logo
Кафедра цифрової економіки та системного аналізу
Кафедра цифрової економіки та системного аналізу
logo
Кафедра цифрової економіки та системного аналізу
img

Викладачі кафедри ЦЕСА сертифіковані за освітнім проектом від IBM та Intela, курс: "Data Science Instructor Bootcamp"

цифрової економіки та системного аналізу

Кількість інформації, якою володіє світ, досягла велетенських масштабів. Про це красномовно свідчить той факт, що 90 % даних, набутих людством упродовж свого існування, отримано за останні два роки.

У світі, за оцінками фахівців, в 2018 році дефіцит спеціалістів, що володіють сучасними технологіями аналізу великих баз даних, становитиме 1 млн. осіб. Усвідомлюючи той факт, що робота з інформацією набуває пріоритетного значення для держави в цілому та будь-якого бізнесу із професійним науковим підходом і важливість підготовки фахівців цього напряму, минулого тижня Київським національним торговельно-економічним університетом було підписано меморандум про співпрацю з компаніями IBM та Intela.

IBM (International Business Machines Corporation) – американська електронна корпорація, один із найбільших світових виробників комп’ютерів і програмного забезпечення, світовий лідер серед провайдерів глобальних інформаційних мереж.

Intela (Integrated Technology Laboratory) – міжнародна компанія, діяльність якої спрямована на розвиток технологій штучного інтелекту (Artificial Intelligence) та обробку великих масивів даних (Big Data).

Результатом співпраці двох гігантів ІТ-індустрії став освітній проект Intela Education, який спрямований на реалізацію технологійкорпорації IBM в галузі аналізу даних (Data Science). Підписаний меморандум про співпрацю надав можливість нашому університету долучитися до цього проекту і здійснювати навчання зростаючого покоління сучасним принципам обробки та візуалізації великих даних.

Експерти з міжнародних компаній виявили чималу зацікавленість у напрямі розвитку і планах кафедри програмної інженерії та інформаційних систем, яка готує фахівців в області програмного забезпечення, і кафедри цифрової економіки та системного аналізу, яка готує майбутніх професіоналів з обробки та аналізу даних.

Першими результатами співпраці стала підготовка та сертифікація з курсу "Data Science Instructor Bootcamp" 9 викладачів КНТЕУ:

  • Роскладки А. А. – доктора економічних наук, професора, завідувача кафедри цифрової економіки та системного аналізу;
  • Іванової О. М. – кандидата економічних наук, доцента кафедри цифрової економіки та системного аналізу;
  • Мороз І. О. – кандидата економічних наук, доцента кафедри цифрової економіки та системного аналізу;
  • Кулаженка В. В. – кандидата економічних наук, старшого викладача кафедри цифрової економіки та системного аналізу;

Фахівці КНТЕУ отримали підтвердження рівня своїх знань, а також статусу викладачів міжнародного класу в галузі аналізу великих даних. Крім того, їм надано право навчати та сертифікувати студентів за програмою Data Science Bootcamp, що сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських фахівців з цього напрямку та впровадженню отриманих результатів в реальний сектор національної економіки.

10.06.2018
42718
943
остання редакція 01.03.2021
42718