психологія».  Від кафедри психології студентка 2 го курсу 5ої  групи  Кот А.О.  захистила наукову роботу на тему: «Мотиваційні та особистісні характеристики студентів як чинники успішності дистанційного навчання» і нагороджена дипломом Першого ступеня

Керівник - консультант доцент Вербицька Л.Ф.



З 12- 14 квітня  21р. в КНТЕУ відбувся  Міжнародний фестиваль психології "Мудрість поколінь"SAPIENTA GENERATIONES в онлайн-форматі на платформі ZOOM в якому взяли участь  стейкхолдери, запрошені гості, викладачі кафедри психології та студентська молодь. https://www.facebook.com/profile.php?id=100001767216848

Цьогоріч до участі у Міжнародному фестивалі «Мудрість поколінь» SAPIENTA GENERATIONES,  у КНТЕУ, долучилися:

  • Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини;
  • Національний університет біоресурсів і природокористування України;
  • Хмельницький національний університет;
  • Львівський торговельно-економічний університет;
  • ВСП «Коломийський економіко-правовий фаховий коледж КНТЕУ»;
  • Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова;
  • Київський національний університет імені Т.Г. Шевченка;
  • Управління освіти Печерського району м. Києва;
  • SCSVMV UNIVERSITY, KANCHIPURAM, INDIA;
  • Школа «Індивідуальної Трансистемної Психології»(«ІТП») м. Мюнхен, Німеччина;
  • Університет імені Людвіга-Максимілліана м. Мюнхен, Німеччина.
  • випускники минулих років кафедри психології КНТЕУ.

Упродовж трьох днів більше ніж 100 учасників долучилися до авторських майстер-класів, метою яких було допомогти усвідомити та проаналізувати власні потреби, відшукати необхідні ресурси, які так необхідні для непростого сьогодення, в умовах світової пандемії, а також переглянути свої запити на особисте щастя у шлюбі.


12.04.21р. майстер - клас "Постерігай за своїм мисленням: координатна система радості і страждань"  проведено  Хансом- Вольффом Графом та  Анастасією Сидоренко

13.04.21р.  майстер-клас "Відновлення ресурсів або як залишатися стресостійким" -  проведено доцентом кафедри психології КНТЕУ Мозговом В.І.

14.04.21р. Професором Потапчуком Є.М. проведено майстер-клас " Шлюбний потенціал як основа міжособистісної сумісності подружньої пари".




                 

Завідувач кафедри психології професор Миронець С.М. та доцент Вербицька Л.Ф. 7 квітня 2021р. взяли участь у  Всеукраїнському науково-методичному семінарі  "Безпека особистості в цифровому середовищі: правові, психологічні та технологічні аспекти" на базі Державного науково-дослідного інституту Міністерства внутрішніх справ України адреса: м. Київ, пров. Євгена Гуцала, 4А Комунікаційна технологія ZOOM



Доцент Сипливий А.М. з 1.03- 12.03.21р.р. пройшов тематичне удосконалення на базі Військової медичної академії ЗСУ України без відриву від виробництва за тематикою "Організація управління охорони здоров я" Курс 108 годин "Актуальні питання повсякденної діяльності медичної служби" 


       

                   ВІТАЄМО БОЙКО НАТАЛІЮ СЕРГІЇВНУ

                  З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ ДИСЕРТАЦІЇ!!!

04 березня 2021 року відбувся захист дисертації на здобуття доктора філософії у галузі знань 05 "Соціальні та поведінкові науки" за спеціальністю 053 "Психологія" асистента кафедри психології Бойко Наталії Сергіївни.  

Склад ради: Голова д.е.н., професор Коваль Віктор Васильович. 

Опоненти :  

Академік НАПН України, д. психологічних наук, професор Карамушка Людмила Миколаївна; 

д. психологічних наук, доцент Хміляр Олег Федорович; 

Рецензенти: 

д.філософських наук, доцент Нежива Ольга Миколаївна 

к.психол.н., доцент Дроздова Юлія Валентинівна – доцент кафедри іноземної філології та перекладу.

