logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Науково-практичний семінар «Верховний Суд і його завдання у забезпеченні єдності судової практики»

   В Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся науково-практичний семінар «Верховний Суд і його завдання у забезпеченні єдності судової практики».

   02 березня 2020 р. в SMART-бібліотеці студенти, аспіранти, викладачі університету мали нагоду ознайомитися з ключовими аспектами судової практик загалом та роллю Верховного Суду здійсненні верховенства права.

    Відкрила семінар доцент кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права доц. Можайкіна О.С., яка зазначила, що для сучасної юридичної практики є важливими постанови та роз’яснення Верховного Суду.  

  Спікером заходу виступив Ткачук Олег Степанович – Суддя Великої Палати Верховного Суду, доктор юридичних наук, доцент. Олег Степанович ознайомив учасників із специфікою роботи Верховного Суду, його завданнями та повноваженнями. Особливу увагу звернув на те, що єдність судової практики є способом забезпечення принципу правової визначеності. Крім того, зауважив, що єдність судової практики, яку реалізовує Верховний Суд, має допомогти відновити довіру людей до судової влади, сприятиме оперативності та швидкості розгляду судових справ.

  Захід проходив у теплій і невимушеній атмосфері. Учасники семінару брали активну участь в обговоренні актуальних питань, висловлювали власні думки та мали можливість отримати відповіді на свої питання.

   Учасників семінару привітала перший проректор з науково-педагогічної роботи КНТЕУ С.В.Мельниченко, висловивши надію, що верховенство права буде пріоритетним у забезпеченні єдності судової практики.

02.03.2020
42241
566
остання редакція 12.06.2020