logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
logo
Кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права
img

міжнародного, цивільного та комерційного права

Методологічні інструменти реалізації СК 8 Галузевого магістерського стандарту спеціальності 081 Право

    Юридичний факультет Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича спільно з Чернівецькою, Харківською та Одеською регіональними радами реформ у сфері правосуддя Проєкту ЄС «ПРАВО- JUSTICE» організували 03 грудня 2020 р. обговорення методологічних інструментів реалізації СК 8 (здатність застосовувати медіацію та інші правові інструменти альтернативного позасудового розгляду та вирішення правових спорів) Галузевого магістерського стандарту спеціальності 081 Право.

    В заході взяли активну участь завідувач кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права КНТЕУ, доктор юридичних наук, заслужений юрист України Н.А.Мазаракі, кандидат психологічних наук, доцент, адвокат, медіатор О.С.Можайкіна, а також доктор юридичних наук, заслужений юрист України, адвокат, бізнес-медіатор Н.М.Ковалко.

   Н.М.Ковалко акцентувала на особливостях підходу до освітнього процесу в Київському національному торговельно-економічному університеті, а також на практичний аспект у підготовці майбутніх фахівців у галузі права. За словами Наталії Миколаївни, університет враховує сучасні запити на ринку праці і звертає увагу на можливість опанування студентами знаннями та навичками в галузі альтернативних способів врегулювання спорів.

      Наталія Анатоліївна презентувала на заході організаційно-методичну модель підготовки магістрів зі спеціальностей «Цивільне право і процес» та «Комерційне право», а також визначила місце навчальної дисципліни «Альтернативні способи вирішення спорів» в освітньо-професійній програмі підготовки майбутніх правників.

     О.С. Можайкіна звернула увагу на змістовну частину компетентностей, які передбачають не лише опанування студентами певного рівня знань, а й оволодіння ними необхідними вміннями і навичками в галузі медіації, які дозволять більш ефективно вирішувати професійні завдання.

03.12.2020
42241
412
остання редакція 03.12.2020