Науковий керівник: професор кафедри психології, д.психол.н., професор Корольчук Валентина Миколаївна


 


                                                     


22 грудня 2020 року відбувся семінар на тему «Психологічні умови самоорганізації учбової діяльності студентів при впровадженні дистанційних технологій у навчальний процес ВНЗ», де доценти Овдієнко І. М. , Вербицька Л.Ф. поділилися досвідом організації дистанційної освіти в Київському національному торговельно-економічному університеті. Семінар проходив за підтримки представників ДВНЗ «Університет менеджменту освіти», Інституту психології імені Г. С. Костюка, Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, КНТЕУ.


                                                     Вітаємо МАГІСТРІВ-ПСИХОЛОГІВ                                                                  із успішним захистом дипломних робіт!!!    

На кафедрі психології протягом 8.12.-11.12. 20.р. пройшли  захисти магістерських дипломних робіт студентів освітньо-професійної програми "Психологія"  денної та заочної форми навчання. 

На захисті магістерських робіт були присутні Голова екзаменаційної комісії з атестації доктор психологічних наук, професор Стасюк В.В, завідувач кафедри психології, доктор психологічних наук Миронець С.М., доктор психологічних наук, професор Корольчук М.С., завідувач кафедри філософії, соціології та політології доктор філософських наук, професор Кравченко А.А.  які  виступили з напутніми словами та побажаннями випускникам.

Дипломні роботи наших магістрів традиційно вражають різноманіттям цікавих тем. Але, що важливіше, всі вони стали приводом до глибоких досліджень, вартих  подальшого продовження. Тож з повною впевненістю та радістю хочемо привітати наших любих випускників!!


                        


                                


Доцент кафедри Овдієнко І. М. 7.12..20.р. взяла онлайн-участь у Міжнародному податковому конгресі «Управління публічними фінансами та проблеми забезпечення національної економічної безпеки», що відбувся на базі Університету державної фіксальної служби України.  Тема виступу: "Психологічні особливості успішної бізнес-діяльності".

Доцент кафедри Мозговий В.І. нагороджений з нагоди дня волонтера та ЗСУ за допомогу в організації психолого-професійного відбору під час час мобілізації 2014-2016р.р. у Чернігівському обласному комісаріаті та збереження системи ППВ на базі військкоматів в країні.


                                                               


25.11.2020 р. Завідувач кафедри психології  Миронець С.М. провів семінар-тренінг з підвищення кваліфікації працівників структурних підрозділів апарату Верховної Ради України на тему: «Управління конфліктами та ефективна взаємодія як елемент успішної адаптації до змін».


       

21-22 листопада відбулася Міжнароднa онлайн-конференція

" ЖИТТЯ: ВИКЛИКИ, ЦІННОСТІ, СЕНСИ"

Організатор IAP (Міжнароднa Академія Психодрами) за співпрацею кафедри психології «КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ»
Конференція  проходила у «ZOOM» форматі   http://psyhodramaiap.com/

Онлайн-конференція Психодрами – це можливість зустрітись з практиками психодрами, обрати тему воркшопу та прийняти участь у груповій онлайн-роботі, отримати новий досвід, вдосконалити та покращити свій професійний рівень і особистісний розвиток, а також побачитись з друзями, колегами та знайти нові знайомства.

Викладачі кафедри (завідувач кафедри психології  Миронець С.М. та доцент Моговий В.І.)  прийняли участь у якості спікерів у Другій Міжнародній Онлайн конференції з Психодрами! 

Викладачі : завідувач кафедри психології Миронець С.М. та доцент кафедри Мозговий В.І. провели майстер-класи. 

Всього у конференції було представлено 20 майстер-класів у яких взяли участь визнанні фахівці з 11 країн світу. До участі у конференції були залучені студенти, аспіранти та викладачі кафедри.  

                                                

                      


Відповідно до угоди про співробітництво між Державної спеціальної служби транспорту з кафедрою психології Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ) – завідувач кафедри психології МИРОНЕЦЬ Сергій Миколайович 25-26 жовтня взяв участь у заходах з підвищення кваліфікації офіцерів ланки заступника командира роти з виховної роботи. У ході роботи було проведено серію семінарів, лекцій та тренінгових занять щодо форм і методів роботи з особовим складом, прийняття управлінських рішень та особливостей проведення індивідуально-виховної роботи з особовим складомпідрозділу.

Також відбулася зустріч з керівництвом військової кафедри підготовки спеціалістів Державної спеціальної служби транспорту Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту де були обговорені питання застосування новітніх методів у системі підготовки фахівців Держспецтрансслужби. 

У ході роботи в Дніпропетровському гарнізоні також біли проведені заходи профорієнтаційної роботи з офіцерами Дніпропетровського гарнізону та членами їхніх сімей щодо вступу на навчання до КНТЕУ.

                                                        


Доцент Вербицька Л.Ф. успішно завершила 4-ох місячне  наукове стажування  в Україні  з 26 05.20 по 06.10.20 року!

Доцент пройшла курс підвищення кваліфікації за навчальною програмою "Інноваційні психологічні техніки у роботі практичного психолога"  та успішно захистила випускову роботу за темою" Психологічні особливості переживання духовно-особистісної кризи у юнаків та дівчат" на базі  ННІНО НАУ ( Свідоцтво ПК № 011323330 / 000429-20),.


25.09.20 р. на кафедрі психології відбувся фаховий семінар щодо апробації дисертаційних досліджень

Вітаємо аспірантів: Чернегу Наталію, Коновалову Олену, Птуху Інну з успішною апробацією своїх робіт!!!

Коновалова Олена Володимирівна, аспірантка кафедри вечірньої форми навчання, тема дисертації «Формування мотиваційної готовності студентів до професійної діяльності в торгівлі», науковий керівник Корольчук Микола Степанович, доктор психологічних наук, професор, професор кафедри психології.

Птуха Інна Степанівна, аспірантка кафедри заочної форми навчання, тема дисертації «Психологічний відбір менеджерів у міжнародні торговельні компанії», науковий керівник Корольчук Валентина Миколаївна, доктор психологічних наук, професор, професор кафедри психології.

Бойко Наталія Сергіївна, аспірантка кафедри денної форми навчання, тема дисертації «Психологічні детермінанти іміджу науково-педагогічних працівників закладу вищої освіти», науковий керівник Корольчук Валентина Миколаївна, доктор психологічних наук, професор, професор кафедри психології.

                                                 


ЩИРО ВІТАЄМО ЗАВІДУВАЧА КАФЕДРИ ПСИХОЛОГІЇ 

МИРОНЦЯ СЕРГІЯ МИКОЛАЙОВИЧА 

     ІЗ ЗАХИСТОМ ДОКТОРСЬКОЇ ДИСЕРТАЦІЇ!!! 

         В НУЦЗУ відбувся захист дисертації

            на здобуття наукового ступеня доктора психологічних наук 

23 вересня у спеціалізованій вченій раді Національного університету цивільного захисту України відповідно до карантинних вимог відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора психологічних наук за спеціальністю «Психологія діяльності в особливих умовах».

Так, успішно захистився Миронець Сергій Миколайович, завідувач кафедри психології Київського національного торговельно-економічного університету, з теми «Психологія діяльності міжнародних гуманітарних місій».

Його науковим консультантом є Тімченко Олександр Володимирович, доктор психологічних наук, професор, головний науковий співробітник навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру Національного університету цивільного захисту України.

                                                   


Шановні учасники освітнього процесу!!!

У зв’язку із введенням 14 вересня 2020 року нових обмежувальних заходів (рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 10.09.2020 року щодо віднесення Києва до території, на якій установлено «помаранчевий рівень епідемічної небезпеки»), 

з 14 по 27 вересня 2020 року

 навчальний процес проходитиме  ДИСТАНЦІЙНО

для студентів усіх курсів та форм навчання.

УВАГА!

  • Для студентів усіх курсів денної форми навчання лабораторні роботи проходитимуть аудиторно у спеціалізованих лабораторіях групами до 20 осіб (за розкладом);
  • Для студентів 1 курсу освітнього ступеня «бакалавр»  денної  форми навчання 15 вересня 2020 року проводитимуться аудиторні заняття з професійно-орієнтованих дисциплін в підгрупах до 20 осіб (за розкладом);
  • Для студентів 1 курсу освітнього ступеня «магістр»  денної  форми навчання аудиторні заняття проводитимуться 15, 16, 17, 18 вересня 2020 року в  підгрупах до  20 осіб (за розкладом).

       


Вітаємо першокурсників - психологів  бакалаврату та магістеріуму  зі вступом в КНТЕУ!


              ШАНОВНІ СТУДЕНТИ, ВИКЛАДАЧІ, ВИПУСКНИКИ,  ГОСТІ, МАЙБУТНІ СТУДЕНТИ!!!

Щороку ми святкуємо важливе для нас свято – День університету – День КНТЕУ!

Традиційно це свято є ще й Днем зустрічі випускників та Днем відкритих дверей, коли майбутні студенти –  вступники - знайомляться з нашою Альма-матер!

Цього року, під час вимушеного дистанціювання, ми всі переконалися -  ми родина КНТЕУ і ми разом!

Вітаємо всю родину КНТЕУ зі святом і запрошуємо переглянути відеопривітання:

  • звернення ректора КНТЕУ А. А. Мазаракі;
  • творчий подарунок - найкращі концертні номери та пісенний флешмоб від наших студентів із різних куточків України

КНТЕУ - ВІДЕОТУР

Цьогоріч ми запрошуємо Вас долучитися до відзначення Дня Університету 30 травня дистанційно та взяти участь у заходах:

                                                                    21.05.20р. У КНТЕУ - День вишиванки!

На центральній площі Університету щороку відбувається флеш-моб за участю студентів та співробітників, які цього дня вдягають традиційне українське вбрання - вишиванки.

                                     Завдяки вашим надісланим фото у вишиванках ми створили святковий колаж!

Професора кафедри психології О.В.Полуніна запрошено в якості гостьового професора на весняний семестр до італійського університету в м. Мачерата з авторським циклом лекцій «Філософські та психологічні дослідження сприймання часу людиною» та для проведення досліджень за темою «Теорії пояснення в просторі множинних когнітивних репрезентацій плину часу»


25.01. 2020р. на кафедрі психології відбулися передзахисти наукових досліджень.

Представлені роботи на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю 19.00.10 – організаційна психологія; економічна психологія аспірантами кафедри Чернегою Н.С., Коноваловою О.В., Птухою  І.С. які отримали позитивні відгуки.

З 4-8.11.2019р. професор О.В.Полунін прочитав блок лекцій  за темою «Дослідження прийняття рішення в сучасній Східній та Центральній Європі» «Studies on Individual Decision Making in Modern East-Central Europe». Курс було прочитано в Інституті філософії Університету Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві (Польща).


  Професор О.В.Полунін в жовтні місяці прочитав три лекції з психологічних та філософських проблем дослідження часу на філософському факультеті Трнавського університету в Словаччині. Прочитані лекції висвітлюють проблему визначення суб’єктивного теперішнього, феноменологію його переживання та тривалість, кодування напряму плину часу в когнітивній системі людини та формування когнітивною системою множини репрезентацій плину часу.        


                                                            

                                                                                          ЩИРО ВІТАЄМО!!!! 

                                            викладача кафедри Старик В.А. з отриманням АТЕСТАТУ ДОЦЕНТА

29.10.19р. завідувач кафедри Корольчук М.С. взяв  участь у ІІІ Всеукраїнському Круглому столі  з міжнародною участю "Актуальні проблеми освітнього процесу в контексті Європейського вибору України". Місце проведення Київський національний університет будівництва та архітектури. Виступ на пленарному засіданні.

Учасники  Круглого столу і публікації в збірнику від кафедри: Корольчук М.С., Корольчук В.М., Миронець С.М., Хлонь.О.М., аспіранка Чернега Н.С.


29.10.19р. доцент Сипливий А.М. прийняв участь в проведенні наукового вечора Грецької діаспори в Україні за програмою "шлях до Ітакі" організованого директором Центру еліністичних студій та грецької культури ім.А.Білецького, КНУ ім.Т.Шевченкка професором А.Савенком.

                                  


26.10.19р. відбувся День відкритих дверей  КНТЕУ на якому був проведений ст.викладачем кафедри Кушніренко К.О. майстер -клас на тему:«Чоловіки з Марсу. Жінки з Венери» .


25.10.19р. Завідувачем кафедри професором Корольчуком М.С. та професором Корольчук В. М. була проведена профорієнтаційна робота на базі  КНТЕУ з 10-11 класами гімназії №136 м. Києва

                               


23.10.19р. ст. викладач Кушніренко К.О. приймала участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Сучасні освітянські технології мовного, філософського та психологічного розвитку у комунікативній діяльності особистості» на базі Харківського торговельно-економічного інституту КНТЕУ. Тема доповіді: "Особливості та основні проблеми адаптації студентів".


19-20.10.19р. доцент Миронець С.М. приймав участь у Міжнародному фестивалі метафор, метафоричних карт та психологічних практик "Максимум".

                                                               


18.10.19р.  у спеціалізованій вченій раді Національного університету цивільного захисту України відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук за спеціальністю «Психологія діяльності в особливих умовах» Сергієнка Олександра Олександровича  на тему «Психопрофілактика та психокорекція професійного відчуження у працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій» офіційним опонентом апелювала доцент кафедри Старик В.А.


11.10.19р.Професором Корольчук В.М. У 136 гімназії м.Києва з 11-ми класами була проведена робота із залученням випускників на день дублера  25.11.19р.

03.10.2019р. Спільно з чотирма міжнародними університетами Кембріджа та м. Афіни на кафедрі психології КНТЕУ був започаткований проект щодо професійного консультування в системі "Аристон" з використанням електронної батареї тестів.


01.10.19р. доцент Сипливий А.М. був слухачем Науково-практичного семінару "Школа реабілітації -2019"  також отримав 10 балів безперервного професійного розвитку для підтвердження лікарської кваліфікації відповідно до постанови КМУ №302 від 28.03.2018р.


28.09.2019р. доцент Вербицька Л.Ф. в рамках зазначеного заходу прийняла участь у психотерапевтичній групі  психологом-тренером у тренінгу  на тему: « Школа психолога – консультанта: базові методи консультування і терапії» У Київському  інституті раціонально-інтуїтивної психотерапії «Я».

                                           


26 -27.09. 19р. доцент Сипливий А.М. взяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції "СВІТ АНДРОЛОГЇЇ ТА СЕКСУАЛЬНОЇ МЕДИЦИНИ"

                                        


26.09.19р. завідувач кафедри Корольчук М.С. і доценти Миронець С.М. і Вербицька Л.Ф. взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції  "Теоретико-методологічні засади та сучасний досвід розроблення професіограм працівників систем МВС України".

З метою пропаганди здорового способу життя 10 червня 2019 року відбувся турнір з настільного тенісу в рамках ІІІ Спартакіади серед співробітників КНТЕУ.

Завідувач кафедри Корольчук М.С. та доценти Миронець С.М., Скуловатова О.В. взяли активну участь у змаганнях.

У змаганнях з бадмінтону  призові місця вибороли:  доцент Миронець С.М.,-1 місце,  доцент Скуловатова О.В. -1 місце у турнірі!!!


1 - 2 квітня 2019 р. на запрошення Міжнародної академії психодрами (IAR)   

доцент кафедри психології  Миронець Сергій Миколайович взяв участь у роботі І Міжнародної конференції «РЕНЕСАНС: Психодрама і Сучасність» та виступив у ролі спікера тренінгової програми «Техніки безконфліктного спілкування»

 


16.05.19р. завідувач кафедри психології Корольчук М.С. та доцент кафедри психології Миронець С.М. взяли участь у роботі ІІ Науково-практичної конференції (за міжнародною участю) «Наукове забезпечення освітньої діяльності у сфері цивільного захисту»

2

3.04.19р. доцент Сипливий А.М. взяв усчасть у X міжнародному медичному форумі" Менеджмент в охороні здоров'я". Головна тематика  "Інновації в медицині-здоров'я нації"

                                              


11.04.19р.відбулося  Свято з нагоди Дня народження факультету економіки, менеджменту та психології 

Слова гордості за результати діяльності та позитивних настанов на майбутнє висловив декан ФЕМП Олександр Іванович Міняйло. Він привітав зі спільним святом усіх присутніх. 

                                          Доцент Миронець С.М. нагороджений грамотою у номінації  " ГУРУ ПСИХОЛОГІЇ" 

                                                                                          ВІТАЄМО!!!

 


09 -11.04.19р. викладачі кафедри Старик В.А. та Мостова І.В. були у закордонному службовому відрядженні 

Країна відрядження: Словацька Республіка.

Мета відрядження: стажування у сучасному європейському вищому навчальному закладі, підвищення теоретичних знань та здобуття практичних навичок викладання дисциплін, освоєння новітніх методів навчання, набуття досвіду у проведенні досліджень, обмін інформацією та розширення контактів для наукового співробітництва.


3.04.19р. По добрій традиції з початком весни студенти відвідують виїзні заняття на базах практик. 2 курс кафедри психології   розпочав такі заняття з 25 пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у м. Києві, яка на сьогодні визнана за територією, як одна з найбільших у Європі.

У ході заняття студенти поспілкувалися з психологами – практиками на чолі з капітаном служби цивільного захисту Клевако Іриною Василівною та працівником психологічної служби гарнізону Давиденко Іванною Валеріївною.

Студенти були ознайомлені зі специфікою професійно-психологічної підготовки фахівців екстремальних професій, зокрема рятувальників. Відвідали тренувальний комплекс, де змогли на собі відчути деякі особливості навчання. Побачили тренувальний процес членів збірної України з пожежно-прикладного спорту, ознайомилися з роботою диспетчерської служби.  

Під час екскурсії у музеї історії пожежної охорони студенти ознайомилися з раритетними експонатами та інтересними фактами з розвитку пожежно-рятувальної справи.

Щира вдячність керівництву ГУ ДСНС України, за надану можливість проведення таких занять. Зустрічі з рятувальниками завжди сприяють не тільки професійному зростанню майбутніх психологів, але й розумінню у суспільстві ступеню громадянської відповідальності кожного з нас за безпеку довкілля та сприяють патріотичному вихованню молоді.

2.04.19р. відбулася Конференція «Пріоритети соціально-економічного розвитку суспільства» ФЕМПу

На пленарному засіданні представляла кафедру психології Дементенко А. "Особливості мотиваційного компоненту прагнення до успіху у студентської молоді" науков.керівник доцент Вербицька Л.Ф. 

1 секція. Психологічні особливості професійної діяльності.

Керівники секції: Полунін О.В., проф., Кушніренко К.О., ст.викл. Секретар: асп. Шатілова О.С.

На секційному засідання виступило 20 студентів та були розподілені призові місця наступним чином:

1 місце – Пилипенко Валерій Юрійович, ФЕМП, 3 курс, 6 група – «Хибні спогади» як симптоматика розладів пам`яті. – Науковий керівник: Кушніренко К.О., канд.психол.наук, ст.викл. кафедри психології.

2 місця розділили:

- Балан Григорій Олександрович, ФЕМП, 1 курс магістратура, 3 група – Психологічні критерії відбору працівників аудиторської компанії. – Науковий керівник: Корольчук М.С., д.психол.наук, професор, завідувач кафедри психології;

- Мусієнко Руслана Василівна, ТЕК КНТЕУ, Відділення Сфери обслуговування гр. ГО – 31 – Психологічні аспекти діяльності персоналу готелів в умовах кризи. – Науковий керівник: Коновалова О.В., пр.психолог, ст. викладач.

3 місця розділили:

- Кузеванова Марія Вікторівна, ФЕМП, 3 курс, 6 група – Вплив психологічного клімату організації на адаптацію співробітників. - Науковий керівник: Кушніренко К.О., канд.психол.наук, ст.викл. кафедри психології.

- Трофименко Євгенія Сергіївна,  ТЕК КНТЕУ, Відділення фінансів, обліку та маркетингу  гр. МД – 11 – Адаптація до навчання представників субкультурних течій. – Науковий керівник: Коновалова О.В., пр.психолог, ст. викладач.

2 секція. Економічна та організаційна психологія.

Керівники секції: Корольчук В.М., проф., Мостова І.В., ст.викл. Секретар: лаб. Сатиренко І.О.

На секційному засідання виступило 33 студентів та були розподілені призові місця наступним чином:

1 місце – Вознюк Єсенія Володимирівна, ФТМ, 2 курс, 5 група – Фоносемантика – любовь з першого звуку. - Науковий керівник: Мостова І.В., канд.психол.наук, ст.викл. кафедри психології.

2 місця розділили:

- Ясько Ліза Віталіївна, ФТМ, 2 курс, 5 група – Увага в структурі запамятовування реклами. - Науковий керівник: Мостова І.В., канд.психол.наук, ст.викл. кафедри психології.

- Кухарчук Ірина Олександрівна, ФЕМП, 3 курс, 7 група – Гендерні аспекти лідерства. -

Науковий керівник: Ванюшина О.Ф., канд.філос.наук, доцент кафедри психології.

3 місця розділили:

- Маркевич Орися Віталіївна, ФТМ, 2 курс, 5 група – Культура, як засіб оволодіння інстинктами. - Науковий керівник: Мостова І.В., канд.психол.наук, ст.викл. кафедри психології.

- Червінська Євгенія Олегівна, ФОАІС, 2 курс, 2 група – Порівняльний аналіз психології богатих та бідних людей. - Науковий керівник: Скуловатова О.В., канд.психол.наук, доцент кафедри психології.

       

2.04.19р. доцент Сипливий А.М. прийняв участь у Всеукраїнському тренінгу для сімейних лікарів з метою професійного вдосконалення, методів профілактики психосоматичних відхилень людини,а також як експерт сомато-психічних вад особистості в Україні.


26.03.19р. В рамках профорієнтаційної роботи кафедра психології Київського національного торговельно-економічного університету та ВНЗ «Київський базовий медичний коледж ім. П.І.Гаврося» підписали Договір про співпрацю.

Пі час цієї події викладачі та студенти кафедри Психології ознайомили майбутніх медичних сестер, фельдшерів, фармацевтів та викладачів коледжу з можливостями, перевагами та перспективами навчання в КНТЕУ.

Завідувачем кафедри психології професором Корольчуком М.С., доцентом Сипливим А.М. та директором КМК ім. П.І.Гаврося, Підмогильною Лідією Григорівною було визначено напрямки співпраці.

       



26.03.19р. доцент кафедри психології Миронець Сергій Миколайович у межах заходів пов’язаних з реформуванням Державної спеціальної служби транспорту  взяв участь у навчанні офіцерів командної ланки (взвод, рота).  

У ході 6 годинних занять проведено інтерактивну лекцію з основ психології особистості. Надані рекомендації щодо врахування індивідуальних типологічних особливостей підлеглих в ефективному управлінні військовими підрозділами.

У ході тренінгу відпрацьовані сучасні підходи до згуртування військових колективів, мотивування особового складу до професійного та особистісного зростання. Розглянуті проблемні ситуації з питань ефективної безконфліктної взаємодії.

Також здійснені заходи профорієнтаційної роботи з офіцерами та членами їх сімей щодо вступу молоді гарнізону на навчання до КНТЕУ.

       


15.03.19р.Аспірантом Коноваловою Оленою була проведена профорієнтаційна робота в Бориспільському центрі зайнятості під час ярмарку вакансій

     


6.03.19р. З нагоди Міжнародного жіночого дня в КНТЕУ відбувся урочистий концерт, на якому мужня половина студентства і співробітників вітали своїх жінок-колег гумористичними, чуттєвими, романтичними номерами.

Від імені  ректора Анатолія Антоновича Мазаракі словами, сповненими глибокої поваги й любові, до жіноцтва КНТЕУ звернувся проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Валерій Миколайович Сай та нагородив почесними грамотами прекрасну половину університету.

Традиційно з нагоди свята 8 Березня почесні грамоти за сумлінну працю та листи-подяки отримали більше 100 викладачів та співробітниць університету. А від кафедри психології почесну грамоту вручили доценту Вербицькій Л.Ф.


Також вітальне слово колегам - жінкам було надано декану ФЕМП Міняйлу О.І.

Голова Профспілки працівників і студентів КНТЕУ Сергій Іванович Бай приєднався до привітань та вже традиційно оголосив переможницю щорічного конкурсу серед жіноцтва «Фото-Красуня КНТЕУ-2019», нею стала Воробей Юлія, яка зачарувала журі образом справжньої української автентичної краси. А кафедру психології представляла на конкурсі ст.викладач Кушніренко К.О.


01.03.19р. У Києві відбувся ІІ Всеукраїнський форум сім'ї, оргіназований Всеукраїнським громадським рухом “Україна за сім'ю” та підтриманий неурядовими організаціями

Подія, покликана об'єднати просімейні сили України для захисту майбутнього країни... Сім' я - первинна спільнота. Вона була тоді, коли ще не було церкви, коли ще не було держави.... Лише сім'я, народжена любов' ю чоловіка та жінки, дає народу шанс на буття...

В заході взяла участь доцент Вербицька Л.Ф.


21.02.19р. Школярі 10-х, 11 -х класів Київської гімназії №136  стали гостями кафедри психології.

Молодь  з цікавістю прослухала семінар-практикум  про особливості професії психолог  та актуальні  можливості  майбутньої професії. Доценти кафедри Вербицька Л.Ф., Сипливий А.М. розповіли про освітні програми, про можливості отримання сучасної перспективної професії практичного психолога. Особливо студентів зацікавили різні практичні навички якими вони оволодіють в майбутньому.


07.02.19р.в Національному університеті оборони України ім. І.Черняховського  учасникам АТО (200 чол.) завідувачем кафедри психології, професором Корольчуком М.С. було проведено лекцію на тему: «Професійний стрес: детермінанти, наслідки,  профілактика


                                                          ВІТАЄМО НАШИХ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ:

Мостову І.В., Кушніренко К.О., Старик В.А., Хлоня О.М. з отриманням сертифікатів В2 з англійської мови!!! 


2.02.19р. відбувся  ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ на якому доцент Юник І.Д.провів Майстер-клас і екскурсїї.


1.02.19р. в Гімназії 136 м.Києва завідувачем кафедри психології, професором Корольчуком М.С. було проведено профорієнтаційну роботу: зустріч з керівництвом та бесіда зучнями 11-х класів ( 50 чоловік)


03.02.2015
adv
11441
остання редакція 13.11.2023
40903